PZC Zaterdag 7 februari 2009 1 9 door Toon van Driel www.knudde.nl S NGLE door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House Vlfevan rnjn ex-vriendjes zou mijn Of mijn Facebook bekijken om te naam nog wel eens Googelen om weten koe ket met me gaat en wie te zien waar \k ergen's uithang? mj>„ vrienden jzjjti? Iemand wissen is nog nooit zo makkelek geweest. DE RECHTER door Jesse van Muylwijck met my/j AioTApisff?AfcrUK &AA-r'-r suecht-.. PIP V/AA* 7*AD j 0£tABPERP/ PET? i WAARPEUOOS/ OOK", COUUESA IK GA "ZCUPS FAiUt/tET... wie wiu moAi MMTÖOKPAAJP V/EÏU-caj Doorbijter Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kaie kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. 3 8 1 7 9 8 1 7 4 5 3 3 2 4 4 7 3 8 8 9 5 6 6 2 7 9 5 1 Sudoku extra puejdaojs Suuaoje o i !puoq Ijeejs 6 fuiauuapuoij apujsijn -g !ueiu Sumadopuiaq .'jfjdej uee jaitpesiqDaJ s|9^ej g !puoj§j9}q3e smq tueej liuooq :u9joi ïpueqim do Sujj9isj9a z ;s>|Uj| U99}s :u9§ujsso|do De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de grijze vlak ken voorko men. 2 7 4 8 5 3 9 6 2 4 1 8 5 2 6 5 4 9 4 7 7 9 2 6 1 1 8 6 4 7 9 2 ~8 2 5 6 6 2 5 9 1 8 KRUISWOORD Horizontaal: 1Nachtkleding; 4. Afrikaans land; 10. bezinksel; 13. soort weefsel; 15. Spaanse wijnsoort; 16. uitvinder van de telefoon; 17. vol scheuren; 19. door; 20. snelheid; 21. Griekse letter; 23. kunst goud; 25. reeds; 27. Engels telwoord; 29. een beetje; 30. soort slee; 31. omwenteling; 33. arenvis; 34. bridge- term; 36. overdreven; 37. rund; 38. bol gewas; 39. compact disc; 40. houtpap voor papierbereiding; 42. allebei; 43. kneep; 45. koude lekkernij; 46. rivier (Sp.); 48. tijdperk; 50. muzieknoot; 51 alcoholische drank; 53. grappenmaker; 55. meststof; 57. ik (Lat.); 59. kleur; 61 Aziatisch land; 62. broos; 64. kleur; 65. hevig; 66. overijld; 67. mier. ©Puzzelland Verticaal: 1Zeerover; 2. in orde; 3. atlantisch bondgenootschap; 5. grondtoon; 6. moeraspalm; 7. een zekere; 8. gedorste korenhalmen; 9. geliefde van Zeus; 10. kledingstuk; 11ivoor; 12. sluier; 14. Indonesisch eiland; 16. waterige kleur stof; 18. erfelijkheidsdrager; 20. golf- term; 22. mannelijk dier; 24. cultusge- bruik; 26. Egyptische waterlelie; 28. klomp aarde; 30. Zuid-Amerikaanse bergketen; 32. edel; 35. tennisterm; 40. curare; 41praal; 43. pijnlijk gevolg; 44. gedupeerde; 47. kunsttaal; 49. zeehond; 51Belg; 52. tijdperk; 53. type revolver; 54. stad in Frankrijk; 56. stonde; 58. ver laagde toon; 60. grosso modo; 62. muzieknoot; 63. vogelproduct. www.jessecartoons.com CRYPTO ©Puzzelland Horizontaal: 4. Niets waarderen en gaan staan (7); 5. Denkbeeldige echtgenoot (9); 8. Weloverwogen aanslag (3); 9. De eeuwige recidivist (4); 10. Religieuze lof? Wat een ellende! (6). Verticaal: 1. Aantal waarin het spaak loopt (7); 2. Een ziekelijke vis moet voorkomen (9); 3. Die gaat op kop in de duinen (4); 6. Het fragment dat achteraan komt (6); 7. Door elkaar een dal ver heffen (6). KOKEN door Janny van der Heijden In olijfolie gepocheerde zalm Hoofdgerecht, 4 personen. Ingrediënten 4 verse zalmfilets van ca. 80-100 g; Extra virgin olijfolie; Voor de avocadosalsa: 2 tomaten; 1 kleine rode ui; Vi rode peper; 1 rijpe avocado; 2-3 theelepels citroensap; ca. 6 basilicumblaadjes; 2 eetlepels olijfolie; (versgema len) zeezout en peper Bereiding Neem een koekenpan of kleine hapjespan waarin de stukken zalm precies passen en schenk hierin een laag olijfolie zodat de stukken zalm hierin nét ondergedompeld kunnen worden. Verwarm de olie op de laagste stand tot ongeveer 40 °C. Controleer met een kookthermometer of door er (voorzichtig) een vinger in te steken. Leg de stukken zalm in de olie (ze moeten helemaal onder staan)en laat ze in de handwarme olie ongeveer 25-30 minuten poche ren. Als er op het oppervlak van de vis lichte vlekjes (gestold eiwit) ontstaan is de olie te heet! Ontvel voor de salsa de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd het peper tje in ragfijne reepjes. Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bedruppel met citroensap. Scheurde basilicumblaadjes in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie en citroensap. Meng dit met de blokjes tomaat, avocado, uipeper en basilicum en breng op smaak met zout en peper. Schep de stukken zalm met een schuimspaan uit de pan en laat indruppelen. Bestrooi met versgemalen zeezout en peper en schik op de bor den. Verdeel hierover de salsa OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel I A I T Cryptogram Horizontaal: 5. Lapzwans; 6. reut; 7. lol; 8. bedreven; 10.tapkast. Verticaal: 1Ploegbaas; 2. spit; 3. kwel geest; 4. knallen; 9. doka.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 19