uit15 in Middelburg Beoordeling donderdag 25 maart 2010 Nadia Berkelder In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Restaurant Scherp j Wijngaardstraat 1 -5 Cl Middelburg Vlasinarkt Prijs-kwaliteit We schrokken van de rekening: ruim 130 euro. Scherp neigt vanwege de prijs sterk naar drie sterren. Bediening Professioneel: nog nooit iemand zo goed een glas bier zien inschenken. Entourage Moderne sjiek in een pittoresk straat je in Middelburg. Conclusie: Eén van de betere adres sen in de stad: wel stevig aan de prijs. Restaurant Scherp, Wijngaardstraat 1-5,43321 PM Middelburg. 0118 634633, info@restaurantscherp.nl, www.restaurantscherp.nl. Maandag, dinsdag en vrijdag geopend van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.00-21.00 uur. Op zaterdag en zondag van 18.00 tot 21.00 uur. Jafé ^Restaurant "polskin" Hotel Solskin... dal is genieten van elk mament Boulevard Banken 58,4382 AC Vlissingen. Telefoon <0118) 417350. Fax (OU8) 440 072 wwwAolskin.nl Eén Zeeuws hert is ge noeg om ons naar Res taurant Scherp te lok ken. We weten dat er regelmatig damherten geschoten worden in Zeeland, maar we zien ze daarna nooit er gens terug. Niet bij de slager, en ook niet op het menu bij een res taurant. En dat vinden we - sor ry Marianne Thieme - eigenlijk wel jammer. hert, bijna het laatste van het heeft in Oostkapelle rond gewandeld, wordt ons verteld. Bij maken ze er een waar visi voor Zeeland van: het is bijzonder zacht, mooi rosé gebraden en ligt in plakken op het met een schep hertenpeper, cruidig stoofvlees, eronder. We crijgen er een bergje smakelijke en juun bij, een schepje zoe- kweepeerpuree, een rolletje dat teel erg op sushi lijkt maar dat /an groene kool blijkt te zijn, wat paddenstoelen en een zoeti saus waar vlierbes in verwerkt s. Dat hert is - hoe zielig dan ook overduidelijk niet voor niets ge- Restaurant Scherp mag er aan de wat streng en uiterma- e keurig uitzien, binnen valt dat llemaal reuze mee. Het interieur s dan wel strak gestyled, in wit, en zwart met hier en daar en paars accent in de vorm van en orchidee of een kaars, maar je rijgt binnen niet het gevoel dat je Heen met gedempte stem mag raten en de hele tijd keurig recht- 'P moet zitten. En dat is groten- eels te danken aan de bediening, ie voor een zaak als deze lekker ïformeel is. erin te komen krijgen we een iepklein glaasje uiensoep, ge taakt van een stevige bouillon. voorgerecht eet mijn tafelge- oot piepkuiken, een babykipje - ver zielig gesproken. Hij heeft last van schuldgevoelens en Het interieur is strak gestyled, in Restaurant Scherp in Middelburg: moderne sjiek in een pittoresk straatje. foto's Lex de Meester we waarderen het enorm, maar we vinden het alleen wat merk waardig dat we daarvoor extra moeten betalen. Na het eten krijgen we een tover truc voorgeschoteld: een klein wit rondje in een borrelglas blijkt een doekje te worden als je er heet wa ter op giet. Het doekje geurt lekker naar pepermuntolie. Het toetje bestaat uit een hele rij onderdelen: een warm chocolade cakeje waar de vloeibare chocola de uitloopt, met karamel samenge houden zoute pinda's, een mousse van jamaicaanse rum, bananenpar- fait op een lange lollystok en een trendy gekwaste streep chocolade saus als versiering: die combinatie zou zoet, zwaar en klef kunnen uit pakken, maar hij is hier subtiel en toch een beetje decadent: gewei- dig! Om bij te komen bestellen we nog koffie en verse verveinethee, thee van een geurig kruid, en ook daar bij krijgen we weer wat te eten: een klein bakje vanillepudding, chocoladehapjes, kokoskoekjes, een cakeje én een fruitsnoepje. eet het kipje met heel veel smaak op. Het vlees wordt vergezeld van een loempia gevuld met enokipad- denstoel, en ook die zijn van ienie- mienieformaat, zoetzure komkom mer en een zoete saus. Op mijn bord liggen drie torentjes van zalm, gevuld met een frisse krabsalade. Dat klinkt simpel: wit, grijs en zwart. zalm met krabsalade en dat is het ook, maar het wordt een bijzon der gerecht door de kwaliteit van de ingrediënten: de zalm is bijna rood, romig maar niet vettig; de krab is fris-aangemaakt met subtie; le citroen en alles wordt opge zweept door de mayonaise met kruidige piccalilly-smaak, avocado mousse en hele kleine stukjes nog knapperige groenten. Erbij eten we ciabattabroodjes met gewone roomboter en olijfolie met een opvallend scherpe gras- smaak. Speenvarken is het hoofdgerecht aan de andere kant van de tafel. Het vlees is nu eens een keer niet stijf en droog gebraden, maar heer lijk zacht. Op het bord liggen stuk ken van verschillende delen van het varkentje. Mijn gezelschap krijgt er fijne zoe te sperzieboontjes bij, van de boer derij, meldt de kaart, maar dat lijkt ons logisch. De friet in een punt zak is echt zelfgemaakt en de mayo ook, dat proeven we wel. En

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 91