uit15 in Renesse Beoordeling donderdag 3 september 2009 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Eerkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-Kwaliteit Prima - maar niet al te verrassend - eten. Our Seaside is wel behoorlijk aan de prijs met hoofdgerechten bo ven de twintig euro. Entourage Eten op het strand is altijd al gewel dig, maar bij Our Seaside is ook het in terieur prettig. Bediening Aandacht krijgen was af en toe lastig, vooral toen het later op de avond wat drukker werd. Verder is de bediening prettig informeel. Vegetarisch Conclusie: Een restaurant voor wie lekker wil eten op een mooie plaats aan het strand en voor wie het budget minder van belang is. Our Seaside is het ni veau van de doorsnee strandtent wel ontstegen. Dat strandrestaurant Our Seaside veel meer wil zijn dan een doorsnee strand tent, wordt meteen na binnenkomst wel duidelijk. Het interieur is betimmerd met sloop hout en het heeft accenten in grijs - de kleur komt terug in de stoe len, de kozijnen en zelfs in de pla- cemats. Boven de stoere houten ta fels hangen gezellige lampenkapjes - soms ondersteboven - in verschil lende kleuren. Het is de typisch ro- buust-landelijke stijl die de laatste jaren zo in de mode is. Zelfs de slaapplaats voor de restaurant- hond is gestileerd. De zwarte labra dor kijkt ons de hele avond droe vig aan vanaf zijn dekentje achter een zorgvuldig vormgegeven hou ten hekje. We zijn op deze stormachtige vrij dagavond op de bonnefooi met op zet vroeg naar Renesse gereden, om de drukte voor te zijn, en toch zijn er nog maar nét een paar tafel tjes vrij. De rest van de plaatsen is gereserveerd. We krijgen er geluk kig één aan het raam, zodat we ons kunnen vergapen aan de dra matisch woeste wolkenpartijen en de strandwandelaars die tegen het weer proberen op te worstelen. Al tijd fijn, een flinke storm als uit zicht. En verbeelden we ons dat, of deint het restaurant toch - als een paviljoen - een beetje mee in de wind? Het mooie grote terras is deze herfstachtige avond - op een paar stug volhardende rokers na - helemaal leeg. Nee, in Our Seaside ('Strand a la carte') serveren ze niet het stan daard strandvoedsel. Hier dus geen frikadellen of schnitzels, maar een drie- of viergangen sur prisemenu, een lange lijst met grappa's om zo'n menu na afloop mee te verteren en - eerlijk is eer lijk - wel prijzen waar je u tegen zegt. We laten ons deze keer niet foto Ronald den Dekker weldigd door truffelsmaak. Het pastagerecht is wel een lekker pit tig hapje: het bossige van de saus combineert fijn met de zoetige schelpdieren. De slibtongen zijn voorbeeldig: mooi bruin, fris ge bakken en op een bord apart, vis van het soort dat je het liefst met je vingers eet. Bij het hoofdgerecht brengt de ser veerster ons een heus torentje met borden vol bijgerechten, dat ons bijna het zicht op elkaar beneemt: een salade, verschillende soorten gestoofde groenten op een venkel blad, gebakken aardappeltjes en In diaas gekruide krieltjes. Daarnaast krijgen we ook nog eens een kom friet. Vóór het nagerecht haakt één van ons dan ook af, de ander kiest voor het frambozentoetje, vier 'ge rechtjes', allemaal met frambozen. Panna Cotta - Italiaans voor pud ding - van framboos, heerlijk fram bozensorbetijs, frambozensaus en verse frambozen: de hemel op aarde voor een frambozenliefheb- ber. Strandrestaurant Our Seaside, strandopgang Kijkduin, Rampweg 11, 4325 LC Renesse. 0111-462100, www.ourseaside.nl. Renesse Ellemeet Kui/erdasas^ verrassen en kiezen van de kaart: vooraf garnalen uit Stellendam, die gebracht worden in een grote ijscoupe, van het model waar je vroeger nog wel eens een dame blanche in kreeg. Bovenop ligt een naar ons idee overbodige pluk alfal fa en een toefje tuinkers, onderin een beetje sla, de rest van het glas is helemaal opgevuld met garnaal. We krijgen halverwege het gerecht toch een beetje spijt dat we verge ten zijn te vragen of de saus apart mocht: de lavendelmayonaise is in het begin verrassend en fris, maar begint op den duur wat tegen te staan. En eigenlijk hebben die Stel- lendammers helemaal geen saus nodig om goed te smaken. Een kneepje citroen was eigenlijk ook wel genoeg geweest. De gemari neerde scampi's aan de andere kant van de tafel zijn op smaak ge bracht met - onder meer - knof look. Ze liggen, met zijn allen op een stokje gestoken, op een bordje sla. En ook bij dit gerecht is de saus - de dressing in dit geval - een tikje te overheersend naar onze smaak. De keuze van het hoofdgerecht valt ons ondanks de uitgebreide kaart niet mee: geen zin in vlees, ook niet in zalm: dan blijft al snel de slibtong over. De ander Kiest voor nóg een voorgerecht: engel- haarspagetti met truffelroomsaus en sint-jacobsmosselen, die tegen woordig overal op de kaart lijken te staan, vaak op zijn Frans ver momd als coquilles saint Jacques, want dat klinkt lekker sjiek. In dit geval had de saus van ons dan wél weer wat heftiger gemo gen: we worden niet bepaald over- Rampweg Strandrestaurant Our Seaside.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 59