Strips ^lr - - -" r B B n B 1 s' JP® JJL PZC Zaterdag 16 februari 2008 27 www.knudde.nl ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl f f Valen+rjnskaari-en j A Van 3rm Fons, -Teddy... j v AWemaal 4e laaf- J bezorgd 1 t - I J-NW. VAo\ Jfm dre sveeo door de ruft- w^s rrev- höVe\\3K bedoelddoori Ik heb een vaste vriend- Ik heb een reiat®. S door Hanco Kolk Sr Peter de Wit/Comic House Ik ga erkeihsrd aan werken om dit een succes te maken.Bram moet de liefde van mijn teven zjn. www.S1ngle.nl u/ODSKcovjgg- <Dp,AJA/V\E-/0 MDG BEAJS e>e.STüP&BP.P. door Jesse van Muylwijck we- küajaj £aj joj^aaJ peR. SPOOT TOC-H P/\KKeM JA www.jessecartoons.com sjipaj Mnpeips oi isjipaj d[!ds>|30jq u| usjoo|d '6 !Luau>|30jq '8 idoou>| i !s>|U!| uagjaq 9 is>|U!| uiooq s iusppjtu ua>||om ■p ipueqirq isjipaj uibbj 7 isjjdsuajo} i, :ua8uisso|do SUDO Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm9ook in de grijze vlak ken voorko men. Doorbijter 7 8 2 6 9 3 7 6 4 1 5 1 9 3 8 7 2 9 1 5 1 7 4 4 6 8 2 3 Sudoku extra 4 8 5 3 7 1 7 1 5 8 3 2 9 4 5 8 1 3 9 7 6 5 3 8 3 4 5 1 2 8 3 9 9 6 1 6 3 8 2 7 Horizontaal: 1. Snel; 4. indertijd; 10. roeipen; 13. Oud-Iers alfabet; 15. afgestompt; 16. schoonmaakmiddel; 17. steekschuim; 19. alfabet; 20. kleurloos; 21. erwten soep; 23. Oud-Griekse pasmunt; 25. keurmerk; 27. familielid; 29. een zekere; 30. bordspel; 31. af en toe; 33. plaats in Florida; 34. van gelijke waarde; 36. vader; 37. noot; 38. bevel; 39. tandeloos zoogdier; 40. rancune; 42. dempen; 43. autoped; 45. dierengeluid; 46. bijb. figuur; 48. getal; 50. nachtspiegel; 51 rivier in Frankrijk; 53. graveren; 55. boei; 57. wiel; 59. gedeeltelijk; 61verharde huid; 62. ganzenvoetachtig plantenge slacht; 64. meetk. figuur; 65. muurholte; 66. zangstuk; 67. aansporing. Puzzelland Verticaal: 1Koude lekkernij; 2. Turkse titel; 3. voetbalterm; 5. getijde; 6. veenbagger; 7. kaartruitertje; 8. ijsje; 9. lidwoord; 10. bestemming; 11lofdicht; 12. sierplant; 14. zoon van Zeus; 16. vaartuig; 18. bijb. figuur; 20. bekeuring; 22. mohamme daanse vastenmaand; 24. appelgebak; 26. gedroogd vruchtvlees van de kokos noot; 28. gelijktijdig afvuren van vuur wapens; 30. influenza; 32. Chinese dica- tor; 3 5. wilde haver; 40. wiebelen; 41 cliënt; 43. stemming; 44. Hongaarse grassteppe; 47. ernstig; 49. soort drug; 51sappig en zacht; 52. loven; 53. Oud- Noors prozawerk; 54. borrel; 56. ronde dans; 58. zangstem; 60. bloem; 62. fami lielid; 63. Frans voegwoord. 1 2 4 5 6 7 8 9 11 12 13 15 17 19 20 21 22 23 24 25 27 29 30 31 32 33 34 35 38 39 40 43 44 45 46 47 49 50 52 55 56 58 60 61 63 64 65 66 JP74 CRYPT0ËL Puzzelland Horizontaal: 4. Een journalist of een strijker (7); 5. Bevat dit water weinig water? (9); 8. Van de kaart door kle ding (3); 9. Vreemde trap met emotie (4); 10. Geadviseerde verbinding tus sen de honken (6). Verticaal: 1. Voor een prikje met de partij op stap (7); 2. Maakt die zijn web onder de gordel? (9); 3. Priester die een schuiver met moeder maakt (4); 6. Dieren in een elastische boom (6); 7. Toon geld dat van pas komt! (6). KOKEN door janny van der Heijden Rogvleugel met beurre blanc Hoofdgerecht, 4 personen. Nog tot april is rogvleugel op zijn lekkerst. Rog is een platte vis, maar géén platvis. Slechts de vleugels (borstvinnen)van de rog die ongeveer een derde van de hele vis wegen, worden gegeten. De smaak is enigszins zoet. Bewaar deze vis nooit maar eet hem direct na aankoop. Ook invriezen kom de smaak en kwaliteit niet ten goede. Hoe rozer het visvlees hoe beterde smaak. Ingrediënten 4 stukken rogvleugel; zout, peper; bloem; boter om te bakken; 2 sjalotjes; 1,5 dl witte wijn; 1 eetlepel kookroom; 100 g koude boter; evt enkele druppels citroensap; 1 eetlepel gehakte dille Bereiding Pel en snipper de sjalotjes voor de saus. Breng de sjalotsnippers met de witte wijn aan de kook en laat inkoken tot er nog ongeveer 4 eetlepels vocht over zijn. Spoel intussen de vis onder stromend water af, dep droog en kruid met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem. Smelt boter in een ruime koekenpan en bak hierin de vis aan beide zijden goudkleurig en gaar (ca. 10 minuten in totaal). Zeef de wijn en sjalotsnippers (duw al het vocht uit de snippers) en voeg de kookroom toe.Verdeel de koude boter in blokjes en voeg telkens enkele blokjes aan de warme saus toe. Voeg pas nieuwe blokjes toe als de andere gesmolten zijn. Laat de saus niet koken. Neem als een gladde romige saus is verkregen de pan van het vuur en breng op smaak met wat zout en peper en eventueel enkele druppels citroensap. Voeg als laatste de dille toe. Geef de beurre blanc bij de rogvleugels. Lekker met venkel en tomaat en verse tagliatelle of peultjes en aardappelpuree. OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel 8 3 1 7 6 5 2 4 9 5 2 4 8 9 1 6 7 3 9 6 7 4 2 3 1 5 8 4 7 2 6 3 8 9 1 5 1 8 5 9 7 2 4 3 6 3 9 6 5 1 4 7 8 2 7 4 3 2 5 9 8 6 1 2 1 8 3 4 6 5 9 7 6 5 9 1 8 7 3 2 4 Cryptogram Fiorizontaai: 5. Rioolrat; 6. tint; 7. vet; 8. pafferig; 10. snuiter. Verticaal: 1Kruispunt; 2. voet; 3. klavieren; 4. tastzin; 9. feil.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2008 | | pagina 27