strips 115 Hf 5UMPUP31WPUPAND&P Vv? H IR6 2 1 y 4 P 2 A u 4 1 4 Meer puzzelen? Ca naar www.lekkerpuzzelen.nl zaterdag 1 augustus 2009 fc am door Toon van Driel schuivii we?kta/k 5ifepi^,2£gjmag.. ih l™ elsje door Hercules Valkema www.elsje.nl Hoe het nou op Je onbewoond etiand Nret eenzaam ^7f ~C 3a.316 IK 1" 1 eeri'jK ben V zou tk. wei waH rl aPlerci.'n^ Kunnen gebru.'Ken. s ngle door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House www.S1ngle.nl de rechter door Jesse van Muylwijck HBIEMAAU AJiET/ iRA/J IS sew hééu vrü u/^wp we 6ftjpe>J 'iw 6y staatsg>bvaa rldke /ACTlS/iTeiTBN) www.jessecartoons.com 10 door Bertus südo Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. Doorbijter 5 4 6 4 6 8 9 2 5 7 2 1 3 1 3 8 9 4 5 2 7 2 7 6 8 1 6 7 3 Sudoku extra dod puoiu 0l !ua>j|om g !jee|0ipoo§ jeeq *8 !dod pueq 1 !jee| -9ipoo§ adeo 9 !jee|aipoo8 i0|i§ !s>)U!| jee|aipoo§ >jaojq !jayo>| iBApueq !sepdoj}s 7 bamenop jous :ua§uisso|do De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de grijze vlak ken voorko men. 6 8 5 1 1 5 7 4 8 9 1 2 7 8 4 2 3 4 6 2 1 5 6 1 8 5 2 6 1 8 9 5 8 7 3 kruiswoord Horizontaal: 1. Mannetjesbij; 4. te hopen; 10. Engels café; 13. bijwoord; 15. schaker van Helena; 16. enkelvoudig; 17. winterta ling; 19. loopvogel; 20. nonsens; 21 staafje; 23. vertegenwoordiger; 25. oude lengtemaat; 27. oude Franse munt; 29. loterijbriefje; 30. Frans lidwoord; 31. per; 33. bezoldiging; 34. bijbels figuur; 36. overdreven; 37. Frans voegwoord; 38. insect; 39. grondtoon; 40. sprong in het water; 42. welpenleidster; 43. likeur; 45. spil; 46. vis; 48. grote bijl; 50. nostro conto; 51. roven; 53. insnijding; 55. strijdperk; 57. in orde; 59. warrigal; 61 soort gebak; 62. laatste avondmaal; 64. citerpen; 65. chemisch element; 66. kunststof; 67. verhoogde toon. Puzzelland Verticaal: 1Donzen bovenbed; 2. arrondissement; 3. bloem; 5. voorzetsel; 6. deel; 7. tijd perk; 8. kleur; 9. koude lekkernij; 10. alcoholische drank; 11enkelvoudig; 12. borst; 14. doopvader; 16. vis; 18. zenuwtrekking; 20. pausennaam; 22. emballage; 24. speeltuintoestel; 26. Egyptische waterlelie; 28. bloesem; 30. klassieke taal; 32. uitroep van schrik; 35. grote toeloop; 40. soort stof; 41aure ool; 43. dieptemeter bij duikboten; 44. deel van een boom; 47. grootvader; 49. paardje; 51kloof; 52. lekkernij; 53. sep tember (afk.); 54. schattig; 56. koning (Fr.); 58. broeibak; 60. scheepstouw; 62. reeds; 63. vogelproduct. 