Vlissingen in T s Beoordeling donderdag 4 februari 2010 4.1 1 j In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Don Giovanni is kleiner dan je van bui ten verwacht. Dat geeft de zaak knus heid en voor je het weet ben je met de buren aan het praten. Conclusie: Het is gezellig en laagdrempelig, maar het is doodzonde dat de pasta niet zelfgemaakt wordt. Het is een klinkende naam, Don Giovan ni, het restaurant op de boulevard in Vlissingen dat nu bijna een jaar open is. We heb ben erover veel uiteenlopende kritieken gehoord, van een aan rader en aanwinst voor Vlissin gen tot een Italiaan die het ni veau van een simpele pizzeria niet overstijgt. We gaan deze zondag op onderzoek uit. De ontvangst is hartelijk, met Jus- tyna als toegankelijke en vlotte gastvrouw. We hebben niet gere- serveerd en dat pakt maar net goed uit. We krijgen een van de laatste 'tweetjes' aangewezen. Don Giovanni is een intieme, niet al te grote zaak. Achter de bar zit een luik naar de keuken, waar de koks regelmatig hun hoofd door heen steken. Het is gezellig druk. De boulevard van Vlissingen is een toplocatie. Aan de ene kant zien we de lichtjes van Breskens en aan de andere einder die van Knokke. De zonsondergang kleurt het water rood. We bestellen een Insalata Gorgon zola (8,50 euro) met peertjes, ge mengde sla en walnoten. Voor de salade is goede olijfolie gebruikt. Maar ja, dat mag je ook verwach ten van een Italiaan. Het stok brood is lekker vast, de boter is he iaas iets te laat uit de koelkast ge haald. De scampi's (10,00 euro) zijn sap pig, smaakvol en lekker geroos terd. Ze liggen op twee gerooster de stukjes stokbrood. We kunnen de scampi's gemakkelijk van de schalen ontdoen, zonder onze han den vies te maken. Het begin is goed. Justyna en eige naar |ivan der Bedrosian hebben hun handen vol aan de bediening, lustyna loopt razendsnel van de ene naar de andere tafel en is door tastend. Ze ziet alles. Het ligt echt niet aan haar dat we tussen het voor- en hoofdgerecht lang moe ten wachten. We denken dat de keuken de grote toeloop niet vlot ter afkan werken. Na afloop vraagt Jivan daarover: 'u heeft misschien een beetje lang moeten wachten?' Dat is inder daad het geval, maar het zou 'Don Giovanni' hebben gesierd, als hij op het moment zelf een verklaring van de wachttijd aan de wachten den had gegeven. We gaan verder met ravioli van spinazie en geitenkaas (14,00 eu ro) en een pizza Don Giovanni (14,00 euro). De ravioli is een lich- foto's Ruben Oreel kant gebakken in de steenoven. De producten zijn vers met verrukke lijke ham, tomaten, rucola en moz zarella. We vragen om piri-piri-sauce of een pittige olijfolie om de pizza een finishing touch te geven De hete saus wordt a la minute vers gemaakt in de keuken. Hete schijf jes rode pepers drijven in eerste kwaliteits knoflookolijfolie. Het geeft de pizza net dat beetje extra dat we missen. Het is een laagdrempelige zaak, waar je in wintertijd een zomers gevoel krijgt. Aan dat gevoel draagt de warme 'strandkleur' en de informele inrichting bij. Het is geen rustige Middellandse zee waarnaar we kijken, maar de woes te Noordzee. Het zal over een paar maanden heerlijk zijn - als de zon warmte geeft - om op het terras van Don Giovanni onder de olijf-, peren- en laurierbomen een pasta te eten. Don Giovanni mikt met eerlijke producten op een groot publiek. Het is geen fastfood restaurant, maar ook geen chique restaurant, waar je een avond lang moet tafe len. Don Giovanni zit daar precies tussenin. De keuken schroomt niet om een sterk wisselende me nukaart per seizoen aan te bieden, zoals de prijzenswaardige reebout op Italiaanse wijze in wintertijd. Don Giovanni vult een leemte op in toeristisch Vlissingen. Don Giovanni: Boulevard Ban- kert 282, 4382 AC Vlissingen, 0118-412737. Elke dag open. Pinnen kan. Don Giovanni heeft een toplocatie op de boulevard in Vlissingen. Op de voorgrond Justyan en Jivan der Bedrosian. van basilicumolie en geraspte kaas, kan het koksteam er toch weinig persoonlijke eer in leggen. Don Giovanni richt zich op een groter publiek en daar is veel ani mo voor. Het stel naast ons bij voorbeeld is erg te spreken over de tagliatelle. Bij het vertrek zeggen ze nadrukke lijk tegen Justyna dat ze zeker nog een keer terug te komen. „Een keu ken naar onze smaak. Hier hou den we van." Onze pizza is mooi dun en kro- Don Giovanni, Boulevard Bankert 282 te teleurstelling. De kussentjes zijn niet zelf gemaakt en na onlangs nog een heerlijke ravioli in de Loodsensociëteit in Vlissingen ge geten te hebben, had ik me daarop verheugd. Het is wel een kwaliteitspasta, maar met louter de toevoeging

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 33