uit15
in Goes
Beoordeling
donderdag 11 maart 2010
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-Kwaliteit:
Een simpel gerecht als garnalen in
knoflooksaus moet je als restaurant
onberispelijk op tafel kunnen zetten.
Voor dit geid - bijna zeventig euro
voor twee - mag je als gast meer ver
wachten.
Entourage:
Bediening:
We worden snel en efficiënt gehol
pen. Iets meer gemeende gastvrijheid
zou gewaardeerd worden.
Conclusie: Hotel Goes kan zich niet
ontworstelen aan het imago van stan
daardhotelketen.
Wat zou de oude
Gerrit van der
Valk daarvan
gevonden heb
ben, van een
bolus met daarop een plak gei
tenkaas uit de oven? Wij von
den het toetje bij Hotel Goes
vooral erg ongewoon. En alleen
dat al hadden we niet verwacht
bij een bezoek aan een Van der
Valk restaurant.
Want bij Van der Valk, daar reken
je op traditioneel eten: schnitzel,
varkenshaas, doperwtjes, de bijna
spreekwoordelijke appelmoes mét
kers en een dame blanche toe. Die
verwachting wordt gelukkig met
een de grond ingeboord bij bestu
dering van de kaart bij Hotel
Goes; we zijn blijkbaar al heel lang
niet meer bij Van der Valk ge
weest. Ze hebben hier lamsrack,
eendenborst en verse pasta. En
vooruit, ook nog een zeetong Picas
so, ongetwijfeld met van die ja
ren-zeventig-vruchtjes. Wie spe
ciaal voor de schnitzel komt,
wordt trouwens ook niet teleurge
steld: de klassieke Van der Valk-ge-
rechten staan gewoon achterin de
menukaart. Een beetje weggemof
feld, maar ze staan er nog steeds.
De salade capri is een mix van ge
mengde slablaadjes, avocado,
langoustine en knapperige serrano-
ham. „Dit is heel erg lekker", vindt
mijn tafelgenote, een echte avoca-
doverslindster. „Misschien niet
eens omdat het zo knap is klaarge
maakt, maar omdat de combinatie
zo goed is." De caesarsalade die ik
voorgeschoteld krijg, is niet echt
een caesarsalade: de spekjes ont
breken, net als de ansjovis. Erger:
de dressing lijkt wel kant en klaar.
Er zit wel gegrilde kip door, en
smakelijke croutons: als kipsalade
zou hij er best mee door kunnen.
Bij het voorgerecht krijgen we wat
- te kort - geroosterde boterham
men met kuipjes boter die we zelf
nog moeten openmaken: wel hy
giënisch, maar niet zo gul en een
hoop gedoe. Dat geldt trouwens
ook voor het bedrag dat je hier
moet betalen voor een kan water:
€2,50, al zijn ze er wel eerlijk over,
want dat je moet betalen staat ge
woon open en bloot op de kaart.
Het interieur is precies wat je van
een restaurant van een ketenhotel
verwacht: het is groot, niet over
dreven sfeervol en er zitten veel za
kelijke klanten over zaken te pra
ten. Hopelijk kijken die zakeneters
nog wat verder in Zeeland, want
het uitzicht is niet echt representa
tief voor de provincie: een parkeer
terrein en een doorgaande weg.
De verse spaghetti met tomaten
saus en huisgemaakte gehaktballe
foto's Willem Mieras
echt heel erg lekker vinden. Hier is
de geitenkaas op de bolus gesmol
ten; het ziet eruit als warme geiten
kaas die je op een salade krijgt.
Gek genoeg is de combinatie niet
eens weerzinwekkend. Maar lek
ker? Eerlijk gezegd vragen we ons
af waar dit voor nodig is. De bolus
wordt er niet beter van, en de gei
tenkaas ook niet. „Geitenkaas com
bineert goed met zoet", zegt die
zelfde kok als we hem er na het
eten naar vragen. „Wij vinden het
hier allemaal heel erg lekker."
Wij hebben eigenlijk liever een da
me blanche.
Hotel Goes, Anthony Fokkerstraat 100,
4462ET Goes, telefoonnummer: 0113-
315800. www.hotelgoes.nl. e-mail:
goes@valk.com. Elke dag geopend van
6.30 uur (ontbijt) tot 23.00 uur. Op zater
dag tussen 18.00 uur en 21.00 uur en op
zondag tussen 17.00 uur en 20.30 uur
zijn er buffetten.
Café
'Restaurant "polskin"
Hotel
Solskin... dat is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58.4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072
wwwsolskin.nl
Hotel Goes: groot, niet overdreven sfeervol en veel zakelijke klanten.
Verba rtel weg
Hotel Goes
Anthony Fokkerstraat 100
Op zaterdag en zondag zijn er buffetten in Hotel Goes.
teliefhebber, maar het lukt ons
niet deze te determineren: er zit
een beetje prei in en een paar pluk
jes taugé, maar die andere groente
soort? Bleekselderij? Witlof? Pak
soi? Pas later horen we van de kok
wat het was: venkel. Wat in de an
dere bakjes zit is duidelijk: friet,
spruitjes en gebakken aardappels
in de schil en sla, met heel fijn ge
sneden rauwkost, zilveruitjes en
croutons. Jammer dat het bakje sla
rechtstreeks uit de koeling komt.
En dan het toetje: Zeeuwse zalig
heid: de bolus met geitenkaas, bab
belaarijs en boerenjongens, alle
maal dingen die we afzonderlijk
tjes - mijn hoofdgerecht - had wat
mij betreft iets uitbundiger mogen
zijn; het gehakt is niet alleen be
scheiden gekruid, maar ook een
beetje droog naar mijn smaak, de
saus wat mager en de parmezaan
se kaas wat te schaars. Afgezien
van de hoeveelheid - het is een
enorm bord vol - is dit spaghetti
voor lijners. Mijn tafelgenote
houdt het na een paar hapjes van
haar garnalenpannetje voor ge
zien. De knoflooksaus die haar
was beloofd, is in werkelijkheid
een klef soort kaassaus. De smaak
van de garnalen valt er helemaal
bij weg.
Met één van de bakjes met bijge
rechten doen we een quiz: Raad
de Groente. We zijn allebei groen