De Heerenkeet is een beleving UITVERKOOP -20% ■-30% 40% -50% UITVERKOOP Op maandag 2 juni starten wij met de uitverkoop zomer 2008! Op vertoon van deze advertentie kunt u vandaag ai profiteren van deze kortingen! 1$cookdeLia$ Recenseer zelf 3 STUKS vanaf 4 STUKS tmcik m 4 l\aifmond kl0kstraat9 goes 0113-271203 nieuwe burg 33 middelburg 0118-618757 noordstraat 23 i terneuzen 0115-649205 dam 19 zierikzee 0111-412816 www.bliekmode.nl PZC Zaterdag 31 mei 2008 37 Prijs-kwaliteit Entourage: Bediening: Horen, zien en zwijgen: Het is een mooie plek, waar je een va kantiegevoel krijgt. Bij laag water ruikt de zee indringend. Conclusie: De gast voelt zich koning. De gerechten zijn zeker niet volmaakt, maar de keuken heeft ook niet de pre tentie op culinair hoogstaand niveau te koken. Eten bij De Heerenkeet is een beleving. zie voor meer afleveringen: www.pzc.nl/specials/smaakvan onvoldoende goed matig uitstekend voldoende De Heerenkeet heeft alles mee. foto Marijke Folkertsma Cafe-Restaurant De Heerenkeet Haven Flaauwers, Boogerdweg 1, 4321 SN Kerkwer- ve, telefoon: 0111-671279, www.deheeren- keet.nl. Het restaurant is het hele jaar geo pend van 9.00 tot 21.00 uur. Heeft; u altijd al uw restaurant om de hoek een pluim willen geven, of heeft u juist een nare ervaring? Schrijf dan uw ei gen recensie. Met modder gooien is ver boden en anonieme reacties worden ge weigerd. Naam en adres worden gecon troleerd. Surf naar www.pzc.nl, klik op de knop specials, ga verder naar uit eten, lees de lezersrecensies en recenseer zelf. In de Smaak van Edith en Raymond beste den de twee PZC-redacteuren deze maand aandacht aan restaurants met zicht op wa ter. Edith ging naar de Heerenkeet aan de Oosterschelde in Kerkwerve. Hoe Zeeuws kan het zijn? Die ge dachte krijg je vanzelf als je de af slag hebt genomen naar De Heer enkeet. Achter het dijkje ligt het natuur gebied Tureluur en aan het eind van de smalle weg doemt het haventje van Flaauwers op. Bovenop de dijk ligt De Heerenkeet, vanwaaruit je een mooi uit zicht over de Oosterschelde hebt. Logisch, dat de eigenaren De Heerenkeet willen verbouwen en uitbreiden. Ze wil len een serre aanbouwen met zoveel mo gelijk glas, om het uitzicht over de Oos terschelde uit te buiten. Wie wil er hier nu niet aan het raam zitten? We willen deze woensdagavond ook zo lang mogelijk op het terras zitten. Mark van den Hoek, een van de personeelsle den, vindt het geen probleem om buiten te beginnen en naar binnen te verhui zen, zodra het kouder wordt. De Heerenkeet staat bekend om zijn vis en zeedieren. Het kreeftenmenu van de Heerenkeet is een keuzemenu. Bij het voorgerecht bestaat de keuze uit een sala de met asperges en kreeft of kreeften soep en bij het hoofdgerecht uit een ge kookte of gegratineerde kreeft (39,50 eu ro). Ik begin met de salade, gevolgd door de gekookte kreeft. De salade is te laat uit de koeling ge haald. Het voorgerecht is te koud en dat komt de smaak niet ten goede. Mijn vas te eetpartner heeft met een ossenhaas carpaccio met bitterballen van parme zaanse kaas en spekjes geen enkele reden tot klagen (10,50 euro). De kok heeft aan de carpaccio een eigenzinnige draai gege ven. De bitterbal van parmezaanse kaas is lekker en de zelfgemaakte tapenade combineert goed met de flinterdunne os senhaas. De avondlucht brengt kou met zich mee. Personeelslid Linda komt ons halen om naar binnen te gaan, terwijl Mark het ter ras schoonveegt. Hij veegt en zingt Oh, solo mio. De sfeer is ongedwongen bij De Heerenkeet. Op het bord ligt een opengesneden ge kookte kreeft, die kraakvers is. „Hij komt recht uit een bassin dat hier in het Oos- terscheldewater ligt. We laten ze zo lang mogelijk leven", zegt Mark. Dat proefje. Het vlees is mals en sappig, de zelfge maakte mayonaise te prijzen. Het andere hoofdgerecht is een gebakken heilbot met gebakken St. Jacobsschelp en een langoustine op een spiegel van spinazie (21,00 euro). Heilbot is een vaste, smaakvolle vis, die we steeds vaker op de menukaart tegen komen. Vanons mag dat. De coquille is vluchtigjes op hoog vuur aangebakken. Dat is onze favoriete bereidingswijze van de coquille. De smaak van de schotel is in orde. Een triootje van aardbeien voor het kreef tenmenu laten we aan ons voorbijgaan. Het was voldoende. We kiezen voor de Heerenkeet-koffte verwennerij en voelen ons als gast in de watten gelegd. Aan een tafeltje achter ons bestelt een gast zonder blikken of blozen een tweede kreeft. Vol gens zijn menu heeft hij er recht op. Op woensdag mag je 'onbeperkt kreeft eten voor 47,50 euro'. Voor viseters is het een geschikte plaats. Donderdag is de dag van de zeetong en op vrijdag de bijvangst van de viskotters. In Kerkwerve krijg je waar voor je geld. Het is een zaak zonder pretenties. Hier en daar doet het wat rommelig aan, maar dat past wel bij de stoere, robuuste omgeving.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2008 | | pagina 39