De Gouwe Geit, schot in de roos Rondreis CHINA Recenseer nu zelf K N L. ï)e tmtitt om M-' itk J^Mmoud "fyeookdeCiiitz 'i ATfffh Mm ■MR *3Bn!$K £ÊʧSÊmiïË&' Met o.a. Olympisch Beijing, Xi'an, Nanjing, Suzhou en Shanghai! BOEK ONLINE of bel 0900-9697 i5cPm J PZC Zaterdag 8 maart 2008 1 37 De PZC-redacteuren Edith Ramakers en Raymond de Frel gaan deze maand af op lezerstips. Edith ging naar brasse rie De Gouwe Geit in Zierikzee. Niet één keer zijn we gewezen op de Gouwe Geit in Zierikzee, maar wel vijf keer. Een jong team met ambitieuze eigenaars, dat een ideale combinatie heeft gevon den tussen de traditionele en moderne keuken. Het is de hoogste tijd om iets te doen met deze lezerstips. De brasserie ligt op steenworp afstand van de Dikke Toren van Zierikzee. Zo'n baken vlakbij werkt beter dan een Tom Tom. De Gouwe Geit is rustiek ingericht met een balkenplafond, donkere kleuren en een forse bar in het midden van de pijpela. Zacht klinkt de muziek en deze avond praten de gasten op gedempte toon tegen elkaar. We gaan van de weer omstuit ook fluisteren. Die ingehouden houding is niet van lan ge duur. Gastvrouw Simone van Veld huyzen doorbreekt de sfeer door frank en vrij én professioneel de wijnen en ge rechten aan te prijzen. De eerste amuse is een luchtig geklopt parmezankoekje. De hartigheid wordt ge volgd door chips van een geitenkaaskoek je en briquedeeg, gevuld met Old Am sterdam. Ik ken het flinterdunne briquedeeg uit de Franse keuken. Maar zo krokant ge bakken als bij de Gouwe Geit heb ik het nog niet vaak gegeten. Nog meer amuses volgen met een sushi van tonijn, een knolselderiesoepje met Stellendamse gar nalen en een garnalenkroketje van risot to. Bij de amuses worden een mini-cia- batta en -brioche geserveerd. De zelfge maakte brioche met truffel en parmezan is de lekkerste die ik ooit heb geproefd. De meergangenmenu's zijn aantrekkelijk geprijsd; drie gangen voor 32,50 euro, vier gangen 38,50 euro. De starter is een schotel met Schotse wilde zalm op twee verschillende manieren bereid. Als het hoofdgerecht wordt gebracht, concluderen we dat de smaakpapillen de ze avond worden verwend. Een schelvis en aardappelmousseline met een saus van gamba's wordt gevolgd door een Simone van Veldhuyzen past de wijn aan bij de gerechten. foto Dirk-Jan Gjeltema Heeft u altijd al uw restaurant om de hoek een pluim willen geven, of heeft u juist een nare ervaring? Schrijf dan uw eigen recensie en maak er anderen deelgenoot van. De regels zijn: moddergooien en anonieme recensies worden geweigerd. Naam en te lefoonnummer moeten bekend zijn bij de redactie. Surf naar www.pzc.nl, klik op de knop specials, ga verder naar culinair en recenseer zelf lasagna van gepocheerde runderlende en een puree van knolselderie. De structuur van het vlees van de schelvis is goed, ze is veerkrachtig gebleven. Ik begrijp niet, dat de vis niet vaker op de kaart staat. De reden ligt voor de hand; schelvis is duur, zelfs duurder dan kabeljauw. Het is nog te vroeg voor een dessert. De kok, Kees Visser heeft zich uitgeleefd op een 'predessert' van gekruimelde koek en romige crème met een citroensmaak. Van het kaasplankje is de vijgencompote me bijgebleven en het geurige zelfgebak ken krentenbroodje. Net als de broodjes worden de bonbons bij de koffie en thee zelf gemaakt. Witte chocolade met roze peper is een gewaag de combinatie. Bij de Gouwe Geit is de keuken moderner en spannender dan de inrichting doet vermoeden. En dat is ons deze avond uitstekend bevallen. Restaurant de Gouwe Geit. Lammermarkt 18,4301 ET Zierikzee Tel. 0111 41 70 61. www.gouwegeit.nl Geopend di. t/m vrij. van 12.00 tot 14.00 uur, di. t/m zon. van 18.00 tot 21.30 uur. Pinnen kan. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Bij rustige avon den kun je de gesprekken van de ande re tafels volgen. Dat is afleidend. Conclusie: Het koksteam onder lei ding van Kees Visser streeft naar fout loos koken. Ze leggen de lat hoog en ze kunnen een hoog niveau aan. Kees en gastvrouw Simone van Veldhuyzen zijn ambitieus en vormen een sterk jong duo. Zie voor meer afleveringen: www.pzc.nl. klik specials aan en ga naar culinair. onvoldoende gped matig uitstekend voldoende n ife yéi 'JHL' n- r Supervoordelig naar Chinal Dat kan nü bij KRAS! Want wij bieden u een complete rondreis vanaf slechts 1499. Een absolute bodemprijs als u bedenkt dat hierbij luchthavenbelastingen, vele maaltijden en excursies met Nederlands sprekende reisleiding zijn inbegrepenl UW REISPROGRAMMA IN 'T KORT Dag 1: non-stop vlucht van Brussel naar Beijing. Dag 2 t/m 4: op verkenning door Olympisch Beijing! We bezoeken onder meer de schitterende Tempel van de Hemel, de machtige Grote Muur, het immense Plein van de Hemelse Vrede, het Zomerpaleis en de Verboden Stad. Dag 5: na een vrije dag stappen we aan het einde van de dag in de slaaptrein naar Xi'an. Dag 6: alle aandacht voor het eeuwenoude Xi'an, met o.a. de Grote Moskee, het beroemde Terracottaleger en de oude stadsmuur. Dag 7: in de middag per trein naar Luoyang. Dag 8: we bewonderen de Witte Paarden Tempel en Longmengrotten met tienduizenden boeddhistische beelden in Luoyang. Vervolgens nemen we de slaaptrein naar Nanjing. Dag 9: kijkje op de brug over de Yangtze. Dag 10: via de prachtige Linggu Pagode naar het karakteristieke waterstadje Suzhou. Dag 11: bezoek aan een zijdefabriek. Dag 12: Hangzhou, 'Paradijs onder de Hemel'. Dag 13 14: laatste hoogtepunt is de moderne metropool Shanghai, met de populaire Bund boulevard en zijn indrukwekkende skyline. Dag 15: terugvlucht naar Brussel. 00K VANAF AMSTERDAM DÜSSELD0RF Vliegt u liever vanaf Amsterdam of Düsseldorf? Ook dat is mogelijk bij KRAS! Voor reisbeschrijving/ reservering, zie www.kras.nl/25009 (Amsterdam) of www.kras.nl/25926 (Düsseldorf) INCLUSIEF: vliegreis Brussel—Beijing v.v vlieg- en luchthavenbelastingen, rondreis pe comfortabele bus en (slaap)trein, verblijf i goede hotels, 13 x ontbijt en lunch of dine Engelssprekende Chinese gids, Nederlands sprekende reisleiding, excursieprogramma. April 24 1499 Juli 1-8-13 1649 Mei 6-20 €1499 Sep. 23 €1549 Juni 10 1499 Okt. 7-16 1549 Prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen. Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering, zie www.kras.nl/25924 waarom zou je verder zoeken

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2008 | | pagina 39