in Vlissingen ill# I T U Beoordeling donderdag 17 juni 2010 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eet gelegenheden. Prijs kwaliteit We betaalden bijna tachtig euro voor twee personen en dat is veel voor wat we hebben gekregen. Entourage Topterras bij mooi weer. Bediening We worden oprecht vriendelijk ont vangen. Een compliment. Conclusie Jammer dat Stefano's de verwachtin gen die de lokatie wekt niet waar maakt met het eten. Deze plaats aan de Vlissingse boulevard verdient meer liefde in de keuken. We voelen ons be voorrecht: onze stoelen staan op een prachtige zo meravond precies richting zons ondergang aan de Vlissingse boulevard. Het terras van Stefa no's moet haast wel één van de beste plaatsen van Zeeland zijn om buiten te eten. Toen we belden was het ons al be loofd: „Ik zal een mooi tafeltje voor jullie reserveren." En dat is ge lukt. We hebben de beste tafel. Al le tafels staan hier beschut op het terras, en pal in de zon, maar die van ons het meeste. We kijken uit op de Nolledijk en genieten van het bruisende boulevardgedoe: mensen die van het strand afko men, de parade van auto's, moto ren, skaters, ijseters, flaneerders en fietsers. We lezen de menukaart met onze zonnebril op. Jahoor, antwoorden we dik tevreden: dit tafeltje is helemaal naar ons zin. We krijgen een paar witte en brui ne minibroodjes terwijl we beslis sen wat we gaan eten. Stefano's heeft een kaart met losse hoofd en voorgerechten en een wisse lend menu, dat deze keer draait om asperge. Op de kaart staan veel Zeeuwse klassiekers, zoals oesters, vissoep, tong, garnalenkroketten en mosselen. Terwijl we kiezen zakt de zon steeds verder weg ach ter de Nolle, varen de boten voor bij, krijsen de meeuwen en wordt het terras steeds voller. De soep van het aspergemenu is 'gewoon soep', meldt mijn gezel schap. „Het is een beetje basic." Er zitten geen stukjes asperges in en ook geen andere herkenbare ingre diënten. De garnalenkroketten zijn volgens de kaart huisgemaakt, iets wat in dit geval moeilijk te con troleren, of te proeven, is. De vul ling is wel heel erg roze, en bevat wat weinig garnaal. Naast de kro- ketjes ligt wel een berg garnalen, samen met wat sla, tomaat, blok jes feta en een bakje cocktailsaus. De ribeye die ik als hoofdgerecht krijg, is eerlijk gezegd een teleur stelling. In plaats van een lekkere smakelijke sappige steak mét vet- randje, krijg ik een bijna compleet doodgekookt stuk vlees, waar niet veel smaak meer aanzit, ondanks de belofte dat het - volgens de me nukaart - gemarineerd zou zijn met tijm en salie om vervolgens 'easy' te worden geroosterd op de grill. Het vlees is - ongevraagd - doorbakken en dat vind ik heel erg jammer; ik eet ribeye graag ze saus zonder veel smaak. Bij de groente krijgt ze een simpel stukje gebakken zalmfilet. „Dit is een beetje een teleurstelling", zegt ze toch wat sipjes. We zijn daarentegen absoluut aan genaam verrast door de bediening. Onze ober is attent, charmant en hij geeft ons de indruk dat hij heel zijn leven speciaal op ons heeft ge wacht. Hij maakt grapjes zonder al te amicaal te worden en verzekert zich ervan dat we het naar ons zin hebben. Heerlijk. Dit is het goede soort aandacht. Bij het aspergemenu van drie gan gen hoort sorbet, die ik ook maar kies als ik hoor dat ze die hier zelf maken. Ik krijg niet het verwachte huisgedraaide vruchtenijs, maar bollen room- en yoghurtijs op stukjes vers fruit en een grote toe ter slagroom om het af te maken. Het fruit is in ieder geval dik in or de: mango, appel, sinaassappel en grapefiiit. Mijn buurvrouw smult. Als we uiteindelijk vertrekken, is dat met een spijtig gevoel: we had den het hier graag in alle opzich ten naar ons zin willen hebben. Grandcafé Stefano's. Boulevard Bankert 756, 4382 AC Vlissingen. Telefoon: 0118-418019. www.stefanos.nl. Alle dagen open vanaf 10.00 uur. De keuken sluit om 22.00 uur. nog een beetje rood. Erbij ligt tot overmaat van ramp nog een rode saus, die ik niet kan thuisbrengen. Een saus die - in ieder geval niet voor de volle honderd procent - zelf gemaakt is volgens mij. Op het bord liggen nog groenten - brocco li, mais, worteltjes; ook al niet erg fantasievol, helaas. De asperges van de buurvrouw aan tafel zijn niet wat ze had ge hoopt: de asperges zijn slap - ze hangen als gare spaghettislierten van haar vork naar beneden- en liggen in een te grote plas zalmro Restaurant Stefano's aan de boulevard in Vlissingen. foto's Lex de Meester W' Vlissingen

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 59