Uit in Middelburg Beoordeling De Tamboer 'Restaurant La "Bonne tAu6erge' MAANDMENU JULI 25,50 p.p. Thema-avonden "Asperges" 0118-551526 3-GANGEN KEUZEMENU 22,50 Donderdag 4 juni 2009 1 5 In Eten doen de PZC-redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en zwijgen: Bij Me diterraneo kunnen ook menu's besteld worden variërend in prijs van 18.50 tot 21.50 euro. Conclusie: Een restaurant met een hart, waar het buitenland dichtbij is en waar je je gemak kelijk binnenstapt. Zie ik het goed? Sop hie van antiekzaak Antiek eri Q_-riosa en haar overbuurvrouw Ragnild wachten me op met een glas champagne en een hartig hapje. Het doet goed om zo welkom te worden gehe ten. In de smalle straat van de Middelburgse binnenstad wor den geluiden gedempt. De ter rassen lopen vol en we vangen- flarden van gesprekken op. Het is een mooie voorjaarsavond, als we op de stoep voor Sophie's winkel aan de Vlasmarkt toos ten op een gezellige avond. Het is deze woensdag weer lezers dag, wat inhoudt dat ik een lezer meeneem naar een restaurant van haar of zijn keuze. Het is de beurt aan Sophie Pothoven, een volgens eigen schrijven fervent lezeres van de rubriek Eten. De Middelburgse prijst de keuken van Cemal Diri- bas van restaurant-pizzeria Medi terraneo in 'onze straat, de Vlas markt'. Ze roemt de keuken, maar ze maakt ook duidelijk dat ze een beetje bang is om Mediterraneo te laten beoordelen door de krant. Want stel je voor dat de recensen te Cemals kookkunst zou afwijzen of dat zij de 'zaak te rommelig of te gewoontjes zou vinden'. „Dan zou ik Mediterraneo ongewild in de problemen brengen. Maar ik heb toch gemaild naar de krant, omdat ik niet kan geloven dat er ie mand is die zijn dorade niet lekker vindt of zijn scampi's in knoflook. En zeg nu zelf: in dit restaurant voel je je toch direct thuis?" Inzet (lezeres Sophie van Pothoven) wees de krant op Mediterraneo. - Ik begrijp haar weifeling om de krant te attenderen op Mediterra neo. De zaak kan moeiteloos wedij veren met een Griekse, Turkse of Italiaans taverne. Op Mediterraneo heeft de modernisering geen vat gehad. ]e komt er voor de gezellig heid, voor een buitenlandse scho tel en voor de warme sfeer. Ver wacht geen gesteven tafelkleed of trendy inrichting. Mediterraneo is een no-nonsense-restaurant. Daar moet je van houden. Dat doe ik, dus waar maakt Sophie zich druk om? De Middelburgse bestelt haar favo riete schotel. Een dorade die lang en langzaam gegaard wordt onder een jasje van zeezout en stijfge klopt eiwit (17,50 euro). Dit is ty pisch zo'n gerecht waarvoor de kok veel tijd en aandacht nodig heeft. De dorade staat niet op de kaart, maar omdat het niet druk is en wij geen haast hebben, zegt Ce- mal ja en verdwijnt snel naar de keuken om aan zijn specialiteit te beginnen. We openen met een bruschetta mix van mozzarella, pomodore en zalm (7.50 euro) Jn de zelfservice saladebar liggen rolletjes gerooster de paprika's met roomkaas, sala mi, verschillende soorten olijven en een tomaten- en gemengde sla. De half uur wachttijd voor de vis is omgevlogen. De zilte hulst van de dorade wordt aan tafel met een hamertje kapot geslagen. Er komt een mooie blanke vis te voor schijn, die geurt naar rozemarijn, knoflook en citroen. Een verrassen de, voor mij onbekende bereidings wijze. Mijn hoofdgerecht, scampi's in olie, is op een vertrouwde ma nier bereid en wordt geserveerd met geroosterde courgette, friet en brood als bijgerechten. De scam pi's zijn knapperig en pittig. Met het mierzoete gebak, baklava, ijs en slagroom-(5,50 euro) en kof fie is het Zuid-Europese menu compleet. De zoete uitsmijter maakt iedereen blij. Cemal legt uit dat hij altijd pro beert om een eigen draai aan zijn schotels te geven. „Ik wil geen doorsnee kok zijn. In mosseltijd bijvoorbeeld, maak ik mijn specia le Mosselen Napolitane." foto Ruben Oreel Zijn drang om 'goed te doen' komt van binnenuit. „Koken is zijn passie en dat proefje, dat zie je, dat ruik je. Koken komt uit zijn hart", vat Sophie samen. Mediterraneo is een buurtrestau- rant, waar het eten net zo belang rijk is als de ontmoeting met het personeel en als het even kan met andere gasten. „Je wisselt nieuw tjes uit en praat over de dingen van alledag. Bij Mediterraneo voel je dat je bestaat." Restaurant-pizzeria Mediterraneo, Vlasmarkt 17/19 4331 PC Middelburg. Tel: 0118-634100. http://mediterraneo.vpweb.nl/ Alle dagen open vanaf 17.00 uur. Pinnen kan. is vriendetijt 001 rnet de prijzen ZAXM/OOfRftfTfES MttyfVIXJfKSIt/Oti/mL 07 tyfïlLflLVTS "TTtn'ETiCJlL'E" Of - umsXOTEÜEVJES %{'BT'Kf/UmC9{'KO'KST VSWlIU/E-fHffltgaP 5-gangenmenu 41,50 incl. koffie en wijnarrangement vrijdag 5 en 12 juni, zondag 7 en 14 juni Biggekerksestraat 3 - Koudekerke www.labonneauberge.nl »W- Plein VOORGERECHTEN - Tomaten-crèmesoep met basilicum - Gemengde salade met tonijn en uienringen - Salade met pittige kipfilet HOOFDGERECHTEN - Spies met biefstuk, varkenshaas en kipfilet - Biefstukpuntjes met saus naar keuze - Verse zalmfilet met garnalensause en citroen NAGERECHTEN - Chocolademousse met Tia Maria - Bosvruchtenijs met frambozensaus - Vanilleijs met banaan en chocoladesaus www.de tamboer, info 134O nr. 6 Middelburg O UB B13117

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 91