in Zierikz
Eerste Zeeuwse restaurantweek
SO IF you like to dine...
Turkse avond in Ter Nose
y
Het geheim van
Michiel de Ruyter
:RSE^TRA PZC
ondernemend
PZC Donderdag 29 januari 2009 9
SO IF you .like to dine of SO
IF you wanna meet friends,
go to Soif Café-restaurant
SOIF in Vlissingen heeft een
nieuw logo gekregen en een meta
morfose ondergaan.
Martijn van de Woestijne en Anni-
ka Meijboom van het Vlissingse
etablissement vonden het de hoog
ste tijd worden om van SOIF weer
een 'eigentijdse versie' neer te zet
ten.
Het café-restaurant heeft een tren
dy uitstraling gekregen. De pla
fonds en muren hebben een nieu
we laag verf gekregen. De roodge
schilderde wanden zijn appel
tjes-groen geworden.
Tegelijkertijd is de menukaart aan
gepast. SOIF biedt voorgerechten
als lamskebab, spiesjes met pittig
gemarineerd lamsvlees met een
chutney van tomaat en citroengras
en king crab met ras el hanout
mayonaise.
De soepen van SOIF waren altijd
al een omweg waard. De Zeeuwse
vissoep staat opnieuw op de kaart
met ook de Thaise pittige soep,
waarin 'scampi's zwemmen'.
Bij de hoofdgerechten valt de huis-
gemaakte stoverij op van het hert,
die bereid is met een Brugs bock
biertje.
Martijn en Annika durven te bewe
ren dat ze de beste saté van Vlissin
gen bereiden. Daar moet je lef
voor hebben.
De saté (met atjar, kroepoek, sala
de en friet), maar ook een biefstuk
je, varkenshaas, en gebakken zalm
zijn de 'café-specials'.
Dat zijn de specials voor de snelle
hap.
Café-restaurant SOIF,
Bellamypark 14, 4381 CJ Vlissin
gen
Telefoon: 0118 - 410516,
Web: www.cafesoif.nl
brawerkTO
bwMtmmntta*
Brasserie Zierikzee
Maritime
Nieuwe Haven
Oosthavendijk
y'issersdijk
Eetcafé Ter Nose in Terneu-
zen wordt opnieuw omgeto
verd tot een Turks culinair
paradijs. Eigenaar Martin Ververs
van Ter Nose is een paar jaar gele
den begonnen met de thema-avon
den. De Turkse avond was direct
een doorslaand succes. Donderdag
avond 5 februari wordt hierop
voortgeborduurd.
Twee 'multi-culti' kookvriendin-
nen Nebiha Keten en Ingrid Meeu-
sen' verzorgen de maaltijd.
Bij de vrouwen gaat het niet alleen
om het eten. „Deze avond is een
feest van gezellig samenzijn met
vrienden en familie en een uiting
van Turkse gastvrijheid. Het is een
avondje genieten van lekker Turks
eten en drinken." Het wordt een
feestmaal vanaf de entree, met een
lekker glaasje raki, gevolgd door bij
voorbeeld et sote, sigara boregi, la-
hana sarma, coban salatasi, kofte
tot en met zoete Turkse desserts.
Met andere woorden: Afiyet Olsun
(eet smakelijk). Het duo multi-cul-
ti-koks bekwaamt zich inmiddels
in de volledige mediterrane keu
ken. Het feestmaal kost 29,75 euro.
Reserveren: via tel.nr: 0115694594,
want vol is vol.
foto Dirk-Jan Cjeltema
sluiten met een panna cotta vanil
le, een kletskopje en bosbessen
saus. Het is een vijfgangenmenu
om door een ringetje te halen.
Brasserie Maritime, Zierikzee.
Nieuwe Haven 21, 4301DJ Zierik
zee, telefoon 0111-412156
www.brasseriemaritime.nl
Alle dagen open vanaf 12.00 uur;
laagseizoen maandag gesloten.
MIDDELBURG - Restaurants in Zeeland doen dit jaar
voor het eerst mee met de Nationale Restaurant-
week. Dat evenement wordt dit jaar voor de vijfde
keer gehouden. In Zeeland doen 27 restaurants mee,
in heel Nederland zeshonderd.
De restaurantweek, georganiseerd door DiningCi-
ty.com, een website over restaurants, wordt dit jaar
gehouden van 2 tot 9 maart. Tijdens deze week kun
nen gasten voor 25 euro een driegangendiner eten.
Een driegangenlunch kost 20 euro.
„Juist in de huidige, zogenoemde kredietcrisistijd, ligt
betaalbare luxe tijdens de Nationale Restaurant Week
binnen handbereik. Het biedt iedereen de mogelijk
heid kennis te maken met de meest smakelijke hoog
standjes",meldt de organisatie.
In Zeeland kunnen mensen aanschuiven bij a Table,
Het Wapen van Axel en Moy Fa in Axel, bij de Peren
boom in Burgh-Haamstede, De Witte Lelie in Goes,
Etablissement 1880 in Groede, De Kromme Water
gang in Hoofdplaat, D'Oude Veerstoep in Kamper
land, 't Vlasbloemeken in Koewacht, de Gouden
Bock, de Heeren van Sint Jan, NXT>, Scherp en De
Gespleten Arent in Middelburg, Auberge des Moules
in Philippine, Le Marquis in Renesse, Hostellerie
Schuddebeurs in Schuddebeurs, La Trinité in Sluis,
de Campveerse toren en 't Waepen van Veere in
Veere, de Bourgondiër en de Gevangentoren in Vlis
singen, Katseveer in Wilhelminadorp, 't Veerhuis
in Wolphaartsdijk, de Branding, het-Reymerswale
en de Oesterbeurs in Yerseke.
Enkele nationale toprestaurants die meedoen zijn:
Ron Blaauw, Librije's Zusje, La Rive, Okura, Hermita
ge, Merlet, De Lindehof en De Kromme Dissel. Na
het evenement beoordelen gasten de eetgelegenhe-
den. Het best gewaardeerde etablissement is de win
naar van de Nationale Restaurant Week Pu
blieksprijs.
Heeft u ook eetnieuws? mail naar redsec@pzc.nl
Edwin en Blanche Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat
Het stripverhaal maakt je getuige van
het onvoorstelbaar avontuurlijke leven
van zeeheld Michiel de Ruyter.
W bestel op
www.pzc.nl/webwinkel