Strips (i/HfiPüfr/epMjt&ózwrr o 166&0 j>e FsU fjcs Hfype^ m i! S! PZC Zaterdag 27 september 2008 123 door Toon van Driel w rf ii\ 5feo föwtp urtïr* 61e6& fn www.knudde.nl ifrfuJe A3 vjg no r)ep^PAp;>ej$A5!S O ióp I6r) 65H \)oU£$>f}£ vjje °i FC Knudde 3167 Toon van Oriel/Syndication JFS Roermond ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House www.SIngle.nl Meneer Kwfldyk, ik heb schoon DE RECHTER door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com 10 door Bertus J3>|eM ;a|neda o t bapryo jeeq 6 .'jadsjapyjo do ujaa|quja g :>|0}s ai3ua| L bapyjo wnoui do daaj;s 9 bapiyo uaoqas ja>| -UI| s lalsinqjqaeM }ue>jjapuo Suuaoje :ja>(eM >|aojq jue>|[|z daajjs 'g IjarpM afsef aphzjooA j]|ds z :3!>leP1 :ua3ujSSO|do SUDO Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de grijze vlak ken voorko men. Doorbijter 5 2 8 3 5 4 7 9 6 3 3 1 2 9 1 9 4 3 6 7 8 2 1 5 8 9 4 5 2 Sudoku extra 7 2 3 9 8 7 4 8 6 5 3 9 1 9 7 2 8 6 2 1 4 5 3 6 5 1 5 3 6 7 8 8 5 3 5 6 2 1 KRUISWOORD Horizontaal: 1Kind (Eng.); 4. oxideren; 10. open plek in een bos; 13. rijstbrandewijn; 15. klap pen; 16. signaal; 17. navigatiemiddel; 19. deel v.d visvangst; 20. soort tarwe; 21 Caraibisch eiland; 23. godsdienst; 25. spil; 27. mager; 29. klamp; 30. lidwoord; 31. slok; 33. verbinding met zuurstof; 34. niet lang; 36. voorvoegsel; 37. deel v.e Franse ontkenning; 38. ut supra; 39. geliefde van Zeus; 40. hap; 42. middag maaltijd; 43. bijwoord; 45. reeds; 46. familielid; 48. Duits lidwoord; 50. bevel; 51. afgeknotte boomstam; 53. knuppel; 55. naakt; 57. kunsttaal; 59. Romeinse geschiedschrijver; 61ooit; 62. dicht bij een; 64. Griekse godin; 65. vogeleigen schap; 66. aanneming; 67. steensoort. Puzzelland Verticaal: 1. Eenheid van diamantgewicht; 2. Iers Rep. Leger; 3. kindergroet; 5. rund; 6. Italiaans eiland; 7. plaaggeest; 8. moeilijk breekbaar; 9. landbouwwerktuig; 10. grondsoort; 11olie (Eng.); 12. ver bijsterd; 14. pover; 16. EHBO-artikel; 18. straat (Fr.); 20. groente; 22. bloed verlie zen; 24. opsporingswerk doen; 26. stad in Zuid-Korea; 28. slingerplant; 30. dor; 32. Frans lidwoord; 35. afstammeling; 40. mond; 41schuivende ijsheuvel; 43. doen voortgroeien op; 44. gekleurd ei; 47. nachtvlinder; 49. elektrisch geladen deeltje; 51. deel v.d mond; 52. gewicht; 53. voedsel; 54. as; 56. watering; 58. afsluitmiddel; 60. in orde; 62. compact disc; 63. vogelproduct. 1 2 3 5 6 7 8 9 11 12 13 14 17 18 19 1 22 1 24 25 26 31 32 35 40 44 45 47 49 50 a 55 56 57 58 1 60 61 62 65 66 JP74 rni Puzzelland Puzzelland Horizontaal: 4. De inhoud van haar doos is bar en boos (7); 5. Meteen aangeduid,maar niet heus! (9); 8. (Parade)paardje (3); 9. Gluiperig om zo te zingen (4); 10. Activiteit in een drukkerij en in het kraambed (6). Verticaal: 1. Stoet die naar boven trekt (7); 2. Van deze gewrichten heeft men niet terug (9); 3. Gezongen achterin een cafetaria (4); 6. Voorlopig compleet zeker (6); 7. Wordt lak er fijn van? (6). KOKEN door Janny van der Heijden Risotto met cantharellen Voor of bijgerecht, 4 personen. Deze risotto kan geserveerd worden als voorge recht maar ook met bijvoorbeeld lamshaasjes, lamsfilet of hazenrug als hoofd gerecht. Met vis kan ook maar kies dan een soort als heilbot of zwaardvis of een stuk op de huid gebakken kabeljauw. De madeia geeft de risotto een geurig aroma. Vervang de madera eventueel door een droge sherry. Ingrediënten 300 g cantharellen; 1 sjalotje; flinke scheut olijfolie; 300 g risot to; 7,5 dl kippenbouillon; 1,5 dl madeira; enkele takjes peterselie Bereiding Maak de cantharellen schoon met een borsteltje, stuk keukenpapier of doekje. Spoel ze eventueel als ze erg vies zijn af in een vergiet maar dep ze direct droog en laat ze niet in het water liggen. Laat ze geen vocht opzuigen. Pel en snipper het sjalotje. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en strooi hierin de risotto. Roer tot alle korrels rondom met een filmdun laagje olie bedekt zijn. Voeg ongeveer een derde van de bouillon toe en laat het vocht onder zo nu en dan roeren verdampen, voeg dan opnieuw bouillon en een deel madeira toe, laat inkoken enz. tot alle vocht gebruikt en bijna verdampt is en de rijst gaar (ca. 20 minuten). Fruit intussen de sjalotsnippers en de cantharellen in een koekenpan. Kruid met zout en peper. Hak de peterselie. Verdeel de cantharellen bij het serveren over de risotto en betrooi met peterse lie. Schaaf er eventueel wat verse Parmesan of Grano Pardano over. Janny@kokenuitdekrant.nl www.kokenuitdekrant.nl OPLOSSINGEN^ E W H 1 Sudoku Kruiswoordraadsel 8 2 5 9 3 4 6 1 7 1 4 3 6 7 8 9 2 5 9 6 7 5 2 1 8 3 4 5 8 1 2 9 7 3 4 6 6 3 2 1 4 5 7 8 9 7 9 4 8 6 3 2 5 1 4 1 6 3 8 9 5 7 2 3 7 9 4 5 2 1 6 8 2 5 8 7 1 6 4 9 3 3 7 8 2 5 9 1 6 4 4 1 9 3 8 6 2 5 7 5 6 2 7 1 4 8 3 9 9 5 1 6 4 9 2 3 7 8 7 2 3 5 8 6 4 1 8 4 6 1 3 7 5 9 2 1 8 7 9 6 5 4 2 3 2 3 5 4 7 1 9 8 6 6 9 4 8 2 3 7 1 5 Cryptogram Horizontaal: 5. Overeind; 6. afijn; 7. era; 8. bergmeer; 10. muismat. Verticaal: 1Hoofdbeuk; 2. beun; 3. reken maar; 4. inhaken; 9. rijst.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2008 | | pagina 23