zeeland 13 Vlamingen mosselen eten' Wel of niet verdiepen? En wanneer? Minder vet vlees in Zeeuwse supermarkt Klantenbinding „We willen dat Nederland beseft hoe hoog het ons zit." „We zijn het zat om het beleefa te vragen." Dronkeman richt ravage aan commentaar Provincie zoekt kandidaten voor innovatieprijs Goed eten voor weinig geld in restaurantweek dinsdag 18 augustus 2009 Annick de Ridder, parlementslid en bestuurslid Antwerps Havenbedrijf. Karei Lemmens, mede-eigenaar van restaurant Het Duvels Genot, dat de Zeeuwse mossel wél van de kaart heeft gehaald. Veel restaurants in Antwerpen zijn gespecialiseerd in mosselen. foto Camile Schelstraete door Ernst Jan Rozendaal den haag - Hoe doorbreekt Neder land de impasse over de verdie ping van de Westerschelde? Over die vraag verschillen de fracties in de TWeede Kamer van mening. PvdA-woordvoerster Lia Roefs is het positiefst gestemd. Zij bestem pelt de commotie als 'een crisis die geen crisis zal blijken te zijn'. „Ik verwacht dat het kabinet nu met een goed verhaal komt naar de www.pzc.nl Raad van State. Daar wordt nu met volle vaart aan gewerkt." Daar door zal de definitieve uitspraak van de Raad van State over enkele maanden anders uitvallen, ver wacht Roefs. Dan kan de verdie ping doorgaan en wordt de natuur hersteld zonder ontpoldering. Dat hoopt ook Ad Koppejan (CDA). Maar hij twijfelt. Hij is op vakan tie. Daardoor duurt het nog even voor hij kan uitzoeken hoe de uit spraak van de Raad van State zich verhoudt tot het advies dat hetzelf de orgaan heeft gegeven over wet geving met betrekking tot de Schel- deverdragen. Want dat is wat de Kamerleden het meest verrast: dat de rechter er - anders dan het kabi net - niet van overtuigd is dat de verdieping géén schade aanbrengt aan de natuur. Koppejan: „Ons is altijd voorgehouden dat de verdie ping milieuneutraal kon worden uitgevoerd." Het kabinet is nu aan zet om aan te tonen dat dit inder- Video van Kane De rockband Kane is eind augustus hoofdact tijdens Goes in concert. Zie de video op www.pzc.nl/cultuur STUUR UW TIPS NAAR redactie@pzc.nl Stuur uw zomerfoto s naar de PZC www.pzc.nl/foto middelburg - Vanaf vandaag ligt in de winkels van Agrimarkt een nieuw vleesproduct, dat is ontwik keld op Zeeuwse bodem. Het vlees is de helft minder vet en calorie rijk door toevoeging van Zeeuwse granen. Het gaat om hamburgers, saucijzen en rundergehakt, die on der de naam Meatlight worden geïntroduceerd. Agrimarkt is de enige Nederlandse winkelketen die dit magere vlees aanbiedt. TWintig procent van het vlees is vervangen door granen dat bij Meatless in Goes is verwerkt tot vezels, die net zo sappig zijn als vlees. De komende weken zullen in de vestigingen van Agrimarkt in Goes en Vlissingen workshops worden gegeven, waarbij de moge lijkheden van het nieuwe product worden gedemonstreerd. daad zo is, vinden naast PvdA en CDA ook CU ën SGP. Maar Kamer lid Helma Neppérus (WD) vreest dat dit jaren vertraging zal veroor zaken. En Hugo Polderman (SP) denkt dat het kabinet er nooit uit komt. „In theorie klinkt het leuk dat toegankelijkheid, veiligheid en de natuurlijkheid van de Wester schelde in één verdrag zijn gere geld, maar de praktijk wijst uit dat dat helemaal niet kan." Gewoon niet verder verdiepen, vindt hij. Philippine - In de Zandstraat in Philippine heeft een 19-jarige dron ken automobilist uit Terneuzen gisteren om 02.30 uur een ravage aangericht. De man verloor de macht over het stuur, belandde in de berm, reed een paal met ver keersborden omver en reed een houten hekwerk van een woning aan diggelen. De man raakte licht gewond aan zijn hand. Een blaas- test wees uit dat de Terneuzenaar te veel had gedronken. Zijn rijbe wijs kon hij meteen inleveren. Het lijkt zo aardig voor de huishoud portemonnee: super markten die elkaar beconcurreren met een kanon- nade aan acties. Maar in al dat reclamegeweld is een prijsver gelijking al achterhaald door nieuwe lokkertjes voor zij goed en wel is afgerond. En wie zich niet strikt tot de aanbiedingen beperkt, weet helemaal niet waar hij aan toe is. Want bij de meeste supermarkten is het vol strekt onduidelijk in welke ma te zij de bodemprijzen op hun actieproducten compenseren met ruime marges op de zaken die de consument vroeg of laat toch óók nodig heeft. Dit soort verschillen komt niet uit een boodschappenmandjestest. Toch laten steeds meer mensen die op de kleintjes moeten let ten zich van de ene naar de an dere supermarkt lokken. Zijn zij de winnaars of de verliezers van de oorlog om de omzet? In elk geval levert deze prijzen slag geen klantenbinding op waar de winkeliers op de lange termijn iets aan hebben. middelburg - De provincie Zee land is op zoek naar vernieuwen de initiatieven voor de Zeeuwse vrijetijdssector. Die projecten kun nen worden ingediend voor de In novatieprijs Toerisme. Projecten worden beoordeeld op het gebied van recreatie, toerisme, horeca en watersport. Het innova- tiefste project wordt beloond met de Innovatieprijs Toerisme. De winnaar ontvangt een prijs van vijfduizend euro. De bekendma king vindt plaats op 12 november tijdens de Toeristische Ontmoe tingsdag. Inschrijven kan tot 15 sep tember op: http://loket.zee- land.nl/innovatieprijs_toerisme middelburg - Vierentwintig res taurants in Zeeland doen mee aan de zomereditie van de Nationale Restaurant Week, die op 24 augus tus begint en eindigt op 30 augus tus. Tijdens de restaurantweek, ge organiseerd door de website Di- ningcity.com, kunnen gasten voor 25 euro een driegangendiner eten. Een driegangenlunch kost 20 euro. In heel Nederland doen 1100 res taurants mee. Onder de deelne mers zijn ook restaurants met een Michelinster. In Zeeland is dat bij voorbeeld 't Veerhuis in Wolp- haartsdijk. Landelijk hebben in middels tienduizenden mensen via internet gereserveerd, o www.restaurantweek.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 3