erpemsse is heel wat te beleven Beoordeling schelp Prijs-kwaliteit: In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. www.de-schelp.nl St.-Maartensdijk Scherpenisse Brasserie De Zeester Gorishoeksedijk 35 donderdag 20 augustus 2009 3 Gangen diner ind. drank va 25,00 Familierestaurant De Schelp Burg van Woelderenlaan 5, Vlissingen Reserveren: 0118 411 770 Zodra de avond valt, stroomt het terras vol met vakantiegasten. Schijnbaar zoeken veel toeristen, die ver blijven op de nabijgelegen cam ping de Zeester in Scherpenisse, hun 'buurtrestaurant' op, dat de zelfde naam draagt. Brasserie De Zeester ligt op de dijk, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de Oosterschelde. Het is een toploca tie tijdens een van de vele zwoele zomeravonden van de laatste tijd. We zijn op aanraden van een Vlis- sings stel naar Tholen gereden. „Daar zullen jullie zeker geen spijt van krijgen. Probeer de Zeester maar in Scherpenisse", stond er in het mailtje. We gaan dus Tholen ontdekken. Nadat we de A58 hebben verlaten, zien we honderden mensen aan de Oesterdam zitten en liggen, pal naast hun geparkeerde auto. De Belgische nummerplaten zijn in de meerderheid. Kleedje op de grond, koelbox binnen handbe reik, parasol opgezet. Velen vin den verkoeling in de Oosterschel de of zoeken bij laag water naar le ven in de Oosterschelde. Het is dijktoerisme in optima forma. Verderop op Tholen stoppen we in Scherpenisse, waar een wande ling door het natuurgebied de Pluimpot begint. Halverwege de af wisselende tocht kunnen we aan schuiven aan een tafeltje op het terras van brasserie De Zeester. Het is lunchtijd en op het terras re gelt Niala den Braber alles. Dat doet de jonge bediende met opval lend veel gemak en, volgens ons ook, met veel genoegen. We bestellen een salade Pluimpot (11,75 euro) en Ceasarsalade (9,75 euro). De pluimpotsalade bestaat uit geitenkaas met overdadig veel grote noten. Het geheel ligt als een compacte gekarameliseerde plak op de geitenkaas. Door de vele no ten delft de smaak van de geiten kaas het onderspit. Het evenwicht is weg en dat is jammer. De Ceasarsalade ziet er aanzienlijk beter uit, met versgeschaafde par mezaanse kaas en frisse sla met plakjes spek. Deze salade is wel uit gebalanceerd. We keren 's avonds terug naar de Zeester voor het diner. De menu kaart biedt wel variatie, maar blinkt niet uit in creativiteit. Tot onze verrassing staat Niala nog in de bediening en ze is nog steeds attent, snel en voorkomend. Kortom: Niala is een serveerster die 'goud waard is in de horeca'. Bediening: Horen, zien en ruiken: Wat jammer nu dat alleen de hele grote mensen zittend net over de terrasafscheiding kunnen kijken om te genieten van het boeiende uitzicht. Conclusie: De Zeester is een mooie plek, maar de kaart zou spannender mogen zijn én de prijs aanzienlijk la ger. Dan zou de waardering hoger zijn geweest. Goedbezette terrassen overdag en s avonds. foto Ronald den Dekker We vervolgen met een Pallet de Zeester (12,00 euro) en carpaccio (10,50 euro). De Hollandse garnaal tjes, gerookte zalm en heilbot zijn lekker in combinatie met versge bakken stokbrood en goed smeer bare kruidenboter. Jammer dat de pijnboompitten op de carpaccio niet even geroosterd zijn. Dat maakt de smaak zoveel lekkerder. Het zijn tamelijk gemakkelijke ge rechten, maar de uitvoering is goed. Aan veel tafeltjes worden panne tjes mosselen besteld en spareribs. We horen met enige regelmaat goedkeurend commentaar. De vas te klanten hoeven al niet meer te zeggen wat ze willen eten en drin ken. Ze worden herkend door Nia la en een 'hetzelfde' is voldoende. Het is prettig om herkend te wor den. Wij gaan deze keer voor de gebak ken mosselen (17,75 euro) en to nijn (18,50 euro), rosé gebakken. De mossels gaan ten onder in veel gebakken uien. Het is geen subtie le bereidingswijze. De tonijn is mooi rosé gebakken en dat had den we ook aan Niala gevraagd. De boodschap is goed overgeko men en dat zijn alweer plusplun- ten voor de bediening. De frites zijn versgesneden, zelfge bakken en lekker. En dat is maar goed ook, met zoveel Belgen die Tholen aandoen en die goede fri tes gewend zijn. Zeker voor 'zomers eten' is bele ving een groot goed. in cijfers uit gedrukt zou het goed kunnen dat de omgeving, de sfeer en de bedie ning 75 procent van het plezier be palen. Bij de Zeester is heel veel te beleven en is de sfeer gemoedelijk, maar de kaart blijft daar iets bij v achter. Brasserie de Zeester: Gorishoek sedijk 35, 4694 P| Scherpenisse, tel. 0166-667474, fax. 0166-667475 Entourage: De Zeester in Scherpenisse: meer dan een ideale tussenstop. foto Ronald den Dekker

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 89