Rondreizend restaurant uit Ui schelp Beoordeling www.de-schelp.nl 3 Gangen diner ind. drank va 25,00 Familierestaurant De Schelp Burg van Woelderenlaan 5, Vlissingen Reserveren 0118 411 770 Prijs-kwaliteit: Bediening: Entourage: Horen, zien ruiken: Door wisselvallig weer konden we niet buiten eten. Ook al was de schuur een uitstekend alternatief, eten in de boomgaard of vlakbij de groentetuin moet Eten op de locatie van Hof Welgelegen helemaal bijzon der maken. Snel boeken! Conclusie: De 'Boergondische' feest maaltijd had een meerprijs (37,50 euro), exclusief drank. Dat is niet ge ring. Biologische producten moeten helaas (nog) duur betaald worden. St.-Laurens 't Hof Welgelegen CË22 Middelburg, v Noordweg 402 ptonkenbürgSeweg Brigdamme C21 Maar voordat we aan het diner be ginnen, leidt Ard van de Kreeke van 't Hof Welgelegen het gezel schap rond. Het is een vast onder deel van eten bij de boer. In de boomgaard valt de grillige moerbeiboom op. De rode vruch ten zijn bijna rijp. De nog viltige kweeperen hebben nog wel een paar maandjes nodig voordat ze geoogst mogen worden. De kip pen ontbreken. „Ontbreken nog", reageert Ard, „vol gende week wor den er vijftig ge bracht." Het hof ligt er mooi bij en het ge voel deelgenoot te zijn van een bijzon dere avond maakt zich meester van ons. We worden ge trakteerd op een welkomstdrankje van witte wijn met vlierbloesemsiroop en heerlijke kroket- jes van bakeljauw en tapas van risotto met zeekraal, een mossel met groen ten in het zuur en een rolletje courgette met geitenkaas. In de schuur, waar ook de winkel is, beginnen we aan het avond maal. Onze buren, jochem en Van essa, komen uit Goes. Een paar jaar geleden deinsde Jochem er niet voor terug om regelmatig fast- food te eten. Na een avondje trai nen met gewichten, kocht hij vlees bij de kiloknaller. „We roos terden het en aten de hele lap vlees op. Maar daarna voelde ik me toch niet echt lekker." lochem eet biologisch en als hij vlees eet dan moet het gescharreld hebben. Zijn leefwijze is vast exemplarisch voor veel gasten die aangeschoven zijn voor deze 'Boergondische' feestmaaltijd. We beginnen met een soep van de groenten uit de moestuin van 't hof met Frans zuurdesembrood en boerenboter. Alle groenten uit de moestuin van Ard zijn terug te vin den in de zeer natuurlijke soep. Je ziet wat je eet. Het brood is ono vertroffen lekker. Het hoofdgerecht bestaat uit een terrine van rode biet met citroen rasp en geitenkaas. De hartige zoe te biet en het geitenkaasje brengen het beste in elkaar naar boven. Het is smaakvol en lekker. De zilver vliesrijst past er goed bij. De groen ten, worteltjes (ook de witte va riant) preitjes, jonge ui en courget te zijn kort geroosterd. „Erg kort", oordeelt mijn tafelgenote, die ze liever ietsjes zachter heeft. De sala de van walnoten en witlof met een zachte vinaigrette van tuin kruiden is met liefde bereid. De maaltijd wordt afgesloten met' een chocoladetaart van sesamzaad jes met jostabessen, rode bessen donderdag 23 juli 2009 In Éten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Kara van der Molen (links) en Anneke in 't Veld van Zuskookt. foto Ruben Oreel en kruisbessen. Bij elke hap knap pen de zaadjes kapot tussen mijn tanden. Het is een klassieker om chocolade te combineren met bes sen of ander rood fruit, maar ik vind dat bessen vrijwel altijd af breuk doen aan de volle smaak van chocolade. Zuskookt op loca tie en Kara en Anneke koken biolo gisch en zeer naturel. Het is de ide ale tegenhanger van de fastfoodcul- tuur. Het cateringsbedrijf is ook in te hu ren voor trouwfeestjes, verjaarda gen of feesten thuis. Zuskookt had voor deze zomer nog een paar keer mooie plekken in de zak van Zuid-Beveland, Zeeuws-Vlaande- ren en de kop van Walcheren aan willen doen, maar die etentjes ko men te vervallen door te weinig aanmeldingen. In Middelburg daar entegen loopt het storm: 31 juli (is reeds volgeboekt), maar voor een diner bij Ard van de Kreeke op 8 augustus en 25 september zijn nog plaatsen vrij. Prijs van een diner 28 euro, exclusief drank. Zie de websites van: www.zuskookt.nl en www.thofwelgelegen.nl Bij een rondreizend res taurant doemt vanzelf een romantisch beeld op. Zeker als voor een locatie als Hof Welgelegen aan de rand van Middelburg wordt gekozen. Deze vrijdagavond staat er een 'Boergondisch' feest maal op het programma. Anne ke in 't Veld en Kara van der Mo len, oftewel Zuskookt, koken de ze vrijdagavond voor veertig gas ten. „De mannen op de stroba len en de vrouwen op de stoe len", klinkt het. Iedereen neemt vol verwachting en zonder mor ren plaats. foto Ruben Oreel Ard van de Kreeke verzorgt de rondleiding op 't Hof Welgelegen in Middelburg.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 55