Uit in Colijnsplaat Beoordeling LEZERSEMTRA PZC Donderdag 18 juni 2009 1 5 Het terras van Le bras de mer. Inzet: de uitbaters, het echtpaar Duquesnoy. Restaurant Le Bras de Mer I Voorstraat 42 1 foto Willem Mieras We wilden naar Nel ly's fish and chips gaan in Colijns plaat, maar de bras serie bleek niet meer te bestaan. Jammer, want de naam sprak ons aan en op internet hadden we aardige recensies over de kookkunst van Nëlly gelezen. Maar gelukkig zijn in Colijns plaat restaurantjes in overvloed. We kwamen uit bij Le bras de mer. Niet vanwege de naam, die op ons wat gekunsteld over komt, maar vanwege het uitno digende terras en de uitbater, die ons charmant toelachte. Le bras de mer, oftewel zeearm, be tekent in dit specifieke geval de Oosterschelde. De zeearm met zijn heldere water en mooie natuurge bied achter de dijken tussen Co lijnsplaat en Wissenkerke. Colijns plaat leeft van het water. De zilte lucht is overal te ruiken. In zo'n omgeving wil je vis of schelpdie ren eten. „Laat je niets wijsmaken", zegt Guus Duquesnoy, gastheer van Le bras de mer, „het is nog te vroeg voor mosselen. De mosselen die overal worden aangeboden, zijn hangcultuurmosselen. Die zijn naar onze zin veel te klein. Wij hebben ze daarom nog niet op de kaart." Mooi, daar houden we van. Eerlijk zijn en voor kwaliteit gaan. We bestellen tong (19,50 euro) en heilbot (16,50 euro) als hoofdge recht. De tong is mooi van for maat, middelgroot, tussen een slib- tong en een forse zeetong in. De tongen wordt geserveerd op een hete plaat. De simpele bereidings wijze laat de vis in haar waarde, maar we geven desondanks de voorkeur aan iets krokanter gebak ken tong. De heilbot is mooi aangebakken. De vis ligt tegen een saus aan. Jam mer, denk ik, ik proef de heilbot liever zo natuurlijk mogelijk. Maar ik kom terug op mijn veronderstel ling, zodra ik de licht-oranje ge kleurde vissaus geproefd heb. De saus smaakt enigszins naar kreeft, en blijkt met de heilbot voortreffe lijk te combineren. We krijgen er frietjes, gebakken aardappeltjes, spinazie en bloem kool bij. De friet is helaas niet met eigen hand geschild en gesneden. Guus zegt dat ze 'daar niet aan kunnen beginnen'. „We runnen deze zaak praktisch met zijn twee ën", zegt hij. „Mijn vrouw kookt en ik sta in de bediening. Dan moet je keuzes maken, waarin je jezelf wilt en kunt onderschei den." Bij Le bras de mer kiezen ze bij voorbeeld voor in roomboter ge bakken aardappeltjes en bij de ape ritieven krijgen we - gratis en onge vraagd - zelfgemaakte kruidenbo ter met vers gebakken brood. Dat zijn extra punten. Die heeft familie Duquesnoy ook verdiend voor haar flexibiliteit. Het hoofdgerecht van de dag be stond uit asperges, maar op mijn verzoek verandert Duquesnoy dat in een voorgerecht van asperges met gerookte zalm (7,50 euro). Het vispotje uit de oven (6,00) is smaakvol en verzorgd. Le Bras de mer, Voorstraat 42, 4486 AL Colijnsplaat, telefoon: 0113-693095. Pinnen kan. BESTELBON Stuur de bon kosteloos op naar: UME, antwoordnummer 170, 8070 VK Elburg VOORLETTERS VOORNAAM NAAM OM OV ADRES POSTCODE PLAATS TELEFOON - x kaarten a €15,- za 11 juli x kaarten a €15,- za 11 juli x kaarten a €15,- za 15 aug Magdalenakerk Goes 15.00 uur Jacobskerk Vlissingen 19.30 uur Oostkerk Middelburg 19.30 uur U ontvangt uw bestelling incl. factuur thuis. Andere reducties n.v.t. Excl. verzend- en administratiekosten. N.v.t. op reeds 'gekochte kaarten De PZC gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Op alle informatie die u aan ons verstrekt is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. In het colofon van de krant en op www.pzc.nl treg u nadere informatie aan. In Eten doen de PZC-redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Bediening: Entourage: Horen, zien en ruiken: Bij vertrek zei Guus Duquesnoy dat we een vol gende keer de mosterdsoep moeten proberen. We komen er een keer voor terug. Trouwens: Le bras de mer is een bedenksel van een vorige eigenaar. Conclusie: Het echtpaar Duquesnoy is trots op zijn zaak. Dat is terecht. Het is er chic, maar ook huiselijk. De crème brulée was een van de lekker ste nagerechten van de laatste tijd. Via de PZC kunt u met voordeel één van deze concerten bezoeken. U ontvangt 7,50 korting per entreekaart. De normale prijs bedraagt 22,50 lezers van de PZC betalen €15,00 per persoon. Tevens ontvangt u per twee bestelde kaarten gratis de DVD "De Storm" Bestellen: Via 0525-684819 ow actiecode PZC77 Via www.urkermannenensemble.nl invoeren bij actiecode PZC77 Via de bon Het bekende Urker Mannen Ensemble maakt onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink weer een tournee door heel Nederland. In Zeeland staan een aantal prachtige concerten op de agenda. Het programma brengt klassieke kerkmuziek, bekende Amerikaanse spirituals en popu laire werken waaronder Napolitaanse en Keltische liederen. Kortom; Een zeer breed klassiek programma dat met enorme passie wordt gebracht. Met medewerking van de bekende organist Martin Mans.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 83