Hart van 't huis Groei industrie trekt verder aan 1 Voornemens pas begonnen <2 O o U 02 Burly van Waterschoot: 'Het gaat om de droomkeuken van de klant' De keuken mag tegenwoordig geen achterkamertje meer zijn. De keuken is het hart van het huis. Men wil er lekker kunnen zitten om te eten, de krant te lezen of mensen te ontvangen. ,,Een keuken is eigenlijk emotie. Daarom is het zaak om een keuken te kiezen die echt bij je past", aldus Rudy van Waterschoot die recentelijk Pieters Keu kens in Heikant heeft overgenomen van het echtpaar Rudie en Thea Pieters. door Henk van de Voorde De onderneming staat bekend om haar kwalitatieve 'taylor made' keu kens.- Of men bij Van Waterschoot nu kiest voor een tijdloze klassieke, een romantische nostalgische, een functionele moderne of een strakke ei gentijdse keuken: steeds zal de nieu we keuken van alle gemakken zijn voorzien. Na bijna 25 jaar vond Ru- die Pieters het welletjes, maar zijn Foto: duofoto kennis en ervaring gaan niet verloren. De oude meester gaat, naar de uit drukkelijke wens van de nieuwe eige naar, voorlopig gewoon door met het bij de klanten thuis opbouwen van de nieuwe keuken, cq service en onder houd. Service en vakmanschap blij ven de pijlers waarop het bedrijf is ge grondvest, terwijl in eerste instantie ook dezelfde merken worden ge voerd als voorheen. Van Waterschoot heeft zowel een commerciële als tech nische achtergrond. Hij is een creatie- veling die op individuele vraag van de klant alle gewenste keukens com putergestuurd fraai kan uittekenen. Centraal staat voor hem een persoon lijke benadering. Hij brengt dan ook graag een bezoek aan de mensen Naam: Rudy van Waterschoot (45) Woonplaats: Hulst Bedrijf: Pieters Keukens in Hei kant Begonnen: 15 januari 2010 Meevaller: door crisis is overname niet te duur Tegenvaller: door crisis willen mensen minder besteden aan duurzame gebruiksgoederen zoals keukens thuis. „Welke mensen zijn het, wat voor huis, wat voor meubelen. Na tuurlijk stel ik het op prijs als mensen de showroom bezoeken, maar ik ga ook graag naar de mensen toe. Pas dan kom je in hun leefwereld en kun je pas echt aanvoelen wat men wenst. We kunnen dan gezamenlijk alles be spreken en vervolgens alles uitwerken in een 3D tekening. Zo krijgt de klant echt een beeld van" de nieuwe droomkeuken. Ik ben creatief aange legd en heb altijd graag getekend. Dat komt me nu prima van pas. Ik kan mijn ei kwijt in het zelfstandig onder nemerschap en heb me enorm ver diept in de keukenbranche Je moet weten waarover je praat en sociaal vaardig zijn. Mensenkennis is zeker in dit vak zeer belangrijk. Welke keu ken past bij welke mensen? Ik ben in een moeilijke periode op mezelf be gonnen. De markt is grillig, niet in te schatten. Toch is deze stap een bewus te keuze en heb ik alle vertrouwen in de toekomst. Kwaliteit en vakman schap blijven namelijk gewaarborgd." Bovendien zorgt Rudy voor een aan tal nieuwe verfrissende accenten. Hij gaat bijvoorbeeld starten met kook- workshops, onder regie van bekende koks uit de regio. Het einde van de recessie is goed nieuws voor de Nederlandse in dustrie. De sector profiteert in 2010 van een toenemende vraag uit het buitenland en hernieuwde voorraadvorming. De ingezette pro ductiegroei versnelt dit jaar tot gemiddeld 3,5 procent. Niettemin zal de bezetting van machines en vraag naar personeel voorlopig laag blij— door Ron Gregoor BREDA - Dat zijn de belangrijkste conclusies van het kwartaalbericht in dustrie van het economisch bureau van ING. De experts van ING ver wachten dat de marktomstandighe den geleidelijk verbeteren. Hoewel de enorme terugval in productie van eind vorig jaar nog lang niet is goed gemaakt, hebben Nederlandse produ centen zowel omzet als productie in het laatste kwartaal van 2009 eindelijk weer zien groeien. De export neemt toe, de buitenlandse vraag