Strips
scHfef^jftx o? Mefjou;
ïft Goepjxef
u ^flpFWflpComf 2-V B65TRi, i/oopp&ep
jp.pt,
<^fn
ft
Ik bew nogal
wispelturig
van aard
Ach, eigenlijk Malt dat Hoepel
ook \Ne\ reuze mee.
Gegrilde perziken met frambozensaus
"V fOkeeTX
EVA!
S zrrl
WN \/oofizp<e.&t, /vtee
KAAJ OOBM
Zaterdag 13 juni 2009 I 23
door Toon van Driel
www.knudde.nl
'iivH'rt^pUÉS Ooimï CfiHff
n iphu poe<
door Hercules Valkema
www.elsje.nl
Horizontaal:
1Plaats in de Ardennen; 4. knellen; 10.
droog; 13. bijwoord; 15. halfedelsteen;
16. losplaats; 17. klepper; 19. waagstuk;
20. logement; 21rivier in Italië; 23.
eiland in de Middellandse Zee; 25.
geliefde van Zeus; 27. groet; 29. rivier in
Rusland; 30. Frans lidwoord; 31. slot
woord; 33. kleiduiven schieten; 34.
breuk; 36. vanaf; 37. lidwoord; 38. soort
slee; 39. dierengeluid; 40. kriebel; 42.
afbijten; 43. naaldboom; 45. bijbelse
stad; 46. familielid; 48. Internationaal
Olympisch Comité; 50. thans; 51oude
Franse munt; 53. openbare gedachten-
wisseling; 55. Engelse schrijver; 57.
machinepistool; 59. dichterlijke naam
van Troje; 61maar matig; 62.
Oudgriekse pasmunt; 64. modder; 65.
stad in Duitsland; 66. sikkeneurig mens;
67. vreemde munt.
Puzzelland
Verticaal:
1. Ingewandsbreuk; 2. papegaai; 3. reke
ning; 5. Frans lidwoord; 6. landbouw
werktuig; 7. voormalige Chinese leider;
8. halfaap; 9. Frans voegwoord; 10.
gegevens; 11lofdicht; 12. overblijfsel
van een heilige; 14. plaats op Sumatra;
16. Russische ruiter; 18. deelgenoot; 20.
middenrifskramp; 22. teisteren; 24.
plantkunde; 26. ondersteboven; 28. de
jonge jaren; 30. slingerplant; 32. water
(Fr.); 35. teug; 40. oerwoud; 41.
Aziatisch land; 43. hoofdhuid; 44. heelal;
47. echtgenoot; 49. Japanse gordel; 51
omgebogen rand aan een blikwerk; 52.
Midden-Amerikaans land; 53. Frans
modehuis; 54. uitroep bij de jacht; 56.
mannelijk dier; 58. kielwater; 60. deel
van een etmaal; 62. uitdrukking van
spijt; 63. zijde van een schip.
I door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic Flouse www.SIngle.nl
Puzzelland
DE RECHTER
Horizontaal:
4. Geknoei van een glazènwasser (7);
5. Vrij zijn om te luisteren (9); 8.
Pluisje van niks (3); 9. Hond op het ijs
(4); 10. Zonder .bezwaren is het
klaargemaakt (6).
Verticaal:
1. Uitputtend hoe het in de steeg
afloopt (7); 2. Herstelt hij een huis
met gebreken? (9); 3. Gezongen in
alle variaties (4); 6. Raken aan het
werk van adviseurs (6); 7. Gebogen is
een racepaard niet rap (6).
Doorbijter
Schrijf de cij
fers 1 tot en
met 9 elk één
keer in alle
horizontale
rijen en verti-
kale kolom
men, en in elk
van de negen
vierkantjes
van 3x3 vak
jes.
De spelregels
van deze
sudoku zijn
hetzelfde als
die van een
gewone sudo
ku. Extra is
dat de cijfers
1 tm 9 ook in
de grijze vlak
ken voorko-
2
9
4
1
2
7
3
6
5
4
2
7
9
7
8
1
6
9
4
5
3
8
8
4
3
2
9
6
Sudoku extra
uaaqs '01 ls>|u|| MnojA |aqjoo '6 Isjipaj mnojA pueq
■g fjBBiiS }ue>papuo t Lieejjg do mnpeips g Isnpea g :ua8jaq
luew jeeq Ipaoq ujjoa z Isjipaj >||eqi :ua3uisso|do
9
1
4
2
8
5
2
7
6
7
6
2
5
9
6
2
9
3
7
1
1
5
3
3
7
8
1
9
6
6
7
8
3
8
2
5
9
6
7
door janny van der Heijden
Nagerecht, 4 personen. Heerlijk als dessert bij een barbecue, maar ook heel
makkelijk te maken in een grillpan. De frambozensaus kan simpelweg enkele
uren van tevoren worden gemaakt en afgedekt koel worden weggezet. Een
dessert met de combinatie perzik en frambozen (en ijs) werd voor 't eerst zo'n
120 jaar geleden door de beroemde Auguste Escoffier geserveerd in het Savoy-
hotel voor de gevierde Australische operazangeres Nelly Melba (die in werke
lijkheid Helen Porter Mitchell heette). Overigens zou Auguste Escoffier ook de
Melbatoast voor haar bedacht hebben, nadat ze ooit ziek was geweest en hij de
lichte, knapperige toasts speciaal voor haar maakte.
Ingrediënten 1 doosje frambozen; 2 eetlepels basterdsuiker; 2 eetlepels water;
4 perziken; 40 g boter; 1 volle eetlepel suiker
Bereiding Breng de frambozen in een steelpan zachtjes aan de kook met de
basterdsuiker en het water. Laat de frambozen zacht koken. Pureer met een
staafmixer en laat afkoelen. Verhit de boter met de suiker en laat licht kleuren.
Neem de pan van het fornuis. Halveer de perziken en verwijder pit en velletje.
Bestrijk de perzikhelften met het botermengsel. Verhit de grillpan tot heet en
grill hierop de perziken in ca. 6-8 minuten. Keer tussentijds één maal. Geef de
frambozensaus bij de perziken en serveer bijvoorbeeld met ijs, mascarpone of
dikke Turkse of Griekse yoghurt.
Als Je een beesF w;l aPndnten.
<tón moeJr Je een beloning geven
www.jessecartoons.com
door Bertus
SUDO
door Jesse van Muylwijck
OP e^Ai PuAATS wAAK
1
8
5
2
6
3
4
9
7
7
2
6
1
9
4
3
5
8
3
4
9
7
8
5
1
2
6
4
6
8
5
2
7
9
3
1
5
1
7
9
3
8
6
4
2
9
3
2
6
4
1
8
7
5
8
5
1
4
7
9
2
6
3
6
9
3
8
5
2
7
1
4
2
7
4
3
1
6
5
8
9
Cryptogram
Horizontaal: 5. Roerijzer; 6. zoek; 7. zus; 8. luitspel;
10. smoezen. Verticaal: 1Kroonlamp; 2. week; 3.
wijkzuster; 4. meester; 9. item.