uit15
op het strand
Beoordeling
Restaurant De Eetkamer
DE LEEUW
Sterk in kleding-
woensdag 12 mei 2010
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Piet Hein Kon-Tiki
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken: Beide strandpa
viljoens maakten reclame voor hun
zonneterras. Een klein zonnestraaltje
is al voldoende om buiten achter glas
te kunnen zitten.
Conclusie: Kon-Tiki is iets spannender
dan Piet Hein. Ook wat het eten be
treft. Piet Hein heeft een vriendelijke
uitstraling.
Net voorbij een van de
Zwakke Schakels op de
grens van de gemeente
Veere en Vlissingen
staan we in dubio. Linksaf wordt
verwezen naar strandpaviljoen
Kon-Tiki, rechtsaf naar Piet Hein.
Het is een luxeprobleem, twee pa
viljoens op amper honderd meter
van elkaar verwijderd. We gaan de
ze avond rechtsaf maar besluiten
direct al om de volgende dag te
lunchen bij Kon-Tiki.
Het is een van de avonden dat we
buiten op het terras kunnen eten,
achter glas weliswaar, beschut te
gen de wind. We zien een paar
kinderen die vliegeren en ouders
die voordoen hoe het moet. Een
hardloper begint aan zijn training.
Verder is het met nog een ver
dwaalde wandelaar met hond, rus
tig op het strand. En dat in de mei
vakantie. Tegen de duinen staan
tal van strandhuisjes, die lang niet
allemaal bezet zijn. Het is een gega
randeerde stilte voor de warmere
zomermaanden.
Op de uitgebreide kaart van Piet
Hein zien we veel traditionele
'strandpaviljoengerechten'. De ka
beljauw met Zeeuws spek en mos
terd (14,80 euro) is een uitzonde
ring. Die proberen we, naast de
zoet gemarineerde spareribs (14,80
euro). Vooraf kiezen we voor een
huisgemaakte vissoep (4,70 euro)
en groenten-tomatensoep (3,80 eu
ro).
Beide soepen hebben dezelfde
structuur. We vermoeden dat de
kok het huisgemaakte niet hele
maal waar kan maken. De attente
serveerster Talitha zegt dat de koks
een eigen draai aan de soep geven.
Dat klopt wel. Zeker de lichtgebon-
den vissoep, geserveerd met stok
brood, is voedzaam en lekker van
smaak. De gebonden tomaten-
groentensoep is wat hard van
smaak, we houden van een iets ro
miger soep, maar deze is met stuk
ken prei, wortel en balletjes ook
goed gevuld.
Wat opvalt is de snelheid. Tussen
voor- en hoofdgerecht zit amper
vijf minuten. De kabeljauw met
Waar eten we vandaag?
Wagenaarstraat 13-15
Middelburg 0118-635676
www.eetkamermiddelburg.nl
Net iets meer!
geen afbreuk aan de lunch. Kon-Ti
ki is een eigentijds paviljoen, gezel
lig en een aanwinst voor de Wal-
cherse kust.
Kon-Tiki: Zwanenburg 7, 4384 LX
Vlissingen, 0118-551466.
www.kon-tikibeach.nl Elke dag open.
Piet Hein: Duinovergang Westduin,
Vlissingen, 0118-551327.
piethein@zeelandnet.nl
www.strandpaviljoenpiethein.nl Elke
dag open.
REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V.
.ook voor uw bedrijf.
Leverancier van:
Horeca- en kokskleding
Colberts/blazers/gilets/kostuums
Pantalons/rokken
Damesblouses
Herenoverhemden
Sjaals/stropdassen
Polo's/(polo)sweaters/t-shirts
Fleecevesten en -truien
ofessionele opdruk!
Voorzien van een pri
Oostpolderweg 7
4413 NN Krabbendijke
Tel. 0113-502040
Fax 0113-502793
info@deleeuwreklamekleding
www.deleeuwreklamekleding.nl
Strandpaviljoen
Kontiki
viljoen
Strandpaviljoen
Piet Hein
Ga\gevjeg
Beschut buiten bij Piet Hein.
foto's Izaak Verkeste
spek is een geslaagde combinatie.
De vis is eerst lichtgegaard in de
oven, waarna hij met een laagje
spek weer even terug de oven in is
gegaan. De vis is iets van zijn sap
pigheid verloren, maar toch lekker.
De bijgerechten zijn fantasieloos,
frites van de fabriek en een salade
met onder andere olijfjes en to
maat.
De spareribs hebben een krokante
'bite' en het vlees glijdt van het
bot. Dat zijn spareribs zoals ze be
doeld zijn en de bijgeserveerde
knoflook- en chilisaus hadden wat
ons betreft weggelaten kunnen
worden. Maar de knoflooksaus is
wel weer geschikt om de salade
wat op te peppen.
Bij Piet Hein kan een aardige,
maar niet bijzondere maaltijd gege
ten worden. De bijzondere omge
ving vergoedt veel.
De volgende dag is het guur en
moeten we bij Kon-Tiki binnen zit
ten. Dat is geen straf. Kon-Tiki ziet
er leuk uit, met een frisse bloem
op de tafels, olijfbomen op het ter
ras, houten vloer en een houtka
chel, die vast veel warmte geeft als
het nog kouder is. In het midden
Kon-Tiki heeft een hippere uitstra
ling. De bediening is attent. Anna
wil zelfs aan de kok vragen of hij
nog iets leuks buiten de kaart om
wil klaarmaken voor ons, maar dat
is niet nodig. Het is een kleine
kaart, met leuke lunchgerechten
als een Caesarsalade Kon-Tiki
klein 8,50 euro ('groot is wel heel
erg groot', vond Anna) en club-
sandwich kip (7,50 euro).
De toast van de clubsandwich was
erg hard geroosterd, maar dat deed
Kon-Tiki: smaakvol ingericht.
van de zaak staan clubfauteuils,
Chesterfields. Het is smaakvol inge
richt.