in Oostkapelle uit15 Beoordeling donderdag 24 juni 2010 Reserveer nu! 9 juli: Unieke vaartocht over de Oosterschelde inclusief Kreeftenlunch voor maar 99.95! www.restaurantscherp.nl/boottocht 2 t/m 11 juli: Nieuw! JRE restaurant 10-Daagse www.jre10daagse.nl Restaurant Scherp - 0118-634633 Arjan Maljaars (rechts) en chefkok Henk Buunk in de keuken van Anno Nu. foto's Ruben Oreel ker sappig en draadloos. Daar kan de zeekraal uit Chili, Israël of Frankrijk niet aan tippen. Bij de heilbot, die aan een kant ge bakken is en verder gegaard is in de oven, wordt een spies van nieu we aardappel geserveerd, een ge kookte venkel, worteltjes, een zoet-zure uien-bietensalade en lek ker gebakken aardappeltjes. We kunnen de smaak van de vissaus niet direct thuisbrengen. Chefkok Henk Buunk schiet te hulp. Het is een paprikasaus, die met vieux en witte wijn op smaak is gebracht. Ondanks enkele kanttekeningen, wordt er bij Anno Nu met liefde en vakmanschap gekookt. Hotel-restaurant, Anno Nu Dorpsstraat 39-41, Oostkapelle, 0118-581366. www.annonu.eu Alle dagen van de week geopend in het hoogseizoen. Pinnen kan. Heeft u ook een tip en wilt u die delen met de redactie van Uit Eten, mail die dan naar lezersredacteur@pzc.nl of bel naar 0118-434005. Leg uit waarom u vindt dat wij uw uitverkoren eetgelegenheid moeten bezoeken en waarom wij met u daar naar toe zouden gaan. Want net als tipgever Cor Zuiddam, die ons wees op Anno Nu in Oostkapelle, bestaat de kans dat we u uitnodigen aan tafel. Zuiddam heeft aan de basis gestaan van het middelbaar Horeca en Toeristisch onderwijs Zeeland. Het is echter geen voorwaarde om horeca-ervaring te hebben om gast te zijn van de redactie. In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Achter het res taurant is een royale parkeerplaats voor gasten van het restaurant en ho tel. Anno Nu heeft 14 hotelkamers. Onze conclusie: De kok is gul en kookt met liefde. Hou je van sausjes bij vlees en vis en van overvloedige gerechten, dan ben je hier aan het goeie adres. Anno Nu is een lezers- tip die we dit keer met de tipgever zelf beproeven. Cor Zuid dam bracht het restaurant in Oostkapelle onder de aandacht van de redactie. Hij kent Arjan Maljaars, de eigenaar van Anno Nu, nog van de tijd toen hij strandpaviljoen de Zeemeermin aan de Walcherse kust runde. Een paar jaar geleden trok Arjan naar de Dorpsstraat en verbouw de Zeelandia in Oostkapelle tot Anno Nu. „Ik ben nieuwsgierig naar de keuken", mailde Cor Zuiddam. „Die jongen heeft toch een flinke overgang ge maakt." We kiezen voor een lunch op een doordeweekse dag, nog net buiten het hoogseizoen. Ik rij vaak door de Dorpsstraat van Oostkapelle en kijk altijd even bij Anno Nu naar binnen. Dan bekruipt me vaak het gevoel dat de zaak niet zo goed loopt, omdat ik weinig mensen zie zitten. „Dat hoor ik vaker", zegt Ar jan. „Maar dat is gezichtsbedrog. Anno Nu is royaal en beschikt ook nog eens over twee ruimtes. In to taal hebben we 90 stoelen. En als ik dan 12 gasten heb, dan gaan die op in het geheel. Gisteravond bij voorbeeld hadden we 60 gasten." De inrichting doet wat zakelijk aan. Het is keurig, maar mist een warme touch, ondanks de bloem stukken en decoraties aan de muur en de mooie houten vloer. We kunnen zowel gerechten van Oostkapelle Anno Nu Dorpsstraat 39-41 Het restaurant Anno Nu beschikt over 90 stoelen. de lunch- als dinerkaart bestellen. We beginnen met een soepje voor af, een romige aspergesoep 5,50 euro) en vissoep (7,50 euro). Het valt op dat de kok met royale hand geeft. Zowel de vis- als de asperge soep is met room aan de zijkanten versierd. In de vissoep zitten Hol landse garnaaltjes, zalm en witvis. Cor Zuiddam oordeelt dat de soep lekker, maar ook erg gebonden is. In de aspergesoep drijven puntjes groene asperges, die een stevige bi- te hebben, een leuke combinatie. We vervolgen met een proeverij (12,50 euro) en een gebakken heil bot (16,50 euro). Het bord met hap jes van eendenrillette, gerookte biefstuk carpaccio, Hollandse gar naaltjes met truffelmayonaise, een verse haring en een rolletje Zeeuws spek met room. Het is een voorgerecht voor het diner en een uitstekend lunchgerecht. De zee kraal fleurt de schotel op en is ge lukkig van Zeeuwse bodem. Lek-

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 101