ue sto e de Stand Zrn§€^nmmm de stoel» t Hoe bevalt deze stoel? Uitstekend. Op onze comfortabele stoe len kunnen onze gasten culinair genie ten. Figuurlijk beschouwd zou ik zeggen dat ik van lieverlee in het vak gegroeid ben. Maar gastvrijheid en gastronomie hebben van meet af aan centraal gestaan in het bedrijf. De omgang met mensen spreekt me het meest aan. Op welke stoelen heeft u hiervoor gezeten? Na mijn opleiding tot timmerman ging ik bij de Haagse Bijenkorf in de verkoop werken. Vervolgens emigreerde ik, sa men met mijn broers Hans en Ton, naar Australië om daar in de bouw te gaan werken. Na bijna driejaar overleed mijn vader en keerde ik definitief terug naar Nederland. Feitelijk was het mijn bedoe ling na de begrafenis terug te gaan naar Australië, maar de plannen veranderden toen ik Lies leerde kennen. Samen beslo ten we de sigarenzaak van mijn ouders in Den Haag over te nemen. Vervolgens legden we ons toe op de exploitatie van tenniscomplexen in achtereenvolgens Roosendaal, het Vlaamse Kalmthout en Goes. Welke stoel heeft u het meest gevormd? De periode in Australië, waar mijn broers nog altijd wonen en werken, heeft me toch wel het meest gevormd. Daar heb ik geleerd wat het is om uit het niets een bestaan op te bouwen. Om, zoals in mijn geval, zonder een cent op zak een plaats je in een vreemde maatschappij te moe ten verwerven. Wat betekent het bedrijf voor u? Heel veel. Natuurlijk is het hard werken in de horeca. Het aantal uren datje erin steekt is enorm. Maar als je iets met ple zier doet heb je geen notie van tijd. Lies - ooit secretaresse bij Nutricia in Zoeter- meer - en ik hebben ons hele hebben en houwen in het bedrijf gestopt. Zonder haar, mijn steun en toeverlaat, was het nooit wat geworden. Wat betekent u voor het bedrijf? Aanspreekpunt, centraal staan in het be drijf en oog hebben voor innovaties in de culinaire wereld; trendsettend zijn en al les volgen. Daar voel ik me lekker bij. Waarover piekert u? De toekomst. Hoe kan ik ons bedrijf het beste overdragen? De voorbereidingen daartoe zijn in volle gang. Het is de be doeling dat Marc van de Ketterij, die al vele jaren werkzaam is in de Stadsschuur, samen met zijn echtgenote Sandra de ex ploitatie van het restaurant overneemt. Wat me ook bezighoudt is de vraag hoe ik mijn rol als vormgever binnen de Stadsschuur nog een aantal jaren zou kunnen behouden. Ik denk dat het iede re ondernemer, die al zo veel jaar actiefis geweest binnen zijn bedrijf, moeilijk valt een stap terug te doen. Wanneer bent u het meest in uw element? Als ik ons personeel en de gasten lachend zie binnen komen en ook weer lachend naar buiten zie gaan. Als de Stadsschuur er niet was geweest, dan..? Zou ik waarschijnlijk zijn teruggegaan naar Australië. Mijn broer Ton is daar in middels actief als makelaar, Hans handelt in hoedjes, petten en vlaggen, met het Australische gouvernement als belangrij ke opdrachtgever. We weten wat knok ken is: lang geleden werkten we als bouwvakker aan de bouw van kantoren en appartementen: timmeren, betonstor- ten; Het is ons zeker niet aan komen Waar komt u uw stoel voor uit? Voor een fijne partij golf. Ruim tien jaar ben ik al lid van golfclub De Goese Golf. Ik heb handicap 28. Ook in Spanje, waar we een appartement hebben, golfen we regelmatig met vrienden. Binnenkort is ook voetbalcoryfee Mario Been bij ons van de partij.. Wat is uw ambitie? De Stadsschuur nóg verder uitbouwen, nieuwe mogelijkheden creëren met het organiseren van bijeenkomsten in de Grote of Maria Magdalenakerk, zoals trouwbijeenkomsten en congressen waarbij ons restaurant steeds centraal staat. Tevens staan we voor een verbou wing van restaurant de Stadsschuur. Zo komt er een aparte serre voor privé-di- ners. Verder krijgen ontvangstruimte, bar en restaurant een complete facelift. I Tekst: Henk van de Voorde Foto: Camile