Terneuzen
in
uit 115
Beoordeling
donderdag 8 april 2010
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit
Bella Italia is ongetwijfeld dé tent in
Terneuzen om pizza te eten of te ha
len., voor een echte pizzeriaprijs. Ver
wacht verder niet te veel culinaire uit
spattingen.
Bediening
Vriendelijk, beetje verlegen en attent.
Leuk.
Entourage
Bella Italia maakt alle interieurclichés
van een pizzeria waar.
Conclusie:
Verwacht niet te veel, neem een pizza
en je hebt prima gegeten.
Bij pizzeria Bella Italia
in Terneuzen blijken
ze goed in de schijn
ophouden. De hele
avond waren we er
van overtuigd dat de twee obers
ook echt uit Italië kwamen. De
kleinste had zelfs een Italiaans
accent; of dat dachten we toch
tenminste. Uiteindelijk gaf hij -
iets in verlegenheid gebracht -
pas na de koffie toe dat hij toch
echt uit Turkije komt.
Ze hadden best Italiaans kunnen
zijn, want die lange draagt zijn bril
wel heel erg Italiaans-nonchalant
op zijn voorhoofd en de kleinere
heeft wel iets van Danny de Vito.
Italië knalt je trouwens tegemoet
als je de deur binnenstapt bij Bella
Italia. Maar dan wel het Italië van
dertig jaar geleden: de muren zijn
uitbundig fleurig rood en groen ge
schilderd, de eetzaal is volgepropt
met drieliterflessen lambrusco, op
de vensterbanken staan marmeren
beelden van gips, de achterwand
is versierd met plastic kreeften en
een dito zeester, op de ramen is
schoon metselwerk geverfd en de
doorgang naar de keuken ziet eruit
als een rustiek poortje.
De kaart voldoet ook al aan de Piz
zeria-norm: wat voorgerechten,
soepjes, een heleboel pizza's en
pasta's en nog wat Ossobuco en
kip alia diavolo om het af te ma
ken. Ik kies melanzane parmigiana
als voorgerecht, aubergines uit de
oven met tomatensaus en kaas.
Als het goed is, is dat een fris ge
recht, bijna een ode aan de auber
gine. Die eer wordt de groente
hier helaas niet gegund. Het ge
recht bezwijkt onder de tomaat-be-
chamelsaus en kaas. De kok vond
het bovendien nodig om er nog
een laagje pesto op te smeren,
waardoor het allemaal nog wat
zwaarder en vetter wordt.
Aan de overkant van de tafel
wordt een flink bord met 'cozze
dello chef geserveerd, mosselen
dus, op zijn Italiaans. Die zijn ge
bakken met champignons en ham
en afgemaakt met tomatensaus,
die erg zout is. Mijn tafelgenoot is
toch tevreden: de combinatie is lek
ker, de ingrediënten zijn vers, op
een dor blaadje rucola op de rand
van het bord na.
De kruidenboter bij het brood ziet
er een beetje gek - want rood - uit,
maar blijkt lekker: pittig, waar
schijnlijk met stukjes tomaat.Ter-
wijl we brood smeren,schalt de
ene Italiaanse klassieker na de an
dere uit de luidsprekers. En dat is
eigenlijk wel prima, vooral omdat
foto's Mark Neelemans
mengd, legt de ober uit. De saus is
- net als bij het voorgerecht - over
dadig. Bovendien smaakt hij bijna
hetzelfde als de saus over de auber
gines. En ook hier zit weer een lik
je pesto op. Het is een machtig ge
recht, door al die saus en kaas,
maar het is misschien wel het
soort cannelloni dat je verwacht
bij een pizzeria, al hoop ik altijd
dat de dag aanbreekt waarop ik
aangenaam verrast word. Na twee
zware gerechten hebben we geen
plaats meer voor een toetje. We
drinken voordat we afrekenen nog
wel een espresso uit een schattig
wit kopje. En luisteren nog een
keer naar I Treni di Tozeur.
Pizzeria Bella Italia, Markt 9
4531 EP Terneuzen, elke dag geopend
van 17.00 tot 22.00 uur. Telefoon:
0115-613998
Café
Tiestaurant "polskin"
Hotel
TOvl
Solskin... dal is genieten van elk moment
Boulevard Banker158. 4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072
www.solskin.nl
doorheen zakt als je een punt op
tilt. Wat erop ligt is standaard: to
matensaus, artisjok uit een blikje,
doorsneesalami en ham. Maar dat
wordt gelukkig weer gecompen
seerd door de verse knoflook.
Zelf eet ik cannelloni als hoofdge
recht, gevuld met gehakt. Die ziet
verontrustend genoeg een beetje
groen, en dat komt omdat er ook
nog spinazie doorheen is ge-
Pizzeria Bella Italia
houden. Bruin-bobbelig aan de zij'
kant, maar in het midden toch
nog een beetje zacht en taai, met
en net-gaar broodsmaak. De bo
dem is niet te dik, maar ook niet
zo dun dat de vulling er meteen
I Treni di Tozeur wel twee keer
langs komt.
De pizza capriccio - het hoofdge
recht van mijn gezelschap - scoort
veel punten met de bodem. Die is
van het soort waar we allebei van