uit15
in Middelburg
Beoordeling
donderdag 25 maart 2010
Nadia Berkelder
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Restaurant Scherp j
Wijngaardstraat 1 -5
Cl
Middelburg Vlasinarkt
Prijs-kwaliteit
We schrokken van de rekening: ruim
130 euro. Scherp neigt vanwege de
prijs sterk naar drie sterren.
Bediening
Professioneel: nog nooit iemand zo
goed een glas bier zien inschenken.
Entourage
Moderne sjiek in een pittoresk straat
je in Middelburg.
Conclusie: Eén van de betere adres
sen in de stad: wel stevig aan de prijs.
Restaurant Scherp, Wijngaardstraat
1-5,43321 PM Middelburg. 0118
634633, info@restaurantscherp.nl,
www.restaurantscherp.nl. Maandag,
dinsdag en vrijdag geopend van 12.00
tot 14.00 uur en van 18.00-21.00 uur.
Op zaterdag en zondag van 18.00 tot
21.00 uur.
Jafé
^Restaurant "polskin"
Hotel
Solskin... dal is genieten van elk mament
Boulevard Banken 58,4382 AC Vlissingen.
Telefoon <0118) 417350. Fax (OU8) 440 072
wwwAolskin.nl
Eén Zeeuws hert is ge
noeg om ons naar Res
taurant Scherp te lok
ken. We weten dat er
regelmatig damherten
geschoten worden in Zeeland,
maar we zien ze daarna nooit er
gens terug. Niet bij de slager, en
ook niet op het menu bij een res
taurant. En dat vinden we - sor
ry Marianne Thieme - eigenlijk
wel jammer.
hert, bijna het laatste van het
heeft in Oostkapelle rond
gewandeld, wordt ons verteld. Bij
maken ze er een waar visi
voor Zeeland van: het
is bijzonder zacht, mooi rosé
gebraden en ligt in plakken op het
met een schep hertenpeper,
cruidig stoofvlees, eronder. We
crijgen er een bergje smakelijke
en juun bij, een schepje zoe-
kweepeerpuree, een rolletje dat
teel erg op sushi lijkt maar dat
/an groene kool blijkt te zijn, wat
paddenstoelen en een zoeti
saus waar vlierbes in verwerkt
s. Dat hert is - hoe zielig dan ook
overduidelijk niet voor niets ge-
Restaurant Scherp mag er aan de
wat streng en uiterma-
e keurig uitzien, binnen valt dat
llemaal reuze mee. Het interieur
s dan wel strak gestyled, in wit,
en zwart met hier en daar
en paars accent in de vorm van
en orchidee of een kaars, maar je
rijgt binnen niet het gevoel dat je
Heen met gedempte stem mag
raten en de hele tijd keurig recht-
'P moet zitten. En dat is groten-
eels te danken aan de bediening,
ie voor een zaak als deze lekker
ïformeel is.
erin te komen krijgen we een
iepklein glaasje uiensoep, ge
taakt van een stevige bouillon.
voorgerecht eet mijn tafelge-
oot piepkuiken, een babykipje -
ver zielig gesproken. Hij heeft
last van schuldgevoelens en
Het interieur is strak gestyled, in
Restaurant Scherp in
Middelburg: moderne
sjiek in een pittoresk
straatje.
foto's Lex de Meester
we waarderen het enorm, maar
we vinden het alleen wat merk
waardig dat we daarvoor extra
moeten betalen.
Na het eten krijgen we een tover
truc voorgeschoteld: een klein wit
rondje in een borrelglas blijkt een
doekje te worden als je er heet wa
ter op giet. Het doekje geurt lekker
naar pepermuntolie.
Het toetje bestaat uit een hele rij
onderdelen: een warm chocolade
cakeje waar de vloeibare chocola
de uitloopt, met karamel samenge
houden zoute pinda's, een mousse
van jamaicaanse rum, bananenpar-
fait op een lange lollystok en een
trendy gekwaste streep chocolade
saus als versiering: die combinatie
zou zoet, zwaar en klef kunnen uit
pakken, maar hij is hier subtiel en
toch een beetje decadent: gewei-
dig!
Om bij te komen bestellen we nog
koffie en verse verveinethee, thee
van een geurig kruid, en ook daar
bij krijgen we weer wat te eten:
een klein bakje vanillepudding,
chocoladehapjes, kokoskoekjes,
een cakeje én een fruitsnoepje.
eet het kipje met heel veel smaak
op. Het vlees wordt vergezeld van
een loempia gevuld met enokipad-
denstoel, en ook die zijn van ienie-
mienieformaat, zoetzure komkom
mer en een zoete saus.
Op mijn bord liggen drie torentjes
van zalm, gevuld met een frisse
krabsalade. Dat klinkt simpel:
wit, grijs en zwart.
zalm met krabsalade en dat is het
ook, maar het wordt een bijzon
der gerecht door de kwaliteit van
de ingrediënten: de zalm is bijna
rood, romig maar niet vettig; de
krab is fris-aangemaakt met subtie;
le citroen en alles wordt opge
zweept door de mayonaise met
kruidige piccalilly-smaak, avocado
mousse en hele kleine stukjes nog
knapperige groenten.
Erbij eten we ciabattabroodjes met
gewone roomboter en olijfolie
met een opvallend scherpe gras-
smaak.
Speenvarken is het hoofdgerecht
aan de andere kant van de tafel.
Het vlees is nu eens een keer niet
stijf en droog gebraden, maar heer
lijk zacht. Op het bord liggen stuk
ken van verschillende delen van
het varkentje.
Mijn gezelschap krijgt er fijne zoe
te sperzieboontjes bij, van de boer
derij, meldt de kaart, maar dat lijkt
ons logisch. De friet in een punt
zak is echt zelfgemaakt en de
mayo ook, dat proeven we wel. En