De Gouwe Geit,
schot in de roos
Rondreis CHINA
Recenseer nu zelf
K
N L.
ï)e tmtitt
om M-'
itk J^Mmoud
"fyeookdeCiiitz
'i ATfffh
Mm
■MR
*3Bn!$K
£ÊʧSÊmiïË&'
Met o.a. Olympisch Beijing, Xi'an, Nanjing, Suzhou en Shanghai!
BOEK ONLINE of bel 0900-9697 i5cPm J
PZC Zaterdag 8 maart 2008 1 37
De PZC-redacteuren Edith Ramakers
en Raymond de Frel gaan deze maand
af op lezerstips. Edith ging naar brasse
rie De Gouwe Geit in Zierikzee.
Niet één keer zijn we gewezen op
de Gouwe Geit in Zierikzee,
maar wel vijf keer. Een jong
team met ambitieuze eigenaars,
dat een ideale combinatie heeft gevon
den tussen de traditionele en moderne
keuken. Het is de hoogste tijd om iets te
doen met deze lezerstips.
De brasserie ligt op steenworp afstand
van de Dikke Toren van Zierikzee. Zo'n
baken vlakbij werkt beter dan een Tom
Tom. De Gouwe Geit is rustiek ingericht
met een balkenplafond, donkere kleuren
en een forse bar in het midden van de
pijpela. Zacht klinkt de muziek en deze
avond praten de gasten op gedempte
toon tegen elkaar. We gaan van de weer
omstuit ook fluisteren.
Die ingehouden houding is niet van lan
ge duur. Gastvrouw Simone van Veld
huyzen doorbreekt de sfeer door frank
en vrij én professioneel de wijnen en ge
rechten aan te prijzen.
De eerste amuse is een luchtig geklopt
parmezankoekje. De hartigheid wordt ge
volgd door chips van een geitenkaaskoek
je en briquedeeg, gevuld met Old Am
sterdam.
Ik ken het flinterdunne briquedeeg uit
de Franse keuken. Maar zo krokant ge
bakken als bij de Gouwe Geit heb ik het
nog niet vaak gegeten. Nog meer amuses
volgen met een sushi van tonijn, een
knolselderiesoepje met Stellendamse gar
nalen en een garnalenkroketje van risot
to. Bij de amuses worden een mini-cia-
batta en -brioche geserveerd. De zelfge
maakte brioche met truffel en parmezan
is de lekkerste die ik ooit heb geproefd.
De meergangenmenu's zijn aantrekkelijk
geprijsd; drie gangen voor 32,50 euro,
vier gangen 38,50 euro. De starter is een
schotel met Schotse wilde zalm op twee
verschillende manieren bereid.
Als het hoofdgerecht wordt gebracht,
concluderen we dat de smaakpapillen de
ze avond worden verwend. Een schelvis
en aardappelmousseline met een saus
van gamba's wordt gevolgd door een
Simone van Veldhuyzen past de wijn aan bij de gerechten.
foto Dirk-Jan Gjeltema
Heeft u altijd al uw restaurant om de hoek een pluim willen geven, of heeft u juist
een nare ervaring? Schrijf dan uw eigen recensie en maak er anderen deelgenoot van.
De regels zijn: moddergooien en anonieme recensies worden geweigerd. Naam en te
lefoonnummer moeten bekend zijn bij de redactie. Surf naar www.pzc.nl, klik op de
knop specials, ga verder naar culinair en recenseer zelf
lasagna van gepocheerde runderlende en
een puree van knolselderie. De structuur
van het vlees van de schelvis is goed, ze
is veerkrachtig gebleven. Ik begrijp niet,
dat de vis niet vaker op de kaart staat. De
reden ligt voor de hand; schelvis is duur,
zelfs duurder dan kabeljauw.
Het is nog te vroeg voor een dessert. De
kok, Kees Visser heeft zich uitgeleefd op
een 'predessert' van gekruimelde koek
en romige crème met een citroensmaak.
