De Heerenkeet
is een beleving
UITVERKOOP
-20% ■-30%
40% -50%
UITVERKOOP
Op maandag 2 juni starten wij met de uitverkoop zomer 2008!
Op vertoon van deze advertentie kunt u vandaag ai
profiteren van deze kortingen!
1$cookdeLia$
Recenseer zelf
3 STUKS
vanaf
4 STUKS
tmcik
m
4 l\aifmond
kl0kstraat9 goes 0113-271203
nieuwe burg 33 middelburg 0118-618757
noordstraat 23 i terneuzen 0115-649205
dam 19 zierikzee 0111-412816
www.bliekmode.nl
PZC Zaterdag 31 mei 2008 37
Prijs-kwaliteit
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en zwijgen:
Het is een mooie plek, waar je een va
kantiegevoel krijgt. Bij laag water ruikt
de zee indringend.
Conclusie: De gast voelt zich koning.
De gerechten zijn zeker niet volmaakt,
maar de keuken heeft ook niet de pre
tentie op culinair hoogstaand niveau
te koken. Eten bij De Heerenkeet is
een beleving.
zie voor meer afleveringen:
www.pzc.nl/specials/smaakvan
onvoldoende goed
matig uitstekend
voldoende
De Heerenkeet heeft alles mee.
foto Marijke Folkertsma
Cafe-Restaurant De Heerenkeet Haven
Flaauwers, Boogerdweg 1, 4321 SN Kerkwer-
ve, telefoon: 0111-671279, www.deheeren-
keet.nl. Het restaurant is het hele jaar geo
pend van 9.00 tot 21.00 uur.
Heeft; u altijd al uw restaurant om de
hoek een pluim willen geven, of heeft u
juist een nare ervaring? Schrijf dan uw ei
gen recensie. Met modder gooien is ver
boden en anonieme reacties worden ge
weigerd. Naam en adres worden gecon
troleerd.
Surf naar www.pzc.nl, klik op de knop
specials, ga verder naar uit eten, lees de
lezersrecensies en recenseer zelf.
In de Smaak van Edith en Raymond beste
den de twee PZC-redacteuren deze maand
aandacht aan restaurants met zicht op wa
ter. Edith ging naar de Heerenkeet aan de
Oosterschelde in Kerkwerve.
Hoe Zeeuws kan het zijn? Die ge
dachte krijg je vanzelf als je de af
slag hebt genomen naar De Heer
enkeet. Achter het dijkje ligt het natuur
gebied Tureluur en aan het eind van de
smalle weg doemt het haventje van
Flaauwers op. Bovenop de dijk ligt De
Heerenkeet, vanwaaruit je een mooi uit
zicht over de Oosterschelde hebt.
Logisch, dat de eigenaren De Heerenkeet
willen verbouwen en uitbreiden. Ze wil
len een serre aanbouwen met zoveel mo
gelijk glas, om het uitzicht over de Oos
terschelde uit te buiten. Wie wil er hier
nu niet aan het raam zitten?
We willen deze woensdagavond ook zo
lang mogelijk op het terras zitten. Mark
van den Hoek, een van de personeelsle
den, vindt het geen probleem om buiten
te beginnen en naar binnen te verhui
zen, zodra het kouder wordt.
De Heerenkeet staat bekend om zijn vis
en zeedieren. Het kreeftenmenu van de
Heerenkeet is een keuzemenu. Bij het
voorgerecht bestaat de keuze uit een sala
de met asperges en kreeft of kreeften
soep en bij het hoofdgerecht uit een ge
kookte of gegratineerde kreeft (39,50 eu
ro). Ik begin met de salade, gevolgd door
de gekookte kreeft.
De salade is te laat uit de koeling ge
haald. Het voorgerecht is te koud en dat
komt de smaak niet ten goede. Mijn vas
te eetpartner heeft met een ossenhaas
carpaccio met bitterballen van parme
zaanse kaas en spekjes geen enkele reden
tot klagen (10,50 euro). De kok heeft aan
de carpaccio een eigenzinnige draai gege
ven. De bitterbal van parmezaanse kaas
is lekker en de zelfgemaakte tapenade
combineert goed met de flinterdunne os
senhaas.
De avondlucht brengt kou met zich mee.
Personeelslid Linda komt ons halen om
naar binnen te gaan, terwijl Mark het ter
ras schoonveegt. Hij veegt en zingt Oh,
solo mio. De sfeer is ongedwongen bij
De Heerenkeet.
Op het bord ligt een opengesneden ge
kookte kreeft, die kraakvers is. „Hij komt
recht uit een bassin dat hier in het Oos-
terscheldewater ligt. We laten ze zo lang
mogelijk leven", zegt Mark. Dat proefje.
Het vlees is mals en sappig, de zelfge
maakte mayonaise te prijzen. Het andere
hoofdgerecht is een gebakken heilbot
met gebakken St. Jacobsschelp en een
langoustine op een spiegel van spinazie
(21,00 euro).
Heilbot is een vaste, smaakvolle vis, die
we steeds vaker op de menukaart tegen
komen. Vanons mag dat. De coquille is
vluchtigjes op hoog vuur aangebakken.
Dat is onze favoriete bereidingswijze van
de coquille. De smaak van de schotel is
in orde.
Een triootje van aardbeien voor het kreef
tenmenu laten we aan ons voorbijgaan.
Het was voldoende. We kiezen voor de
Heerenkeet-koffte verwennerij en voelen
ons als gast in de watten gelegd. Aan een
tafeltje achter ons bestelt een gast zonder
blikken of blozen een tweede kreeft. Vol
gens zijn menu heeft hij er recht op. Op
woensdag mag je 'onbeperkt kreeft eten
voor 47,50 euro'.
Voor viseters is het een geschikte plaats.
Donderdag is de dag van de zeetong en
op vrijdag de bijvangst van de viskotters.
In Kerkwerve krijg je waar voor je geld.
Het is een zaak zonder pretenties. Hier
en daar doet het wat rommelig aan,
maar dat past wel bij de stoere, robuuste
omgeving.