Zeeleeuwen geven heel zwoele Zalm van de barbecue is het ideale gerecht om 2 Kookeiland zaterdag 24 juli 2010 De zeeleeuwen hebben geen enkele moeite om Bij Deltapark Neeltje Jans kunnen bezoekers in de zomermaanden zwemmen met zeeleeuwen. Zomerverslaggeefster Kris Derks werd haast letterlijk voor de leeuwen geworpen. door Kris Derks Zwemmen met zeeleeuwen Kiss! Zachtjes voel ik natte snor haren tegen mijn wang druk ken. Met beleid geeft het man netje me een zwoel 'snorkusje'. Hij weet precies wat een vrouw wil. Subtiel, maar ook met een be paalde zelfverzekerdheid verleidt hij de gasten in het zoutwaterbad. Maar de ogenschijnlijke zachtaardigheid en souplesse verdwijnt onmiddellijk als de zeeleeuwen klaar zijn met hun kunstjes. Dan gaan de kelen open en brullen ze het hele park bij elkaar. Ook de liefde van de zeeleeuw gaat blijkbaar door de maag, want de beesten staken hun bruiorkest pas als de dirigent ze een vis in de bek gooit. En die bek is groot. Tussen snor en lippen door laat de Zwitserse zeeleeuwentrainer je door het water te trekken. Roland Duss trots de tanden en tong van een van de zeezoogdieren zien. Even krijg ik het benauwd, maar als een besnorde snuit tegen mijn wangen duwt, is alles meteen weer goed. Deze zeeleeuwen zijn niet alleen char meurs, ze zijn ook nog eens heel erg slim. De Zwitserse trainer, die in Spanje woont en shows in Nederland gfeeft, spreekt drie verschillende talen met de zeeleeuwen. Geen probleem. „Ik gebruik alle drie de ta len door elkaar en kijk in welke taal een in structie het best klinkt", vertelt hij. „Alleen als ik écht boos op ze ben, kommandier ich im Deutsch." León marino, Seelöwe of gewoon zee leeuw, het lijkt de dieren zelf niet echt te interesseren. Met hun gladde lijven 'zwe- Ook zwemmen met zeeleeuwen in Neeltje Jans? Reserveren kan op www.neeltjejans.nl. De kosten zijn 50 euro. De entree van het park is voor kinderen en volwassenen van 4 tot en met 64 jaar 21 euro per persoon. Vijfenzestigplus sers betalen 18 euro en kinderen tot en met drie jaar zijn gra tis. Als je online tickets boekt krijg je tien procent korting. Deltapark Neeltje Jans is in de zomerperiode dagelijks geo pend van 10.00 tot 17.30 uur. Wilt u zien hoe onze zomerverslaggevers versierd worden door de zeeleeuwen? Kijk voor een video op www.pzc.mifl/zomer. door Raymond de Frel De Zomerredactie vraagt elke zaterdag een Zeeuwse kok naar zijn of haar ultieme va kantierecept. Daarbij geldt maar één voorwaarde: u moet het op vakantie eenvoudig kunnen bereiden. In de derde aflevering: Rutger en Jessica van der Weel van restaurant Katseveer in Wilhelminadorp. Zij vinden zalm van de barbecue met een frisse salade van peul tjes, druiven en dragon ronduit heerlijk. En het is ook nog eens ideaal om te nutti gen op het strand of op de camping, om dat de pakketjes ruim van te voren kun nen worden gemaakt. Meenemen kan dus, maar wel graag gekoeld. Dit geldt ook voor de salade. Dat het u wel mag bekomen! Zalm van de barbecue (en papillot ge gaard) met een frisse salade van peul tjes, druiven en dragon Ingrediënten (4 personen) 600 gram Noorse zalmfilet zonder vel 100 gram kruidenboter 8 takjes tijm 2 eetlepels gehakte olijven 2 venkels Zi citroen 4 eetlepels zachte olijfolie (extra vierge) 4 eetlepels pernéd 4 grote stukken aluminiumfolie 250 gram peultjes 30witte druiven Vi bos dragon 3 eetlepels dragonazijn 9 eetlepels zonnebloemolie/maiskiemolie 1 eetlepel gembersiroop Zi sjalot Bereiding: Snijd de venkel door de helft en verwijder de kern. Snijd de helften in ragfijne stukjes. Snijd de citroen in schijfjes. De zalmfilet in vier stukken verdelen en op smaak brengen met zout. Leg de vellen aluminiumfolie naast elkaar en be gin nu pakketjes te maken. In elk pakketje het volgende:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 80