in Oostkapelle
uit15
Beoordeling
donderdag 24 juni 2010
Reserveer nu!
9 juli: Unieke vaartocht over de Oosterschelde inclusief Kreeftenlunch
voor maar 99.95! www.restaurantscherp.nl/boottocht
2 t/m 11 juli: Nieuw! JRE restaurant 10-Daagse www.jre10daagse.nl
Restaurant Scherp - 0118-634633
Arjan Maljaars (rechts) en chefkok Henk Buunk in de keuken van Anno Nu. foto's Ruben Oreel
ker sappig en draadloos. Daar kan
de zeekraal uit Chili, Israël of
Frankrijk niet aan tippen.
Bij de heilbot, die aan een kant ge
bakken is en verder gegaard is in
de oven, wordt een spies van nieu
we aardappel geserveerd, een ge
kookte venkel, worteltjes, een
zoet-zure uien-bietensalade en lek
ker gebakken aardappeltjes. We
kunnen de smaak van de vissaus
niet direct thuisbrengen. Chefkok
Henk Buunk schiet te hulp. Het is
een paprikasaus, die met vieux en
witte wijn op smaak is gebracht.
Ondanks enkele kanttekeningen,
wordt er bij Anno Nu met liefde
en vakmanschap gekookt.
Hotel-restaurant, Anno Nu
Dorpsstraat 39-41, Oostkapelle,
0118-581366. www.annonu.eu Alle
dagen van de week geopend in het
hoogseizoen. Pinnen kan.
Heeft u ook een tip en wilt u die
delen met de redactie van
Uit Eten, mail die dan naar
lezersredacteur@pzc.nl of bel
naar 0118-434005.
Leg uit waarom u vindt dat wij
uw uitverkoren eetgelegenheid
moeten bezoeken en waarom wij
met u daar naar toe zouden
gaan. Want net als tipgever Cor
Zuiddam, die ons wees op
Anno Nu in Oostkapelle, bestaat
de kans dat we u uitnodigen aan
tafel. Zuiddam heeft aan de
basis gestaan van het
middelbaar Horeca en Toeristisch
onderwijs Zeeland. Het is echter
geen voorwaarde om
horeca-ervaring te hebben om
gast te zijn van de redactie.
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken: Achter het res
taurant is een royale parkeerplaats
voor gasten van het restaurant en ho
tel. Anno Nu heeft 14 hotelkamers.
Onze conclusie: De kok is gul en
kookt met liefde. Hou je van sausjes
bij vlees en vis en van overvloedige
gerechten, dan ben je hier aan het
goeie adres.
Anno Nu is een lezers-
tip die we dit keer
met de tipgever zelf
beproeven. Cor Zuid
dam bracht het restaurant in
Oostkapelle onder de aandacht
van de redactie. Hij kent Arjan
Maljaars, de eigenaar van Anno
Nu, nog van de tijd toen hij
strandpaviljoen de Zeemeermin
aan de Walcherse kust runde.
Een paar jaar geleden trok Arjan
naar de Dorpsstraat en verbouw
de Zeelandia in Oostkapelle tot
Anno Nu. „Ik ben nieuwsgierig
naar de keuken", mailde Cor
Zuiddam. „Die jongen heeft
toch een flinke overgang ge
maakt."
We kiezen voor een lunch op een
doordeweekse dag, nog net buiten
het hoogseizoen. Ik rij vaak door
de Dorpsstraat van Oostkapelle en
kijk altijd even bij Anno Nu naar
binnen. Dan bekruipt me vaak het
gevoel dat de zaak niet zo goed
loopt, omdat ik weinig mensen zie
zitten. „Dat hoor ik vaker", zegt Ar
jan. „Maar dat is gezichtsbedrog.
Anno Nu is royaal en beschikt ook
nog eens over twee ruimtes. In to
taal hebben we 90 stoelen. En als
ik dan 12 gasten heb, dan gaan die
op in het geheel. Gisteravond bij
voorbeeld hadden we 60 gasten."
De inrichting doet wat zakelijk
aan. Het is keurig, maar mist een
warme touch, ondanks de bloem
stukken en decoraties aan de
muur en de mooie houten vloer.
We kunnen zowel gerechten van
Oostkapelle
Anno Nu
Dorpsstraat 39-41
Het restaurant Anno Nu beschikt over 90 stoelen.
de lunch- als dinerkaart bestellen.
We beginnen met een soepje voor
af, een romige aspergesoep 5,50
euro) en vissoep (7,50 euro). Het
valt op dat de kok met royale hand
geeft. Zowel de vis- als de asperge
soep is met room aan de zijkanten
versierd. In de vissoep zitten Hol
landse garnaaltjes, zalm en witvis.
Cor Zuiddam oordeelt dat de soep
lekker, maar ook erg gebonden is.
In de aspergesoep drijven puntjes
groene asperges, die een stevige bi-
te hebben, een leuke combinatie.
We vervolgen met een proeverij
(12,50 euro) en een gebakken heil
bot (16,50 euro). Het bord met hap
jes van eendenrillette, gerookte
biefstuk carpaccio, Hollandse gar
naaltjes met truffelmayonaise, een
verse haring en een rolletje
Zeeuws spek met room. Het is een
voorgerecht voor het diner en een
uitstekend lunchgerecht. De zee
kraal fleurt de schotel op en is ge
lukkig van Zeeuwse bodem. Lek-