PZC Vrijdag 24 oktober 2008 23 i door Toon van Driel [T] He-frJi l< Hem 2irfgfj -fe M^Wt- PHiüPS^r 2V> Fel TtéetJ 2xr03^üpf>iflrJ (Pfe p& CötO'lfEgtr) NiPtVil, m -ïeóerJ HUif sfe^ j?iÊ maflE. »JfH ^ÓCT Horizontaal: 3. Zelfkant; 5. zijrivier van de Rijn; 10. oude Franse dans; 12. vechtsport; 13. roofvis; 16. kijkers; 17. vormloos; 18. gemeente; 20. papegaai; 22. vogel; 26. beveiligen tegen losgaan; 29. oeverge was; 30. rekening; 31. olievet; 34. kle dingstuk; 37. god (Lat.); 39. bevlieging; 40. Turkse slavengevangenis; 42. warme drank; 43. opgewonden; 45. helaas; 46. oppasser in een harem; 47. oktober (afk.); 48. berg. ELSJE Puzzelland Verticaal: 1Circuit; 2. groot exemplaar; 3. land tong; 4. vulkaan op Sicilië; 6. voor de helft; 7. lange smalle ondiepte in zee; 8. levendig; 9. tekeergaan; 11. ooievaar; 14. grootmoeder; 15. bid; 19. geluk; 21. Egyptische waterlelie; 23. nachtvogel; 24. vlekkenwater; 25. hertachtig dier; 26. been; 27. gemalin van Aegir; 28. een zekere; 31deel van het oor; 32. Europese taal; 33. talrijk; 35. volume; 36. bediende; 37. judograad; 38. bezit telijk vnw.; 40. inwoner van Baskenland; 41puntoog; 43. communistisch ideo loog; 44. aansporing. 10 door Bertus SUDO Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vier kantjes van 3x3 vakjes. De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de twee diagonalen voorkomen. Doorbijter 8 5 7 6 9 1 8 2 5 6 1 4 2 3 4 6 9 1 2 9 5 6 7 8 3 3 4 7 9 7 8 3 Sudoku extra 5)Bzsef 'o l .'ah|90}s >jE|A4!z "6 !}Ood|aje:i Suuaaje *8 .'sjipaj ua>|e||a(e} ^odaaq; IBApUElj '9 ;jEB|apUB>| UJJOA "S ;sJBB>) LUJOA flUEEJ }UE>|uau -uiq Suuaaie '.syu\\ uaSjaq z '.s~>\u\\ s^niu i :ua§u;sso|do 2 5 6 5 8 6 8 2 3 1 5 7 9 9 3 5 7 2 4 9 3 8 5 2 9 4 8 4 1 7 1 8 4 3 KOKEN door janny van der Heijden Camembertsoufflé Voorgerecht, 4 personen. Een simpel soufflé gerecht dat eventueel nog extra 'gevuld' kan worden door wat gehakte walnoten op de bodem van de ramequins te strooien vóór de soufflémassa wordt toegevoegd. In plaats van camembert kan ook brie worden genomen Ingrediënten Ca. 100 g camembert; 60 g boter; 50 g bloem; 2,5 dl melk; 2 eieren; zout; Extra nodig: 4 ramequins (1 persoons ovenschaaltjes) Bereiding Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de eenpersoons ovenschaaltjes in met boter. Snijd de camembert in piepkleine blokjes. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem in één keer toe. Roer tot een samenhangend geheel en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen tot de bloem 'gaar' is. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus. Laat kort doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat de béchamel enigszins afkoelen. Splits de eieren. Meng de stuk jes kaas door de massa en aansluitend één voor één de eidooiers. Klop de eiwit ten stijf met een mespunt zout. Meng eerst een a twee eetlepels van de béchamel door de eiwitten, laat de eiwitmassa dan op de béchamel glijden en spatel dooreen. Verdeel over de 4 vormpjes en plaats deze in de warme oven. Laat de soufflé 's gaar worden en mooi rijzen in ca. 20 minuten. Janny@kokenuitdekrant.nl www.kokenuitdekrant.nl OPLOSSINGEN HU Sudoku Kruiswoordraadsel 3 4 5 6 7 9 2 8 1 9 6 2 3 8 1 7 5 4 7 8 1 2 4 5 6 9 3 6 5 8 4 1 7 9 3 2 2 9 4 8 5 3 1 6 7 1 7 3 9 2 6 5 4 8 8 3 6 7 9 2 4 1 5 4 1 7 5 6 8 3 2 9 5 2 9 1 3 4 8 7 6 Cryptogram Horizontaal: 4. Misgewaad; 6. thuisclub; 8. piekfijn; 9. links; 10. nar. Verticaal: 1Dikhuidig; 2. zeis; 3. waslij nen; 5. debater; 7. inkijk.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2008 | | pagina 23