strips15 - dinsdag 1 september 2009 Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl EC door Toon van Driel uwf wóftPL-opégwarf www.knudde.nl uJieSEPflarf J>lë elsje door Hercules Valkema www.elsje.nl door Bertus S>|U!| LUBEJ 01 ÏJnniu ap uj jnaqos "6 !joo '8 ^pueq Ja>|U!| 7 üauuaips -aqaju>) '9 ;jaiujaqasaq§ooqa||a !puoj§ja;qae MnoqaS jnap :>|ep doj .'luooq 7 Jpueqim do iuin|d 1 :uaSu;sso|do sudo Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. Doorbijter 5 3 8 7 4 5 1 5 2 1 6 4 9 1 8 7 6 7 8 9 7 6 3 2 3 8 5 1 4 Sudoku extra De regels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudoku. Extra is dat de negen cijfers 1 t/m 9 ook elk in de grij ze vlakken moeten voor komen. 5 4 2 3 6 6 1 1 2 8 4 4 7 7 9 1 2 5 5 3 7 3 5 9 8 9 6 6 3 kruiswoord Horizontaal: 1Overdaad; 4. stel spullen om te teke nen; 10. duw; 11vis; 12. figuur van drie noten (muz.); 14. proloog; 17. diepte tussen twee zandbanken; 18. domkop; 19. grosso modo; 20. over blijfsel; 22. kind (Eng.); 24. toiletartikel; 26. op welke wijze; 27. genotmiddel; 30. weefselverslapping; 32. Amerikaanse staat; 33. make-upartikel; 34. verlaagde toon; 35. landtong; 36, lof; 38. gemalin van Zeus; 39. zangvo gel; 41heidemeertje; 42. lange smalle ondiepte in zee; 44. binnengaan; 47. aanhaling; 48. voorzetsel; 49. gevuld; 50. missen; 51handelaar. Puzzelland Verticaal: 1Kwebbelaar; 2. koude onder nul; 3. bijbels figuur; 4. ten opzichte van; 5. afslijting van land; 6. Engelse adellijke titel; 7. clown; 8. grote houten hamer; 9. zeurkous; 13. eenheid van verlich tingssterkte; 15. op leeftijd; 16. garen; 21slipje; 22. afnemer; 23. litteken op de buik; 25. Chinese deegwaar; 27. voorzetsel; 28. tak van sport; 29. sprookjesfiguur; 31. zeevis; 34. plaats in Zwitserland; 36. gelofte; 37. aldus (Lat); 39. graanpakhuis; 40. steun; 41duren de vijandschap; 43. rij; 45. deel van het skelet; 46. kloosterlinge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 IP370 CRYPTO Puzzelland Horizontaal: 3. Een draver of een kip (7); 5.'Kan deze vogel de pot op? (8); 6. Verwant aan een lijnbus (8); 9. Depressie die de ontvangst belem mert (7); 10. Soort schoen(en)doos (6). Verticaal: 1Toneelsector? (10); 2. Wordt aardig met liefde verward (6); 4. Een race voor kippen (3); 7. Verzoek om ergens te wonen (5); 8. Journaliste van naam (5). 1 2 3 4 b 6 7 8 y 10 koken :WK .*'J door Janny van der Heijden Eendenborst met bramensaus Hoofdgerecht, 2 personen. Snijd het vet van de eendenborst met de punt van een mes tot aan het vlees kruislings in. De eendenborst, magret de canard zoals de Fransen zeggen, bakt dan mooier. Bak altijd in een voorverwarmde pan (met antiaanbaklaag) zonder vet en schenk al het uitgelopen vet uit de pan vóór de saus wordt gemaakt. Reken op een flinke eendenborst per 2 personen. Ingrediënten 1 flinke eendenborst (ca. 350 g); zout, peper; 1 volle eetlepel bramenjam; 2 theelepels mosterd; scheutje wijn of port; verse bramen door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House IK Vieb viér relaties aehad m ik beri er elke keer sterker uitgekomen. Dus nou ben ik óUPERsterk.' Niemand doet me vMat.' loop maar v^ea! Dit maakt me alleen maar sterker/ de rechter door Jesse van Muylwijck u H©£-r pectf-pir POUiT>S0URe/}Ü ÏS sest-orrAi, wesews Bez.ui^'KSiAJ^e'AJ. Bereiding Snijd het vet van de eendenborst kruislings in met een puntig mes. Kruid de vleeskant met zout en peper. Verhit een kleine koekenpan tot heet en leg dan de velkant in de pan. Laat enkele minuten bakken zodat de velkant bruin wordt en het vet wegloopt. Keer de eendenborst pas als er voldoende vet is wegge lopen en de vetkant mooi krokant bruin is. Keer de eendenborsf en bak de andere kant nog ca. 2 minuten. Neem de eendenborst uit de pan en laat even rusten. Schenk al het vet uit de pan en blus de bodem met een scheutje water. Los hierin de bramenjam op en de mosterd. Voeg wijn of port toe en laat al roe rend inkoken tot een stroperig sausje. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de eendenborst in plakken en geef er de saus bij. oplossingen ïïïïwmmmmm Sudoku Kruiswoordraadsel Cryptogram Horizontaal: 3. Riblap; 5. stranden; 7. beproefd; 9. valabel; 10. lynx. Verticaal: 1Pruttelaar; 2. ijlen; 4. Poe; 6. airmail; 8. Felix.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 15