De Jonckvrouwe wil UITWAAIEN AAN BOORD VAN DE EENDRACHT II Beoordeling m LEZERSEMTRA PZC donderdag 6 augustus 2009 3 Gangen diner incl. drank va 25,00 Familierestaurant De Schelp Burg van Woelderenlaan 5, Vlissingen Reserveren: 0118 411 770 www.de-schelp.nl Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: We hebben zicht op het standbeeld van Prins Maurits, die op de Markt achter een schaakbord een strategische zet be denkt. Conclusie: Het 'ijs-incident' drukt een stempel. Jammer, want verder was er op de kookkunsten van Rof fel niet veel aan te merken. Met ferme kracht en een ingehouden vloek smijt Tonnie Roffel een stukje plastic de prul lenbak in. Hij heeft door dat wij zijn woede-uitbarsting zien. Hij baalt er oprecht van dat er net iets vreselijk is misgegaan. Da's een goed teken. Hij weet het als geen ander: dit kan niet, dit mag niet, maar toch is het in een moment •van onoplettendheid of tijdens een ongelukkige samenloop van omstandigheden gebeurd. Er zat een plastic klipje in het dessert van mijn tafelgenote. Zo'n dinge tje waarmee je een broodzak af sluit. „Ik baal als een stekker. Het is waarschijnlijk vanmiddag gebeurd, toen we tosti's hebben gemaakt als voorwerk op de jaarlijkse Folkloris tische Dag in IJzendijke. Of ik het heb gedaan of een ander maakt niet uit, ik ben verantwoordelijk. Een stuk plastic in het ijs... daar lig ik vannacht dus wakker van", zegt Roffel enigszins geëmotioneerd. Als vanzelfsprekend wordt het soepje van vers fruit met een bolle tje vanille-ijs (5,50 euro) van de re kening geschrapt. Uitbaatster Ani ta Aerssens is ook van slag door het incident. Ons bezoekje mag dan misschien op een wat ongun stig moment zijn - een dag voor een groot evenement -, maar dat neemt niet weg dat alles in orde moet zijn. En eigenlijk was het dat tot het dessert ook grotendeels. Aerssens runde tot vorig jaar een frituur op de hoek van de Markt, maar gooide het in december over Speciaal samengesteld arrangement voor PZC-lezers. Vaar op 30 augustus vanuit Vlissingen mee met de grootste driemastschoener van Nederland: "Eendracht". U wordt aan boord ontvangen met koffie, thee en vers appelgebak. Daarna worden de trossen losgegooid en wordt er koers gezet naar zee. Eenmaal op zee worden gezamenlijk de zeilen gehesen. Een lunch, rondleidingen en een kijkje in de machinekamer horen bij het programma. Een heerlijke dag wordt afgesloten met een captainsdinner. Bij de zeiltocht is inbegrepen: ontvangst met koffie en iets lekkers uitgebreide lunch traditioneel captainsdinner Wees er snel bij, want vol is vol! Voor meer informatie en reserveren: www.eendracht.nl of bel naar 010 - 4486186, vermeld bij de reservering: actie PZC. Zo profiteren abonnees De normale prijs voor dit arrangement bedraagt 115,- p.p. Lezers van de PZC ontvangen ruim 25% korting en betalen slechts 85,-. De tocht is uitsluitend te maken op zondag 30 augustus a.s. van 10.00 -19.00 uur. Raymond de Frel Raymond de Frel verzorgt in de zomer enkele afleveringen van de rubriek Eten. Restaurant De Jonckvrouwe Markt 12 IJzendijke een andere boeg. „Ik zit al heel lang in de horeca, heb heel wat late uurtjes gedraaid. In een restau rant kun je net even wat socialere werktijden hanteren." We zijn de ze vrijdagavond de enige gasten. Dan voelt het op een of andere ma nier altijd wat vervelend als je hebt gereserveerd. Maar goed, daar kunnen Roffel en Aerssens natuur lijk niets aan doen. Een tip van een lezeres bracht ons naar IJzen dijke. Zij had hier ontzettend goed gegeten. En de kookkunsten van Roffel trekken ook veel liefheb bers, die hem kennen van de res taurants waar hij de afgelopen 25 Terras van Restaurant De Jonckvrouwe in IJzendijke. aan dat zij de lat hoog leggen: 'Eten is een feest en ons restaurant is het theater'. Het is ons na de hoofdgerechten wel duidelijk dat Roffel en Aerssens heus in staat zijn om een smaakvol theaterstuk te brengen. Dat maakt nog vervelender dat de ze privé-voorstelling een drama tisch einde heeft. Mijn crème brulée (7,50 euro) doorstaat de toets der kritiek, maar het al eer der besproken soepje van vers fruit (rode besjes) met een bolletje ijs gooien roet in het eten. Jam mer, want we hadden de regis seurs van deze avond echt een 'eind goed, al goed'- einde gegund. Restaurant De Jonckvrouwe, Markt 12,4515 BA IJzendijke. www.dejonck- vrouwe.nl. Pinnen kan nog niet. IJzendijke jaar heeft gewerkt. Vis heeft Roffels voorkeur, lazen we op de website van De Jonck vrouwe, dus slaan we de vleesge rechten vanavond over. We krij gen eerst een amuse aangeboden: een stukje zure haring met Hol landse garnaaltjes en wat rode bes jes. Lekker, al overheerst het zuur de smaak van de garnalen een beetje. We laten als voorgerecht drie Sint Jakobsmosselen met saffraansaus (12,50 euro) serveren. De mosselen zijn lekker van smaak, ook al zijn ze wat aan de stugge kant. Over mijn zes kort gebakken scampi's in een pernodsaus (12,50 euro) heb ik ook geen klagen. Het enige waar aan we ons al bij de starters sto ren, zijn vier vliegen die denken door het raam de Markt op te kun nen. Mijn tafelgenote gaat vervol gens voor. gepocheerde tongfilets met muskaatdruiven (21,50 euro), die worden vergezeld door een overdaad aan groenten: bleekselde rij, worteltjes, boontjes... het kan niet op. Ook ik krijg die groenten bij mijn tien stukjes gestoofde paling in een verse kreeftensaus (26,50 eu ro). De puntzak zelfgemaakte fri tes is niet meer zo origineel, maar dat neemt niet weg dat de patatjes er prima in gaan. Nee, onze hoofd gerechten zijn met zorg bereid. Op een balk aan het plafond geven Roffel en Aerssens met een spreuk foto Camile Schelstraete

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 51