Strips scHfef^jftx o? Mefjou; ïft Goepjxef u ^flpFWflpComf 2-V B65TRi, i/oopp&ep jp.pt, <^fn ft Ik bew nogal wispelturig van aard Ach, eigenlijk Malt dat Hoepel ook \Ne\ reuze mee. Gegrilde perziken met frambozensaus "V fOkeeTX EVA! S zrrl WN \/oofizp<e.&t, /vtee KAAJ OOBM Zaterdag 13 juni 2009 I 23 door Toon van Driel www.knudde.nl 'iivH'rt^pUÉS Ooimï CfiHff n iphu poe< door Hercules Valkema www.elsje.nl Horizontaal: 1Plaats in de Ardennen; 4. knellen; 10. droog; 13. bijwoord; 15. halfedelsteen; 16. losplaats; 17. klepper; 19. waagstuk; 20. logement; 21rivier in Italië; 23. eiland in de Middellandse Zee; 25. geliefde van Zeus; 27. groet; 29. rivier in Rusland; 30. Frans lidwoord; 31. slot woord; 33. kleiduiven schieten; 34. breuk; 36. vanaf; 37. lidwoord; 38. soort slee; 39. dierengeluid; 40. kriebel; 42. afbijten; 43. naaldboom; 45. bijbelse stad; 46. familielid; 48. Internationaal Olympisch Comité; 50. thans; 51oude Franse munt; 53. openbare gedachten- wisseling; 55. Engelse schrijver; 57. machinepistool; 59. dichterlijke naam van Troje; 61maar matig; 62. Oudgriekse pasmunt; 64. modder; 65. stad in Duitsland; 66. sikkeneurig mens; 67. vreemde munt. Puzzelland Verticaal: 1. Ingewandsbreuk; 2. papegaai; 3. reke ning; 5. Frans lidwoord; 6. landbouw werktuig; 7. voormalige Chinese leider; 8. halfaap; 9. Frans voegwoord; 10. gegevens; 11lofdicht; 12. overblijfsel van een heilige; 14. plaats op Sumatra; 16. Russische ruiter; 18. deelgenoot; 20. middenrifskramp; 22. teisteren; 24. plantkunde; 26. ondersteboven; 28. de jonge jaren; 30. slingerplant; 32. water (Fr.); 35. teug; 40. oerwoud; 41. Aziatisch land; 43. hoofdhuid; 44. heelal; 47. echtgenoot; 49. Japanse gordel; 51 omgebogen rand aan een blikwerk; 52. Midden-Amerikaans land; 53. Frans modehuis; 54. uitroep bij de jacht; 56. mannelijk dier; 58. kielwater; 60. deel van een etmaal; 62. uitdrukking van spijt; 63. zijde van een schip. I door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic Flouse www.SIngle.nl Puzzelland DE RECHTER Horizontaal: 4. Geknoei van een glazènwasser (7); 5. Vrij zijn om te luisteren (9); 8. Pluisje van niks (3); 9. Hond op het ijs (4); 10. Zonder .bezwaren is het klaargemaakt (6). Verticaal: 1. Uitputtend hoe het in de steeg afloopt (7); 2. Herstelt hij een huis met gebreken? (9); 3. Gezongen in alle variaties (4); 6. Raken aan het werk van adviseurs (6); 7. Gebogen is een racepaard niet rap (6). Doorbijter Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de grijze vlak ken voorko- 2 9 4 1 2 7 3 6 5 4 2 7 9 7 8 1 6 9 4 5 3 8 8 4 3 2 9 6 Sudoku extra uaaqs '01 ls>|u|| MnojA |aqjoo '6 Isjipaj mnojA pueq ■g fjBBiiS }ue>papuo t Lieejjg do mnpeips g Isnpea g :ua8jaq luew jeeq Ipaoq ujjoa z Isjipaj >||eqi :ua3uisso|do 9 1 4 2 8 5 2 7 6 7 6 2 5 9 6 2 9 3 7 1 1 5 3 3 7 8 1 9 6 6 7 8 3 8 2 5 9 6 7 door janny van der Heijden Nagerecht, 4 personen. Heerlijk als dessert bij een barbecue, maar ook heel makkelijk te maken in een grillpan. De frambozensaus kan simpelweg enkele uren van tevoren worden gemaakt en afgedekt koel worden weggezet. Een dessert met de combinatie perzik en frambozen (en ijs) werd voor 't eerst zo'n 120 jaar geleden door de beroemde Auguste Escoffier geserveerd in het Savoy- hotel voor de gevierde Australische operazangeres Nelly Melba (die in werke lijkheid Helen Porter Mitchell heette). Overigens zou Auguste Escoffier ook de Melbatoast voor haar bedacht hebben, nadat ze ooit ziek was geweest en hij de lichte, knapperige toasts speciaal voor haar maakte. Ingrediënten 1 doosje frambozen; 2 eetlepels basterdsuiker; 2 eetlepels water; 4 perziken; 40 g boter; 1 volle eetlepel suiker Bereiding Breng de frambozen in een steelpan zachtjes aan de kook met de basterdsuiker en het water. Laat de frambozen zacht koken. Pureer met een staafmixer en laat afkoelen. Verhit de boter met de suiker en laat licht kleuren. Neem de pan van het fornuis. Halveer de perziken en verwijder pit en velletje. Bestrijk de perzikhelften met het botermengsel. Verhit de grillpan tot heet en grill hierop de perziken in ca. 6-8 minuten. Keer tussentijds één maal. Geef de frambozensaus bij de perziken en serveer bijvoorbeeld met ijs, mascarpone of dikke Turkse of Griekse yoghurt. Als Je een beesF w;l aPndnten. <tón moeJr Je een beloning geven www.jessecartoons.com door Bertus SUDO door Jesse van Muylwijck OP e^Ai PuAATS wAAK 1 8 5 2 6 3 4 9 7 7 2 6 1 9 4 3 5 8 3 4 9 7 8 5 1 2 6 4 6 8 5 2 7 9 3 1 5 1 7 9 3 8 6 4 2 9 3 2 6 4 1 8 7 5 8 5 1 4 7 9 2 6 3 6 9 3 8 5 2 7 1 4 2 7 4 3 1 6 5 8 9 Cryptogram Horizontaal: 5. Roerijzer; 6. zoek; 7. zus; 8. luitspel; 10. smoezen. Verticaal: 1Kroonlamp; 2. week; 3. wijkzuster; 4. meester; 9. item.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 23