Serooskerke (w)
uit!15
Beoordeling
donderdag 24 september 2009
Die grote blauwe skelter is 'cool'. foto Lex de Meester
de kinderen. De krielkippen schar
relen er rond, de ganzen en zelfs
een eend. De ganzen vallen niet in
de smaak. Die kunnen bijten vol
gens de kinderen, 'ze hebben grote
tanden' en maken een 'eng geluid'.
Maar de grootste skelter is 'cool'.
Wolf gloeit nog van de opwinding
als hij aan tafel wordt geroepen
voor zijn tomatensoep met (veel)
balletjes (5 euro). „Helemaal goed,
helemaal lekker." Zijn duimpje
gaat omhoog. Mijn Oma Groenten-
soep (4,00) euro is zelfgemaakt en
smaakt ouderwets krachtig. Dan
de uiensoep (6,00 euro). Als uien
onvoldoende tijd worden gegund
om gaar te worden, dan krijgt de
soep een erg vlakke, bijna vieze
smaak. Maar gelukkig, dit was
geen haastwerk. Het is een aardige
binnenkomer en ook de vertrouw
de snee brood met gesmolten kaas
ontbreekt niet.
Tussen het voor- en hoofdgerecht
is het weer speeltijd. Als de veren
van de ganzen en kippen worden
verzameld, krijgen de volwasse
nen de kans om met elkaar te pra
ten in de huiselijke sfeer van het
restaurant. Donkere kleuren over
heersen en overal staan, hangen
prullaria, van molenaccessoires tot
kinderspeelgoed
De molen is een soort vrijplaats,
waar weinig regels gelden voor
foto Lex de Meester
gast en bedienend personeel. Als
het niet druk is, zoals deze doorde
weekse dag, dan is het voor jong
en oud een aangename plek. De
keuken kan zorg besteden aan de
schotels en het personeel heeft tijd
voor iedereen.
Maar als alle tafels bezet zijn en
veel kinderen in en uit lopen, dan
kan het er vast erg chaotisch zijn.
De kinderloze koppels zullen zich
daar eerder aan storen dan ouders
met hun kroost.
We vervolgen met Wiener Schnit
zel (12,00 euro), Stoofpotje koetje
boe (13,00 euro), Spare Rrribs de
Knorr (14,00 euro). De hoofdge
rechten worden geserveerd met fri
tes, gebakken aardappeltjes, sla en
seizoensgroenten, als broccoli en
worteltjes. De spareribs zijn boter-
mals -het vlees valt van de botten
en het stoofpotje is lekker lang en
langzaam gegaard. De Wiener Sch
nitzel is een standaard schnitzel
net zoals kinderen dat willen.
Het is eten zonder opsmuk dat je
verwacht in deze omgeving. Eer
lijk en recht toe recht aan.
Molen De Hoop, Vrouwenpolderse-
weg 55a, 4353 BC Serooskerke(Wal-
cheren)
0118-594423, www.mo-
len-de-hoop.nl. 's maandags geslo
ten.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
(voor ouders met jonge kinderen)
Bediening:
Horen, zien en ruiken: Na afloop van
de maaitijd hebben we een kijkje ge
nomen in de molen, waarvan de wie
ken hard ronddraaiden. Het was in
drukwekkend.
Conclusie: Dit is een plek, die bij uit
stek geschikt is voor gezinnen met
kinderen en volwassenen die van le
vendigheid houden.
Succes is verzekerd als je kin
deren meeneemt naar mo
len De Hoop in het Walcher-
se Serooskerke. En zeker voor uit
geputte ouders, die wel weer eens
met tweeën ongestoord willen pra
ten. Joep Vergroesen, de uitbater
en stuwende kracht achter de mo
len, beschrijft het zo: 'alle gerech
ten worden geserveerd met war
me kartoffeln en pommes friet, ap
pelmoes en schmiermittlen, inclu
sief spelen dus ruhe voor vermoeide
ouders en eltem.'
Joep Vergroesen is wel in voor een
grapje. De geplastificeerde menu
kaart moet naar alle kanten wor
den gedraaid om de gerechten te
lezen. En als je dan de kaart goed
houdt, moet je de fantasie, een
mengeling van Nederlands en
vreemde talen tot je door laten
dringen. 'Essen, trinken en slapen?
Wir haben ein B&B voor ieder
een. Spare Rrrribs de Knorr, Lams-
kotelekkers en een CynthPeter
Hamburger.'
Tsja, als je elkaar maar begrijpt. En
dat doen we wel en de kinderen
zeker. Die hebben helemaal geen
tekst nodig. Dat zien wij aan onze
jongste gast, het Vlissingse jonge
tje Wolf (6 jaar), dat er niet aan
denkt om aan tafel te gaan. Hij
rent linea recta naar buiten. Wolf
wil alle skelters uittesten, de
schommels proberen en op de
wip gaan met andere kinderen.
„Wat is het heerlijk om te zien hoe
veel plezier hij heeft. Fijn ook dat
de speelweide helemaal omheind
is", zegt moeder. Wij kiezen een ta
feltje uit, vanwaaruit we uitzicht
hebben op het terras en de spelen
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Uitizcht vanuit het restaurant op de speelweide.