Strips
^lr
- - -"
r
B
B
n
B
1
s'
JP® JJL
PZC Zaterdag 16 februari 2008 27
www.knudde.nl
ELSJE
door Hercules Valkema
www.elsje.nl
f
f Valen+rjnskaari-en j A
Van 3rm Fons, -Teddy... j
v AWemaal 4e laaf- J
bezorgd 1
t -
I
J-NW.
VAo\ Jfm
dre sveeo door de ruft-
w^s rrev- höVe\\3K
bedoelddoori
Ik heb een vaste vriend-
Ik heb een reiat®.
S door Hanco Kolk Sr Peter de Wit/Comic House
Ik ga erkeihsrd aan werken om
dit een succes te maken.Bram
moet de liefde van mijn teven zjn.
www.S1ngle.nl
u/ODSKcovjgg-
<Dp,AJA/V\E-/0 MDG BEAJS e>e.STüP&BP.P.
door Jesse van Muylwijck
we- küajaj £aj joj^aaJ
peR. SPOOT TOC-H P/\KKeM
JA
www.jessecartoons.com
sjipaj
Mnpeips oi isjipaj d[!ds>|30jq u| usjoo|d '6 !Luau>|30jq
'8 idoou>| i !s>|U!| uagjaq 9 is>|U!| uiooq s iusppjtu ua>||om
■p ipueqirq isjipaj uibbj 7 isjjdsuajo} i, :ua8uisso|do
SUDO
Schrijf de cij
fers 1 tot en
met 9 elk één
keer in alle
horizontale
rijen en verti-
kale kolom
men, en in elk
van de negen
vierkantjes
van 3x3 vak
jes.
De spelregels
van deze
sudoku zijn
hetzelfde als
die van een
gewone sudo
ku. Extra is
dat de cijfers
1 tm9ook in
de grijze vlak
ken voorko
men.
Doorbijter
7
8
2
6
9
3
7
6
4
1
5
1
9
3
8
7
2
9
1
5
1
7
4
4
6
8
2
3
Sudoku extra
4
8
5
3
7
1
7
1
5
8
3
2
9
4
5
8
1
3
9
7
6
5
3
8
3
4
5
1
2
8
3
9
9
6
1
6
3
8
2
7
Horizontaal:
1. Snel; 4. indertijd; 10. roeipen; 13.
Oud-Iers alfabet; 15. afgestompt; 16.
schoonmaakmiddel; 17. steekschuim;
19. alfabet; 20. kleurloos; 21. erwten
soep; 23. Oud-Griekse pasmunt; 25.
keurmerk; 27. familielid; 29. een zekere;
30. bordspel; 31. af en toe; 33. plaats in
Florida; 34. van gelijke waarde; 36.
vader; 37. noot; 38. bevel; 39. tandeloos
zoogdier; 40. rancune; 42. dempen; 43.
autoped; 45. dierengeluid; 46. bijb.
figuur; 48. getal; 50. nachtspiegel; 51
rivier in Frankrijk; 53. graveren; 55. boei;
57. wiel; 59. gedeeltelijk; 61verharde
huid; 62. ganzenvoetachtig plantenge
slacht; 64. meetk. figuur; 65. muurholte;
66. zangstuk; 67. aansporing.
Puzzelland
Verticaal:
1Koude lekkernij; 2. Turkse titel; 3.
voetbalterm; 5. getijde; 6. veenbagger;
7. kaartruitertje; 8. ijsje; 9. lidwoord; 10.
bestemming; 11lofdicht; 12. sierplant;
14. zoon van Zeus; 16. vaartuig; 18. bijb.
figuur; 20. bekeuring; 22. mohamme
daanse vastenmaand; 24. appelgebak;
26. gedroogd vruchtvlees van de kokos
noot; 28. gelijktijdig afvuren van vuur
wapens; 30. influenza; 32. Chinese dica-
tor; 3 5. wilde haver; 40. wiebelen; 41
cliënt; 43. stemming; 44. Hongaarse
grassteppe; 47. ernstig; 49. soort drug;
51sappig en zacht; 52. loven; 53. Oud-
Noors prozawerk; 54. borrel; 56. ronde
dans; 58. zangstem; 60. bloem; 62. fami
lielid; 63. Frans voegwoord.
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
15
17
19
20
21
22
23
24
25
27
29
30
31
32
33
34
35
38
39
40
43
44
45
46
47
49
50
52
55
56
58
60
61
63
64
65
66
JP74
CRYPT0ËL
Puzzelland
Horizontaal: 4. Een journalist of een
strijker (7); 5. Bevat dit water weinig
water? (9); 8. Van de kaart door kle
ding (3); 9. Vreemde trap met emotie
(4); 10. Geadviseerde verbinding tus
sen de honken (6).
Verticaal: 1. Voor een prikje met de
partij op stap (7); 2. Maakt die zijn
web onder de gordel? (9); 3. Priester
die een schuiver met moeder maakt
(4); 6. Dieren in een elastische boom
(6); 7. Toon geld dat van pas komt! (6).
KOKEN door janny van der Heijden
Rogvleugel met beurre blanc
Hoofdgerecht, 4 personen. Nog tot april is rogvleugel op zijn lekkerst. Rog is
een platte vis, maar géén platvis. Slechts de vleugels (borstvinnen)van de rog
die ongeveer een derde van de hele vis wegen, worden gegeten. De smaak is
enigszins zoet. Bewaar deze vis nooit maar eet hem direct na aankoop. Ook
invriezen kom de smaak en kwaliteit niet ten goede. Hoe rozer het visvlees hoe
beterde smaak.
Ingrediënten 4 stukken rogvleugel; zout, peper; bloem; boter om te bakken; 2
sjalotjes; 1,5 dl witte wijn; 1 eetlepel kookroom; 100 g koude boter; evt enkele
druppels citroensap; 1 eetlepel gehakte dille
Bereiding Pel en snipper de sjalotjes voor de saus. Breng de sjalotsnippers met
de witte wijn aan de kook en laat inkoken tot er nog ongeveer 4 eetlepels vocht
over zijn. Spoel intussen de vis onder stromend water af, dep droog en kruid
met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem. Smelt boter in een
ruime koekenpan en bak hierin de vis aan beide zijden goudkleurig en gaar (ca.
10 minuten in totaal). Zeef de wijn en sjalotsnippers (duw al het vocht uit de
snippers) en voeg de kookroom toe.Verdeel de koude boter in blokjes en voeg
telkens enkele blokjes aan de warme saus toe. Voeg pas nieuwe blokjes toe als
de andere gesmolten zijn. Laat de saus niet koken. Neem als een gladde romige
saus is verkregen de pan van het vuur en breng op smaak met wat zout en
peper en eventueel enkele druppels citroensap. Voeg als laatste de dille toe.
Geef de beurre blanc bij de rogvleugels. Lekker met venkel en tomaat en verse
tagliatelle of peultjes en aardappelpuree.
OPLOSSINGEN
Sudoku
Kruiswoordraadsel
8
3
1
7
6
5
2
4
9
5
2
4
8
9
1
6
7
3
9
6
7
4
2
3
1
5
8
4
7
2
6
3
8
9
1
5
1
8
5
9
7
2
4
3
6
3
9
6
5
1
4
7
8
2
7
4
3
2
5
9
8
6
1
2
1
8
3
4
6
5
9
7
6
5
9
1
8
7
3
2
4
Cryptogram
Fiorizontaai: 5. Rioolrat; 6. tint; 7. vet; 8. pafferig; 10.
snuiter. Verticaal: 1Kruispunt; 2. voet; 3. klavieren; 4.
tastzin; 9. feil.