Vlissingen
in
T s
Beoordeling
donderdag 4 februari 2010
4.1 1 j
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken:
Don Giovanni is kleiner dan je van bui
ten verwacht. Dat geeft de zaak knus
heid en voor je het weet ben je met
de buren aan het praten.
Conclusie:
Het is gezellig en laagdrempelig, maar
het is doodzonde dat de pasta niet
zelfgemaakt wordt.
Het is een klinkende
naam, Don Giovan
ni, het restaurant
op de boulevard in
Vlissingen dat nu
bijna een jaar open is. We heb
ben erover veel uiteenlopende
kritieken gehoord, van een aan
rader en aanwinst voor Vlissin
gen tot een Italiaan die het ni
veau van een simpele pizzeria
niet overstijgt. We gaan deze
zondag op onderzoek uit.
De ontvangst is hartelijk, met Jus-
tyna als toegankelijke en vlotte
gastvrouw. We hebben niet gere-
serveerd en dat pakt maar net
goed uit. We krijgen een van de
laatste 'tweetjes' aangewezen.
Don Giovanni is een intieme, niet
al te grote zaak. Achter de bar zit
een luik naar de keuken, waar de
koks regelmatig hun hoofd door
heen steken. Het is gezellig druk.
De boulevard van Vlissingen is
een toplocatie. Aan de ene kant
zien we de lichtjes van Breskens
en aan de andere einder die van
Knokke. De zonsondergang kleurt
het water rood.
We bestellen een Insalata Gorgon
zola (8,50 euro) met peertjes, ge
mengde sla en walnoten. Voor de
salade is goede olijfolie gebruikt.
Maar ja, dat mag je ook verwach
ten van een Italiaan. Het stok
brood is lekker vast, de boter is he
iaas iets te laat uit de koelkast ge
haald.
De scampi's (10,00 euro) zijn sap
pig, smaakvol en lekker geroos
terd. Ze liggen op twee gerooster
de stukjes stokbrood. We kunnen
de scampi's gemakkelijk van de
schalen ontdoen, zonder onze han
den vies te maken.
Het begin is goed. Justyna en eige
naar |ivan der Bedrosian hebben
hun handen vol aan de bediening,
lustyna loopt razendsnel van de
ene naar de andere tafel en is door
tastend. Ze ziet alles. Het ligt echt
niet aan haar dat we tussen het
voor- en hoofdgerecht lang moe
ten wachten. We denken dat de
keuken de grote toeloop niet vlot
ter afkan werken.
Na afloop vraagt Jivan daarover: 'u
heeft misschien een beetje lang
moeten wachten?' Dat is inder
daad het geval, maar het zou 'Don
Giovanni' hebben gesierd, als hij
op het moment zelf een verklaring
van de wachttijd aan de wachten
den had gegeven.
We gaan verder met ravioli van
spinazie en geitenkaas (14,00 eu
ro) en een pizza Don Giovanni
(14,00 euro). De ravioli is een lich-
foto's Ruben Oreel
kant gebakken in de steenoven. De
producten zijn vers met verrukke
lijke ham, tomaten, rucola en moz
zarella.
We vragen om piri-piri-sauce of
een pittige olijfolie om de pizza
een finishing touch te geven De
hete saus wordt a la minute vers
gemaakt in de keuken. Hete schijf
jes rode pepers drijven in eerste
kwaliteits knoflookolijfolie. Het
geeft de pizza net dat beetje extra
dat we missen.
Het is een laagdrempelige zaak,
waar je in wintertijd een zomers
gevoel krijgt. Aan dat gevoel
draagt de warme 'strandkleur' en
de informele inrichting bij. Het is
geen rustige Middellandse zee
waarnaar we kijken, maar de woes
te Noordzee. Het zal over een paar
maanden heerlijk zijn - als de zon
warmte geeft - om op het terras
van Don Giovanni onder de olijf-,
peren- en laurierbomen een pasta
te eten.
Don Giovanni mikt met eerlijke
producten op een groot publiek.
Het is geen fastfood restaurant,
maar ook geen chique restaurant,
waar je een avond lang moet tafe
len. Don Giovanni zit daar precies
tussenin. De keuken schroomt
niet om een sterk wisselende me
nukaart per seizoen aan te bieden,
zoals de prijzenswaardige reebout
op Italiaanse wijze in wintertijd.
Don Giovanni vult een leemte op
in toeristisch Vlissingen.
Don Giovanni: Boulevard Ban-
kert 282, 4382 AC Vlissingen,
0118-412737. Elke dag open.
Pinnen kan.
Don Giovanni heeft een toplocatie op de boulevard in Vlissingen.
Op de voorgrond Justyan en Jivan der Bedrosian.
van basilicumolie en geraspte
kaas, kan het koksteam er toch
weinig persoonlijke eer in leggen.
Don Giovanni richt zich op een
groter publiek en daar is veel ani
mo voor. Het stel naast ons bij
voorbeeld is erg te spreken over de
tagliatelle.
Bij het vertrek zeggen ze nadrukke
lijk tegen Justyna dat ze zeker nog
een keer terug te komen. „Een keu
ken naar onze smaak. Hier hou
den we van."
Onze pizza is mooi dun en kro-
Don Giovanni,
Boulevard Bankert 282
te teleurstelling. De kussentjes zijn
niet zelf gemaakt en na onlangs
nog een heerlijke ravioli in de
Loodsensociëteit in Vlissingen ge
geten te hebben, had ik me daarop
verheugd.
Het is wel een kwaliteitspasta,
maar met louter de toevoeging