in Zierikz Eerste Zeeuwse restaurantweek SO IF you like to dine... Turkse avond in Ter Nose y Het geheim van Michiel de Ruyter :RSE^TRA PZC ondernemend PZC Donderdag 29 januari 2009 9 SO IF you .like to dine of SO IF you wanna meet friends, go to Soif Café-restaurant SOIF in Vlissingen heeft een nieuw logo gekregen en een meta morfose ondergaan. Martijn van de Woestijne en Anni- ka Meijboom van het Vlissingse etablissement vonden het de hoog ste tijd worden om van SOIF weer een 'eigentijdse versie' neer te zet ten. Het café-restaurant heeft een tren dy uitstraling gekregen. De pla fonds en muren hebben een nieu we laag verf gekregen. De roodge schilderde wanden zijn appel tjes-groen geworden. Tegelijkertijd is de menukaart aan gepast. SOIF biedt voorgerechten als lamskebab, spiesjes met pittig gemarineerd lamsvlees met een chutney van tomaat en citroengras en king crab met ras el hanout mayonaise. De soepen van SOIF waren altijd al een omweg waard. De Zeeuwse vissoep staat opnieuw op de kaart met ook de Thaise pittige soep, waarin 'scampi's zwemmen'. Bij de hoofdgerechten valt de huis- gemaakte stoverij op van het hert, die bereid is met een Brugs bock biertje. Martijn en Annika durven te bewe ren dat ze de beste saté van Vlissin gen bereiden. Daar moet je lef voor hebben. De saté (met atjar, kroepoek, sala de en friet), maar ook een biefstuk je, varkenshaas, en gebakken zalm zijn de 'café-specials'. Dat zijn de specials voor de snelle hap. Café-restaurant SOIF, Bellamypark 14, 4381 CJ Vlissin gen Telefoon: 0118 - 410516, Web: www.cafesoif.nl brawerkTO bwMtmmntta* Brasserie Zierikzee Maritime Nieuwe Haven Oosthavendijk y'issersdijk Eetcafé Ter Nose in Terneu- zen wordt opnieuw omgeto verd tot een Turks culinair paradijs. Eigenaar Martin Ververs van Ter Nose is een paar jaar gele den begonnen met de thema-avon den. De Turkse avond was direct een doorslaand succes. Donderdag avond 5 februari wordt hierop voortgeborduurd. Twee 'multi-culti' kookvriendin- nen Nebiha Keten en Ingrid Meeu- sen' verzorgen de maaltijd. Bij de vrouwen gaat het niet alleen om het eten. „Deze avond is een feest van gezellig samenzijn met vrienden en familie en een uiting van Turkse gastvrijheid. Het is een avondje genieten van lekker Turks eten en drinken." Het wordt een feestmaal vanaf de entree, met een lekker glaasje raki, gevolgd door bij voorbeeld et sote, sigara boregi, la- hana sarma, coban salatasi, kofte tot en met zoete Turkse desserts. Met andere woorden: Afiyet Olsun (eet smakelijk). Het duo multi-cul- ti-koks bekwaamt zich inmiddels in de volledige mediterrane keu ken. Het feestmaal kost 29,75 euro. Reserveren: via tel.nr: 0115694594, want vol is vol. foto Dirk-Jan Cjeltema sluiten met een panna cotta vanil le, een kletskopje en bosbessen saus. Het is een vijfgangenmenu om door een ringetje te halen. Brasserie Maritime, Zierikzee. Nieuwe Haven 21, 4301DJ Zierik zee, telefoon 0111-412156 www.brasseriemaritime.nl Alle dagen open vanaf 12.00 uur; laagseizoen maandag gesloten. MIDDELBURG - Restaurants in Zeeland doen dit jaar voor het eerst mee met de Nationale Restaurant- week. Dat evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. In Zeeland doen 27 restaurants mee, in heel Nederland zeshonderd. De restaurantweek, georganiseerd door DiningCi- ty.com, een website over restaurants, wordt dit jaar gehouden van 2 tot 9 maart. Tijdens deze week kun nen gasten voor 25 euro een driegangendiner eten. Een driegangenlunch kost 20 euro. „Juist in de huidige, zogenoemde kredietcrisistijd, ligt betaalbare luxe tijdens de Nationale Restaurant Week binnen handbereik. Het biedt iedereen de mogelijk heid kennis te maken met de meest smakelijke hoog standjes",meldt de organisatie. In Zeeland kunnen mensen aanschuiven bij a Table, Het Wapen van Axel en Moy Fa in Axel, bij de Peren boom in Burgh-Haamstede, De Witte Lelie in Goes, Etablissement 1880 in Groede, De Kromme Water gang in Hoofdplaat, D'Oude Veerstoep in Kamper land, 't Vlasbloemeken in Koewacht, de Gouden Bock, de Heeren van Sint Jan, NXT>, Scherp en De Gespleten Arent in Middelburg, Auberge des Moules in Philippine, Le Marquis in Renesse, Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs, La Trinité in Sluis, de Campveerse toren en 't Waepen van Veere in Veere, de Bourgondiër en de Gevangentoren in Vlis singen, Katseveer in Wilhelminadorp, 't Veerhuis in Wolphaartsdijk, de Branding, het-Reymerswale en de Oesterbeurs in Yerseke. Enkele nationale toprestaurants die meedoen zijn: Ron Blaauw, Librije's Zusje, La Rive, Okura, Hermita ge, Merlet, De Lindehof en De Kromme Dissel. Na het evenement beoordelen gasten de eetgelegenhe- den. Het best gewaardeerde etablissement is de win naar van de Nationale Restaurant Week Pu blieksprijs. Heeft u ook eetnieuws? mail naar redsec@pzc.nl Edwin en Blanche Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat Het stripverhaal maakt je getuige van het onvoorstelbaar avontuurlijke leven van zeeheld Michiel de Ruyter. W bestel op www.pzc.nl/webwinkel

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2009 | | pagina 49