in Vlissingen
ill# I T
U
Beoordeling
donderdag 17 juni 2010
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eet gelegenheden.
Prijs kwaliteit
We betaalden bijna tachtig euro voor
twee personen en dat is veel voor
wat we hebben gekregen.
Entourage
Topterras bij mooi weer.
Bediening
We worden oprecht vriendelijk ont
vangen. Een compliment.
Conclusie
Jammer dat Stefano's de verwachtin
gen die de lokatie wekt niet waar
maakt met het eten. Deze plaats aan
de Vlissingse boulevard verdient meer
liefde in de keuken.
We voelen ons be
voorrecht: onze
stoelen staan op
een prachtige zo
meravond precies richting zons
ondergang aan de Vlissingse
boulevard. Het terras van Stefa
no's moet haast wel één van de
beste plaatsen van Zeeland zijn
om buiten te eten.
Toen we belden was het ons al be
loofd: „Ik zal een mooi tafeltje
voor jullie reserveren." En dat is ge
lukt. We hebben de beste tafel. Al
le tafels staan hier beschut op het
terras, en pal in de zon, maar die
van ons het meeste. We kijken uit
op de Nolledijk en genieten van
het bruisende boulevardgedoe:
mensen die van het strand afko
men, de parade van auto's, moto
ren, skaters, ijseters, flaneerders en
fietsers. We lezen de menukaart
met onze zonnebril op. Jahoor,
antwoorden we dik tevreden: dit
tafeltje is helemaal naar ons zin.
We krijgen een paar witte en brui
ne minibroodjes terwijl we beslis
sen wat we gaan eten. Stefano's
heeft een kaart met losse hoofd
en voorgerechten en een wisse
lend menu, dat deze keer draait
om asperge. Op de kaart staan veel
Zeeuwse klassiekers, zoals oesters,
vissoep, tong, garnalenkroketten
en mosselen. Terwijl we kiezen
zakt de zon steeds verder weg ach
ter de Nolle, varen de boten voor
bij, krijsen de meeuwen en wordt
het terras steeds voller.
De soep van het aspergemenu is
'gewoon soep', meldt mijn gezel
schap. „Het is een beetje basic." Er
zitten geen stukjes asperges in en
ook geen andere herkenbare ingre
diënten. De garnalenkroketten
zijn volgens de kaart huisgemaakt,
iets wat in dit geval moeilijk te con
troleren, of te proeven, is. De vul
ling is wel heel erg roze, en bevat
wat weinig garnaal. Naast de kro-
ketjes ligt wel een berg garnalen,
samen met wat sla, tomaat, blok
jes feta en een bakje cocktailsaus.
De ribeye die ik als hoofdgerecht
krijg, is eerlijk gezegd een teleur
stelling. In plaats van een lekkere
smakelijke sappige steak mét vet-
randje, krijg ik een bijna compleet
doodgekookt stuk vlees, waar niet
veel smaak meer aanzit, ondanks
de belofte dat het - volgens de me
nukaart - gemarineerd zou zijn
met tijm en salie om vervolgens
'easy' te worden geroosterd op de
grill. Het vlees is - ongevraagd -
doorbakken en dat vind ik heel
erg jammer; ik eet ribeye graag
ze saus zonder veel smaak. Bij de
groente krijgt ze een simpel stukje
gebakken zalmfilet. „Dit is een
beetje een teleurstelling", zegt ze
toch wat sipjes.
We zijn daarentegen absoluut aan
genaam verrast door de bediening.
Onze ober is attent, charmant en
hij geeft ons de indruk dat hij heel
zijn leven speciaal op ons heeft ge
wacht. Hij maakt grapjes zonder al
te amicaal te worden en verzekert
zich ervan dat we het naar ons zin
hebben. Heerlijk. Dit is het goede
soort aandacht.
Bij het aspergemenu van drie gan
gen hoort sorbet, die ik ook maar
kies als ik hoor dat ze die hier zelf
maken. Ik krijg niet het verwachte
huisgedraaide vruchtenijs, maar
bollen room- en yoghurtijs op
stukjes vers fruit en een grote toe
ter slagroom om het af te maken.
Het fruit is in ieder geval dik in or
de: mango, appel, sinaassappel en
grapefiiit. Mijn buurvrouw smult.
Als we uiteindelijk vertrekken, is
dat met een spijtig gevoel: we had
den het hier graag in alle opzich
ten naar ons zin willen hebben.
Grandcafé Stefano's. Boulevard
Bankert 756, 4382 AC Vlissingen.
Telefoon: 0118-418019.
www.stefanos.nl. Alle dagen open
vanaf 10.00 uur. De keuken sluit om
22.00 uur.
nog een beetje rood. Erbij ligt tot
overmaat van ramp nog een rode
saus, die ik niet kan thuisbrengen.
Een saus die - in ieder geval niet
voor de volle honderd procent -
zelf gemaakt is volgens mij. Op het
bord liggen nog groenten - brocco
li, mais, worteltjes; ook al niet erg
fantasievol, helaas.
De asperges van de buurvrouw
aan tafel zijn niet wat ze had ge
hoopt: de asperges zijn slap - ze
hangen als gare spaghettislierten
van haar vork naar beneden- en
liggen in een te grote plas zalmro
Restaurant Stefano's aan de boulevard in Vlissingen. foto's Lex de Meester
W'
Vlissingen