Uit
in Colijnsplaat
Beoordeling
LEZERSEMTRA PZC
Donderdag 18 juni 2009 1 5
Het terras van Le bras de mer. Inzet: de uitbaters, het echtpaar Duquesnoy.
Restaurant
Le Bras de Mer I
Voorstraat 42 1
foto Willem Mieras
We wilden naar Nel
ly's fish and chips
gaan in Colijns
plaat, maar de bras
serie bleek niet meer te bestaan.
Jammer, want de naam sprak
ons aan en op internet hadden
we aardige recensies over de
kookkunst van Nëlly gelezen.
Maar gelukkig zijn in Colijns
plaat restaurantjes in overvloed.
We kwamen uit bij Le bras de
mer. Niet vanwege de naam, die
op ons wat gekunsteld over
komt, maar vanwege het uitno
digende terras en de uitbater,
die ons charmant toelachte.
Le bras de mer, oftewel zeearm, be
tekent in dit specifieke geval de
Oosterschelde. De zeearm met zijn
heldere water en mooie natuurge
bied achter de dijken tussen Co
lijnsplaat en Wissenkerke. Colijns
plaat leeft van het water. De zilte
lucht is overal te ruiken. In zo'n
omgeving wil je vis of schelpdie
ren eten.
„Laat je niets wijsmaken", zegt
Guus Duquesnoy, gastheer van Le
bras de mer, „het is nog te vroeg
voor mosselen. De mosselen die
overal worden aangeboden, zijn
hangcultuurmosselen. Die zijn
naar onze zin veel te klein. Wij
hebben ze daarom nog niet op de
kaart." Mooi, daar houden we van.
Eerlijk zijn en voor kwaliteit gaan.
We bestellen tong (19,50 euro) en
heilbot (16,50 euro) als hoofdge
recht. De tong is mooi van for
maat, middelgroot, tussen een slib-
tong en een forse zeetong in. De
tongen wordt geserveerd op een
hete plaat. De simpele bereidings
wijze laat de vis in haar waarde,
maar we geven desondanks de
voorkeur aan iets krokanter gebak
ken tong.
De heilbot is mooi aangebakken.
De vis ligt tegen een saus aan. Jam
mer, denk ik, ik proef de heilbot
liever zo natuurlijk mogelijk. Maar
ik kom terug op mijn veronderstel
ling, zodra ik de licht-oranje ge
kleurde vissaus geproefd heb. De
saus smaakt enigszins naar kreeft,
en blijkt met de heilbot voortreffe
lijk te combineren.
We krijgen er frietjes, gebakken
aardappeltjes, spinazie en bloem
kool bij. De friet is helaas niet met
eigen hand geschild en gesneden.
Guus zegt dat ze 'daar niet aan
kunnen beginnen'. „We runnen
deze zaak praktisch met zijn twee
ën", zegt hij. „Mijn vrouw kookt
en ik sta in de bediening. Dan
moet je keuzes maken, waarin je
jezelf wilt en kunt onderschei
den."
Bij Le bras de mer kiezen ze bij
voorbeeld voor in roomboter ge
bakken aardappeltjes en bij de ape
ritieven krijgen we - gratis en onge
vraagd - zelfgemaakte kruidenbo
ter met vers gebakken brood. Dat
zijn extra punten.
Die heeft familie Duquesnoy ook
verdiend voor haar flexibiliteit.
Het hoofdgerecht van de dag be
stond uit asperges, maar op mijn
verzoek verandert Duquesnoy dat
in een voorgerecht van asperges
met gerookte zalm (7,50 euro).
Het vispotje uit de oven (6,00) is
smaakvol en verzorgd.
Le Bras de mer, Voorstraat 42,
4486 AL Colijnsplaat,
telefoon: 0113-693095. Pinnen kan.
BESTELBON
Stuur de bon kosteloos op naar:
UME,
antwoordnummer 170,
8070 VK Elburg
VOORLETTERS
VOORNAAM
NAAM
OM OV
ADRES
POSTCODE
PLAATS
TELEFOON -
x kaarten a €15,- za 11 juli
x kaarten a €15,- za 11 juli
x kaarten a €15,- za 15 aug
Magdalenakerk Goes 15.00 uur
Jacobskerk Vlissingen 19.30 uur
Oostkerk Middelburg 19.30 uur
U ontvangt uw bestelling incl. factuur thuis. Andere reducties n.v.t.
Excl. verzend- en administratiekosten. N.v.t. op reeds 'gekochte kaarten
De PZC gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Op alle informatie die u aan ons verstrekt is
de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. In het colofon van de krant en op
www.pzc.nl treg u nadere informatie aan.
In Eten doen de
PZC-redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Bediening:
Entourage:
Horen, zien en ruiken: Bij vertrek
zei Guus Duquesnoy dat we een vol
gende keer de mosterdsoep moeten
proberen. We komen er een keer
voor terug. Trouwens: Le bras de
mer is een bedenksel van een vorige
eigenaar.
Conclusie: Het echtpaar Duquesnoy
is trots op zijn zaak. Dat is terecht.
Het is er chic, maar ook huiselijk. De
crème brulée was een van de lekker
ste nagerechten van de laatste tijd.
Via de PZC kunt u met voordeel één van deze concerten bezoeken.
U ontvangt 7,50 korting per entreekaart. De normale prijs bedraagt 22,50
lezers van de PZC betalen €15,00 per persoon. Tevens ontvangt u per twee
bestelde kaarten gratis de DVD "De Storm"
Bestellen:
Via 0525-684819 ow actiecode PZC77
Via www.urkermannenensemble.nl invoeren bij actiecode PZC77
Via de bon
Het bekende Urker Mannen Ensemble maakt onder leiding van dirigent
Pieter Jan Leusink weer een tournee door heel Nederland. In Zeeland
staan een aantal prachtige concerten op de agenda. Het programma
brengt klassieke kerkmuziek, bekende Amerikaanse spirituals en popu
laire werken waaronder Napolitaanse en Keltische liederen. Kortom; Een
zeer breed klassiek programma dat met enorme passie wordt gebracht.
Met medewerking van de bekende organist Martin Mans.