PZC Donderdag 12 februari 2009 15 FC door Toon van Driel FurJc-fi 'e&oeplè Cot* ->r ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl Moe kri5é rnïSn verzonnen t>roerl-£e <Seo^e nou ieru^>... "T S NCLE Gaan jullie naar HoHoHo THermen Grolloo? Ho Ho Ih ga mee. Ho HoHoho Ho i door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House www.S1ngle.nl De tweede persoon krijgt korting. Faat is mijn tweede persoon. 3u bent een derde persoon, die dan weer geldt als eerste persoon. Dus jij moet een vierde persoon zoeken en die geldt dan ais jouw tweede persoon. Lijkt me duidelijk. DE RECHTER door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com pe~' fscc-t+re^p. H^TFT 1*J eew eggpeRe ZAA K ©V6FS. PUGfcOjpATïes <=>^26:<Sp VAT /VJJAJ cuiëAJT SCKOPPIG 15 fji) 15 Dos a-het t/VAJöer f? oMr/VF?ryt>f<s f?/>J DAAROM... door Bertus SÜDO Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. Doorbijter 3 9 7 5 1 5 4 8 7 2 3 2 6 9 8 7 4 6 7 8 2 7 1 4 6 3 2 1 9 Sudoku extra uaSe/wuooM |9!M-(H :mj9W| '6 !puoj§J9}ipe usiuoq "8 !s>|U!| pueq L JuaoqDS [iq sejg -9 ïsjipaj >|90jq s fsiipaj afsej :9fl9§Se|A ;s>|U!| >||om 1 .'luebj u\ Mnpeqos :uaSuisso|do De regels van deze sudoku zijn hetzelf de als die van een gewone sudoku. Extra is dat de negen cij fers 1 t/m 9 ook elk in de grijze vlak ken moeten voorkomen. 9 7 8 5 4 5 9 6 2 9 2 9 5 1 5 9 8 1 7 4 4 6 3 5 1 3 -• 8 3 4 6 5 1 3 KRUISWOORD Horizontaal: 1Knorren; 6. studiemate riaal; 12. uitroep van afkeuring; 14. aswenteling; 15. reeds; 17. voegwoord; 18. onderricht; 20. landbouwwerktuig; 21. Japans bordspel; 22. kraan; 24. traagheid; 25. gedwee; 26. onheilsgo din; 28. Turkse titel; 29. uiting van berusting; 31. foedraal; 35. vlaktemaat; 37. soort duif; 38. toespraak; 40. hou ten vat; 43. op de manier van; 45. huid; 47. plaaggeest; 48. stad in Duitsland; 50. schrijver; 51. mager; 53. dwarsmast; 54. uitroep van pijn; 55. zangvogel; 56. oude lengtemaat; 58. Rijksmark; 59. slee; 61. lekkernij; 63. houtsoort; 64. Indische vrucht. PuzzelEand Verticaal: 1Bevalligheid; 2. voeg woord; 3. afgemat; 4. rode verfstof; 5. vogelproduct; 7. boom; 8. pen waaraan stukjes vis geregen worden; 9. jong dier; 10. voorvoegsel; 11plaats in België; 13. sterfelijk; 16. Frans lidwoord; 18. bijb. figuur; 19. bevel; 21bevel; 23. stad in Frankrijk; 25. zoon van (in Schotse namen); 27. naam; 30. plaats in Israël; 32. Engels lidwoord; 33. brandgang; 34. tuit van een kan; 36. Europeaan; 38. gebak van voortdurend omgeroerd beslag; 39. kledingstuk; 41Zwitsers kanton; 42. dralen; 44. grafvaas; 45. waterdier; 46. bloem; 47. kubieke meter; 49. familielid; 52. bijwoord; .54. papegaai; 57. tod; 59. slee; 60. Frans voegwoord; 61. noot; 62. onmeetbaar getal. Puzzelland CRYPTO Horizontaal: 4. Commando voor de wacht (9); 6. Boek van een tegendraadse auteur (9); 8. Of de duivel ermee speelt (7); 9. Was hoorbaar op de hoogte van dit kaartspel (5); 10. Geld om een boom weer te geven (3). Verticaal: 1. Compositie die gesloten klinkt (9); 2. Oprisping bij het kaarten (4); 3. Zo raakt men geboeid door een luchtledige toe stand (8); 5. Schepen die bij een file aankomen (7); 7. Voor een bout binnen het vervoer (5). KOKEN door janny van der Heijden Tilapia filet met saffraanroom Hoofdgerecht, 2 personen. Voor 1 gram saffraan zijn minstens 100 krokussen nodig. Niet vreemd dus dat deze specerij zo kostbaar is. Eén bloem levert slecht 3 stampers op die met de hand moeten worden geoogst en dan gedroogd. De overeenkomst met kurkuma is uitsluitend de kleur want de smaak van geelwor- tel en saffraan verschillen wel. Ingrediënten 4 tilapia filets; enkele draadjes saffraan of V2 theelepel kurkuma (geelwortel); 3 eetlepels witte wijn; zout, peper; bloem; boter om te bakken; 1,25 dl (1 /8 I) slagroom; 40 g slablaadjes; olie en azijn voor dressing Bereiding Spoel de vis af en dep droog. Week de saffraan of geelwortel in de witte wijn. Dep de ontdooide vis droog met wat keukenpapier. Bestrooi met zout en peper eri bloem: Bak de filets in ca. 2-3 minuten per kant gaar en goudgeel. Neem ze uit de pan en houd warm. Schenk het bakvocht uit de pan en blus de bodem met de witte wijn en de slagroom. Laat al roerend aan de kook komen en kook 1 -2 minuten door. Maak een dressing voor de sla van 3 delen ojie en 1 deel azijn en breng op smaak met zout en peper. Meng met de sla. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Schenk de saus op de borden. Schik hierop de gebakken visfilets en leg hierop (in een bergje) de slablaadjes. www.kokenuitdekrant.nl OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel Cryptogram Horizontaal: 4. Mallen; 5. slapers; 7. radar; 9. bingo; 10. stoffen. Verticaal: 1Omslaan; 2. slipproef; 3. peer; 6. ribes; 8. dijen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 15