naar neder- landse goederen neemt over de hele li nie toe. Wereldwijd stijgen industriële produc tie en orderontvangsten sinds juni weer. Hierdoor heeft de Nederlandse export de laatste maanden een ople ving laten zien: Zoals altijd in de eco nomische kringloop trekt de chemie het voortouw. Er is een sterk herstel in de basischemie, maar ook in. dé me taalsector. Machines en transportmid delen sluiten de rij. De vroegcycli- sche en exportgerichte industrietak ken staan vooraan in de rij naar dé chronologie van het herstel, produ centen van basisproducten hebben de afgelopen maanden het sterkste her stel laten zien. Het vertrouwen van de producenten is toegenomen, maar de consument wacht nog af, constateert ING. Vrij wel alle industriële indicatoren geven sinds de zomer weer hoopgevende sig nalen af. Een ander gunstig voorteken is dat consumenten minder pessimis tisch zijn dan in het afgelopen ander halfjaar. De werkgelegenheidsontwik keling blijft echter van grotere in vloed op de uiteindelijke uitgaven. Voorraden zijn weer terug op accepta bel niveau, dat zorgt voor een ketting reactie, waardoor het productieher stel versnelt. Het verbeterende econo mische klimaat zal dit jaar voor extra voorraadvorming en productie zor gen. In een aantal industrietakken is dit proces al gaande. Het Economisch Bureau van ING voorspelt dit jaar dat de productie ste vig in de plus komt, maar dat ook de overcapaciteit aanhoudt. De indus triële productie is vorig jaar terugge vallen tot het niveau van 2003. On danks de aantrekkende groei blijft de industriële activiteit voorlopig nog wel op een lager niveau dan voor de crisis. 'de Ondernemer' is een uitgave van BN/DeStem I PZC. 'de Ondernemer' verschijnt in een oplage van 210.000 exemplaren. Uitgever: Adelinde Geerings Bladmanager: Danny van Berkel Redactie: Ron Gregoor Accountmanagers: Marcel Schreur Ad van Meel Vormgeving: Hans Willekes Adresgegevens: Postbus 3805, 4800 DV Breda, T: 076 - 5 312 277, F: 076 - 5 312 274 E: deondernemer@bndestem-pzc.nl I: www.deondernemer.nl Ik doe al jaren niet meer aan goede voornemens. Stoppen - met roken deed ik 25 jaar ge leden al, ik drink alleen in het weekend, ik eet wat ik lekker vind-dat is trouwens te zien- en doe eigenlijk alleen dingen - waar ik zin in heb. Toen we zo'n dikke tien jaar geleden op de redactie niet meer mochten roken, deden mijn collega's verwoede, doch meestal vergeefse pogin gen te stoppen. Journalisten waren in die tijd al zielig, maar zeker als ze niet moch ten roken. Ik was dat gezeur zo beu dat ik aankondigde na dik vijftien jaar weer de sigaar op te pakken. Binnen vijf mi nuten stond mijn toenmalige hoofdredacteur aan mijn bu- I reau. 'Kunnen we daar een leuk serietje van maken,' vroeg hij. Dat wilde ik best, op één voorwaarde: dat ik mijn eerste sigaar op het toi- let van de directeur, die net het rookverbod had uitgevaar digd, mocht opsteken. Nou, dat was wel te regelen, voor een goed verhaal had hij wel wat over. Als het maar in de avonddienst was en de baas het niet zou merken. Ik kreeg één sigaar van hem mee en meteen op 2 januari dook ik de WC in. Na vier trekken was ik het alweer beu, spoel de de sigaar door en toog weer aan het werk. Toen mijn hoofdredacteur de volgende dag naar mijn eerste ervarin gen vroeg, kon ik kort zijn. 'Ik heb maar drie letters nodig: bah.' De totale tabaksverslaaf- de redactie versleet me voor immense lafaard. Even later kwam ik de direc teur tegen. 'Rook jij soms stie kem', vroeg ik hem. 'Het stinkt op jouw toilet naar siga ren.' Redacteuren lappen al les aan hun laars, foeterde hij. 'Schande', riep ik. En hij weer: 'Ben maar blij dat je niet meer rookt.' En sinds die dag maak ik ook geen goede voornemens meer. Ron Gregoor Reacties kunt u sturen naar: r.gregoor@bndestem-pzc.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 64