in Goes 15 Beoordeling Sterk in kleding— donderdag 4 maart 2010 ..ook voor uw bednjf. Leverancier van: Horeca- en kokskleding Colberts/blazers/gilets/kostuums Pantalons/rokken Damesblouses Herenoverhemden Sjaals/stropdassen Polo's/(polo)sweaters/t-shirts Fleecevesten en -truien irofessionele opdruk. Voorzien van een pi Oostpolderweg 7 4413 NN Krabbendijke Tel. 0113-502040 Fax 0113-502793 info@deleeuwreklamekleding www.deleeuwreklamekleding.nl In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Bediening: Entourage: Horen, zien en ruiken: Nian Hao biedt alleen flessen water aan voor 4 euro per liter. Dat is jam mer. Vandaar dat de prijs-kwaliteit ver houding niet op sterren is uitge komen. Conclusie: Nian Hao heeft veel te bie den, maar we zijn veeleisend en hou den iets meer van puur Aziatisch eten. Nian Hao in Goes is zonder twijfel de bes te Chinees uit de pro vincie. Dat meldde de Nederlandse res taurantgids Lekker. Een gewaagde kwalificatie voor een uitgestrekte provincie als Zee land, met bijna in elk dorp een Chi nees restaurant. We nemen met vier personen sterk f deze zaterdaga vond de proef op de som en stellen onszelfbij elk hap je de vraag: Heeft de Lekker gelijk? Het hoge plafond doet prettig aan. Er hangen kroon luchters en felle spotjes. Er is veel licht binnen. Op de tafels staan verse rozen en de stoelen zitten pret tig voor kleine f mensen. Een jon- I ge serveerster heet ons welkom en regelt binnen een mum van tijd dat we iets te drin ken hebben. Zo, dat zijn we gewend van Chinezen. Maar daarna moe ten we geduld heb ben. Na drie kwar tier wachten, vangen we de blik van de serveerster en vragen om de menukaart. Het bakje kroepoek met kruiden is dan allang op, de drankjes ook. Pas als de vriendelijk lachende Lau de touwtjes in handen neemt, komt er een prettig eettempo in. De zwakke start is vergeven. We kiezen het meergangenmenu Nian Hao voor 32 euro per per soon en dat is alleen maar te bestel len voor vier personen per tafel. Dat komt voor ons goed uit. We beginnen met een rijkgevulde, lichtgebonden soep van het huis. De hartige binnenkomer bevat op vallend veel fijngesneden groenten en Chinese doorzichtige vermicel li. Daarna volgt tongfilet met garnaal tjes en krab in zoetzure pikante saus met knapperige groenten. De krab is een imitatiekrab, ofwel suri- mi. Dat is jammer. Het is het enige minpuntje van het voortreffelijke voorgerecht. De Chinees-Indisch restaurant Nian Hao Wijngaardstraat 54-561 onze zin erg royaal met de krui denbus gestrooid. We houden ons aanbevolen om tips van uw favo riete Chinese restaurant te ontvan gen. Nian Hao, Chinees-Indisch spe cialiteitenrestaurant: Wij ngaard- straat 54-56-58, 4461 DD Goes. Telefoon 0113-214903, fax 0113-252413- De gastheren Lau (links) en Gé. foto's Ronald den Dekker Een boeddha waakt over de gasten van de royale zaak Nian Hao. kan veel beter. De na si daarentegen is heel lekker, droog en smaakvol met verse bosuitjes, precies zo- als nasi moet zijn. Lau begrijpt dat vier grand des serts te veel van het goede is. De porties waren allemaal royaal aan de maat. Daarvoor in de plaats krij gen we koffie van het huis. Dat is aardig. Eigenaar Gé informeert na afloop nog of alles naar wens is geweest. Hij is amicaal en voorkomend en wil goed voor zijn gasten zorgen. Getrouwen worden tot de deur be geleid en nagezwaaid. Nian Hao heeft ons blij verrast, maar we zijn er nog niet van over tuigd dat dit het beste Chinese res taurant van Zeeland is. Er is naar filet is mooi vast van structuur ge bleven. We vervolgen met ossehaas met verse aardbeiensaus. Normaal hou ik niet van vruchten bij mijn vlees, maar deze combinatie pakt wonderwel lekker uit. De aard beiensaus is pittig gemaakt met chilisaus. Nu pas volgt het hoofdgerecht. We krijgen bami en nasi met grote Chinese garnalen in pikante oes ter- en likeursaus. Lau steekt er de brand in en dat levert leuk spekta kel op. De schotels zijn opgesierd met zeekraal. De kok schroomt niet om regionale producten te ge bruiken. Daar houden we van. De botermalse runderhaas met pa prika in uien en zwarte bonen- saus is een topper. Van het hoofd gerecht zijn alleen de stukjes pe- kingeend vrij fantasieloos. Ze wor den in een jasje van beslag gepre senteerd. De bami is wat lang doorgekookt en neigt naar papperigheid. Dat

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 59