in Hulst
K§35|H|
Amuse Me maakt tongen los
Hu
Chocoladefeest in Brugge
ondernemend
Sint Jacobsstraat
Vlissingen
PZC Donderdag 30 april 2009 1 1
lische borden waarop de balans tus-
en vlees en groente helemaal in or-
ie is.
ils toetje eet de één een combinatie
an een mangotaartje waar de man-
psmaak vanaf spettert, zoete aard-
eien met slagroomijs en chocolade-
mousse met een koekkrul erop. De
ander kiest voor koffie met zoet:
witte chocola met noot, donkere
chocola met een zoete fruitvulling,
een koekje en een fruitsnoepje. Het
is dat we steeds zo'n eind moeten
rijden om in Hulst te komen....
Restaurant Roes, Gentsestraat 18,
Hulst Telefoon: 0114-313182,
www.restaurantroes.nl.
Geopend van woensdag tot en met
zondag; lunch van 11.30 tot 14.30,
diner vanaf 18.00 uur.
Van tot en met 4 mei
wordt in Brugge het choco
ladefestival Choco-Laté ge
houden. In Brugge is chocolade
museum Choco-Story gevestigd,
dat samen met het Gilde van Brug
se chocolatiers het jaarlijkse festi
val organiseert. De twee voorgaan
de edities trokken bijna 15.000 be
zoekers; deze keer hoopt de organi
satie zelfs op 'massale binnen- en
buitenlandse belangstelling'.
Wie geen zin heeft in parkeerpro
blemen, kan die vermijden door te
kiezen voor de rechtstreekse lijn
busverbinding Breskens/Brugge
v.v. (lijn 42 van Veolia, bel
0900-9292).
Wat is er te doen? De liefhebbers
kunnen een chocolade-massage
krijgen, voor de kinderen is er een
chocoladedorp met spelletjes, er
zijn kunstwerken van chocola te
zien (zoals een replica van het
Brugse belfort van 2,5 meter hoog)
en er zijn demonstraties en work
shops.
Q www.choco-late.be
1 it.'hi l
HL-UD.
Tweerison Leer
Kloeg Antiek Tabak
Toni's Mode
Laudana
Stupa
Joeij's
Drukwerkwinkel
Schoenmakerij
Trouwerie Merriemie
Wibra
Vromans Antiek
Pantalon
IllZCIfl
^51
door Edith Ramakers
T aren geleden kreeg je een amuse alleen maar in res-
I taurants met een ster. De binnenkomertjes dien-
den als voorbereiding op een diner. De mondver-
maakjes zijn gemeengoed geworden en op verschil
lende plaatsen in de provincie worden er amuse
wandelingen of zelfs amuse-kookwedstrijden gehou
den.
In Vlissingen kregen de pers, sponsors en enkele sup
porters onlangs een voorproefje van de eerste Vlis-
singse culinaire amuse-wandeling, die op pinksterza
terdag en met Pinksteren wordt gehouden (30 en 31
mei).
Tien Vlissingse restaurants doen mee. De proeverij
'Amuse Me' in restaurant Small Talk maakte de ton
gen snel los. Vooral na de oester met citroengrappa;
de combinatie veroorzaakt een soort explosie in je
mond. Bij de deelnemende restaurants kunnen 3
amuses en een glas wijn besteld worden voor 9.95 eu
ro. „Zie het als een culinaire ontdekkingstocht", zegt
René Willems van Culi Consult Kookstudio, met
Theo Verstegen van De Vissershaven initiatiefnemer.
De deelnemers kunnen laten zien waarin ze goed
zijn. De keuze van de hapjes is aan de keukenbrigade.
De smaaktest krijgt een vervolg met een licht gegrill-
de coquille die op smaak is gebracht met soya.
Het kreeftensoepje met room is uitmuntend van
smaak. De schaal van Zeeuwse schelpdieren, met on
der andere mesheften is goed bereid.
Bij mesheften moet je niet klagen als er een beetje
zand in de schaal achterblijft. Wel als ze niet elastisch
zijn gebleven. Wij hebben geen reden tot klagen. Pa
ling met pesto is een pittige combinatie en het rolle
tje van roomkaas met zalm is ook een smaakvolle
aanrader. Aan de amusewandeling doen mee: het Ar
senaal, restaurant de Vissershaven, eetcafé Roots,
Small Talk, Pare Central, Soif, Culi Conslut Kookstu
dio, Rio Grjnde.^De Gecroonde Liefde en Kreta.
foto's Camile Schelstraete
Voorproefje van 'Amuse Me' in Vlissingen.
foto Lex de Meester