in Middelburg
15
Beoordeling
Restaurant De Eetkamer
donderdag 20 mei 2010
Prijs-kwaliteit
Een uitstekend adres, en als alle punt
jes op de i staan zonder meer vier
sterren waard.
Bediening
Vriendelijk, maar naar onze smaak wel
wat te formeel.
Entourage
Een mooi sfeervol pand, met één na
deel: het kan er wat tochten.
Conclusie:
Lekker eten, met het dessert als abso
luut hoogtepunt. De porties zijn wat
aan de krappe kant. Er is een speciaal
vegetarisch menu.
Meestal is een toetje
niet aan mij besteed:
na het echte eten
heb ik er eigenlijk
nooit echt zin meer in. Ik vind
het te veel, te zoet of allebei. In
restaurants beperk ik me daar
om vaak tot koffie na het eten.
Als ik voor de krant eet, bestel
ik wel altijd een nagerecht,
maar toch wel vaak met frisse te
genzin. Bij restaurantje Num
mer 7 krijg ik de beloning: het
dessert is hier het absolute hoog
tepunt van de avond.
Het is met recht een Grand Des
sert, met hoofdletters; een bord
vol met alles wat Nummer 7 aan
nagerechten heeft te bieden. Elk
toetje is afzonderlijk al een feest:
de luchtige friszure citroenbava-
rois, de knapperige hartigzoete par
fait van pecannoten, de kleverige
aardbeienmarshmellows die door
de toevoeging van basilicum een
kruidige twist hebben gekregen,
de niet al te bittere chocolade
mousse met echte stukjes chocola
de erin en het hoogtepunt van het
hoogtepunt: citroentaart met een
heerlijk knapperige korst en een
romige citroenvulling. Dit is wat
mij betreft de toetjeshemel.
De avond begint met een sand
wich van twee poffertjes met war
me gesmolten geitenkaas ertussen.
De amuse ligt op een blaadje sla
met een druppel balsamicoazijn.
Er komt heerlijk brood op tafel;
harde korst, zachte binnenkant.
En dan gaat het ineens snel: het
voorgerecht staat - naar ons gevoel
toch - binnen een kwartier op ta
fel. Ik krijg drie grote garnalen, elk
op een andere manier bereid, in
borrelglaasjes met verschillende
sauzen om ze in te dippen. Ik vind
het jammer dat twee van de drie
garnalen uit de olie komen; ze
smaken daardoor toch een beetje
naar bittergarnituur. De derde gar
naal is 'gelakt', gebakken en door
trokken van een pittig sausje.
Aan de overkant van de tafel
Wagenaarstraat 13-15
Middelburg 0118-635676
www.eetkamermiddelburg.nl
Net iets meer!
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
Restaurantje Nummer 7 - best sjiek, maar toch casual.
foto's Lex de Meester
gen - weer - asperges en zeegroen
ten: lamsoren en zeekraal; een
mooi zilt tegenwicht voor de zoete
saus. Mijn tafelgenoot krijgt tonijn
met linzen met chorizo erdoor en
saffraansaus ernaast. Dat bevalt
minder: de smaak van de vis is
wat vlak en de vis is aan de koude
kant.
Als we klaar zijn met eten, is het
nog vroeg, het tempo had wat ons
betreft een stuk lager mogen lig
gen. En het is alsof de kok erop
heeft aangestuurd, want na twee
gangen hebben we nog ruimte ge
noeg voor het dessert. Gelukkig
maar.
Restaurantje Nummer 7,
Rotterdamsekaai 7, 4331 CM
Middelburg, 0118-627077.
www.restaurantje.nl.
Geopend van 17.00 tot 21.30 uur,
behalve op woensdag. Lunchen kan,
op afspraak.
wordt een stilleven geserveerd:
twee plakjes luchtig bladerdeeg
met romige geitenkaas erop gespo
ten, een stel kunstzinnig gesneden
mooie dikke Hollandse asperges
en wat bladgroen: een tompouce,
heet het officieel. Het is een schit
terend opgemaakt bord. Het ge
recht krijgt wat pit door de lenteui
en de combinatie van geitenkaas
met de asperge is goed gekozen.
„Wel jammer dat de asperges uit
de koelkast komen", zegt mijn ge
zelschap.
Het restaurant - het verklein
woord is echt overbodig - zit in
een oud pand aan het einde van
de Dam in Middelburg - waar het
officieel de Rotterdamsekaai heet.
Binnen is de sfeer modern-klas
siek: veel mooie oude spiegels, een
verweerde planken vloer, antieke
kandelaars en ouderwets stucwerk
gecombineerd met hip behang en
moderner meubilair. Het interieur
is best sjiek, maar toch casual. Net
als de bediening trouwens: twee
jonge vrouwen die naar ons idee
iets te stijf voor hun leeftijd - en
hun omgeving - opereren.
Bij Nummer 7 houden ze blijkbaar
van asperges: er is een speciaal as
pergemenu op het moment dat de
groente voorradig is. Hetzelfde
geldt voor kreeft: het kreeftenme
nu kan naar keuze worden ge-
Café
"'Restaurant "polskin"
Hotel
Solskin... dat is genieten van elk moment
Boulevard Banker158, 4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417350Fax (0118) 440 072
wwwAolskin.nl
bij Nummer 7 kun je een Menu
van de Markt eten, dat is het dag
menu, of een 'delight menu' van
zeven gangen, waar je de hele
avond over kunt doen. Alle andere
gerechten zijn ondergebracht bij
een driegangenmenu in twee prijs
klassen. Eerlijk gezegd: de keuze
mogelijkheden worden ons bijna
te veel; wij eten dus maar gewoon
drie gangen.
Het lamsrack dat ik krijg als hoofd
gerecht bestaat uit drie losgesne
den lamskoteletjes, perfect sap-
pig-bruin gebraden, met een heer
lijke zoete saus. Onder het vlees lig-
maakt van Canadese of Zeeuwse
kreeft - wanneer het daar het sei
zoen voor is. De twee verre fami
lieleden zwemmen gebroederlijk
in de speciale kreeftenbak bij de
bar. En als het over menu's gaat: