13 strand Eten aan het Beoordeling Kookweek In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: donderdag 8 juli 2010 Strandpaviljoen De Boomerang De Boomerang in Domburg DOMBURG Heeft u nieuws over de horeca in Zeeland? Geef het aan ons door. Dat kan gaan van de wisseling van eigenaar van een restau rant; de aankondiging van een bijzonder 'eetfestijn' tot bijvoorbeeld een kookweek in het buitenland. Dat laatste bericht be reikte ons deze week. Het biologisch cate ringbedrijf ZuskooktV dat inmiddels in Zee land bekendheid heeft verworvenorgani seert een kookweek in Fabbrica di San Martino in het Italiaanse Lucca. 'De Fabric- ca' is een wijnlandgoed uit de 16e eeuw, dat ligt tussen oude olijfbomen en wijn gaarden. In een boerenhoeve zijn gasten verblijven gemaakt Een week lang koken de deelnemers samen met Zuskookt in de keuken van de hoeve maar ook in de hout oven buiten. Op het menu staan Italiaanse specialiteiten zoals anti pasti, dolce en streekproducten. De prijs voor de kookreis is 795 euro, dat is inclusief zeven over nachtingen van 18-25 september. Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: De Boomerang is simpel ingericht, met veel hout. Het krijgt er een knusse uistraling dóór. Conclusie: Als je. het strand wegdenkt, dan blijft de Boomerang toch overeind. De laatste weken kwam de naam telkens terug: de Boomerang in Domburg. Daar kun je een heer lijke uitsmijter eten. Een uitsmij ter? Daarvoor hoef je niet te kunnen ko ken. Maar de levensgenieter hield aan. Het is ook nog eens een heerlijk plekje aan het strand. Dat argument overtuigde evenmin, want aan aparte locaties heeft Zeeland geen gebrek. Uiteindelijk gingen we toch overstag omdat de Boomerang ook pizza's en pasta's serveert. We willen weieens Itali aans eten op het strand. We hebben geluk. Het beste tafeltje van het terras komt net vrij. We kunnen vanaf onze tafel het hele strand overzien. Het is enkele uren nadat Duitsland korte metten maakte met Argentinië op het WK voet bal. Op het strand wordt de wedstrijd door Duitsers nagespeeld. Het is zeldzaam mooi strandweer. Rond acht uur £s avonds dui ken jong en oud nog de zee in. We zijn deze avond met drieën en bestel len gebakken mossels in witte wijn (6,15 euro), salade van het huis (8,00) en Itali aanse tomatensoep (3,95 euro). De toma tensoep is pittig gekruid en de ciabat- ta-broodjes en kruidenboter passen er goed bij. De prijs-kwaliteitverhouding is correct. De salade wordt met huisgemaak- te honing-mosterddressing opgepept en met veel pijnboompitten, groene zaden én vers geraspte parmezaanse kaas lekker afge maakt. Van de mosselen in witte wijnsaus hadden we hogere verwachtingen. Ze sma ken wat gewoontjes. Eten aan het strand bij Domburg tijdens een van die zeldzaam mooie stranddagen. Meer informatie over de kookweek op: Q www.zuskookt.nl foto's Ruben Oreel We besluiten met een tiramisu. „Als u dit nagerecht niet lekker vindt, betaal ik het uit mijn eigen portemonnee", zegt de ser veerster en ze geeft er uit eigen beweging drie lepeltjes bij. Dat is attent. Ze hoeft zich geen zorgen te maken. De tiramisu was de bekroning op een goede strand- maaltijd. Na onze maaltijd zijn de Duitsers nog steeds aan het voetballen. Ze weten van geen ophouden. We vervolgen met een pizza quatro for- maggio (9,50 euro) en pizza fruti di mare (10,95 euro). De pizza met vier soorten kaas heeft geen toevoegingen nodig. Die is lekker van zichzelf. De bodem had echter dunner en krokanter mogen zijn. De pizza met zeevruchten is wat flauwtjes en zou opfleuren door een scheutje piri-piri (olijf olie met chilipepertjes). Helaas, die heeft de Boomerang niet, zegt een van de ser veersters. We hadden nog even door moe ten vragen, blijkt later, want eigenaar Shei- ko zegt dat hij vaker a la minute een hete 'Boomerangsaus' maakt. Dat is dan voor een volgende keer. Strandpaviljoen De Boomerang, Strand Dom burg 60, Strand, 4357 XZ Domburg 0118-584129/06-14049713 Pinnen kan www.deboomerang.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 89