15 Zeeuwse Horeca Beurs in nieuw jasje Trendy horecakleding in actuele kleuren Tapas horen bij 'la dolce vita' evenement De Zeeuwse Horeca Beurs is al jarenlang de meest toonaangeven de vakbeurs voor horecaondernemers in Zuidwest Nederland. De 46e editie van het unieke evenement dat jaarlijks vele duizenden be zoekers trekt, kan men nog net meepikken. Vandaag is de laatste dag, in de Zeelandhallen in Goes. door Loes van der Hoeven GOES - De horecabranche is volop in beweging. Naast de traditionele markt, verwerven de biologische en de entertainmentmarkt een steviger wordende positie op de beurs. "Deel name aan juist deze beurs is aantrekke lijk voor de horecabranche", vertelt projectleider Mirjam Reijnierse van de Zeelandhallen. "Zeeland onderscheidt zich namelijk van andere regio's door een grote di versiteit aan horecabedrijven zoals de seizoenbedrijven, restaurants op ver schillende niveaus, de reguliere hore ca, horecavoorzieningen in recreatie ondernemingen enzovoort. Het zijn met name deze doelgroepen die aan het begin van het seizoen behoefte hebben aan informatie over nieuwe producten, technieken en diensten. Die krijgen zij op hun eigen regionale beurs van standhouders die wij al ja renlang mogen begroeten, maar ook van nieuwkomers die zijn gespeciali seerd in markten die zich voor het eerst presenteren." De biologische markt is sterk in op komst. Aan dit item besteedt de Zeeuwse Horeca Beurs aandacht met een aanbod van diverse biologische producten. Daarnaast is Zeeland in trek voor organisatoren van grootscha lige concerten, bedrijfsfeesten, buiten evenementen enzovoort. Deze markt biedt een verbreding van de beursactiviteiten door deelname van exposanten die de daarvoor beno digde aspecten kunnen verzorgen. Voor de complete organisatie van der gelijke evenementen is één bezoekje aan de Zeeuwse Horeca Beurs vol doende! "Grote faam heeft de Zeeuwse Hore ca Beurs verworven met zijn wijn- en ,delicatessenproeverijen en kookwed- strijden. Die zijn vanzelfsprekend weer present",- vervolgt Mirjam Reij nierse. Maandag streden diverse scho len uit Nederland en België om de Zeeuwse Mossel Trofee. Openingstijden 4 maart 10.00-18.00 uur. Impressie Zeeuwse Horeca Beurs. Foto's: Zeelandhallen Goes Bedrijfskleding is een essentieel onderdeel van de presentatie van een organisatie. Poco Bedrijfskleding BV uit Etten-Leur toont de bezoekers van de Zeeuwse Horeca Beurs al meer dan vijftien jaar hoe zij zich kunnen onderscheiden met trendy kleding die perfect past bij hun bedrijfsformule. door Loes van der Hoeven ETTEN-LEUR - "Onze bedrijfskle ding moet tegen een stootje kunnen", vertelt directeur Cees Aerts. "In de ruim dertig jaar dat ons bedrijf be staat, hebben wij een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Wij zijn gestart met de vervaardiging van een kimonoachtig schort voor de kappers branche, uitgevoerd in één maat en één kleur. Al heel snel daarna klopten ook andere branches bij ons aan. Nu leveren wij een enorm breed assorti ment van ruim 130 verschillende Eu ropese stoffen in elke gewenste kleur aan een groot aantal branches. De ho reca speelt daarin een belangrijke rol. Wij kleden niet alleen het personeel van hotels, restaurants en keukens, maar ook van bakkers, slagers, poe liers,vishandels, delicatessenzaken en zovoort. Zeeland is met zijn Veelzijdi ge horeca-aanbod een aantrekkelijke markt voor ons. Deelname aan de Zeeuwse Horeca Beurs is dan ook ver ankerd in onze agenda." Maatwerk Een van de belangrijkste eisen die mensen aan bedrijfskleding stellen is dat deze goed moet passen, comforta bel moet zitten en onder alle omstan digheden representatief moet zijn. Daarom werkt Poco