B SFJSSStSSSt
WÊ
/rs.
8
4
PZC Zaterdag 3 januari 2009 I 1 9
FC door Toon van Driel
www.knudde.nl
Au MC? m 1$ éeao
&CJNRO. |_pj HftQLj&fcpS'lépüé
[7] i/if uooje merf
0^pc jjesiuu^ VJeé.RctJ
uHieöS&* iVflfipwgfz^uüKctesï;
ELSJE
www.elsje.nl
KRUISWOORD
Horizontaal:
1Bekeuring; 4. rijtuig met één trekdier;
10. scheepsherstelplaats; 13. verbond;
15. doodmoe; 16. oudgermaans schrift
teken; 17. melaatsheid; 19. zenuwtrek;
20. plaats in België; 21graansoort; 23.
eivormig; 25. uitdrukking van spijt; 27.
aansporing; 29. grafvaas; 30. bazige
vrouw; 31. Ronde van Italië; 33. katrol;
34. reisje; 36. thans; 37. Frans lidwoord;
38. Frans lidwoord; 39. geliefde van
Zeus; 40. Germaanse god; 42. pas
bestaand; 43. betrekking; 45. overdre
ven; 46. vreemde munt; 48. Iers
Republikeins Leger; 50. boksterm; 51.
tijdmaat; 53. kortschrift; 55. dringend;
57. vis; 59. armee; 61ongewerveld dier;
62. tandglazuur; 64. niet tijdig; 65. op de
manier van; 66. ingetogen; 67. vogel.
Puzzelland
Verticaal:
1Hondenras; 2. Engels telwoord; 3. op
het kantje; 5. getijde; 6. rivier in Belgil; 7.
wintersportartikel; 8. soort lama; 9.
klaar; 10. tweestrijd; 11bezittelijk vnw.;
12. sojasaus; 14. muze van het minne
dicht; 16. bekoorlijk; 18. kunst (Lat.); 20.
mannetjesbij; 22. wapens geven; 24.
kleur; 26. wijfjeshert; 28. hooggebergte
in Midden-Europa; 30. paviljoen; 32.
haaruitval; 35. rivier (Sp.); 40. stad in
Canada; 41nieuwigheid; 43. forum; 44.
fakkel; 47. bedorven; 49. opstootje; 51
vluchtig omhulsel; 52. vrouw; 53. bijde
hand; 54. Oudiers alfabet; 56. bergpas;
58. oude vochtmaat; 60. water (Fr.); 62.
Frans voegwoord; 63. Chinese afstands
maat.
S NCLE
Moet je kijkenDaar web je
BracVia van TfoesburgH
Katja Schuurman en eva
van der Gucht!
door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House
In het echt zijn ze veel
kleiner dan op televisie.
www.S1ngle.nl
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
"V
33
34
35
36
1
37
P
38
39
40
41 -
42
43
44
45
4b
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
bO
61
62
63
MjM
64
65
66
6/
JP74
DE RECHTER
door Jesse van Muylwijck
www.jessecartoons.com
jlc vv/ts 6<j pe AiieuWJAAfcspuïK
iM scHev&AJï/JGg/J
j
- f*= J ÖF
X
1
£ïi r
CRYPTO
Horizontaal:
4. Verdwenen afvalbak! (7); 5. Wordt
betaald door een klant (9); 8. Stamp
een plant de grond in! (3); 9. Ouder
vaartuig bij overspel (4); 10. Wordt
het vervuild in de onderwereld? (6).
Verticaal:
1. Blazen om te vertrekken (7); 2.
Toon het adres bij herhaling! (9); 3.
Klier die een vreemdeling aan
spreekt (4); 6. Stimulerend boek (6);
7. Deels een bevroren schilderij (6).
Puzzelland
1
2
3
4
n
'G'
5
6
7
8
y
10
KOKEN
ETJANNY
door Janny van der Heijden
5
3
9
6
9
6
8
7
1
4
9
2
8
5
8
4
2
5
6
5
4
2
3
4
7
2
3
5
1
Sudoku extra
sjipai >|ue|djao|A uaAjau
-jnop o l Isej §U!jm|s '6 :|azasjap|iips do pau '8 fs)|U!| jnniu
uj jnaipsL !addo|aAua Supm|s 9 :|aasuad a}8ua| '5 fta|ed
do piSA :duie| Ueeq z had do ^aopaupt :ua3msso|do
De spelregels
van deze
sudoku zijn
hetzelfde als
die van een
gewone sudo
ku. Extra is
dat de cijfers
1 tm 9 ook in
de grijze vlak
ken voorko-
5
4
8
1
6
9
7
4
5
8
1
7
3
6
4
1
7
8
1
6
7
5
3
9
6
5
2
3
8
1
9
6
7
5
3
4
1
Entrecote met zwarte olijven en portsaus
Hoofdgerecht, 4 personen. Deze entrecote smaakt lekker in combinatie met
een puree van witte bonen die op smaak gebracht is met wat olijfolie een paar
druppels balsamico azijn, knoflook en wat (verse) rozemarijn en tijm.
Ingrediënten
1 kleine ui; boter om te bakken; 2 dl ingekookte bouillon; 1 dl rode port; 75 g
zwarte olijven zonder pit; 4 entrecotes; versgemalen peper, zout; tijm
Bereiding
Pel en snipper de ui. Fruit de uisnippers in weinig boter zacht. Voeg bouillon en
port toe en breng aan de kook. Laat enkele minuten zachtjes inkoken. Hak de
olijven. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper. Bak de entrecote in
een koekenpan met dikke bodem mooi bruin aan de buitenkant maar nog rosé
van binnen. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een vel aluminium
folie. Giet de boter uit de pan en blus de pan met de ingekookte sjalot-portsaus.
Roer alle aanbaksels los en breng de saus op smaak met tijm. Schik het vlees op
de borden, lepel er de saus over en bestrooi met de gehakte zwarte olijven.
Janny@kokenuitdekrant.nl
www.kokenuitdekrant.nl
OPLOSSINGEN
Sudoku
Kruiswoordraadsel
3
5
7
1
4
2
6
9
8
1
6
4
9
8
3
5
2
7
9
2
8
5
6
7
3
1
4
5
3
1
8
7
6
2
4
9
7
9
2
3
1
4
8
6
5
4
8
6
2
9
5
1
7
3
6
4
5
7
3
1
9
2
8
7
3
6
2
9
4
5
1
2
1
9
4
5
8
7
3
6
1
5
6
9
4
3
7
2
8
7
4
2
8
5
1
6
9
3
3
9
8
2
7
6
4
1
5
8
2
4
6
9
7
3
5
1
5
1
7
4
3
8
9
6
2
6
3
9
1
2
5
8
4
7
4
7
5
3
1
9
2
8
6
9
6
3
5
8
2
1
7
4
2
8
1
7
6
5
3
9
Cryptogram
Horizontaal: 5. Kleurrijk; 6. deel; 7. toe; 8. superman;
10. mensuur. Verticaal: 1Ijkmeester; 2. feil; 3. criteri
um; 4. bijgeval; 9.post.