in Hulst K§35|H| Amuse Me maakt tongen los Hu Chocoladefeest in Brugge ondernemend Sint Jacobsstraat Vlissingen PZC Donderdag 30 april 2009 1 1 lische borden waarop de balans tus- en vlees en groente helemaal in or- ie is. ils toetje eet de één een combinatie an een mangotaartje waar de man- psmaak vanaf spettert, zoete aard- eien met slagroomijs en chocolade- mousse met een koekkrul erop. De ander kiest voor koffie met zoet: witte chocola met noot, donkere chocola met een zoete fruitvulling, een koekje en een fruitsnoepje. Het is dat we steeds zo'n eind moeten rijden om in Hulst te komen.... Restaurant Roes, Gentsestraat 18, Hulst Telefoon: 0114-313182, www.restaurantroes.nl. Geopend van woensdag tot en met zondag; lunch van 11.30 tot 14.30, diner vanaf 18.00 uur. Van tot en met 4 mei wordt in Brugge het choco ladefestival Choco-Laté ge houden. In Brugge is chocolade museum Choco-Story gevestigd, dat samen met het Gilde van Brug se chocolatiers het jaarlijkse festi val organiseert. De twee voorgaan de edities trokken bijna 15.000 be zoekers; deze keer hoopt de organi satie zelfs op 'massale binnen- en buitenlandse belangstelling'. Wie geen zin heeft in parkeerpro blemen, kan die vermijden door te kiezen voor de rechtstreekse lijn busverbinding Breskens/Brugge v.v. (lijn 42 van Veolia, bel 0900-9292). Wat is er te doen? De liefhebbers kunnen een chocolade-massage krijgen, voor de kinderen is er een chocoladedorp met spelletjes, er zijn kunstwerken van chocola te zien (zoals een replica van het Brugse belfort van 2,5 meter hoog) en er zijn demonstraties en work shops. Q www.choco-late.be 1 it.'hi l HL-UD. Tweerison Leer Kloeg Antiek Tabak Toni's Mode Laudana Stupa Joeij's Drukwerkwinkel Schoenmakerij Trouwerie Merriemie Wibra Vromans Antiek Pantalon IllZCIfl ^51 door Edith Ramakers T aren geleden kreeg je een amuse alleen maar in res- I taurants met een ster. De binnenkomertjes dien- den als voorbereiding op een diner. De mondver- maakjes zijn gemeengoed geworden en op verschil lende plaatsen in de provincie worden er amuse wandelingen of zelfs amuse-kookwedstrijden gehou den. In Vlissingen kregen de pers, sponsors en enkele sup porters onlangs een voorproefje van de eerste Vlis- singse culinaire amuse-wandeling, die op pinksterza terdag en met Pinksteren wordt gehouden (30 en 31 mei). Tien Vlissingse restaurants doen mee. De proeverij 'Amuse Me' in restaurant Small Talk maakte de ton gen snel los. Vooral na de oester met citroengrappa; de combinatie veroorzaakt een soort explosie in je mond. Bij de deelnemende restaurants kunnen 3 amuses en een glas wijn besteld worden voor 9.95 eu ro. „Zie het als een culinaire ontdekkingstocht", zegt René Willems van Culi Consult Kookstudio, met Theo Verstegen van De Vissershaven initiatiefnemer. De deelnemers kunnen laten zien waarin ze goed zijn. De keuze van de hapjes is aan de keukenbrigade. De smaaktest krijgt een vervolg met een licht gegrill- de coquille die op smaak is gebracht met soya. Het kreeftensoepje met room is uitmuntend van smaak. De schaal van Zeeuwse schelpdieren, met on der andere mesheften is goed bereid. Bij mesheften moet je niet klagen als er een beetje zand in de schaal achterblijft. Wel als ze niet elastisch zijn gebleven. Wij hebben geen reden tot klagen. Pa ling met pesto is een pittige combinatie en het rolle tje van roomkaas met zalm is ook een smaakvolle aanrader. Aan de amusewandeling doen mee: het Ar senaal, restaurant de Vissershaven, eetcafé Roots, Small Talk, Pare Central, Soif, Culi Conslut Kookstu dio, Rio Grjnde.^De Gecroonde Liefde en Kreta. foto's Camile Schelstraete Voorproefje van 'Amuse Me' in Vlissingen. foto Lex de Meester

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 93