Van het kaasplankje is de vijgencompote
me bijgebleven en het geurige zelfgebak
ken krentenbroodje.
Net als de broodjes worden de bonbons
bij de koffie en thee zelf gemaakt. Witte
chocolade met roze peper is een gewaag
de combinatie. Bij de Gouwe Geit is de
keuken moderner en spannender dan de
inrichting doet vermoeden. En dat is ons
deze avond uitstekend bevallen.
Restaurant de Gouwe Geit. Lammermarkt
18,4301 ET Zierikzee Tel. 0111 41 70 61.
www.gouwegeit.nl Geopend di. t/m vrij. van
12.00 tot 14.00 uur, di. t/m zon. van 18.00
tot 21.30 uur. Pinnen kan.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken: Bij rustige avon
den kun je de gesprekken van de ande
re tafels volgen. Dat is afleidend.
Conclusie: Het koksteam onder lei
ding van Kees Visser streeft naar fout
loos koken. Ze leggen de lat hoog en
ze kunnen een hoog niveau aan. Kees
en gastvrouw Simone van Veldhuyzen
zijn ambitieus en vormen een sterk
jong duo.
Zie voor meer afleveringen:
www.pzc.nl. klik specials aan en ga
naar culinair.
onvoldoende gped
matig uitstekend
voldoende
n
ife yéi
'JHL' n- r
Supervoordelig naar Chinal Dat kan nü bij KRAS!
Want wij bieden u een complete rondreis vanaf
slechts 1499. Een absolute bodemprijs als u
bedenkt dat hierbij luchthavenbelastingen, vele
maaltijden en excursies met Nederlands
sprekende reisleiding zijn inbegrepenl
UW REISPROGRAMMA IN 'T KORT
Dag 1: non-stop vlucht van Brussel naar Beijing.
Dag 2 t/m 4: op verkenning door Olympisch
Beijing! We bezoeken onder meer de schitterende
Tempel van de Hemel, de machtige Grote Muur,
het immense Plein van de Hemelse Vrede, het
Zomerpaleis en de Verboden Stad.
Dag 5: na een vrije dag stappen we aan het einde
van de dag in de slaaptrein naar Xi'an.
Dag 6: alle aandacht voor het eeuwenoude
Xi'an, met o.a. de Grote Moskee, het beroemde
Terracottaleger en de oude stadsmuur.
Dag 7: in de middag per trein naar Luoyang.
Dag 8: we bewonderen de Witte Paarden
Tempel en Longmengrotten met tienduizenden
boeddhistische beelden in Luoyang. Vervolgens
nemen we de slaaptrein naar Nanjing.
Dag 9: kijkje op de brug over de Yangtze.
Dag 10: via de prachtige Linggu Pagode naar het
karakteristieke waterstadje Suzhou.
Dag 11: bezoek aan een zijdefabriek.
Dag 12: Hangzhou, 'Paradijs onder de Hemel'.
Dag 13 14: laatste hoogtepunt is de moderne
metropool Shanghai, met de populaire Bund
boulevard en zijn indrukwekkende skyline.
Dag 15: terugvlucht naar Brussel.
00K VANAF AMSTERDAM DÜSSELD0RF
Vliegt u liever vanaf Amsterdam of Düsseldorf?
Ook dat is mogelijk bij KRAS! Voor reisbeschrijving/
reservering, zie www.kras.nl/25009 (Amsterdam)
of www.kras.nl/25926 (Düsseldorf)
INCLUSIEF: vliegreis Brussel—Beijing v.v
vlieg- en luchthavenbelastingen, rondreis pe
comfortabele bus en (slaap)trein, verblijf i
goede hotels, 13 x ontbijt en lunch of dine
Engelssprekende Chinese gids, Nederlands
sprekende reisleiding, excursieprogramma.
April 24 1499 Juli 1-8-13 1649
Mei 6-20 €1499 Sep. 23 €1549
Juni 10 1499 Okt. 7-16 1549
Prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen.
Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering,
zie www.kras.nl/25924
waarom zou je verder zoeken