Schelstraete, duofoto Naam: Cor van de Zandt (58) Functie: directeur-eigenaar restaurant de Stads schuur Bedrijf: de Stadsschuur is een dynamische culinair dienstverlener binnen de Zeeuwse horeca. In het kader van het Zilveren Jubileum organiseert de Stadsschuur op vrijdag 24 oktober een wervelende benefietavond, met als thema 'Dinner to Dance'. De opbrengst komt ten goede aan de stichting Leergeld en de stichting Sawasdee (Zeeland helpt Cambodja). Van de Zandt is mede-initiatiefnemer van de vorig jaar geopende hotelschool in het Cambodjaanse Sihanouksville. Deze biedt kansar me kinderen, waaronder een groot aantal wezen, de mogelijkheid een tweejarige horecaopleiding te volgen. De meeste van hen vinden daarna een baan in een van de vele hotels aan de kust; het toerisme in het voorheen door burgeroorlog geteisterde Cambodja maakt een stormachtige groei door. Bijzonderheden: Restaurant de Stadsschuur werd in 1983 opgericht door het ondernemersechtpaar Cor en Lies van de Zandt. De horecaondememing geniet anno 2008 een uitstekende culinaire reputa tie onder trouwe gasten uit binnen- en buitenland. Het team van veertien bevlogen medewerkers maakt een bezoek tot een verrukkelijke ervaring. De koks werken bij voorkeur met biologische en biodynamische producten van Zeeuwse bodem. Op de unieke binnenplaats van het restaurant kan men 's zomers lunchen of dineren in een oase van rust. De Stadsschuur is gehuisvest in een van de oudste gebouwen van de stad. Omstreeks 1645 stal de Jacoba van Beieren hier haar paarden en wagens. Later diende het gebouw onder meer als werkplaats van de gemeente Goes. Locatie foto: binnenplaats bij Restaurant de Stadsschuur in het centrum van Goes. NewLevel DRIEBERGEN - Twice Group en Tulip Computers hebben een intentie verklaring ondertekend voor de overna me van de trainmgsactiviteiten van NewLevel door de Twice Group. Met de overname van NewLevel wordt de Twice Group een van de grootste ICT opleiders van Nederland. NewLevel zet haar opleidings- en dienstenactiviteiten zelfstandig en onder de eigen naam voort. Internetten NIEUWVLIET- Gratis internetten vanaf het terras van Fritura 't Gemaal aan de Zeedijk in Nieuwvliet- Bad, Mensen die een laptop met WIFI heb ben, of andere mobiele apparaten met een WIFI connectiviteit, kunnen zon der problemen inloggen op de hotspot van 't Gemaal. Digitaal factureren AMSTERDAM - Het Platform Elek tronisch Factureren houdt de verkiezing van de Gouden facturen 2008. Bedrij ven die denken dat ze een goede oplos sing hebben voor digitaal factureren kunnen zich aanmelden voor een van de Gouden facturen. Er wordt een Gouden Factuur uitgereikt voor de beste digitale factuur en een voor de beste verwerking van digitale facturen. Voor meer infor matie: www.factuurcongres.nl. Chippie AMSTERDAM - Telefoonbedrijven rekenen woekerprijzen voor mobiel bellen naar het buitenland. Dat zegt Chippie, prijsvechter in de telecombusi- ness. Chippie rekent zeven cent per mi nuut voor het bellen naar het buiten land. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de 'grote jongens'. Bellen met aanbie ders als T- Mobile en KPN Telecom kan een tot anderhalve euro per minuut kosten. Benoeming BERGEN OP ZOOM - Eugène Wildöer is aangetreden als de nieuwe Country Manager voor HL Display Be nelux. In deze functie zal hij de bestaan de verkoop- en marketingactiviteiten van HL Display in België, Luxemburg en Nederland verder ontwikkelen. De belangrijkste doelstelling is om organisa ties (retailers, merken) te voorzien van de oplossingen, noviteiten en service die men van HL Display mag verwachten. Wildöer heeft een ruime ervaring in re tail, retailmarketing, store development en verkoop en heeft hierbinnen diverse nationale en internationale manage- ment-functies bekleed.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2008 | | pagina 101