1 2 3 4 b 6 8 9 10 11 12 13 14 HHÉ 16 17 18 20 21 22 23 24 25 26 2/ MU 28 29 - 30 31 32 33 34 35 36 3/ 38 39 4(J 41 42 ■r3 44 4b 46 4/ Hg 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 b2 63 n 64 65 67 JP74 cotpto 1 111 i WUB Horizontaal: 4. Een prik geeft verlichting aan het koor (7); 5. Ouderwets getekend (9); 8. Wordt afgesneden om te dwars bomen (3); 9. Vastgestelde portie voor een hond (4); 10. Meteen niet veel, daar lijkt het op! (6). Verticaal: 1. Etherische gang (7); 2. Weefsel op proef? (9); 3. Bevat ook honing (4); 6. Geeft toegang tot het gerecht (6); 7. Het adres van een elastische Balt (6)- Puzzelland/Leen Groeneveld 1 2 3 4 - 5 6 7 8 9 10 koken door Janny van der Heijden Chocolade-frambozeritaart zonder bloem Gebak, 8 punten. Buiten het frambozen seizoen kan deze taart ook bereid wor den met frambozen uit de diepvries. De vruchten hoeven niet eerst ontdooid te worden. Serveer de taart met een lepel slagroom, crème fraïche of met een bol letje ijs. Ook lekker met een zo genoemde ganache op de taart. Smelt hiervoor op laag vuur150 g pure chocolade in stukjes in ca.5 eetlepels slagroom en laat een minuut of 3 pruttelen. Strijk dit op de bovenkant van de taart. Ingrediënten 250 g chocolade; 5 eieren; 100 g suiker; 150 g gemalen hazelno ten Bereiding Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Plaats de kom op een pan met een laagje kokend water om de chocolade te laten smel ten. Roer in de kom. Neem de kom van de pan af en laat onder zo nu en dan roeren afkoelen. Verwarm de oven voor op 150-170°C.(hete lucht of conventi oneel). Vet een springvorm met een doorsnede van ca. 20 cm in en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Splits de eieren. Klop de eierdooiers met g sui ker tot een dikke lichtgele massa. Spatel de gesmolten chocolade en de gema len hazelnoten hierdoor. Klop in een schone kom de eiwitten met de rest van de suiker tot zich pieken vormen en de kom omgekeerd kan worden. Meng een aantal eetlepels eiwitten door het chocolade-notenmengsel en laat dit vervol gens op de rest van de eiwitten glijden. Meng niet te veel zodat niet alle lucht uit de eiwitten wordt geroerd. Meng dan als laatste de frambozen hierdoor Schep het beslag in de vorm, strijk het oppervlak glad. Schuif in de warme oven en bak in ca. 1 uur gaar. Laat afkoelen en snijd in 8 punten. oplossingen Sudoku Kruiswoordraadsel 9 1 4 3 8 7 6 5 8 2 4 7 5 6 9 A rif E O O A S r° 2 6 8 9 b 4 3 1 6 8 2 3 5 S 1 D u R A L I E N 3 5 7 1 6 2 9 8 4 1 5 3 4 6 9 2 7 8 A O E O E L C A S G 8 3 9 7 2 6 4 5 1 6 8 7 9 1 3 4 5 2 B U P S E 1 L A S K u A 6 4 2 5 3 1 8 7 9 2 3 1 5 4 9 8 6 1 N E T A I N E S i U N t N 1 A E ~R 5 7 1 4 9 8 2 3 6 9 4 5 6 S 2 1 3 7 "E" u S J 4 9 3 2 1 5 7 6 8 3 7 8 1 4 6 5 2 9 t H E 7 8 5 6 4 1 9 4 9 6 5 7 8 1 3 E E M T R 1 2 6 8 7 9 5 3 |5 2 3 9 8 7 6 B E R m S c, O r, n 1 T Cryptogram Horizontaal? 5. Tijdroman; 6. zeil; 7. fis; 8. zogezegd; 10. leenman. Verticaal: 1Stoeiziek; 2. adel; 3. hoofd- A ~a L P 1 L E A N "O E E T T N c M A "a1 E N P E N E N T U n) zaak; 4. passage; 9. gans.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 15