in
Burgh-Haamstede
15
Beoordeling
donderdag 22 april 2010
Prijs-Kwaliteit
Lekker gegeten, maar voor De Regtka-
mer in Hotel Bom rijden we niet spe
ciaal naar Schouwen.
Bediening
Attent, jammer dat er luidruchtig
werd opgeruimd.
Entourage
Aan de Ring in Burgh, dat zegt ge
noeg: sfeervol, mooi terras.
Vegetarisch
Hier is keuze voor vegetariërs: wel
wat veel salades.
Conclusie: Hotel Bom is een gezel
lig adres op een mooie plaats.
Hotel Bom, dat ken
ik nog uit de tijd
dat er - in mijn her
innering althans -
Perzische kleedjes
op tafel lagen, geweien aan de
muur hingen en de koffie werd
rondgebracht door een echte
ober met een zwart gilet aan. Ik
at er een keer erwtensoep met
roggebrood en katenspek, pre
cies zoals het hoort Het hotel
staat er nog, de buitengevel al
thans. Het restaurant van hotel
Bom is inmiddels omgedoopt
tot De Regtkamer en is grondig
gemoderniseerd.
En hoewel ongetwijfeld noodzake
lijk, is dat toch ook wel jammer.
Het restaurant is nu wel heel erg
dertien in een dozijn: met van die
moderne schemerlampen aan het
plafond, de inmiddels bijna stan
daard bistrobank tegen de muur
en het donkere meubilair met lich
te zittingen. De stoelen zitten trou
wens heerlijk, zeker in de serre
waar we uitkijken op de ring van
Burgh en de kerk. Heel pittoresk:
als er Frans gepraat werd, waan
den we ons in een Hotel de la Pos-
te, in pakweg de Bourgogne.
Het welkomsthapje vooraf is pa
lingmousse, zachte room met een
goede vissige smaak, met stukjes
paling erin, een pluk dille en wat
namaakkaviaar. We krijgen er ver
schillende soorten brood bij, en
tapenade én boter met harde stuk
jes erin. Die stukjes ontleden we
tot kaantjes of hele kleine stukjes
spek. Lekker, vinden we, al kun
nen we ons voorstellen dat het
voor mensen die geen vlees eten
een onaangename verrassing is,
spekjes in de boter.
Zelf kies ik vooraf voor venkel
soep, een lobbige substantie waar
de structuur van de groente nog
een beetje in terug is te herken
nen. Voor de bite heeft de kok er
dunne uitgebakken plakjes spek in
gedaan en dat is een goed idee,
want zo'n heel bord soep van al
leen venkel is wat aan de saaie
kant. Dat is mijn eigen schuld na
tuurlijk, had ik maar een avontuur
lijker voorgerecht moeten kiezen.
Mijn tafelgenote deed dat, en die
krijgt dan ook een soort Plompe
Toren van rivierkreeft, avocado
blokjes en saffraanmayonaise voor
haar neus, afgetopt met zo'n oran
je vruchtje in een papieren jasje,
een kaapse kruisbes. „De saus is
een beetje overweldigend", is het
commentaar aan de andere kant
van de tafel. „Alsof ik een garna-
lencocktail eet bij mijn schoon
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Restaurant De Regtkamer in Hotel Bom. foto's Dirk-Jan Gjeltema
moeder." Het mag wat haar betreft
best wat zuiniger, met die saus. De
smaak van de kreeftjes wordt er
helemaal door wegdrukt.
Haar kreeftjes worden gevolgd
door een caesarsalade waar je U te
gen zegt: een bord vol groene bla
deren, bedekt met plakjes kipfilet,
uitgebakken spek, tomaten, pitjes
en gesnipperde ui. Ze moppert op
de hoeveelheid, ze is op dieet,
maar mijn tafelgenote is wel blij
met de smaak, vooral met de grote
variatie aan slablaadjes.
Mijn op de huid gebakken kabel
jauw - de vis van de vismijn van
deze week - ligt op een verzame
ling groenten: haricots verts,
bloemkool en wortel, in een saus
van room met saffraan. Erbij krijg
ik standaard - diepvries?- aardap-
pelkroketjes en pommes duches
ses, van die pureetoefjes uit de
oven. Op de vis wiebelen lekker
zoet-gepofte cherrytomaatjes. Ik
vind het jammer dat de kabeljauw
iets te droog is; de manier waarop
hij is klaargemaakt staat me wel
aan. Op een apart bordje krijg ik
nog een gemengde salade en wat
gebakken aardappelen - met mayo
naise. Over de hoeveelheid heb
ben we hier helemaal geen klagen.
Toch eten we nog even door: de
zoete - gemarineerde - ananas, de
hoofdmoot van het toetje van
mijn tafelgenote, wordt wat opge
licht door het frisse watermeloen
ijs dat erbij geserveerd wordt. Het
dessert van de chef - op mijn bord
je - is gewoon een verzameling
van alle desserts op de kaart: ook
die ananas met dat watermeloen
ijs, mascarponecrème, hazelnoot
parfait, nog meer ijs, een stuk mij
onbekende tropische vrucht met
een heel rode schil en het innerlijk
van een kiwi en nog wat stukjes
fruit. Het dessert is meer veel dan
dat het bijzonder is.
Het terras van Hotel Bom in Burgh-Haamstede.
Hotel Bom Restaurant De
Regtkamer. Noordstraat 2, 4328 AL
Burgh-Haamstede. telefoon:
0111-652229. www.hotel-bom.nl,
e-mail: info@hotel-bom.nl. Elke dag
geopend vanaf 11.30 uur.
Café
cRestaiiranf "polskin"
Hotel
•:iT
Solskin... dat is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072
www.solskin.nl