in Goes
15
Beoordeling
Sterk in kleding—
donderdag 4 maart 2010
..ook voor uw bednjf.
Leverancier van:
Horeca- en kokskleding
Colberts/blazers/gilets/kostuums
Pantalons/rokken
Damesblouses
Herenoverhemden
Sjaals/stropdassen
Polo's/(polo)sweaters/t-shirts
Fleecevesten en -truien
irofessionele opdruk.
Voorzien van een pi
Oostpolderweg 7
4413 NN Krabbendijke
Tel. 0113-502040
Fax 0113-502793
info@deleeuwreklamekleding
www.deleeuwreklamekleding.nl
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Bediening:
Entourage:
Horen, zien en ruiken:
Nian Hao biedt alleen flessen water
aan voor 4 euro per liter. Dat is jam
mer. Vandaar dat de prijs-kwaliteit ver
houding niet op sterren is uitge
komen.
Conclusie: Nian Hao heeft veel te bie
den, maar we zijn veeleisend en hou
den iets meer van puur Aziatisch
eten.
Nian Hao in Goes is
zonder twijfel de bes
te Chinees uit de pro
vincie. Dat meldde
de Nederlandse res
taurantgids Lekker. Een gewaagde
kwalificatie voor een uitgestrekte
provincie als Zee
land, met bijna in
elk dorp een Chi
nees restaurant.
We nemen met
vier personen sterk f
deze zaterdaga
vond de proef op
de som en stellen
onszelfbij elk hap
je de vraag: Heeft
de Lekker gelijk?
Het hoge plafond
doet prettig aan.
Er hangen kroon
luchters en felle
spotjes. Er is veel
licht binnen.
Op de tafels staan
verse rozen en de
stoelen zitten pret
tig voor kleine f
mensen. Een jon- I
ge serveerster
heet ons welkom
en regelt binnen
een mum van tijd
dat we iets te drin
ken hebben. Zo,
dat zijn we gewend
van Chinezen.
Maar daarna moe
ten we geduld heb
ben. Na drie kwar
tier wachten, vangen we de blik
van de serveerster en vragen om
de menukaart. Het bakje kroepoek
met kruiden is dan allang op, de
drankjes ook.
Pas als de vriendelijk lachende Lau
de touwtjes in handen neemt,
komt er een prettig eettempo in.
De zwakke start is vergeven.
We kiezen het meergangenmenu
Nian Hao voor 32 euro per per
soon en dat is alleen maar te bestel
len voor vier personen per tafel.
Dat komt voor ons goed uit.
We beginnen met een rijkgevulde,
lichtgebonden soep van het huis.
De hartige binnenkomer bevat op
vallend veel fijngesneden groenten
en Chinese doorzichtige vermicel
li.
Daarna volgt tongfilet met garnaal
tjes en krab in zoetzure pikante
saus met knapperige groenten. De
krab is een imitatiekrab, ofwel suri-
mi.
Dat is jammer.
Het is het enige minpuntje van
het voortreffelijke voorgerecht. De
Chinees-Indisch
restaurant Nian Hao
Wijngaardstraat 54-561
onze zin erg royaal met de krui
denbus gestrooid. We houden ons
aanbevolen om tips van uw favo
riete Chinese restaurant te ontvan
gen.
Nian Hao, Chinees-Indisch spe
cialiteitenrestaurant: Wij ngaard-
straat 54-56-58, 4461 DD Goes.
Telefoon 0113-214903, fax
0113-252413-
De gastheren Lau (links) en Gé. foto's Ronald den Dekker
Een boeddha waakt over de gasten van de royale zaak Nian Hao.
kan veel beter. De na
si daarentegen is heel
lekker, droog en
smaakvol met verse
bosuitjes, precies zo-
als nasi moet zijn.
Lau begrijpt dat vier grand des
serts te veel van het goede is. De
porties waren allemaal royaal aan
de maat. Daarvoor in de plaats krij
gen we koffie van het huis. Dat is
aardig.
Eigenaar Gé informeert na afloop
nog of alles naar wens is geweest.
Hij is amicaal en voorkomend en
wil goed voor zijn gasten zorgen.
Getrouwen worden tot de deur be
geleid en nagezwaaid.
Nian Hao heeft ons blij verrast,
maar we zijn er nog niet van over
tuigd dat dit het beste Chinese res
taurant van Zeeland is. Er is naar
filet is mooi vast van structuur ge
bleven.
We vervolgen met ossehaas met
verse aardbeiensaus. Normaal hou
ik niet van vruchten bij mijn
vlees, maar deze combinatie pakt
wonderwel lekker uit. De aard
beiensaus is pittig gemaakt met
chilisaus.
Nu pas volgt het hoofdgerecht.
We krijgen bami en nasi met grote
Chinese garnalen in pikante oes
ter- en likeursaus. Lau steekt er de
brand in en dat levert leuk spekta
kel op. De schotels zijn opgesierd
met zeekraal. De kok schroomt
niet om regionale producten te ge
bruiken. Daar houden we van.
De botermalse runderhaas met pa
prika in uien en zwarte bonen-
saus is een topper. Van het hoofd
gerecht zijn alleen de stukjes pe-
kingeend vrij fantasieloos. Ze wor
den in een jasje van beslag gepre
senteerd.
De bami is wat lang doorgekookt
en neigt naar papperigheid. Dat