13
strand
Eten aan
het
Beoordeling
Kookweek
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
donderdag 8 juli 2010
Strandpaviljoen
De Boomerang
De Boomerang in Domburg
DOMBURG
Heeft u nieuws over de horeca in Zeeland?
Geef het aan ons door. Dat kan gaan van
de wisseling van eigenaar van een restau
rant; de aankondiging van een bijzonder
'eetfestijn' tot bijvoorbeeld een kookweek
in het buitenland. Dat laatste bericht be
reikte ons deze week. Het biologisch cate
ringbedrijf ZuskooktV dat inmiddels in Zee
land bekendheid heeft verworvenorgani
seert een kookweek in Fabbrica di San
Martino in het Italiaanse Lucca. 'De Fabric-
ca' is een wijnlandgoed uit de 16e eeuw,
dat ligt tussen oude olijfbomen en wijn
gaarden. In een boerenhoeve zijn gasten
verblijven gemaakt Een week lang koken
de deelnemers samen met Zuskookt in de
keuken van de hoeve maar ook in de hout
oven buiten. Op het menu staan Italiaanse
specialiteiten zoals anti pasti, dolce en
streekproducten. De prijs voor de kookreis
is 795 euro, dat is inclusief zeven over
nachtingen van 18-25 september.
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken: De Boomerang
is simpel ingericht, met veel hout.
Het krijgt er een knusse uistraling
dóór.
Conclusie:
Als je. het strand wegdenkt, dan blijft
de Boomerang toch overeind.
De laatste weken kwam de naam
telkens terug: de Boomerang in
Domburg. Daar kun je een heer
lijke uitsmijter eten. Een uitsmij
ter? Daarvoor hoef je niet te kunnen ko
ken. Maar de levensgenieter hield aan. Het
is ook nog eens een heerlijk plekje aan het
strand. Dat argument overtuigde evenmin,
want aan aparte locaties heeft Zeeland
geen gebrek. Uiteindelijk gingen we toch
overstag omdat de Boomerang ook pizza's
en pasta's serveert. We willen weieens Itali
aans eten op het strand.
We hebben geluk. Het beste tafeltje van
het terras komt net vrij. We kunnen vanaf
onze tafel het hele strand overzien. Het is
enkele uren nadat Duitsland korte metten
maakte met Argentinië op het WK voet
bal. Op het strand wordt de wedstrijd door
Duitsers nagespeeld. Het is zeldzaam mooi
strandweer. Rond acht uur £s avonds dui
ken jong en oud nog de zee in.
We zijn deze avond met drieën en bestel
len gebakken mossels in witte wijn (6,15
euro), salade van het huis (8,00) en Itali
aanse tomatensoep (3,95 euro). De toma
tensoep is pittig gekruid en de ciabat-
ta-broodjes en kruidenboter passen er
goed bij. De prijs-kwaliteitverhouding is
correct. De salade wordt met huisgemaak-
te honing-mosterddressing opgepept en
met veel pijnboompitten, groene zaden én
vers geraspte parmezaanse kaas lekker afge
maakt. Van de mosselen in witte wijnsaus
hadden we hogere verwachtingen. Ze sma
ken wat gewoontjes.
Eten aan het strand bij Domburg tijdens een van die zeldzaam mooie stranddagen.
Meer informatie over de kookweek op:
Q www.zuskookt.nl
foto's Ruben Oreel
We besluiten met een tiramisu. „Als u dit
nagerecht niet lekker vindt, betaal ik het
uit mijn eigen portemonnee", zegt de ser
veerster en ze geeft er uit eigen beweging
drie lepeltjes bij. Dat is attent. Ze hoeft
zich geen zorgen te maken. De tiramisu
was de bekroning op een goede strand-
maaltijd. Na onze maaltijd zijn de Duitsers
nog steeds aan het voetballen. Ze weten
van geen ophouden.
We vervolgen met een pizza quatro for-
maggio (9,50 euro) en pizza fruti di mare
(10,95 euro). De pizza met vier soorten
kaas heeft geen toevoegingen nodig. Die is
lekker van zichzelf. De bodem had echter
dunner en krokanter mogen zijn. De pizza
met zeevruchten is wat flauwtjes en zou
opfleuren door een scheutje piri-piri (olijf
olie met chilipepertjes). Helaas, die heeft
de Boomerang niet, zegt een van de ser
veersters. We hadden nog even door moe
ten vragen, blijkt later, want eigenaar Shei-
ko zegt dat hij vaker a la minute een hete
'Boomerangsaus' maakt. Dat is dan voor
een volgende keer.
Strandpaviljoen De Boomerang, Strand Dom
burg 60, Strand, 4357 XZ Domburg
0118-584129/06-14049713 Pinnen kan
www.deboomerang.nl