kookpot consument 135 Excursiereis Devon Cornwall Bobotie met kruidige rijst, Sosaties van de braai, Salade met mango en biltong, voor de lezers van deze krant! donderdag 17 juni 2010 voor vier personen benodigdheden: 1 kilo rundergehakt; 2 grote uien, gesnipperd; olie; 1 eet lepel zout; flinke snuf peper, 1 eetlepel kerrie (massala); 2 volle eetle pels abrikozenjam; 75 gram gewelde rozijnen; 2 appels in kleine stuk jes; 1 eetlepel citroensap; 2 eetlepels suiker; 3 eetlepels paneermeel; 2 dl melk; 2 eieren; 2 laurierblaadjes; 300 gram basmati rijst; zout; 4 gekneusde pimentkorrels, 1 eetlepel verse koriander, gehakt. bereidingswijze: Verhit oven op 180 graden, wrijf ovenschaal in met olie. Verhit olie in braadpan, bak uisnippers glazig. Bestrooi met kerrie. Voeg gehakt toe, kruid met zout en peper. Voeg abrikozenjam, rozij nen, appel, citroensap en suiker, laurierblaadjes en paneermeel toe. Stort in ovenschaal en bak half uur in oven. Klop eieren met melk los, schenk over gehakt. Bak nog een half uur tot bovenkant goudbruin is. Kook rijst. Voeg aan kookwater zout en pimentkorrels toe, verwijder ze na koken weer. Bestrooi met koriander. Serveer met bobotie, man gochutney of salade. Schenk er witte Zuid-Afrikaanse wijn bij. tip: Geen piment? Vervang door peperkorrels en een geplet kruidnageltje. bereidingswijze: Verwijder zaadjes van peper, snijd in ragfijne reepjes. Leg in ijswater, zodat ze opkrullen. Snijd mango doormidden langs pit. Ver wijder pit, kerf vruchtvlees in blokjes. Druk mangoschil binnenstebui ten. Snijd blokjes eraf, vang sap op. Pureer kwart van mango. Klop dressing van azijn, olie, mangopuree, gembersiroop, zout, peper. Ver deel sla, uienringetjes en mangostukjes over borden. Besprenkel met dressing, snijd biltong zo klein mogelijk en schik er bovenop. Bestrooi met ragfijne rode peperreepjes. tip: Geen biltong? Neem plakjes runderrookvlees en draai er mooie roos jes van. voor vier spiesen benodigdheden: 200 gram lamsvlees van schouder in blokken; marinade van 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels bouillon, peper, zout, 2 theelepels kerrie, geperste teen knoflook, 2 theelepels citroensap en theelepel bruine suiker, laurierblad; 100 gram ontbijtspek in 12 blokken; 12 ge droogde abrikozen; 1 ui in 8 stukken; 4 spiesen. bereidingswijze: Minimaal 1 dag van tevoren: Maak kerriemarinade, wen tel lamsvlees erdoor, laat goed afgedekt intrekken in koelkast. Wel abrikozen. Rijg op spiesen om en om vlees, spek, ui en abrikoos. Roos ter op barbecue in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Regelmatig draaien. Serveer met schijf citroen, mangochutney, gele rijst of rooster- broodjes. Wijnadvies: rode Zuid-Afrikaanse Shiraz. tip: Laat partjes ui 1 minuut garen in magnetron. Het rijgt makkelijker en ze zijn op de barbecue sneller klaar, zonder te verbranden. benodigdheden: 100 gram gemengde salade; 50 gram rucola; 1 rijpe man go; half rood pepertje; 1 lente-ui in dunne ringetjes; 1 eetlepel wijna zijn; 2 eetlepels olijfolie; 1 theelepel gembersiroop; peper en zout; 8 reepjes biltong (of rookvlees). voor- of bijgerecht |"5!5rnfRBy Normaal vanaf 519, nü met actiecode... 