uit15
in Renesse
Beoordeling
donderdag 3 september 2009
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Eerkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-Kwaliteit
Prima - maar niet al te verrassend -
eten. Our Seaside is wel behoorlijk
aan de prijs met hoofdgerechten bo
ven de twintig euro.
Entourage
Eten op het strand is altijd al gewel
dig, maar bij Our Seaside is ook het in
terieur prettig.
Bediening
Aandacht krijgen was af en toe lastig,
vooral toen het later op de avond wat
drukker werd. Verder is de bediening
prettig informeel.
Vegetarisch
Conclusie:
Een restaurant voor wie lekker wil
eten op een mooie plaats aan het
strand en voor wie het budget minder
van belang is. Our Seaside is het ni
veau van de doorsnee strandtent wel
ontstegen.
Dat strandrestaurant
Our Seaside veel
meer wil zijn dan
een doorsnee strand
tent, wordt meteen
na binnenkomst wel duidelijk. Het
interieur is betimmerd met sloop
hout en het heeft accenten in grijs
- de kleur komt terug in de stoe
len, de kozijnen en zelfs in de pla-
cemats. Boven de stoere houten ta
fels hangen gezellige lampenkapjes
- soms ondersteboven - in verschil
lende kleuren. Het is de typisch ro-
buust-landelijke stijl die de laatste
jaren zo in de mode is. Zelfs de
slaapplaats voor de restaurant-
hond is gestileerd. De zwarte labra
dor kijkt ons de hele avond droe
vig aan vanaf zijn dekentje achter
een zorgvuldig vormgegeven hou
ten hekje.
We zijn op deze stormachtige vrij
dagavond op de bonnefooi met op
zet vroeg naar Renesse gereden,
om de drukte voor te zijn, en toch
zijn er nog maar nét een paar tafel
tjes vrij. De rest van de plaatsen is
gereserveerd. We krijgen er geluk
kig één aan het raam, zodat we
ons kunnen vergapen aan de dra
matisch woeste wolkenpartijen en
de strandwandelaars die tegen het
weer proberen op te worstelen. Al
tijd fijn, een flinke storm als uit
zicht. En verbeelden we ons dat,
of deint het restaurant toch - als
een paviljoen - een beetje mee in
de wind? Het mooie grote terras is
deze herfstachtige avond - op een
paar stug volhardende rokers na -
helemaal leeg.
Nee, in Our Seaside ('Strand a la
carte') serveren ze niet het stan
daard strandvoedsel. Hier dus
geen frikadellen of schnitzels,
maar een drie- of viergangen sur
prisemenu, een lange lijst met
grappa's om zo'n menu na afloop
mee te verteren en - eerlijk is eer
lijk - wel prijzen waar je u tegen
zegt. We laten ons deze keer niet
foto Ronald den Dekker
weldigd door truffelsmaak. Het
pastagerecht is wel een lekker pit
tig hapje: het bossige van de saus
combineert fijn met de zoetige
schelpdieren. De slibtongen zijn
voorbeeldig: mooi bruin, fris ge
bakken en op een bord apart, vis
van het soort dat je het liefst met
je vingers eet.
Bij het hoofdgerecht brengt de ser
veerster ons een heus torentje met
borden vol bijgerechten, dat ons
bijna het zicht op elkaar beneemt:
een salade, verschillende soorten
gestoofde groenten op een venkel
blad, gebakken aardappeltjes en In
diaas gekruide krieltjes. Daarnaast
krijgen we ook nog eens een kom
friet.
Vóór het nagerecht haakt één van
ons dan ook af, de ander kiest
voor het frambozentoetje, vier 'ge
rechtjes', allemaal met frambozen.
Panna Cotta - Italiaans voor pud
ding - van framboos, heerlijk fram
bozensorbetijs, frambozensaus en
verse frambozen: de hemel op
aarde voor een frambozenliefheb-
ber.
Strandrestaurant Our Seaside,
strandopgang Kijkduin, Rampweg 11,
4325 LC Renesse. 0111-462100,
www.ourseaside.nl.
Renesse Ellemeet
Kui/erdasas^
verrassen en kiezen van de kaart:
vooraf garnalen uit Stellendam,
die gebracht worden in een grote
ijscoupe, van het model waar je
vroeger nog wel eens een dame
blanche in kreeg. Bovenop ligt een
naar ons idee overbodige pluk alfal
fa en een toefje tuinkers, onderin
een beetje sla, de rest van het glas
is helemaal opgevuld met garnaal.
We krijgen halverwege het gerecht
toch een beetje spijt dat we verge
ten zijn te vragen of de saus apart
mocht: de lavendelmayonaise is in
het begin verrassend en fris, maar
begint op den duur wat tegen te
staan. En eigenlijk hebben die Stel-
lendammers helemaal geen saus
nodig om goed te smaken. Een
kneepje citroen was eigenlijk ook
wel genoeg geweest. De gemari
neerde scampi's aan de andere
kant van de tafel zijn op smaak ge
bracht met - onder meer - knof
look. Ze liggen, met zijn allen op
een stokje gestoken, op een bordje
sla. En ook bij dit gerecht is de
saus - de dressing in dit geval - een
tikje te overheersend naar onze
smaak.
De keuze van het hoofdgerecht
valt ons ondanks de uitgebreide
kaart niet mee: geen zin in vlees,
ook niet in zalm: dan blijft al snel
de slibtong over. De ander Kiest
voor nóg een voorgerecht: engel-
haarspagetti met truffelroomsaus
en sint-jacobsmosselen, die tegen
woordig overal op de kaart lijken
te staan, vaak op zijn Frans ver
momd als coquilles saint Jacques,
want dat klinkt lekker sjiek.
In dit geval had de saus van ons
dan wél weer wat heftiger gemo
gen: we worden niet bepaald over-
Rampweg
Strandrestaurant Our Seaside.