Arnemuiden
in
m
uit 115
Beoordeling
Horecabeurs
Zeelandhallen
Stand nr. 141
Sterk In kleding.»
DE LEEUW
1
donderdag 18 februari 2010
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken:
In de buurt kun je prachtig wandelen
bij De Piet en het Veerse Meer.
Conclusie:
Verwacht geen culinaire huzarenstuk
jes. Het is een degelijk restaurant,
waar altijd iets te beleven is.
Ineens klinkt het bezorgd
naast mij: „Het restaurant is
toch wel open?' Jazeker,
maar de verontrusting is te
begrijpen. We rijden in een
sneeuwjacht naar vliegveld Mid
den-Zeeland. Het is naargeestig
weer, donker, de vlokken plakken
tegen de autoruit en de weg wordt
gladder. Onder deze omstandighe
den wil je ergens aankomen. Dat
doen we dan ook in een veilige en
warme haven.
In Restaurant Midden Zeeland zit
ten nog twee andere 'tweetjes'.
Het is rustig en dat is geen uitzon
dering in wintertijd. Restaurants
die niet in de loop liggen 'overle
ven in het stille seizoen'.
Het restaurant is ondergebracht in
een soort barak. Het doet wat ar
moedig aan, al heb je daar binnen
geen last van. Amerikaanse coun
try and westernmusic klinkt, de in
richting is eenvoudig, met uitzon
dering van een grote bar, die de
vorm van een dubbeldekker heeft.
Op de vleugels staan flessen
drank. Het is overduidelijk het res
taurant van de piloten, vliegtuig
spotters en alle passanten. „Ik heb
een attractie voor de deur", zegt
Robert Hammer, uitbater van Res
taurant Midden Zeeland. De eet
zaal en zeker het terras staan bijna
op de start- en landingsbaan van
Vliegveld Midden-Zeeland. Waar
heb je dat nu in Nederland?
We bestellen vooraf een carpaccio
met een hete peper in een kroket-
je (6,25 euro) en een salade met
geitenkaas en honing (6,25 euro).
Het begin is goed, hoewel we de
carpaccio liever in al zijn eenheid
hadden willen proeven. Onder het
dunne vlees ligt veel rauwkost. De
paprika en sla leiden af Het hete
kroketje daarentegen is lekker.
De geitenkaasjes zijn omwikkeld
met spek en opgesierd met walno
ten en pijnboompitten. Gelukkig
zijn ze geroosterd, waardoor de
smaak van de noten en pitten
goed uitkomt. De sla had droger
mogen zijn, maar dit voorafje
komt toch op een knappe voldoen
de.
Ik zie op de kaart een a la minute
gerookte zalmfilet met mierikswor
telsaus. Ik ga overstag en probeer
voor de eerste keer in mijn leven a
la minute gerookte vis (15,75 euro).
Mijn disgenote kiest een De Ham
mer, een huisgemaakte hamburger
met ei en ui (8.50 euro).
De hamburger is bruin gebakken
en ziet er goed uit. We hoeven
niet te vragen of hij vers en zelfge
maakt is. Dat zie je direct. Waar
om doet niet iedereen dit?
...ook voor uw bedrijf.
www.deleeuwreklamekleding.nl
Leverancier van:
Horeca- en kokskleding
Colberts/blazers/gilets/kostuums
Pantalons/rokken
Damesblouses
Herenoverhemden
Sjaals/stropdassen
Polo's/(polo)sweaters/t-shirts
Fleecevesten en -truien
Oostpolderweg 7
4413 NN Krabbendijke
Tel. 0113-502040
Fax 0113-502793
info@deleeuwreklamekleding
Uitbater Robert Hammer
De bar heeft de vorm van een dubbeldekker.
foto's Ruben Oreel
De hamburger daarentegen is een
aanrader. Die bestel ik een volgen
de keer, of misschien wel de spare-
ribs of gebakken tongetjes. Voor
de liefhebbers kan er elke vrijdag
onbeperkt spareribs of gamba's
worden gegeten voor 16.50 euro.
Restaurant Midden Zeeland heeft
geen pretenties, er heerst een onge
dwongen sfeer en je kunt er gezel
lig zitten op bijna elk moment van
elke dag én een eerlijk hapje eten.
De crew werkt er hard aan om het
de gasten naar hun zin te maken
en Robert Hammer heeft het gast
heerschap in zijn vingers. Een ont
dekking, zelfs bij guur weer.
Restaurant Midden Zeeland: Telefoon
nummer 0113 - 61 32 64, fax:
0113-614003.
www.restaurantmiddenzeeland.nl
info@middenzeeland.nl. Calandweg
30, 4341 RA Arnemuiden. Alle dagen
open vanaf 10.00 uur. Pinnen kan.
REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V.
Veerse Restaurant
Meer Midden-Zeeland
OnnJep „Calandweg
Se*e%
Arnemuiden
Lewedorp
i
t
De burger is afgemaakt met een
wit opengeklapt halfhard broodje.
Friet, mayonaise en rauwkost wor
den erbij geserveerd.
Mijn versgerookt visje ziet er wat
donker uit. De rookgeur is vrij
sterk. De vis ligt op een groenten-
melange. Ik neem een hapje van
de vis en weet meteen dat dit niet
mijn smaak is. De zalm heeft een
penetrante smaak. De zware rook-
smaak komt terug in de groenten.