it 11 Beoordeling Oranjeplaat I, Muidenweg 1 Jachthaven Vanaf eerste pinkster dag maakt het perso neel van het vernieuw de restaurant Oranje plaat in Arnemuiden regelmatig overuren. De keukenbri gade en het bedienend personeel stonden de eerste dagen nog on wennig naast elkaar. „We kenden amper eikaars namen", zegt de nieuwe uitbater Ilse la Grand. „Maar we hebben het gered. Laat de rest van het seizoen maar ko men. We groeien met de dag", zegt ze. La Grand en haar partner Oscar Geleijnse zetten alles op alles om een ideale pleisterplaats te maken van de droomplek. Ze hebben be hoorlijk.veel geld gestoken in de in richting van het restaurant. Het ter- rasmeubilair is solide en smaakvol. Je kunt er comfortabel zitten, ter wijl je kijkt naar de manoeuvres van de jachtjes die de haven in en uit varen. Wij zijn deze vrijdagavond door de koele avondtemperatuur ge noodzaakt om binnen te zitten waar we een soort grand-café ge voel krijgen, met een klassieke uit straling, kroonluchters en een gro te bar die de zaak domineert. De serveerster brengt ons naar een verhoging aan het raam, waar twee crèmekleurige fauteuils staan. Op een van de mooiste plek ken van het restaurant staat het bordje gereserveerd. Voor ons dus, dat is een aangenaam begin. Deze avond test ik met mijn part ner-voor-de-avond de kwaliteiten van het restaurant Oranjeplaat. We zijn benieuwd of het perso neel al is ingewerkt. Het is een re delijk drukke avond, dus een goe de testcase. Een grote groep eters zit aan een lange tafel, en verder zitten er nog een paar 'viertjes' en een aantal 'tweetjes'. We bestellen een vispalet (9,75 eu ro) met gerookte zalm, makreel, paling, garnaaltjes en kreeftensoep (6,00 euro). De donkere soep smaakt lekker 'vissig', maar is wel erg hartig. Ik kan daar tegen, maar intussen weet ik wel dat ik scheu tig ben met zout. Mijn tafelgenote is te spreken over haar vispalet. Ze ker toen Ilse op verzoek van mijn tafelgenote nog snel een paar schijfjes citroen bracht. De stukjes stokbrood, bruin en wit, waren donderdag 16 juli 2009 In Eten doen de PZC-redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Een uitzicht om te zoenen. Conclusie: De keuken heeft nog niet de diepgang die je zou verlangen. Op die mooie plek zou je ook iets meer visschotels verwachten. Maar Oranjeplaat heeft groeikansen. foto Ruben Oreel lukkig maakten de bijgerechten heel wat goed: de gebakken aardap peltjes, gewokte groenten (prei, pa prika) en boontjes opgerold in spek. Ilse la Grand reageerde gevat, maar ook wat teleurgesteld toen ze zag dat de vis voor een deel onaan geroerd was. „Jammer, misschien moeten we duidelijker op de kaart aangeven hoe de vis is klaarge maakt. Maar er komt geen gram boter of olie aan te pas, dus is dit gerecht wel goed voor de lijn." De saté (14,50 euro) was een Hol landse variant van de Indische sa té. De saté smaakt sterk naar zoute ketjap en de saus is juist aan de neutrale kant. „Het zijn stevige stukken vlees, die gelukkig wel weer lekker gebakken zijn." We besluiten met een walnoot- taart met walnootijs (6,50 euro), die zo lekker is dat we er te veel van eten. Alle taarten zijn trou wens huisgemaakt en dat is vol doende reden om een omweg naar. Oranjeplaat te maken. Het personeel werkt hard, maar er is nog werk aan de winkel. De gro te tafel van tien moet erg lang op het hoofdgerecht wachten en het tempo van ons diner is aan de tra ge kant. Maar op zon mooie plek, in zulke lekkere stoelen, deert dat niet. Oranjeplaat, Muidenweg 1, Arnemui den, tel: 0118-601621. Pinnen kan. In het hoogseizoen alle dagen open. Pin nen kan. Ilse La Grand en Oscar Geleijnse: laat het seizoen nu maar komen. foto Ruben Oreel een lekkere aanvulling, evenals de huisgemaakte beurre maitre d'ho- tel. Het hoofdgerecht was rode mul in een jasje (15,25 euro). Ik verwacht te dat het jasje een gepaneerde korst zou zijn of een korst van zee zout. Maar tevoren informeren had een teleurstelling kunnen voorkomen want ik ben niet ge charmeerd van in aluminiumfolie ingepakte visfilets. Ze waren lang zaam in de oven gegaard met groenten en kruiden. Ik ben geen fan van deze bereidingswijze. Ge Tafelen en kijken naar de manoeuvres van de boten die in en uit de haven varen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 97