uit15 in Goes Beoordeling donderdag 11 maart 2010 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-Kwaliteit: Een simpel gerecht als garnalen in knoflooksaus moet je als restaurant onberispelijk op tafel kunnen zetten. Voor dit geid - bijna zeventig euro voor twee - mag je als gast meer ver wachten. Entourage: Bediening: We worden snel en efficiënt gehol pen. Iets meer gemeende gastvrijheid zou gewaardeerd worden. Conclusie: Hotel Goes kan zich niet ontworstelen aan het imago van stan daardhotelketen. Wat zou de oude Gerrit van der Valk daarvan gevonden heb ben, van een bolus met daarop een plak gei tenkaas uit de oven? Wij von den het toetje bij Hotel Goes vooral erg ongewoon. En alleen dat al hadden we niet verwacht bij een bezoek aan een Van der Valk restaurant. Want bij Van der Valk, daar reken je op traditioneel eten: schnitzel, varkenshaas, doperwtjes, de bijna spreekwoordelijke appelmoes mét kers en een dame blanche toe. Die verwachting wordt gelukkig met een de grond ingeboord bij bestu dering van de kaart bij Hotel Goes; we zijn blijkbaar al heel lang niet meer bij Van der Valk ge weest. Ze hebben hier lamsrack, eendenborst en verse pasta. En vooruit, ook nog een zeetong Picas so, ongetwijfeld met van die ja ren-zeventig-vruchtjes. Wie spe ciaal voor de schnitzel komt, wordt trouwens ook niet teleurge steld: de klassieke Van der Valk-ge- rechten staan gewoon achterin de menukaart. Een beetje weggemof feld, maar ze staan er nog steeds. De salade capri is een mix van ge mengde slablaadjes, avocado, langoustine en knapperige serrano- ham. „Dit is heel erg lekker", vindt mijn tafelgenote, een echte avoca- doverslindster. „Misschien niet eens omdat het zo knap is klaarge maakt, maar omdat de combinatie zo goed is." De caesarsalade die ik voorgeschoteld krijg, is niet echt een caesarsalade: de spekjes ont breken, net als de ansjovis. Erger: de dressing lijkt wel kant en klaar. Er zit wel gegrilde kip door, en smakelijke croutons: als kipsalade zou hij er best mee door kunnen. Bij het voorgerecht krijgen we wat - te kort - geroosterde boterham men met kuipjes boter die we zelf nog moeten openmaken: wel hy giënisch, maar niet zo gul en een hoop gedoe. Dat geldt trouwens ook voor het bedrag dat je hier moet betalen voor een kan water: €2,50, al zijn ze er wel eerlijk over, want dat je moet betalen staat ge woon open en bloot op de kaart. Het interieur is precies wat je van een restaurant van een ketenhotel verwacht: het is groot, niet over dreven sfeervol en er zitten veel za kelijke klanten over zaken te pra ten. Hopelijk kijken die zakeneters nog wat verder in Zeeland, want het uitzicht is niet echt representa tief voor de provincie: een parkeer terrein en een doorgaande weg. De verse spaghetti met tomaten saus en huisgemaakte gehaktballe foto's Willem Mieras echt heel erg lekker vinden. Hier is de geitenkaas op de bolus gesmol ten; het ziet eruit als warme geiten kaas die je op een salade krijgt. Gek genoeg is de combinatie niet eens weerzinwekkend. Maar lek ker? Eerlijk gezegd vragen we ons af waar dit voor nodig is. De bolus wordt er niet beter van, en de gei tenkaas ook niet. „Geitenkaas com bineert goed met zoet", zegt die zelfde kok als we hem er na het eten naar vragen. „Wij vinden het hier allemaal heel erg lekker." Wij hebben eigenlijk liever een da me blanche. Hotel Goes, Anthony Fokkerstraat 100, 4462ET Goes, telefoonnummer: 0113- 315800. www.hotelgoes.nl. e-mail: goes@valk.com. Elke dag geopend van 6.30 uur (ontbijt) tot 23.00 uur. Op zater dag tussen 18.00 uur en 21.00 uur en op zondag tussen 17.00 uur en 20.30 uur zijn er buffetten. Café 'Restaurant "polskin" Hotel Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58.4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072 wwwsolskin.nl Hotel Goes: groot, niet overdreven sfeervol en veel zakelijke klanten. Verba rtel weg Hotel Goes Anthony Fokkerstraat 100 Op zaterdag en zondag zijn er buffetten in Hotel Goes. teliefhebber, maar het lukt ons niet deze te determineren: er zit een beetje prei in en een paar pluk jes taugé, maar die andere groente soort? Bleekselderij? Witlof? Pak soi? Pas later horen we van de kok wat het was: venkel. Wat in de an dere bakjes zit is duidelijk: friet, spruitjes en gebakken aardappels in de schil en sla, met heel fijn ge sneden rauwkost, zilveruitjes en croutons. Jammer dat het bakje sla rechtstreeks uit de koeling komt. En dan het toetje: Zeeuwse zalig heid: de bolus met geitenkaas, bab belaarijs en boerenjongens, alle maal dingen die we afzonderlijk tjes - mijn hoofdgerecht - had wat mij betreft iets uitbundiger mogen zijn; het gehakt is niet alleen be scheiden gekruid, maar ook een beetje droog naar mijn smaak, de saus wat mager en de parmezaan se kaas wat te schaars. Afgezien van de hoeveelheid - het is een enorm bord vol - is dit spaghetti voor lijners. Mijn tafelgenote houdt het na een paar hapjes van haar garnalenpannetje voor ge zien. De knoflooksaus die haar was beloofd, is in werkelijkheid een klef soort kaassaus. De smaak van de garnalen valt er helemaal bij weg. Met één van de bakjes met bijge rechten doen we een quiz: Raad de Groente. We zijn allebei groen

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 55