Arnemuiden in m uit 115 Beoordeling Horecabeurs Zeelandhallen Stand nr. 141 Sterk In kleding.» DE LEEUW 1 donderdag 18 februari 2010 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: In de buurt kun je prachtig wandelen bij De Piet en het Veerse Meer. Conclusie: Verwacht geen culinaire huzarenstuk jes. Het is een degelijk restaurant, waar altijd iets te beleven is. Ineens klinkt het bezorgd naast mij: „Het restaurant is toch wel open?' Jazeker, maar de verontrusting is te begrijpen. We rijden in een sneeuwjacht naar vliegveld Mid den-Zeeland. Het is naargeestig weer, donker, de vlokken plakken tegen de autoruit en de weg wordt gladder. Onder deze omstandighe den wil je ergens aankomen. Dat doen we dan ook in een veilige en warme haven. In Restaurant Midden Zeeland zit ten nog twee andere 'tweetjes'. Het is rustig en dat is geen uitzon dering in wintertijd. Restaurants die niet in de loop liggen 'overle ven in het stille seizoen'. Het restaurant is ondergebracht in een soort barak. Het doet wat ar moedig aan, al heb je daar binnen geen last van. Amerikaanse coun try and westernmusic klinkt, de in richting is eenvoudig, met uitzon dering van een grote bar, die de vorm van een dubbeldekker heeft. Op de vleugels staan flessen drank. Het is overduidelijk het res taurant van de piloten, vliegtuig spotters en alle passanten. „Ik heb een attractie voor de deur", zegt Robert Hammer, uitbater van Res taurant Midden Zeeland. De eet zaal en zeker het terras staan bijna op de start- en landingsbaan van Vliegveld Midden-Zeeland. Waar heb je dat nu in Nederland? We bestellen vooraf een carpaccio met een hete peper in een kroket- je (6,25 euro) en een salade met geitenkaas en honing (6,25 euro). Het begin is goed, hoewel we de carpaccio liever in al zijn eenheid hadden willen proeven. Onder het dunne vlees ligt veel rauwkost. De paprika en sla leiden af Het hete kroketje daarentegen is lekker. De geitenkaasjes zijn omwikkeld met spek en opgesierd met walno ten en pijnboompitten. Gelukkig zijn ze geroosterd, waardoor de smaak van de noten en pitten goed uitkomt. De sla had droger mogen zijn, maar dit voorafje komt toch op een knappe voldoen de. Ik zie op de kaart een a la minute gerookte zalmfilet met mierikswor telsaus. Ik ga overstag en probeer voor de eerste keer in mijn leven a la minute gerookte vis (15,75 euro). Mijn disgenote kiest een De Ham mer, een huisgemaakte hamburger met ei en ui (8.50 euro). De hamburger is bruin gebakken en ziet er goed uit. We hoeven niet te vragen of hij vers en zelfge maakt is. Dat zie je direct. Waar om doet niet iedereen dit? ...ook voor uw bedrijf. www.deleeuwreklamekleding.nl Leverancier van: Horeca- en kokskleding Colberts/blazers/gilets/kostuums Pantalons/rokken Damesblouses Herenoverhemden Sjaals/stropdassen Polo's/(polo)sweaters/t-shirts Fleecevesten en -truien Oostpolderweg 7 4413 NN Krabbendijke Tel. 0113-502040 Fax 0113-502793 info@deleeuwreklamekleding Uitbater Robert Hammer De bar heeft de vorm van een dubbeldekker. foto's Ruben Oreel De hamburger daarentegen is een aanrader. Die bestel ik een volgen de keer, of misschien wel de spare- ribs of gebakken tongetjes. Voor de liefhebbers kan er elke vrijdag onbeperkt spareribs of gamba's worden gegeten voor 16.50 euro. Restaurant Midden Zeeland heeft geen pretenties, er heerst een onge dwongen sfeer en je kunt er gezel lig zitten op bijna elk moment van elke dag én een eerlijk hapje eten. De crew werkt er hard aan om het de gasten naar hun zin te maken en Robert Hammer heeft het gast heerschap in zijn vingers. Een ont dekking, zelfs bij guur weer. Restaurant Midden Zeeland: Telefoon nummer 0113 - 61 32 64, fax: 0113-614003. www.restaurantmiddenzeeland.nl info@middenzeeland.nl. Calandweg 30, 4341 RA Arnemuiden. Alle dagen open vanaf 10.00 uur. Pinnen kan. REKLAME- EN BEDRIJFSKLEDING B.V. Veerse Restaurant Meer Midden-Zeeland OnnJep „Calandweg Se*e% Arnemuiden Lewedorp i t De burger is afgemaakt met een wit opengeklapt halfhard broodje. Friet, mayonaise en rauwkost wor den erbij geserveerd. Mijn versgerookt visje ziet er wat donker uit. De rookgeur is vrij sterk. De vis ligt op een groenten- melange. Ik neem een hapje van de vis en weet meteen dat dit niet mijn smaak is. De zalm heeft een penetrante smaak. De zware rook- smaak komt terug in de groenten.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 59