uit15 op het strand Beoordeling Restaurant De Eetkamer DE LEEUW Sterk in kleding- woensdag 12 mei 2010 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Piet Hein Kon-Tiki Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Beide strandpa viljoens maakten reclame voor hun zonneterras. Een klein zonnestraaltje is al voldoende om buiten achter glas te kunnen zitten. Conclusie: Kon-Tiki is iets spannender dan Piet Hein. Ook wat het eten be treft. Piet Hein heeft een vriendelijke uitstraling. Net voorbij een van de Zwakke Schakels op de grens van de gemeente Veere en Vlissingen staan we in dubio. Linksaf wordt verwezen naar strandpaviljoen Kon-Tiki, rechtsaf naar Piet Hein. Het is een luxeprobleem, twee pa viljoens op amper honderd meter van elkaar verwijderd. We gaan de ze avond rechtsaf maar besluiten direct al om de volgende dag te lunchen bij Kon-Tiki. Het is een van de avonden dat we buiten op het terras kunnen eten, achter glas weliswaar, beschut te gen de wind. We zien een paar kinderen die vliegeren en ouders die voordoen hoe het moet. Een hardloper begint aan zijn training. Verder is het met nog een ver dwaalde wandelaar met hond, rus tig op het strand. En dat in de mei vakantie. Tegen de duinen staan tal van strandhuisjes, die lang niet allemaal bezet zijn. Het is een gega randeerde stilte voor de warmere zomermaanden. Op de uitgebreide kaart van Piet Hein zien we veel traditionele 'strandpaviljoengerechten'. De ka beljauw met Zeeuws spek en mos terd (14,80 euro) is een uitzonde ring. Die proberen we, naast de zoet gemarineerde spareribs (14,80 euro). Vooraf kiezen we voor een huisgemaakte vissoep (4,70 euro) en groenten-tomatensoep (3,80 eu ro). Beide soepen hebben dezelfde structuur. We vermoeden dat de kok het huisgemaakte niet hele maal waar kan maken. De attente serveerster Talitha zegt dat de koks een eigen draai aan de soep geven. Dat klopt wel. Zeker de lichtgebon- den vissoep, geserveerd met stok brood, is voedzaam en lekker van smaak. De gebonden tomaten- groentensoep is wat hard van smaak, we houden van een iets ro miger soep, maar deze is met stuk ken prei, wortel en balletjes ook goed gevuld. Wat opvalt is de snelheid. Tussen voor- en hoofdgerecht zit amper vijf minuten. De kabeljauw met Waar eten we vandaag? Wagenaarstraat 13-15 Middelburg 0118-635676 www.eetkamermiddelburg.nl Net iets meer! geen afbreuk aan de lunch. Kon-Ti ki is een eigentijds paviljoen, gezel lig en een aanwinst voor de Wal- cherse kust. Kon-Tiki: Zwanenburg 7, 4384 LX Vlissingen, 0118-551466. www.kon-tikibeach.nl Elke dag open. Piet Hein: Duinovergang Westduin, Vlissingen, 0118-551327. piethein@zeelandnet.nl www.strandpaviljoenpiethein.nl Elke dag open. REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V. .ook voor uw bedrijf. Leverancier van: Horeca- en kokskleding Colberts/blazers/gilets/kostuums Pantalons/rokken Damesblouses Herenoverhemden Sjaals/stropdassen Polo's/(polo)sweaters/t-shirts Fleecevesten en -truien ofessionele opdruk! Voorzien van een pri Oostpolderweg 7 4413 NN Krabbendijke Tel. 0113-502040 Fax 0113-502793 info@deleeuwreklamekleding www.deleeuwreklamekleding.nl Strandpaviljoen Kontiki viljoen Strandpaviljoen Piet Hein Ga\gevjeg Beschut buiten bij Piet Hein. foto's Izaak Verkeste spek is een geslaagde combinatie. De vis is eerst lichtgegaard in de oven, waarna hij met een laagje spek weer even terug de oven in is gegaan. De vis is iets van zijn sap pigheid verloren, maar toch lekker. De bijgerechten zijn fantasieloos, frites van de fabriek en een salade met onder andere olijfjes en to maat. De spareribs hebben een krokante 'bite' en het vlees glijdt van het bot. Dat zijn spareribs zoals ze be doeld zijn en de bijgeserveerde knoflook- en chilisaus hadden wat ons betreft weggelaten kunnen worden. Maar de knoflooksaus is wel weer geschikt om de salade wat op te peppen. Bij Piet Hein kan een aardige, maar niet bijzondere maaltijd gege ten worden. De bijzondere omge ving vergoedt veel. De volgende dag is het guur en moeten we bij Kon-Tiki binnen zit ten. Dat is geen straf. Kon-Tiki ziet er leuk uit, met een frisse bloem op de tafels, olijfbomen op het ter ras, houten vloer en een houtka chel, die vast veel warmte geeft als het nog kouder is. In het midden Kon-Tiki heeft een hippere uitstra ling. De bediening is attent. Anna wil zelfs aan de kok vragen of hij nog iets leuks buiten de kaart om wil klaarmaken voor ons, maar dat is niet nodig. Het is een kleine kaart, met leuke lunchgerechten als een Caesarsalade Kon-Tiki klein 8,50 euro ('groot is wel heel erg groot', vond Anna) en club- sandwich kip (7,50 euro). De toast van de clubsandwich was erg hard geroosterd, maar dat deed Kon-Tiki: smaakvol ingericht. van de zaak staan clubfauteuils, Chesterfields. Het is smaakvol inge richt.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 101