strips 119 1 r Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl - Groene curry vissoep 4 7 1 6 8 2 zaterdag 30 januari 2010 www.knudde.nl ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl ALLE. &UITENAARD.SE WEZENS^) NEDE.RLANO UVT/ HET WEET HEBBEN ZE HET LAND OVER6ENOMEH •tt „1 lano oversenomeh frv Ti/oAÉ'H MEr HON ACHTERLUKE jjDTVMEET(&EWOONTES/j HET IS. EEN TSLJNA/VU yAN AUENS/ S NCLE door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House www.S1ngle.nl ,'VReSELi)K IK &5"AJ /Mer PB /VOTO pg &UÜRT5üpeR BieeRepe/vi og. BE6JTTOCH AJiET «S^gWOMP "L Mee,Ai-uEe'N euiKscHApe. •w J. 10 door Bertus }sub}i8 >|aojq ot Ipuejdaojs do Mnpeips '6 guessed sef Sbbj>| '8 !jnap u| iubbj i Ipaoq 9 Uuessed jous 5 ;jsue}|3 pueipajipaj beejjg jjau fjsijEjfi pueqja>(U!| z 'tsuEpS jeeq :ua3u;sso|do SUDO Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die vaneen gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de grijze vlak ken voorko- Doorbijter 1 2 9 4 3 5 7 6 4 3 2 5 1 7 8 8 4 2 3 5 9 3 6 1 2 9 8 7 5 Sudoku extra 3 9 5 4 7 8 6 8 1 3 7 7 4 2 5 6 8 3 8 5 6 3 7 2 1 4 8 1 5 9 4 6 2 3 8 5 3 2 6 4 7 KRUISWOORD Horizontaal: 1Scharnier v.e hengsel; 4. schaats met wieltjes; 10. bedorven; 13. rijstbrande wijn; 15. eivormig; 16. enkelvoudig; 17. lentemaand; 19. op leeftijd; 20. gebaar; 21. afdruk van iemands gelaat; 23. korte versregel; 25. slee; 27. bloeiwijze; 29. kunsttaal; 30. vanaf; 31. bloembed; 33. openbaren; 34. plaats in Frankrijk; 36. lidwoord; 37. buisverlichting; 38. als boven; 39. Chinese maat; 40. sortering; 42. sportartikel; 43. bootje; 45. voor voegsel; 46. Spaanse uitroep; 48. tijd perk; 50. bijwoord; 51grap; 53. winter- voertuig; 55. bezwaren; 57. gewicht; 59. elk; 61ovenkrabber; 62. radio-ontvan ger; 64. cultusgebruik; 65. sluimering; 66. bedisselen; 67. vaatwerk. Puzzelland Verticaal: 1Soort vlees; 2. papegaai; 3. venster; 5. boksterm; 6. jubelkreet; 7. water (Fr.); 8. bergplaats; 9. oude lengtemaat; 10. alcoholische drank; 11voorvoegsel; 12. pepervreter; 14. inbraak; 16. wijnsoort; 18. aansporing; 20. opperwezen; 22. stel krulspelden; 24. siertorentje; 26. argu ment; 28. sterk hellend; 30. geluk; 32. mannelijk dier; 35. op de manier van; 40. kwelgeest; 41categorie; 43. hoger personeel; 44. druk praten; 47. bijb. figuur; 49. rondedans; 51peettante; 52. moeilijk buigbaar; 53. gauw; 54. azijn; 56. thans; 58. Engels telwoord; 60. Griekse letter; 62. overdreven; 63. muzieknoot. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 35 "j 38 39 40 42 43 44 45 46 47 48 49 50 53 54 55 56^ 58 59 60 61 64 65 66 JP74 CRYPTO Horizontaal: 4. Hechten aan medailles (7); 5. Kleine geluidsstudio? (9); 8. Gelei van weerszijden (3); 9. Met worst is Teeuwen ook belachelijk (4); 10. Is die vogel voor de poes? (6). Verticaal: 1. Strijkgerei voor een spetter van een meisje (7); 2. Konijn in de wieg (9); 3. Het kleintje ligt erin voor zijn plezier (4); 6. (Niet echt) brutaal (6); 7. Wettig geldt hier het recht van de sterkste (6). Puzzelland/Leen Groeneveld KOKEN door Janny van der Heijden Vissaus is populair in de Aziatische keuken en heeft veel verschillende bereid ingswijzen en variaties in smaak In Thailand heet de vissaus Nam Pla, in Vietnam Nuoc mam, in China Yu Lu en in Japan Ishuru. Gebruik vissaus altijd met mate. Ingrediënten 1 eetlepel groene curry pasta; 1 blik kokosmelk (400 g); 6 dl visbouillon; 1 sten gel citroengras; 2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad); 2 theelepels vissaus; ca. 250 g kabeljauwfilet of andere witte vis; 8 grote garnalen (gaar, diepvries); 500 g verse mosselen; enkele takjes koriander Bereiding Verwarm de curry pasta al roerend in de pan. Schenk de kokosmelk en bouillon hierbij. Geef een klap op de stengel citroengras en leg er een knoop in. Voeg de djeroek poeroetblaadjes aan de visbouillon toe. Breng aan de kook en laat samen ca. 10 minuten trekken. Snijd de vis in stukken, voeg ze aan de soep toe en laat de vis in ca. 3 minuten zachtjes gaar worden. Spoel intussen de mosse len onder de kraan af en gooi de foute (die niet sluiten als je er een tik op geeft) exemplaren weg. Voeg de mosselen aan de soep toe en zodra de mosselen geo pend zijn, de garnalen. Warm ze goed door. Verwijder het stuk citroengras en eventueel de blaadjes djeroek poeroet. Hak de koriander grof. Serveer de soep in kommen en bestrooi met de koriander. Lekker met naan brood. OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel 2 5 9 4 8 7 6 3 1 1 7 8 2 6 3 9 5 4 4 6 3 5 1 9 8 2 7 3 4 1 8 7 5 2 6 9 5 8 6 9 4 2 7 1 3 9 2 7 6 3 1 5 4 8 8 9 2 1 5 4 3 7 6 7 1 5 3 9 6 4 8 2 6 3 4 7 2 8 1 9 5 2 8 6 4 9 5 3 7 1 7 9 1 6 3 5 2 8 5 3 1 2 7 8 9 6 4 1 2 5 8 6 4 3 9 9 6 5 3 4 2 8 1 7 3 4 8 7 1 9 2 5 6 9 3 8 2 7 6 4 5 5 7 9 3 4 1 8 2 4 6 5 1 7 9 3 Cryptogram Fiorizontaal: 5. Toegeven; 6. zuur; 7. sec; 8. borduren; 10. bezopen. Verticaal: 1Steunbeer; 2. neer; 3. ver sturen; 4. perceel; 9. rook. Zo vond deze tiy) geloof sk door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 19