in Burgh-Haamstede 15 Beoordeling donderdag 22 april 2010 Prijs-Kwaliteit Lekker gegeten, maar voor De Regtka- mer in Hotel Bom rijden we niet spe ciaal naar Schouwen. Bediening Attent, jammer dat er luidruchtig werd opgeruimd. Entourage Aan de Ring in Burgh, dat zegt ge noeg: sfeervol, mooi terras. Vegetarisch Hier is keuze voor vegetariërs: wel wat veel salades. Conclusie: Hotel Bom is een gezel lig adres op een mooie plaats. Hotel Bom, dat ken ik nog uit de tijd dat er - in mijn her innering althans - Perzische kleedjes op tafel lagen, geweien aan de muur hingen en de koffie werd rondgebracht door een echte ober met een zwart gilet aan. Ik at er een keer erwtensoep met roggebrood en katenspek, pre cies zoals het hoort Het hotel staat er nog, de buitengevel al thans. Het restaurant van hotel Bom is inmiddels omgedoopt tot De Regtkamer en is grondig gemoderniseerd. En hoewel ongetwijfeld noodzake lijk, is dat toch ook wel jammer. Het restaurant is nu wel heel erg dertien in een dozijn: met van die moderne schemerlampen aan het plafond, de inmiddels bijna stan daard bistrobank tegen de muur en het donkere meubilair met lich te zittingen. De stoelen zitten trou wens heerlijk, zeker in de serre waar we uitkijken op de ring van Burgh en de kerk. Heel pittoresk: als er Frans gepraat werd, waan den we ons in een Hotel de la Pos- te, in pakweg de Bourgogne. Het welkomsthapje vooraf is pa lingmousse, zachte room met een goede vissige smaak, met stukjes paling erin, een pluk dille en wat namaakkaviaar. We krijgen er ver schillende soorten brood bij, en tapenade én boter met harde stuk jes erin. Die stukjes ontleden we tot kaantjes of hele kleine stukjes spek. Lekker, vinden we, al kun nen we ons voorstellen dat het voor mensen die geen vlees eten een onaangename verrassing is, spekjes in de boter. Zelf kies ik vooraf voor venkel soep, een lobbige substantie waar de structuur van de groente nog een beetje in terug is te herken nen. Voor de bite heeft de kok er dunne uitgebakken plakjes spek in gedaan en dat is een goed idee, want zo'n heel bord soep van al leen venkel is wat aan de saaie kant. Dat is mijn eigen schuld na tuurlijk, had ik maar een avontuur lijker voorgerecht moeten kiezen. Mijn tafelgenote deed dat, en die krijgt dan ook een soort Plompe Toren van rivierkreeft, avocado blokjes en saffraanmayonaise voor haar neus, afgetopt met zo'n oran je vruchtje in een papieren jasje, een kaapse kruisbes. „De saus is een beetje overweldigend", is het commentaar aan de andere kant van de tafel. „Alsof ik een garna- lencocktail eet bij mijn schoon In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Restaurant De Regtkamer in Hotel Bom. foto's Dirk-Jan Gjeltema moeder." Het mag wat haar betreft best wat zuiniger, met die saus. De smaak van de kreeftjes wordt er helemaal door wegdrukt. Haar kreeftjes worden gevolgd door een caesarsalade waar je U te gen zegt: een bord vol groene bla deren, bedekt met plakjes kipfilet, uitgebakken spek, tomaten, pitjes en gesnipperde ui. Ze moppert op de hoeveelheid, ze is op dieet, maar mijn tafelgenote is wel blij met de smaak, vooral met de grote variatie aan slablaadjes. Mijn op de huid gebakken kabel jauw - de vis van de vismijn van deze week - ligt op een verzame ling groenten: haricots verts, bloemkool en wortel, in een saus van room met saffraan. Erbij krijg ik standaard - diepvries?- aardap- pelkroketjes en pommes duches ses, van die pureetoefjes uit de oven. Op de vis wiebelen lekker zoet-gepofte cherrytomaatjes. Ik vind het jammer dat de kabeljauw iets te droog is; de manier waarop hij is klaargemaakt staat me wel aan. Op een apart bordje krijg ik nog een gemengde salade en wat gebakken aardappelen - met mayo naise. Over de hoeveelheid heb ben we hier helemaal geen klagen. Toch eten we nog even door: de zoete - gemarineerde - ananas, de hoofdmoot van het toetje van mijn tafelgenote, wordt wat opge licht door het frisse watermeloen ijs dat erbij geserveerd wordt. Het dessert van de chef - op mijn bord je - is gewoon een verzameling van alle desserts op de kaart: ook die ananas met dat watermeloen ijs, mascarponecrème, hazelnoot parfait, nog meer ijs, een stuk mij onbekende tropische vrucht met een heel rode schil en het innerlijk van een kiwi en nog wat stukjes fruit. Het dessert is meer veel dan dat het bijzonder is. Het terras van Hotel Bom in Burgh-Haamstede. Hotel Bom Restaurant De Regtkamer. Noordstraat 2, 4328 AL Burgh-Haamstede. telefoon: 0111-652229. www.hotel-bom.nl, e-mail: info@hotel-bom.nl. Elke dag geopend vanaf 11.30 uur. Café cRestaiiranf "polskin" Hotel •:iT Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 55