strips 119 Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl ee?srfe jw&e OM oooow/ OH! OOO'OHOOOH! OOH! OH! I OH! Hl 1 6 9 1 zaterdag 24 oktober 2009 FC KNUDDE door Toon van Driel www.knudde.nl ELSJE door Hercules Valkema /Vté»m, IK. weet- cdah ;K hcjr^arres^- bet>, maar ik heb •t een s£spraaK me*- c^e. ps>jdno\oo<£- www.elsje.nl 33 ,en <^e vr"33^> r£>c*c»6: kern*- ^een rappor+üe ^zhr^ven c*aV heh verboden f 4 k«n<?iermr£>handeArn^ S NGLE door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House www.S1ngle.nl Zw Z*N ZW ZW 3a vief DE RECHTER door Jesse van Muylwijck Pfg xZ&KZVAMKT PE ©-EEST "g/vi TAST PC WAARMFVMiAXS /A/V/J öeizUKkj© HggFT/MgM PiRG-CT &EM \/ACC-\f^ OA3TW)I1CKELP. www.jessecartoons.com doorBertus Oplossingen: 1pet; 2. wolken; 3. heg boven bord; 4. tong man; 5. hand man; 6. mouw t-shirt; 7. knoop jasje agent; 8. haar agent; 9. heg achter agent; 10. schaduw achter agent SUDO Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de grijze vlak ken voorko men. Doorbijter 6 5 2 1 9 7 6 4 1 7 3 8 1 9 9 5 4 3 6 2 8 5 7 4 2 8 6 Sudoku extra 1 9 3 2 7 6 3 9 5 7 4 8 5 9 3 5 2 4 1 8 2 6 4 9 5 5 3 9 2 5 2 5 7 4 Horizontaal: 1Griezelig; 4. van hoop vervuld; 10. Engels bier; 13. gigant; 15. luisteren; 16. Frans modehuis; 17. zui velproduct; 19. filmdecor; 20. naam- speldje; 21. schietsport; 23. stad in Japan; 25. Frans lidwoord; 27. voorzet sel; 29. aansporing; 30. Chinese maat; 31. tijdelijk gebruik; 33. weide met etgras; 34. kleur; 36. vader; 37. voorzet sel; 38. loco-burgemeester; 39. deel v.e Franse ontkenning; 40. groot stuk hout; 42. strijdperk; 43. vreemde taal; 45. oude maat; 46. dierlijk product; 48. voorzetsel; 50. Frans voegwoord; 51. waterrijk land; 53. nauwe doorgang; 55. sleeën; 57. gelofte; 59. watergeest; 61. hark; 62. rangtelwoord; 64. vierkante zuil; 65. ergo; 66. soort gans; 67. insect. Puzzelland Verticaal: 1Scheikundig element; 2. nieuw; 3. holle beitel; 5. uitdrukking van spijt; 6. windrichting; 7. voor; 8. ik ver bied!; 9. voorvoegsel; 10. opera van Verdi; 11plomp; 12. lid van verdienste; 14. religieuze groepering; 16. plaats in Senegal; 18. hertachtig dier; 20. zang stem; 22. palmtak als eerbewijs; 24. rustig; 26. soort cactus; 28. vleugje; 30. rivier in Frankrijk; 32. vallei; 35. Engels telwoord; 40. benauwd; 41teelt; 43. binnen (Latijn); 44. dief; 47. domoor; 49. Turkse titel; 51opening in een vesting muur; 52. Europeaan; 53. Oudnoors prozawerk; 54. slot; 56. mannelijk dier; 58. ernstig; 60. Griekse letter; 62. muzieknoot; 63. voegwoord. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 1 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 H48 49 50 51 52 53 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ]P74 CRYPTO Puzzelland/Leen Groeneveld Horizontaal: 4. Passende kleding voor een voor stelling (7); 5. Om aan te tonen dat het hinderlijk is (9); 8. Deze ruimte is als stopplaats niet te gebruiken (3); 9. Riskant opgezet toneel (4); 10. Onbewogen verkleumd (6). Verticaal: 1. Is de Zwitserse beurs werkelijk een smeerlap? (7); 2. Zin om aan de slag te gaan? (9); 3. Uitroep die uit twee uitroepen bestaat (4); 6. Die playboy is geen stijfkop (6); 7. Nog altijd is de VS te horen (6). 1 2 4 5 8 10 door Janny van der Heijden KOKEN E 12 Pallingmousse Voorgerecht of amuse voor 4-10 personen. Serveer de mousses als onder staand in lepels of maak er een ouderwetse mousse van die in plakken of een vormpje geserveerd wordt. Om de mousse goed te kunnen storten is het aan te raden om de vorm vlak voor het vullen om te spoelen met koud water. Gebruik in dit laatste geval overigens wei een extra gelatineblaadje. De mousse zich dan later makkelijker storten. Vervang de room eventueel door finesse die minder vet is. Ingrediënten 3-4 blaadjes gelatine (6g); 3 eetlepels witte wijn; 250 g gerookte paling; 1/81 (1,25 dl) slagroom; dille of peterselie ter garnering Bereiding Week de gelatine in koud water. Verwarm de witte wijn en los hierin al roerend één voor één de blaadjes gelatine op. Laat afkoelen. Pureer de paling of snijd de paling zo fijn mogelijk. Klop de slagroom met wat peper lobbig. Meng de paling met de gelatineoplossing en vervolgens met de room en laat afgedekt in de koelkast stevig worden. Maak met (telkens in warm water gedoopte) koffielepels (zijn iets groter dan een theelepel), mooie ovale bollen van de mousse en leg deze op een gewone - of amuselepel. Garneer met dille of peterselie. Serveer een mousse als voorgerecht in plakken of timbaaltjes met wat sla of rucola Gelatine stijft door, dus als de mousse een dag te voren wordt gemaakt zal hij steviger zijn. OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel 1 6 3 2 8 7 5 4 9 7 9 2 6 5 4 3 8 1 5 8 4 1 9 3 2 7 6 9 2 8 7 3 6 1 5 4 4 1 7 8 2 5 6 9 3 3 5 9 4 1 8 2 7 3 1 8 4 6 5 2 8 7 3 2 6. zeil; 7. rib; 8. kuifeend; 10. TOpmerking; 2. kwal; 3. glorie- .Item. OAJTPEKT/ P/AT V/1 CC /V HOEr iKAJieT TENZP ZE /ME EB FHMK «OOR BET/AC EAJ wüssci+rew ZIEJE P/MR AM Pi 6 PRIK V/A/.; /ir

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 19