Terneuzen in uit 115 Beoordeling donderdag 8 april 2010 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit Bella Italia is ongetwijfeld dé tent in Terneuzen om pizza te eten of te ha len., voor een echte pizzeriaprijs. Ver wacht verder niet te veel culinaire uit spattingen. Bediening Vriendelijk, beetje verlegen en attent. Leuk. Entourage Bella Italia maakt alle interieurclichés van een pizzeria waar. Conclusie: Verwacht niet te veel, neem een pizza en je hebt prima gegeten. Bij pizzeria Bella Italia in Terneuzen blijken ze goed in de schijn ophouden. De hele avond waren we er van overtuigd dat de twee obers ook echt uit Italië kwamen. De kleinste had zelfs een Italiaans accent; of dat dachten we toch tenminste. Uiteindelijk gaf hij - iets in verlegenheid gebracht - pas na de koffie toe dat hij toch echt uit Turkije komt. Ze hadden best Italiaans kunnen zijn, want die lange draagt zijn bril wel heel erg Italiaans-nonchalant op zijn voorhoofd en de kleinere heeft wel iets van Danny de Vito. Italië knalt je trouwens tegemoet als je de deur binnenstapt bij Bella Italia. Maar dan wel het Italië van dertig jaar geleden: de muren zijn uitbundig fleurig rood en groen ge schilderd, de eetzaal is volgepropt met drieliterflessen lambrusco, op de vensterbanken staan marmeren beelden van gips, de achterwand is versierd met plastic kreeften en een dito zeester, op de ramen is schoon metselwerk geverfd en de doorgang naar de keuken ziet eruit als een rustiek poortje. De kaart voldoet ook al aan de Piz zeria-norm: wat voorgerechten, soepjes, een heleboel pizza's en pasta's en nog wat Ossobuco en kip alia diavolo om het af te ma ken. Ik kies melanzane parmigiana als voorgerecht, aubergines uit de oven met tomatensaus en kaas. Als het goed is, is dat een fris ge recht, bijna een ode aan de auber gine. Die eer wordt de groente hier helaas niet gegund. Het ge recht bezwijkt onder de tomaat-be- chamelsaus en kaas. De kok vond het bovendien nodig om er nog een laagje pesto op te smeren, waardoor het allemaal nog wat zwaarder en vetter wordt. Aan de overkant van de tafel wordt een flink bord met 'cozze dello chef geserveerd, mosselen dus, op zijn Italiaans. Die zijn ge bakken met champignons en ham en afgemaakt met tomatensaus, die erg zout is. Mijn tafelgenoot is toch tevreden: de combinatie is lek ker, de ingrediënten zijn vers, op een dor blaadje rucola op de rand van het bord na. De kruidenboter bij het brood ziet er een beetje gek - want rood - uit, maar blijkt lekker: pittig, waar schijnlijk met stukjes tomaat.Ter- wijl we brood smeren,schalt de ene Italiaanse klassieker na de an dere uit de luidsprekers. En dat is eigenlijk wel prima, vooral omdat foto's Mark Neelemans mengd, legt de ober uit. De saus is - net als bij het voorgerecht - over dadig. Bovendien smaakt hij bijna hetzelfde als de saus over de auber gines. En ook hier zit weer een lik je pesto op. Het is een machtig ge recht, door al die saus en kaas, maar het is misschien wel het soort cannelloni dat je verwacht bij een pizzeria, al hoop ik altijd dat de dag aanbreekt waarop ik aangenaam verrast word. Na twee zware gerechten hebben we geen plaats meer voor een toetje. We drinken voordat we afrekenen nog wel een espresso uit een schattig wit kopje. En luisteren nog een keer naar I Treni di Tozeur. Pizzeria Bella Italia, Markt 9 4531 EP Terneuzen, elke dag geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Telefoon: 0115-613998 Café Tiestaurant "polskin" Hotel TOvl Solskin... dal is genieten van elk moment Boulevard Banker158. 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl doorheen zakt als je een punt op tilt. Wat erop ligt is standaard: to matensaus, artisjok uit een blikje, doorsneesalami en ham. Maar dat wordt gelukkig weer gecompen seerd door de verse knoflook. Zelf eet ik cannelloni als hoofdge recht, gevuld met gehakt. Die ziet verontrustend genoeg een beetje groen, en dat komt omdat er ook nog spinazie doorheen is ge- Pizzeria Bella Italia houden. Bruin-bobbelig aan de zij' kant, maar in het midden toch nog een beetje zacht en taai, met en net-gaar broodsmaak. De bo dem is niet te dik, maar ook niet zo dun dat de vulling er meteen I Treni di Tozeur wel twee keer langs komt. De pizza capriccio - het hoofdge recht van mijn gezelschap - scoort veel punten met de bodem. Die is van het soort waar we allebei van

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 87