Bedrijfskleding niet met een catalogus maar met ei gen ontwerpers en adviseurs die de modieuze monstercollecties ter plek ke laten zien en passen opdat de klant zeker weet dan hij de perfecte kleding krijgt, die volledig is afgestemd op zijn huisstijl. Hij heeft de keuze uit een zeer breed assortiment van trendy modellen, stoffen en actuele kleuren, waarop het bedrijfslogo of de -naam op creatieve wijze wordt bedrukt of geborduurd. Het maatwerk wordt pas uitgevoerd nadat de bestelling is ge plaatst. Indien noodzakelijk, kunnen in het eigen atelier snel aanpassingen worden uitgevoerd. Alle kleding wordt vervaardigd uit kwaliteitsstoffen, die gemakkelijk te onderhouden zijn en bovendien ont vangt de opdrachtgever bij zijn bestel ling de wasvoorschriften en tips voor het behandelen van vlekken. Poco Bedrijfskleding garandeert een nalevering tot één jaar na de eerste aankoop, maar in veel gevallen lan ger. Specials "Onze prominente positie in de hore cabranche hebben wij niet zonder meer verworven, want hoewel het gros van de opdrachten binnen onze bestaande productrange valt, kunnen wij ook elke andere wens realiseren, zoals het inweven van de logo's in de stoffen of het ontwerpen van een ge hele kledinglijn voor organisaties", be sluit Cees Aerts. wuiv.poco.nl Genieten van goed gezelschap, leuke gesprekken voeren en daar bij onder het genot van een mooi glas wijn heerlijke hapjes proe ven van de rijke eetcultuur van de streken die u ooit heeft bezocht. Die hapjes zijn de tapas die Tapas Club uit Utrecht u dit jaar voor het eerst presenteert tijdens de Zeeuwse Horeca Beurs. door Loes van der Hoeven UTRECHT - Sinds vorig jaar laat Tapas Club de horeca uit de Benelux meegenieten van smakelijke verwen nerijen die eigenaar Bas de Lijster tij dens een wereldreis heeft leren ken nen. Zeeland is de provincie bij uit stek om bij de ondergaande zon on der het genot van een bijzondere se lectie kleine, smakelijke hapjes met een internationaal karakter speciale herinneringen op te halen. Deze au thentieke regionale specialiteiten la ten zich als borrelgarnituur perfect combineren met een goed glas wijn, maar kunnen ook onderdeel zijn een unieke maaltijd, want tapas eten doet wat met u het vormt de sfeer om u heen! Snelle bereiding "Voor de horeca leveren wij kant en klare, gegrilde tapas die per stuk vries- vers zijn verpakt. Nadat de zorgvul dig bereide gerechten slechts geduren de enkele minuten zijn verwarmd in een combi* steamer of magnetron, kunnen zij worden geserveerd met bij voorbeeld olijven, tapenades of bij zondere broodsoorten", licht Bas de Lijster toe. "Onze producten vormen een welkome afwisseling van het tradi tionele borrelgarnituur. Bovendien sluiten zij naadloos aan op het innova tieve concept van de veelzijdige Zeeuwse horeca. Een dag aan zee wordt nu afgesloten met loungen op het terras of bij de open haard van een van de vele strandtenten of ande re eetgelegenheden." Eindeloze variaties Al eeuwenlang verwennen mensen uit allerlei culturen hun gasten met kleine borrelhapjes waarin veel tijd en creativiteit wordt gestoken. Door die kleinoden te combineren vormen zij een leuk alternatief voor de traditione le maaltijd van voor-, hoofd- en bijge rechten. Denkt u daarbij eens aan ge marineerde zongedroogde tomaatjes, gehaktballetjes, verschillende soorten worstjes of" kip, gecombineerd met een aardappelomelet en gegrilde groenten. "De kwaliteit en yariatie in de producten van Tapas Club creëren ongetwijfeld ook uw 'dolce vita'!, be sluit Bas de Lijster. ivww.tapsclub.nl Smakelijke verwennerijen die tegen een stootje kan. Foto: Poco Bedrijfskleding BV

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 67