PZC Zaterdag 7 februari 2009 1 9
door Toon van Driel
www.knudde.nl
S NGLE
door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House
Vlfevan rnjn ex-vriendjes zou mijn Of mijn Facebook bekijken om te
naam nog wel eens Googelen om weten koe ket met me gaat en wie
te zien waar \k ergen's uithang? mj>„ vrienden jzjjti?
Iemand wissen is nog nooit
zo makkelek geweest.
DE RECHTER
door Jesse van Muylwijck
met my/j AioTApisff?AfcrUK &AA-r'-r suecht-..
PIP V/AA* 7*AD j 0£tABPERP/ PET?
i WAARPEUOOS/
OOK", COUUESA
IK GA "ZCUPS
FAiUt/tET...
wie wiu moAi
MMTÖOKPAAJP
V/EÏU-caj
Doorbijter
Schrijf de cij
fers 1 tot en
met 9 elk één
keer in alle
horizontale
rijen en verti-
kaie kolom
men, en in elk
van de negen
vierkantjes
van 3x3 vak
jes.
3
8
1
7
9
8
1
7
4
5
3
3
2
4
4
7
3
8
8
9
5
6
6
2
7
9
5
1
Sudoku extra
puejdaojs Suuaoje o i !puoq
Ijeejs 6 fuiauuapuoij apujsijn -g !ueiu Sumadopuiaq .'jfjdej
uee jaitpesiqDaJ s|9^ej g !puoj§j9}q3e smq tueej liuooq
:u9joi ïpueqim do Sujj9isj9a z ;s>|Uj| U99}s :u9§ujsso|do
De spelregels
van deze
sudoku zijn
hetzelfde als
die van een
gewone sudo
ku. Extra is
dat de cijfers
1 tm 9 ook in
de grijze vlak
ken voorko
men.
2
7
4
8
5
3
9
6
2
4
1
8
5
2
6
5
4
9
4
7
7
9
2
6
1
1
8
6
4
7
9
2
~8
2
5
6
6
2
5
9
1
8
KRUISWOORD
Horizontaal:
1Nachtkleding; 4. Afrikaans land; 10.
bezinksel; 13. soort weefsel; 15.
Spaanse wijnsoort; 16. uitvinder van de
telefoon; 17. vol scheuren; 19. door; 20.
snelheid; 21. Griekse letter; 23. kunst
goud; 25. reeds; 27. Engels telwoord;
29. een beetje; 30. soort slee; 31.
omwenteling; 33. arenvis; 34. bridge-
term; 36. overdreven; 37. rund; 38. bol
gewas; 39. compact disc; 40. houtpap
voor papierbereiding; 42. allebei; 43.
kneep; 45. koude lekkernij; 46. rivier
(Sp.); 48. tijdperk; 50. muzieknoot; 51
alcoholische drank; 53. grappenmaker;
55. meststof; 57. ik (Lat.); 59. kleur; 61
Aziatisch land; 62. broos; 64. kleur; 65.
hevig; 66. overijld; 67. mier.
©Puzzelland
Verticaal:
1Zeerover; 2. in orde; 3. atlantisch
bondgenootschap; 5. grondtoon; 6.
moeraspalm; 7. een zekere; 8. gedorste
korenhalmen; 9. geliefde van Zeus; 10.
kledingstuk; 11ivoor; 12. sluier; 14.
Indonesisch eiland; 16. waterige kleur
stof; 18. erfelijkheidsdrager; 20. golf-
term; 22. mannelijk dier; 24. cultusge-
bruik; 26. Egyptische waterlelie; 28.
klomp aarde; 30. Zuid-Amerikaanse
bergketen; 32. edel; 35. tennisterm; 40.
curare; 41praal; 43. pijnlijk gevolg; 44.
gedupeerde; 47. kunsttaal; 49. zeehond;
51Belg; 52. tijdperk; 53. type revolver;
54. stad in Frankrijk; 56. stonde; 58. ver
laagde toon; 60. grosso modo; 62.
muzieknoot; 63. vogelproduct.
www.jessecartoons.com
CRYPTO ©Puzzelland
Horizontaal:
4. Niets waarderen en gaan staan (7);
5. Denkbeeldige echtgenoot (9); 8.
Weloverwogen aanslag (3); 9. De
eeuwige recidivist (4); 10. Religieuze
lof? Wat een ellende! (6).
Verticaal:
1. Aantal waarin het spaak loopt (7);
2. Een ziekelijke vis moet voorkomen
(9); 3. Die gaat op kop in de duinen
(4); 6. Het fragment dat achteraan
komt (6); 7. Door elkaar een dal ver
heffen (6).
KOKEN door Janny van der Heijden
In olijfolie gepocheerde zalm
Hoofdgerecht, 4 personen.
Ingrediënten 4 verse zalmfilets van ca. 80-100 g; Extra virgin olijfolie; Voor de
avocadosalsa: 2 tomaten; 1 kleine rode ui; Vi rode peper; 1 rijpe avocado; 2-3
theelepels citroensap; ca. 6 basilicumblaadjes; 2 eetlepels olijfolie; (versgema
len) zeezout en peper
Bereiding Neem een koekenpan of kleine hapjespan waarin de stukken zalm
precies passen en schenk hierin een laag olijfolie zodat de stukken zalm hierin
nét ondergedompeld kunnen worden. Verwarm de olie op de laagste stand tot
ongeveer 40 °C. Controleer met een kookthermometer of door er (voorzichtig)
een vinger in te steken. Leg de stukken zalm in de olie (ze moeten helemaal
onder staan)en laat ze in de handwarme olie ongeveer 25-30 minuten poche
ren. Als er op het oppervlak van de vis lichte vlekjes (gestold eiwit) ontstaan is
de olie te heet! Ontvel voor de salsa de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder
de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd het peper
tje in ragfijne reepjes. Halveer de avocado, verwijder pit en schil en snijd het
vruchtvlees in blokjes. Bedruppel met citroensap. Scheurde basilicumblaadjes
in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie en citroensap. Meng dit met de
blokjes tomaat, avocado, uipeper en basilicum en breng op smaak met zout
en peper. Schep de stukken zalm met een schuimspaan uit de pan en laat
indruppelen. Bestrooi met versgemalen zeezout en peper en schik op de bor
den. Verdeel hierover de salsa
OPLOSSINGEN
Sudoku
Kruiswoordraadsel
I A I T
Cryptogram
Horizontaal: 5. Lapzwans; 6. reut; 7. lol; 8. bedreven;
10.tapkast. Verticaal: 1Ploegbaas; 2. spit; 3. kwel
geest; 4. knallen; 9. doka.