JÊ m m m H V 1 14 m ||fo 0 C a |Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl PZC Woensdag 29 april 2009 1 9 S NCLE ASvi tui; is Het onuitsprekelijk genoegen om je te mogen voorstellen aan de twee mensen die verantwoordelijk zijn voor mijn bestaan op deze aardbol en die me gemaakt nebben tot de man die momenteel naast ie staat om je te mogen voorstellen aan de twee mensen door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House die verantwoordelijk zjn voor mijn bestaan op deze aardbol en die me gemaakt Hebben tot de man die momenteel naast je staat om je te mogen voorstelten aan de twee mensen die verantwoordelijk zijn voorwijn bestaan op deze aardbol en die.. Soms Wj?t-ie Hangen, dan moet je Hein even een lei geven DE RECHTER door Jesse van Muytwijck www.jessecartoons.ee 5 9 2 7 6 2 3 9 8 6 1 5 4 6 2 1 8 4 8 9 1 6 3 5 7 1 4 1 2 6 3 Sudoku extra dljds>|90jq 8uu9djb 'o i .'|azas!iap|!ips pjeepueis g ;uio>|U9s -sjA uj ua||9q 8 te|ed do JJ9A ïfuapijips do sja 'g ïjgpüqos jeeq -g !jnniu u; jnaqos-uaajs :|9Z9SJ9puips }ue>|U9Aoq 8 .'jnniu ueb §um9>j9i >|9oq z ïMnojA }9oa :ueSuisso|do 4 8 7 3 9 1 7 4 5 3 9 4 8 2 5 7 7 8 1 9 5 9 4 5 7 8 8 5 9 1 7 5 2 6 KRUISWOORD Horizontaal: 1Afnemen; 5. Duits voeg woord; 8. dompelen; 13. muziekwerk; 14. lekkernij; 16. ruimtevaartorganisatie; 17. familielid; 18. voormalige Chinese leider; 19. vrouwelijk dier; 21bevel; 22. Arabische titel; 25. bloeiwijze; 27. ver dovend middel; 28. steensoort; 30. windzijde; 32. bouwafval; 33. garen; 35. parvenu; 37. voorzetsel; 38. denkbeeld; 39. brandbaar koord; 40. Frans lidwoord; 41veenbagger; 43. roofvis; 45. wad; 47. brandstof; 49. mager; 50. de lucht betreffend; 52. zeurkous; 54. deel van een trap; 56. op de manier van; 58. drinkbeker; 60. insect; 61. koelhok op vissersboot; 63. rivier in Spanje; 65. bewijsstuk; 67. bont; 68. te verstuiven vloeistof; 69. hertachtig dier; 70. allerlei. Puzzelland Verticaal: 1Versiering; 2. berg op Mindanao; 3. boek uit het Oude Testament; 4. boom; 5. volkenbond; 6. Eng. ontkenning; 7. god (Lat.); 9. voor voegsel; 10. geschikt zijn; 11Euro peaan; 12. las; 14. plaaggeest; 15. keu kengerei; 18. Russische straaljager; 20. Ierland (auto's); 23. schietvoorraad; 24. in de hoedanigheid van; 26. bepaalde zee; 27. tweevoud; 28. ontwikkelings lijn; 29. mislukken; 31. boekformaat; 32. visje; 33. van het; 34. havendeel; 36. vis mand; 42. offertafel; 44. op leeftijd; 46. iemand die wraak neemt; 48. cijfer; 50. arrondissement; 51schop; 53. zoon van (Schots); 54. belasting; 55. brandbare stof; 57. doek; 59. door; 60. golfterm; 62. bijbelse figuur; 64. bevel; 66. lid woord; 67. vader. www.S1ngle.nl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1b 17 18 19 20 21 ■SR 22 23 25 26 27 28 29 30 32 H 33 3T"1 35 36 37 38 39 40 41 43 44 45 46 47 48 49 51 52 54 56 58 bU bi 62 63 64 IJPI 65 66 67 68 69 70 JP72 1 2 3 4 6 7 9 10 Horizontaal: 4. Dicht bij het water wachten (6); 5. Verdorven via een couplet (7); 7. Weefsel om in de peiling te houden (5); 9. Heus, een dier heeft een maat nodig! (5); 10. Zo verzorgd is het expresvervoer (7). Verticaal: 1Zit niet vast aan een gek (7); 2. Ook sneuvelen zal wel loslopen (9); 3. Dogmatisch sportartikel (4); 6. Zijn bloed is goed (5); 8. Kerkelijke bijdrage (4). KÖKFM door Janny van der Heijden Rauwe tonijn met gember Voorgerecht, 4 personen. Wanneer tonijn rauw wordt geserveerd is het absolu ut noodzakelijk vérse tonijn te gebruiken en van goede kwaliteit. Werk ook altijd met schone handen en op een schoon werkvlak. Het spreekt voor zich dat de tonijn direct na bereiding wordt geserveerd en niet blijft liggen. Proef het sausje even voor het over de tonijn wordt gedruppeld. Voeg eventueel extra geraspte gember, wat wasabi of citroensap toe. Ingrediënten Ca. 300 g rauwe tonijn; Stukje verse gember (grootte vingerkoot je); 1 teen knoflook; 2 lente-uitjes; 1 eetlepel Japanse sojasaus; flink mespunt wasabi; 2-3 eetlepels olijfolie; sap van ca. 1 /2 limoen Bereiding Laat de tonijn nog even koel liggen en bereid intussen het sausje met de overige ingrediënten. Schil hiervoor de gember en rasp het stukje. Pel en snipper de knoflook. Snijd de lente-uitjes in stukjes van ca. 3 cm. Halveer de stukjes in de lengte en snijd ze vervolgens met een scherp mesje in de lengte in reepjes. Meng in een kommetje sojasaus en wasabi. Roer hier de geraspte gem ber en gehakte knoflook door. Klop er de olijfolie door en het limoensap. Snijd de rauwe tonijn in dunne plakjes met een scherp mes. Schik de plakjes direct op kleine borden of schaaltjes. Lepel het sausje hierover en bestrooi met de reep jes lente-ui. Serveer met stokjes. OPLOSSINGEN Sudoku AN GISTEREN Cryptogram: Horizontaal: 3. Rioslip; 5. showbink; 6. dingdong; 9. overzet; 10. linnen. Verticaal: 1Lichtinval; 2. slabed 4. pin; 7. geren; 8. noten. Kruiswoordraadsel lp ju N C O N - E 1 N E S N G N D E D F. G E R O E T IJ L T 0 !l E i N IO N T E R G IJ N O K L E S e ;n M D T H tM M 1 n E Z T A M 1 A ni u N JjnT D E G A 1 1 E E S T L D Hg N E E 1 R K 0 A a A S (|w A S L a S T A H N D n A R S T S L- A D h e K H U T 1 e a u E O ^■1 e 1 1 p R u L w e R K 1" T O p e Deze -ClesienPosV- verrtfeVTstt- zrchzeIC over no seconder) door Hercules Valkema www.elsje.nl FC door Toon van Driel www.knudde.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 19