in Middelburg HORECAZEELAND Beoordeling Woensdag 20 mei 2009 1 3 Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Ze zeggen het zelf, maar ik kan me er iets bij voor steilen: ook voor feesten en partijen is het restaurant zeer geschikt. Conclusie: La Piccoia Italia huist in een mooi authentiek pand. Daardoor word je aangenaam getroffen. Het eten maakt iets minder los, maar is nog wel zeer acceptabel. De vraag zal wel vaker gesteld zijn: wat bete kent Perso il tempo quando non si inna- morati? De spreuk is in sierlijke letters geschilderd op een muur in de eetzaal van La Piccoia Ita lia in Middelburg. Personeelslid Renata Tidili glimlacht: „De tijd die je niet verliefd bent, is verlo ren tijd." Mooie spreuk, waarbij eten, ko ken én liefde weer een onaf scheidelijk en spraakmakend trio vormen. La Piccoia Italia legt de lat hoog en we zijn nieuwsgierig of de keuken die ambitie kan waarmaken. Het restaurant is in elk geval smaakvol ingericht. Met oog voor detail en vakmanschap zijn de mu ren aangesmeerd. De oude stenen zijn gedeeltelijk onder een stuc- laag verdwenen. Let wel, bewust gedeeltelijk, waardoor het restau rant een monumentaal-moderne uitstraling krijgt. We krijgen een tafeltje aan het raam, waar we uitzicht hebben op het Damplein. De late zon legt het restaurant in een warme gloed. Van alle tafels klinkt vrolijk geroe zemoes. Het is gezellig druk in het restaurant, kortom: alle ingrediën ten zijn aanwezig voor een lekkere Italiaanse maaltijd in een Zuid-Eu- ropese ambiance. We bestellen vooraf een Schiaccia- ta (2,50 euro) een krokant pizza broodje, overvloedig bestrooid met zeezout. Het dunne gebakken broodje combineert goed bij de penne all'Arrabbiata (5,55 euro, he te tomatensaus). De penne kan als voor- of hoofdgerecht besteld wor den. Een leuke geste, maar we had den de saus graag met iets meer ge raspte pecorino kaas zachter en voller van smaak willen maken. Maar al met al zijn we toch tevre den met onze entree. We vervolgen met een pizza Vene- ziana (9,60 euro), waarbij we de ham inruilen voor ansjovis en een ei. De bodem van de pizza is lek ker krokant. Helaas is de ansjovis niet doorgekomen in de keuken. De smaak van de pizza is wellicht daardoor aan de vlakke kant. Rena- te verontschuldigt zich: „Het is al tijd moeilijk met de zelf samenge stelde pizza's. Jammer dat het mis is gegaan." Het andere hoofdgerecht is een zwaardvis (18,40 euro), waarbij ro de kool in het zuur wordt geser veerd. Een heerlijke vondst, want de lichtzure smaak van kool haalt het beste uit de vis naar voren. De zwaardvis zeifis stevig aange bakken, maar desondanks sappig gebleven. Dit hoofdgerecht is een aangename verrassing, net als de groenteschotel, een soort ratatouil le met broccoli, aardappeltjes, olij ven, courgetten, tomaten en Itali aanse kruiden. De groenten in de ratatouille zijn knapperig gebleven en we proeven Italiaanse kruiden zoals majoraan, salie, oregano en rozemarijn. Het gerecht krijgt er een zuidelijke smaak door. De aardappelschotel maakt het com pleet. Plotseling loopt de eetzaal vol. Niet door nieuwe gasten, maar door een grote groep studenten die in een apart zaaltje achterin de zaak intiem hebben gegeten. Dit maakt La Piccolo Italia ook bijzon der. Het is een royale zaak, waar veel mogelijk is. De studenten blij ven nog even hangen op straat om wat na te praten. We wanen ons even in Italië. Bij binnenkomst hadden we nog gedacht dat La Piccolla Italia het vooral van pizza's moet hebben. Aan alle tafels werden pizza's ge serveerd. Maar Renate ontkracht die gedachte: „We hebben echt veel vaste gasten die speciaal en re gelmatig voor vis en vlees naar ons toe komen." We geloven haar en geven die gas ten trouwens gelijk. Juist de zwaardvis, beviel ons goed. Van de pizza hadden we meer ver wacht. Daar ging ons hart niet sneller van kloppen. En na de uit dagende spreuk bij binnenkomst was het ook niet zo gek dat we ho ge verwachtingen van de kook kunst van de kok hadden. Ristorante Pizzeria La Picccola Italia. Damplein 46, 4331 CD Middelburg, tel. +31 (0) 118-674780. Openingstijden: woensdag tot en met maandag van 17.00-22.00 uur. Dinsdag gesloten, zie: www.lapiccolaitalia.nl. In Eten doen de PZC-redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. GASTVRIJ ZEELAND mei t/m sep j Restaurant De Viking Westkapelle stroowj@zeelandnet.nl Zomerseizoen j Herberg De Natte Pij Groede denattepij@pl3net.nl Mw. A. Louvet Wilt u ook uw vacature laten Opnemen in bovenstaand overzicht? Bel dan met Ö118-434070 Advertentieverkoop Zeeland

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 109