8-daagse busvakantie Zuidwest-Engeland incl. hotel, ontbijt en diner! Zuidwest-Engeland staat ook wel bekend als de Engelse Rivièra, een stukje Engeland met een geheel eigen karakter. Mooie baaien, gril lige rotskusten, groene heuvels en historische vissersdorpjes geven deze streek een Engels maar zeker ook een Mediterraan karakter. Op deze reis nemen wij u komende zomer mee naar de graafschappen Devon en Cornwall, in het uiterste zuidwesten van Engeland. De mooiste periode van het jaar om deze streek te ontdek ken! U verblijft in de schilderachtige badplaats Torquay, wat heerlijk gelegen is aan een baai en bekend staat om het zachte klimaat. Deze 8-daagse busvakantie boekt u al vanaf slechts 519, maar als u als lezer van deze krant, gebruik maakt van de actiecode WEG40004 krijgt u ook nog eens 40 korting bij 2 personen! En dat is inclusief reis per Comfort Class bus, hotel, 7x Engels ontbijt en 4-gangendiner, overtochten en excursieprogramma. Er zijn slechts 7 vertrek data, dus... UW DAGPROGRAMMA Dag 1. Via diverse opstapplaatsen rijden we via Breda naar de Franse havenplaats Calais voor de overtocht per ferry naar Dover. Door naar Torquay waar we in de loop van de avond zul len aankomen voor het diner. Dag 2. In de ochtend naar Exeter, hoofdstad van Devon en ooit een Romeinse nederzetting. In de middag vrije tijd in Torquay. Dag 3. De Engelse Rivièra, met bezoek aan de Caves of Torquay, waar u rondwandelt door pre historische grotten. Ook is er tijd voor o.m. het schilderachtige havenplaatsje Dartmouth. Dag 4. De abdij 'Buckfast Abbey; gesticht in de Normandische tijd en herbouwd door Franse benedictijnen, daarna door naar Plymouth, één van de oudste havens van Engeland. Dag 5. Na een bezoek aan The house of Marbles (glas- en handarbeid) rijden we door de mooie natuur van Dartmoor National Park naar Buckland Abbey, gesticht in 1278 door de Cisterciënzers. Veel kloostergebouwen bevinden zich hier nog, omgeven door heerlijke tuinen. Dag 6. Naar het indrukwekkende landgoed van Mount Edgecombe, met een fraai 'Tudor' landhuis en prachtig aangelegde tuinen. Verder naar Polperro, opvallend gelegen in een smal ravijn. Dag 7. Vrije dag in Torquay voor een wandeling of een terrasje. Of gaat u in de middag mee naar het nostalgische Cockington Village (niet inbegrepen)? Dag 8 In de vroege ochtend nemen we afscheid van Torquay en gaan we op weg naar Dover voor de overtocht. Via België brengen we u weer terug naar uw opstapplaats in Nederland. The Richmond Hotel Dit in Engelse stijl gebouwde hotel ligt ideaal in Torquay, op slechts ca. 10 minuten lopen van het centrum, de boulevard, het strand en de haven van Torquay. VERTREKDATA LR 35.552 Op zondag 13 27 jun., 25 jul., 8 22 aug. en 5 19 sep. 8 dagen v.a.£-5+9" nüv.a.€499 Prijzen zijn per persoon, op basis van 2 personen, opstapplaatsen: Amsterdam, Breda, Rotterdam en Utrecht Inclusief: reis per Comfort Class bus, ervaren chauffeur/reisleider, ferry overtochten, verblijf in The Richmond Hotel, 7x ontbijt en 4-gangendiner en het beschreven excursieprogramma Exclusief: niet genoemde maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, fooien, veizekenngen. bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking van max. 9 pers. en res.kosten 17,50 per boeking (verplicht] Voor meer informatie en boekingen: Typ in uw internet browser www.kras.nl/LR35552 Kies uw vertrekdatum, klik hierop, bekijk de prijsberekening, ga naar BOEK NU en voer de actiecode WEG40004 in bij stap 1 'Uw Vakantie' van het boekingsproces. Of bel: 0900-9697 15cpm) /fö/ o.v.v reisnummer LR 35552 en actiecode WEG40004

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 37