Strips i Meer puzzelen? Ga naar 'www.lekkerpuzzelen.nl <56CP vto^P éêpsuppöc&r pusioee u Soep van reuzenbonen Heb je dat gehoord?We krjoen steeds vaker last van complicaties door ziekenhuisbacteriën. Misschien moeten we met meer met onze operatiehandschoenen aan onze oldtimers sleutelen. pen je mal i Paar kan zon wagen best wei Maandag 15 juni 2009 1 1 door Toon van Driel www.knudde.nl Ul<JWA$>H&CP&0? \J6PfeSf fyiR^O wHef ?uü£op 2Ïjs) door Hercules Valkema www.elsje.nl ■HtlcL.! 101 Horizontaal: I. Aziatisch land; 8. fijngemaakt eten; IIscharnier van een hengsel; 12. nachtkleding; 13. brandgang; 14. muzieknoot; 16. tafel; 18. dierentuin; 19. bevel; 20. bedorven; 22. vreemde munt; 24. energie; 25. droog (van wijn); 26. komisch; 28. broodsuiker; 30. snelle ren; 31. wreed; 33. aanwijzend vnw.; 34. korting; 36. slot (D.); 37. angel; 38. feeks; 40. golfterm; 42. dwaas; 45. land in Azië; 46. beeldverhaal; 48. gemalin van Zeus; 50. opening; 51compagnie; 52. deel van de week; 54. zijrivier van de Rijn; 55. spil; 56. kunstschaatsterm; 58. modegek; 60. Frans voegwoord; 61 melkgerecht; 62. praatvogel; 64. rivier in Schotland; 66. plaats in Algerije; 67. venijn van een slang. ■h Puzzelland Verticaal: 1Accent; 2. uitdrukking van spijt; 3. wiel; 4. gestold vleesnat; 5. voorzetsel; 6. koker; 7. voegwoord; 8. voor; 9. dwarsmast; 10. grief; 13. voorzetsel; 15. vrouwelijk dier; 17. bijb. figuur; 18. familielid; 19. geplaag; 21. zenuwtrek king; 23. gevierde ster; 24. conditie; 25. onder (in samenst.); 27. graankorrel; 29. Frans lidwoord; 30. pook; 32. Frans lid woord; 34. spinnenwebdraad; 35. har nas; 38. kapper; 39. knaagdier; 41bij woord; 43. soort papegaai; 44. bits; 46. Engelse titel; 47. onthutst; 49. Engels lidwoord; 51. wedstrijdbeker; 53. echt genoot; 56. vaatwerk; 57. bijb. figuur; 59. voorzetsel; 61vader; 62. welwillen de lezer (Lat. afk.); 63. voorvoegsel; 65. landbouwwerktuig. CRYPTO m ©Puzzelland Horizontaal: 3. In het verkeer voorbij met vaart (6); 5. Verwant aan een celwagen (8); 7. Baby aan de pils (8); 9. Betalen met een golfstok (7); 10. De kleding van een ober (4). Verticaal: 1. Deze opname betekent alles voor een junk (10); 2. Geen droge stof (4); 4. Open gehucht (3); 6. Dolfijn aan de kast (7); 8. De roep van jenever (5). 1 2 3 4 vtysr-r 5 6 7 8 9 10 (OKEN fMiljiFMBI doorjanny van der Heijden door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House www.S1ngle.nl www.jessecartoons.com SUDO ■RECHTER I door Jesse van Muylwijck door Bertus P6 vJ6RD/>ie>H-re SOHOUEREAJ H6SS6W ÏAJ 'TWESK6'I/JP TE VI&6C ©EPRo/JKE/O zutt-Ew \me pe \jouse/jpe Keep maar seem' smeuijecht poeiJ 7 Doorbijter leedjeejd do Mnpeips o1 t|eed -leejd uea s>|U!| >nnj}s age| '6 :|eed}eejd uea s>|ui| >|mjjs aSoq '8 Isepdojjs 'i iajspop '9 :>|SL) :s;nc| jajipe soq IpuojS -jajtpE ua>|!nj}S qaSoA |aSna|A z 'ueuj jeeh l :8uisso|do Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. De spelre gels van dezesudoku zijn hetzelf de als die van een gewone sudoku. Als extra regel geldt dat de twee grijze blokken op dezelfde manier inge vuld dienen te worden. 5 8 2 9 4 1 5 7 7 4 4 9 1 3 8 4 2 3 8 6 1 3 7 9 7 5 8 6 3 5 2 Sudoku extra 3 5 2 4 9 5 4 9 8 1 6 9 3 1 8 7 4 8 5 1 5 3 7 8 1 5 7 4 8 5 Voor- of lunchgerecht, 4 personen. Reuzenbonen zijn grote platte witte bonen die in blik (klaar voor gebruik) verkrijgbaar zijn. De bonen die ook wel Limabonen heten (en in Amerika Butterbeans worden genoemd) zijn lekker in stoofschotels, verwerkt als salade maar ook in een soep, op basis van kippen- bouillon(of kruidenbouillon) als onderstaand. Door de soep telkens op een andere manier te garneren verandert het karakter van het gerecht. Ingredënten 1 ui; scheut olijfolie; zeezout, peper; tijm; 1 teen knoflook; 2 blik ken reuzenbonen; 8 dl kippenbouillon; 1 laurierblaadje Bereiding Pel en snipperde ui. Fruit de uisnippers in een ruime pan zacht, maar laat ze niet kleuren. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Pel de knoflook teen en snijd in plakjes. Fruit de plakjes knoflook kort mee. Giet de bonen in een zeef af en spoel ze af met koud stromend water. Laat uitlekken. Voeg de bonen aan de pan toe. Schep 1 minuut dooreen en schenk dan de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten met het laurierblaadje trekken. Neem het blaadje uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep bijvoorbeeld af met: uitgebakken reepjes of plakjes spek; een lepeltje pesto in het midden van elk bord of kom; vers gehakte kruiden en enkele druppels olijfolie; gefrituurde ringen ui of verbrokkelde blauwaderkaas OPLOSSINCEN?a^y.MjM Sudoku m Kruiswoordraadsel 8 2 5 3 9 4 1 6 7 1 9 4 2 7 6 8 5 3 3 6 7 1 8 5 4 9 2 2 8 3 6 5 1 7 4 9 4 5 9 7 2 8 6 3 1 7 1 6 9 4 3 5 2 8 5 3 1 8 6 9 2 7 4 6 7 8 4 3 2 9 1 5 9 4 2 5 1 7 3 8 6 9 1 6 3 4 5 2 8 7 5 3 2 8 7 9 4 1 6 7 4 8 6 1 2 5 3 9 4 5 3 1 9 8 6 7 2 2 6 9 4 3 7 1 5 8 1 8 7 5 2 6 3 9 4 3 7 4 2 8 1 9 6 5 6 9 1 7 5 4 8 2 3 8 2 5 9 6 3 7 4 1 Cryptogram Horizontaal: 4. Lapwerk; 5. openstaan; 8. nop; 9. puck; 10. bereid. Verticaal: 1Slopend; 2. opknapper; 3. aria; 6. tippen; 7. arcade.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 11