in uit 115 Beoordeling DE LEEUW Sterk in kleding. donderdag 29 april 2010 REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V. ook voor uw bedrijf. Leverancier van: Horeca- en kokskleding Colberts/blazers/gilets/kostuums Pantalons/rokken Damesblouses Herenoverhemden Sjaals/stropdassen Polo's/(polo)sweaters/t-shirts Fleecevesten en -truien Oostpolderweg 7 4413 NN Krabbendijke Tel. 0113-502040 Fax 0113-502793 info@deleeuwreklamekleding www.deleeuwreklamekleding.nl daarnaast hebben wij o.a. ook: spare-ribs, scampi's, sate, hamburger, kogelbiefstuk Geopend: Ma.Di.Do.Vr.Za. vanaf 15.00 uur. Zo, vanaf 17.00 uur Keuken open van 17.00 uur tot 01.00 uur Lange Nobelstraat 3 - 4301 HO Zierikzee - Tel. 0111415140 D gen. „Kunnen we met vijven van avond in ongeveer anderhalf uur een maaltijd nuttigen?", vroeg ik rond het middaguur. In Het Sta tion komen gasten wel vaker 'even een hoofdgerecht eten, omdat ze toch moeten wachten op de boot of trein,' verwacht ik. De ser veerster beaamt dat, maar advi seert wel om geen driegangen me nu te nemen. „Want dan wordt het haastwerk." Een goed advies, dat we ter harte nemen. Het Station is zo'n restaurant waar we vanzelf over 'vroeger' begon nen, toen de PZC nog in Vlissin- gen huisde. Dat was tot zeven jaar geleden het geval. Een collega ging jarenlang regelma tig naar Het Station om gebakken mosseltjes te eten. 'Lekkere mossel tjes, een gezellige zaak en een goe de prijs-kwaliteitverhouding'. Ik ken Het Station nog als hèt vis restaurant bij uitstek. Ik besluit in elk geval om deze avond vis te eten. Vooraf bestellen we een vistrio (8,50 euro), vissoep (5,25 euro), garnalencocktail (8,50 euro) en to matensoep (3,75 euro). De gerook te paling, zalm en Hollandse gar naaltjes liggen op een grote hoe veelheid rauwkost. De paling is kort gerookt, het zijn vaste, stevige filets. Naar mijn smaak zijn de frie tjes, iets te stevig en zijn ze te koud opgediend. De garnalencocktail ziet er simpel uit: garnaaltjes uitgestrooid op een groot bord rauwkost. Het is jam mer dat de boter in kuipjes zit en laat uit de koelkast is gehaald, waardoor die moeilijk smeerbaar e vraag durfden we wel voor te leggen aan de bediening van restaurant Het Station in Vlissin- 29 April Nacht van Oranje! Live: Bonne Bauer Dresscode: Oranje In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: De maritieme uitstraling van Het Station in Vlissingen. Bediening: Entourage: Horen, zien en ruiken: Wat gedateerd, maritiem interieur. Conclusie: Het is een aardig restau rant om gewoon even iets te eten of te drinken. Maar de prachtige plek, waar trein en boot vertrekken en aan komen, zou beter benut kunnen wor den. Het terras met uitzicht op de aanlegplaats van de boot naar Breskens. foto's Ruben Oreel loos opgemaakt. Een lichtpuntje is de gewokte groentenschotel van paksoi, paprika en ui. De gebak ken aardappeltjes zijn een tegenval ler. Ze druipen van het vet en zijn iets te rauw. De slibtongen (18,75 euro) zijn flets van kleur en hebben een wat laffe smaak. Ze hebben minder smaak dan ik gewend ben. Bij de vismaaltijd worden dezelfde groen ten geserveerd als bij de vleesge rechten. Dat vind ik jammer. De varkenshaasmedaillons (15,75 euro) zijn wel weer mals en smaak vol. Maar de algemene indruk is ont staan dat Restaurant Het Station doet verlangen naar vroeger tij den. Het heeft niet helemaal aan onze verwachtingen voldaan. Restaurant Het Station. Stations plein 5, 4382 NN Vlissingen, 0118-465909. In het hoogseizoen alleen gesloten op maandag. Pin nen kan. Het Station Stationsplein 5 is. Het stokbrood is wel goed afge bakken. De Zeeuwse vissoep valt in de smaak, omdat hij goedgevuld is, met veel verschillende soorten (zelfs uitheemse) vis. De tomaten soep is volgens grootmoeders re cept bereid én deed aan vroeger denken, maar kon toch niet echt overtuigen. „Dat komt vooral door de gehaktballetjes. Die zijn wat sponsachtig, flauw en erg zacht", is het commentaar. Intussen loopt Het Station aardig vol, met vijftien gasten. Ook op het terras drinken enkele gasten nog een drankje. De twee ser veersters hebben hun handen vol. Het tempo stagneert. De keuken lijkt de vraag niet aan te kunnen. We hebben nog een half uur te gaan, voordat we alle vijf present moeten zijn bij een bijeenkomst van de krant. Gelukkig komen snel daarna de hoofdgerechten: De twee biefstukken (15,75 euro per stuk), blue, rauw van binnen én a point, ofwel half doorbakken, heb ben beide toch dezelfde bereidings wijze ondergaan. Ze zijn beide aan de rauwe kant, bleu dus. Naast de biefstuk ligt een stevige plak krui denboter. De borden zijn fantasie

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 59