in
uit 115
Beoordeling
DE LEEUW
Sterk in kleding.
donderdag 29 april 2010
REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V.
ook voor uw bedrijf.
Leverancier van:
Horeca- en kokskleding
Colberts/blazers/gilets/kostuums
Pantalons/rokken
Damesblouses
Herenoverhemden
Sjaals/stropdassen
Polo's/(polo)sweaters/t-shirts
Fleecevesten en -truien
Oostpolderweg 7
4413 NN Krabbendijke
Tel. 0113-502040
Fax 0113-502793
info@deleeuwreklamekleding
www.deleeuwreklamekleding.nl
daarnaast hebben wij o.a. ook:
spare-ribs, scampi's, sate, hamburger, kogelbiefstuk
Geopend:
Ma.Di.Do.Vr.Za. vanaf 15.00 uur. Zo, vanaf 17.00 uur
Keuken open van 17.00 uur tot 01.00 uur
Lange Nobelstraat 3 - 4301 HO Zierikzee - Tel. 0111415140
D
gen. „Kunnen we met vijven van
avond in ongeveer anderhalf uur
een maaltijd nuttigen?", vroeg ik
rond het middaguur. In Het Sta
tion komen gasten wel vaker 'even
een hoofdgerecht eten, omdat ze
toch moeten wachten op de boot
of trein,' verwacht ik. De ser
veerster beaamt dat, maar advi
seert wel om geen driegangen me
nu te nemen. „Want dan wordt
het haastwerk." Een goed advies,
dat we ter harte nemen.
Het Station is zo'n restaurant waar
we vanzelf over 'vroeger' begon
nen, toen de PZC nog in Vlissin-
gen huisde. Dat was tot zeven jaar
geleden het geval.
Een collega ging jarenlang regelma
tig naar Het Station om gebakken
mosseltjes te eten. 'Lekkere mossel
tjes, een gezellige zaak en een goe
de prijs-kwaliteitverhouding'.
Ik ken Het Station nog als hèt vis
restaurant bij uitstek. Ik besluit in
elk geval om deze avond vis te
eten.
Vooraf bestellen we een vistrio
(8,50 euro), vissoep (5,25 euro),
garnalencocktail (8,50 euro) en to
matensoep (3,75 euro). De gerook
te paling, zalm en Hollandse gar
naaltjes liggen op een grote hoe
veelheid rauwkost. De paling is
kort gerookt, het zijn vaste, stevige
filets. Naar mijn smaak zijn de frie
tjes, iets te stevig en zijn ze te koud
opgediend.
De garnalencocktail ziet er simpel
uit: garnaaltjes uitgestrooid op een
groot bord rauwkost. Het is jam
mer dat de boter in kuipjes zit en
laat uit de koelkast is gehaald,
waardoor die moeilijk smeerbaar
e vraag durfden we
wel voor te leggen
aan de bediening
van restaurant Het
Station in Vlissin-
29 April
Nacht van Oranje!
Live: Bonne Bauer
Dresscode: Oranje
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
De maritieme uitstraling van Het Station in Vlissingen.
Bediening:
Entourage:
Horen, zien en ruiken:
Wat gedateerd, maritiem interieur.
Conclusie: Het is een aardig restau
rant om gewoon even iets te eten of
te drinken. Maar de prachtige plek,
waar trein en boot vertrekken en aan
komen, zou beter benut kunnen wor
den.
Het terras met uitzicht op de aanlegplaats van de boot naar Breskens.
foto's Ruben Oreel
loos opgemaakt. Een lichtpuntje is
de gewokte groentenschotel van
paksoi, paprika en ui. De gebak
ken aardappeltjes zijn een tegenval
ler. Ze druipen van het vet en zijn
iets te rauw.
De slibtongen (18,75 euro) zijn
flets van kleur en hebben een wat
laffe smaak. Ze hebben minder
smaak dan ik gewend ben. Bij de
vismaaltijd worden dezelfde groen
ten geserveerd als bij de vleesge
rechten. Dat vind ik jammer.
De varkenshaasmedaillons (15,75
euro) zijn wel weer mals en smaak
vol.
Maar de algemene indruk is ont
staan dat Restaurant Het Station
doet verlangen naar vroeger tij
den. Het heeft niet helemaal aan
onze verwachtingen voldaan.
Restaurant Het Station. Stations
plein 5, 4382 NN Vlissingen,
0118-465909. In het hoogseizoen
alleen gesloten op maandag. Pin
nen kan.
Het Station
Stationsplein 5
is. Het stokbrood is wel goed afge
bakken.
De Zeeuwse vissoep valt in de
smaak, omdat hij goedgevuld is,
met veel verschillende soorten
(zelfs uitheemse) vis. De tomaten
soep is volgens grootmoeders re
cept bereid én deed aan vroeger
denken, maar kon toch niet echt
overtuigen. „Dat komt vooral door
de gehaktballetjes. Die zijn wat
sponsachtig, flauw en erg zacht",
is het commentaar.
Intussen loopt Het Station aardig
vol, met vijftien gasten. Ook op
het terras drinken enkele gasten
nog een drankje. De twee ser
veersters hebben hun handen vol.
Het tempo stagneert. De keuken
lijkt de vraag niet aan te kunnen.
We hebben nog een half uur te
gaan, voordat we alle vijf present
moeten zijn bij een bijeenkomst
van de krant. Gelukkig komen
snel daarna de hoofdgerechten: De
twee biefstukken (15,75 euro per
stuk), blue, rauw van binnen én a
point, ofwel half doorbakken, heb
ben beide toch dezelfde bereidings
wijze ondergaan. Ze zijn beide aan
de rauwe kant, bleu dus. Naast de
biefstuk ligt een stevige plak krui
denboter. De borden zijn fantasie