in Middelburg 15 Beoordeling Restaurant De Eetkamer donderdag 20 mei 2010 Prijs-kwaliteit Een uitstekend adres, en als alle punt jes op de i staan zonder meer vier sterren waard. Bediening Vriendelijk, maar naar onze smaak wel wat te formeel. Entourage Een mooi sfeervol pand, met één na deel: het kan er wat tochten. Conclusie: Lekker eten, met het dessert als abso luut hoogtepunt. De porties zijn wat aan de krappe kant. Er is een speciaal vegetarisch menu. Meestal is een toetje niet aan mij besteed: na het echte eten heb ik er eigenlijk nooit echt zin meer in. Ik vind het te veel, te zoet of allebei. In restaurants beperk ik me daar om vaak tot koffie na het eten. Als ik voor de krant eet, bestel ik wel altijd een nagerecht, maar toch wel vaak met frisse te genzin. Bij restaurantje Num mer 7 krijg ik de beloning: het dessert is hier het absolute hoog tepunt van de avond. Het is met recht een Grand Des sert, met hoofdletters; een bord vol met alles wat Nummer 7 aan nagerechten heeft te bieden. Elk toetje is afzonderlijk al een feest: de luchtige friszure citroenbava- rois, de knapperige hartigzoete par fait van pecannoten, de kleverige aardbeienmarshmellows die door de toevoeging van basilicum een kruidige twist hebben gekregen, de niet al te bittere chocolade mousse met echte stukjes chocola de erin en het hoogtepunt van het hoogtepunt: citroentaart met een heerlijk knapperige korst en een romige citroenvulling. Dit is wat mij betreft de toetjeshemel. De avond begint met een sand wich van twee poffertjes met war me gesmolten geitenkaas ertussen. De amuse ligt op een blaadje sla met een druppel balsamicoazijn. Er komt heerlijk brood op tafel; harde korst, zachte binnenkant. En dan gaat het ineens snel: het voorgerecht staat - naar ons gevoel toch - binnen een kwartier op ta fel. Ik krijg drie grote garnalen, elk op een andere manier bereid, in borrelglaasjes met verschillende sauzen om ze in te dippen. Ik vind het jammer dat twee van de drie garnalen uit de olie komen; ze smaken daardoor toch een beetje naar bittergarnituur. De derde gar naal is 'gelakt', gebakken en door trokken van een pittig sausje. Aan de overkant van de tafel Wagenaarstraat 13-15 Middelburg 0118-635676 www.eetkamermiddelburg.nl Net iets meer! In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse Restaurantje Nummer 7 - best sjiek, maar toch casual. foto's Lex de Meester gen - weer - asperges en zeegroen ten: lamsoren en zeekraal; een mooi zilt tegenwicht voor de zoete saus. Mijn tafelgenoot krijgt tonijn met linzen met chorizo erdoor en saffraansaus ernaast. Dat bevalt minder: de smaak van de vis is wat vlak en de vis is aan de koude kant. Als we klaar zijn met eten, is het nog vroeg, het tempo had wat ons betreft een stuk lager mogen lig gen. En het is alsof de kok erop heeft aangestuurd, want na twee gangen hebben we nog ruimte ge noeg voor het dessert. Gelukkig maar. Restaurantje Nummer 7, Rotterdamsekaai 7, 4331 CM Middelburg, 0118-627077. www.restaurantje.nl. Geopend van 17.00 tot 21.30 uur, behalve op woensdag. Lunchen kan, op afspraak. wordt een stilleven geserveerd: twee plakjes luchtig bladerdeeg met romige geitenkaas erop gespo ten, een stel kunstzinnig gesneden mooie dikke Hollandse asperges en wat bladgroen: een tompouce, heet het officieel. Het is een schit terend opgemaakt bord. Het ge recht krijgt wat pit door de lenteui en de combinatie van geitenkaas met de asperge is goed gekozen. „Wel jammer dat de asperges uit de koelkast komen", zegt mijn ge zelschap. Het restaurant - het verklein woord is echt overbodig - zit in een oud pand aan het einde van de Dam in Middelburg - waar het officieel de Rotterdamsekaai heet. Binnen is de sfeer modern-klas siek: veel mooie oude spiegels, een verweerde planken vloer, antieke kandelaars en ouderwets stucwerk gecombineerd met hip behang en moderner meubilair. Het interieur is best sjiek, maar toch casual. Net als de bediening trouwens: twee jonge vrouwen die naar ons idee iets te stijf voor hun leeftijd - en hun omgeving - opereren. Bij Nummer 7 houden ze blijkbaar van asperges: er is een speciaal as pergemenu op het moment dat de groente voorradig is. Hetzelfde geldt voor kreeft: het kreeftenme nu kan naar keuze worden ge- Café "'Restaurant "polskin" Hotel Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Banker158, 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417350Fax (0118) 440 072 wwwAolskin.nl bij Nummer 7 kun je een Menu van de Markt eten, dat is het dag menu, of een 'delight menu' van zeven gangen, waar je de hele avond over kunt doen. Alle andere gerechten zijn ondergebracht bij een driegangenmenu in twee prijs klassen. Eerlijk gezegd: de keuze mogelijkheden worden ons bijna te veel; wij eten dus maar gewoon drie gangen. Het lamsrack dat ik krijg als hoofd gerecht bestaat uit drie losgesne den lamskoteletjes, perfect sap- pig-bruin gebraden, met een heer lijke zoete saus. Onder het vlees lig- maakt van Canadese of Zeeuwse kreeft - wanneer het daar het sei zoen voor is. De twee verre fami lieleden zwemmen gebroederlijk in de speciale kreeftenbak bij de bar. En als het over menu's gaat:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 37