8® fH M 1 i 1 H s ncle mmrnmm 51 Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl Woensdag 27 mei 2009 1 9 door Toon van Driel Wftf HÉJ5J?&t U6psrf^PPBr^ SfASXXf$&> joiyf Muuf v/jri oHgftgpfpj ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl Vandas»^ fc>i5 IK SPIEK, JU ooK Oef, heto ïkV hei- warm ,ïk Vvevc een vernufKcé voo^üeeW l even rnön ^ruiVje pïh van een ^PTeyetorrefje. v-»• >ser, toerT\ Z J WdoïKde verkeerde. aan l Waar ts mvi •SeVieskunele-+ri47 KRUISWOORD ■m^—i Horizontaal: 1. Braakliggende akker; 5. bedeesd; 8. bontsoort; 13. ooit; 14. Duitse sprook jesschrijver; 16. zonder (Lat.); 17. bun zing; 18. papegaai; 19. boom; 21steen soort; 22. Germaanse godheid; 25. rivier in Oostenrijk; 27. bouwafval; 28. wilde haver; 30. ingeslagen deel van een boek omslag; 32. Parijse nachtclub; 33. opper wezen; 35. windzijde; 37. oude lengte maat; 38. merkwaardig; 39. stad in Japan; 40. zie aldaar; 41plaats in Italië; 43. sieraad; 45. loodoxide; 47. las; 49. domkop; 50. drijftil; 52. Griekse zuilen gang; 54. armoedige steeg; 56. buidel; 58. spoedig; 60. bijb. naam; 61 Amerikaanse schrijver; 63. bijwoord; 65. lus; 67. ver; 68. toverij; 69. lokspijs; 70. hoofdstad in Europa. Puzzelland Verticaal: 1Melodie; 2. opstootje; 3. door en door koud; 4. boom; 5. deel v.d vis vangst; 6. Chinese maat; 7. familielid; 9. spil; 10. plaats in Spanje; 11eenzekere; 12. koppelriem; 14. erfelijkheidsdrager; 15. Russisch voor vrede; 18. deel v.h hoofd; 20. korenafval; 23. groensteen; 24. vestibule; 26. levendig (muz.); 27. Turks gerecht; 28. zeer spoedig; 29. hijstoestel; 31taai; 32. koeienmaag; 33. zoogdier; 34. dierenverblijf; 36. mode gek; 42. roodachtig; 44. weinig samen hangend; 46. verstellen; 48. opperwe zen; 50. luchtvaartmaatschappij; 51. spraakorgaan; 53. kunst (Lat.); 54. vruch tennat; 55. Europeaan; 57. papegaai; 59. atmosfeer absoluut; 60. noodsignaal; 62. Spaanse uitroep; 64. deel v.e Franse ont kenning; 66. dwarsmast; 67. overdreven. Goad getraind, SteltelVeertig minuten in de zone en vijf honderd calorieën eraf.' V door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House Echt ontzettend goed voor je leeftycj/ (V-S1ngle.nl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1b 17 19 20 21 22 21 24 25 26 a 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 1« 39 40 41 42 43 44 H m 45 46 48 49 50 53 BH 54 55 56 57 u 58 59 60 61 62 63 64 i 65 66 6/ 68 69 /0 JP72 CRYPTO Puzzelland DE RECHTER door Jesse van Muylwijck •zirre^J vc>u /vier <5 KOT© HOAOD^M WAT gepcjsuje PAAR/v\ee pc HCKpcie is oir os Move. Horizontaal: 4. Rokertje van een rovertje (8); 5. www.jessecartoons.com Sprekend een kip (8); 6. Bij opschorting is een paartje niet thuis (7); 8. De brandstof van de aristocratie (7); 10. Dat is Saoedi-Arabië (7). Verticaal: 1Lobby van de pers (10); 2. De Boskabouter of een apostel (6); 3. Erg pijnlijk (4); 7. Van papier is dit dier ongevaarlijk (5); 9. Is een geit familie van een baardaap! (3). 1 m 2 4 4 5 m RH b 7 I. 8 9 10 Doorbijter 1 2 3 9 8 6 1 8 7 3 5 4 7 9 6 9 2 9 4 2 8 5 5 8 1 8 3 9 4 7 5 3 Sudoku extra )s;|OjA afsef m ;i|ds '0i ïpaoq g Isiipaj ueiu dfids>jaojq g isjipai ueiu sef l .'jnap uj ua>)UB|d -9 Jjnap }seeu >jmj;s s ïjnap uaAoq jajs -uaA Ijous ')Sj|oiA Jeeij z fs>fui| ua^njjs 1 :uaSu;sso|do 6 2 4 8 9 6 5 3 5 1 8 4 6 8 7 5 6 4 2 1 4 9 3 4 1 5 9 4 3 8 6 9 9 3 1 7 KOKEN door Janny van der Heijden Kipfilet met artisjokken in wijnsaus Hoofdgerecht, 4 personen. Het is nu een prima tijd om verse dragon in de tuin of in een pot op het balkon te planten. Het kruid is teer en wordt na het plukken snel slap dus het is het lekkerst om een verse plant bij de hand te hebben. Er is een Russische dragonsoort en een Franse. De Franse soort heeft in de winter bescherming nodig en moet bij voorkeur na 3 jaar verplant worden. De Russische soort is sterker maar ook iets minder uitgesproken van smaak. Ingrediënten 1 blik (400 g) artisjokharten; ca. 1 eetlepel olijfolie; 2 teentjes knoflook; 4 kipfilets; versgemalen peper, zout; boter om te bakken; 2,5 dl droge witte wijn; allesbinder; evt. scheut slagroom; 1 takje dragon Bereiding Neem de artisjokken uit blik, spoel ze in een zeef af en laat de harten uitlekken. Snijd ze in vieren. Pel de knoflook en snijd de teentjes in ragfijne plak jes. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in de boter rondom bruin en bijna gaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie op laag vuur en laat hierin de plakjes knoflook 'smelten' (rrtaar niet kleuren). Voeg de artisjok-stukken toe en schep kort doorheen. Schenk hierbij de witte wijn en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de kipfilets aan de artisjokwijnsaus toe. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Neem de dragon van het takje en hak de blaadjes grof. Bind het stoofvocht door er al roerend wat bindmiddel in te strooien. Maak eventu eel af met een scheutje slagroom en strooi de dragon over de saus. Lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven en een salade of groene groente. OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel Cryptogram: Horizontaal: 3. Positie; 5. topsport; 6. looplamp; 9. mispeer; 10. foezel. Verticaal: 1Locomotief; 2. sta pel; 4. eer; 7. papje; 8. merel.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 19