Zeeland Aandacht en zorg in Kamer 42 j)e tmcik Ifeoot'detiH# om f 34 Zaterdag 12 januari 2Q08 PZC Marco en Hugo de Klerk van Kamer 42, foto Ruben Oreel kwaliteit van de soepen haalt het niet bij de amuse. De mosterdsoep was stevig en wel heel erg gebonden. De uiensoep daar entegen was erg licht van smaak. Aardig is weer wel dat er een gebakken plakje spek bij wordt geserveerd met zelfgebak ken lekker brood en smaakvolle kruiden boter. De gevulde tomaatjes hadden pitti ger mogen zijn, maar gelukkig halen de gamba's het gemiddelde weer op. De poon is sappig en goed gebakken. Dat geldt ook voor de kalkoensaté en de licht zoete pindasaus. De wrap ging ten onder in de royale vulling van gewokte groen ten. Maar toch, de prijs is zacht en we kregen wat we wilden, een eerlijk bord. In Kamer 42 zit een hart en er wordt met fantasie gekookt. Kamer 42, Bell,amypark 42, 4381 CK Vlissin- gen. 0118-463230. www.kamer42.nl. Pinnen kan. Gesloten op ma. en di. Vanaf mei al leen di. gesloten. Prijskwaliteit: Entourage: Bediening aan tafel: Helderheid van de kaart: Horen, zien en ruiken: Vermeldenswaardig zijn de speciale bieren die geschonken worden, zoals een Mug Bitter en Zeezuiper, gebrou wen bij de Scheldebrouwerij in 's-Gra- venpolder. Conclusie: Bij kamer 42 kun je lekker eten, maar soms smaakt een gerecht totaal anders dan je verwacht. Dat kan tegenvallen. Proef meerdere gerech ten om de favoriete schotel te vinden. Meer afleveringen: www.pzc.nl/smaakvan onvoldoende goed matig uitstekend voldoende dagzaak. Maar daarvan is familie De Klerk teruggekomen. Ze komen de gast tegemoet met een dinerkaart en zijn open vanaf elf uur tot de laatste gast ver trekt. Deze zondagavond rekenen net twee gas ten af als wij binnenkomen. „Heerlijk ge geten", vertrouwen ze ons toe. Daarna is het restaurant voor ons vieren. We zijn net terug van een vakantie in Frankrijk, onze tafelgenoten van Italië. De vakan tie-ervaringen worden uitgewisseld en we krijgen wat we wilden: een geani meerd gesprek in een leuke omgeving. We voelen ons thuis. Zonder schroom vragen we aan Marco of hij een andere cd op wil zetten. Onze tafelgenoten heb ben de laatste maanden al te vaak James Blunt gehoord. De Klerk schakelt over op funky music uit de jaren zeventig. Dat is beter. We bekijken de menukaart en kiezen gevulde tomaatjes met tonijn (4,25 euro), gamba's (7,50 euro), mos terd- en uiensoep (beide 3,50 euro). Voor de hoofdgerechten vallen we voor rode poon (12,25 euro), kalkoensaté (10,25 eu ro) en een Italiaanse wrap (6,95 euro). Kok Hugo verrast ons met een geslaagde amuse van een stukje gebakken herten biefstuk, oriëntaals bereid en gepresen teerd op een hard toastje. Een mooie bin nenkomer. De voorgerechten volgen, de sprek. Bij Kamer 42 hangt een beschei den menukaart achter het raam met aan trekkelijk geprijsde gerechten. We gaan rond half acht naar binnen. „Natuurlijk zijn we nog open", zegt Mar co de Klerk. Maar voor ons was dat nog niet zo vanzelfsprekend. Toen Kamer 42 niet eens zo lang geleden voor de eerste keer zijn deuren opende, was het een In de Smaak van Edith en Raymond probe ren de redacteuren na de dure en copieuze decembermaand onder 17,50 euro een maal tijd te nuttigen. Edith Ramakers ging naar Kamer 42 in Vlissingen. We verwachten in Vlissingen wel aan de opdracht om goedkoop en niet overda dig te eten te kunnen voldoen. De uit hangborden met frites en saté passeren we. Ik verlang naar een eerlijk bord met weinig calorieën en een gezellig tafelge- Schaarste moet je betalen. In het hoogseizoen betaal je meer voor je vakantie. Helemaal niet gek dus om dit voor autorijden ook in te voeren. Bovendien blijkt uit onderzoeken dat de kilometerheffing helpt. Alsje meer moet betalen om op een bepaald moment op een bepaalde plek auto te rijden, ga je op zoek naar Of rekeningrijden daadwerkelijk de files zal verminderen moet nog maar blijken. Als al die mensen die nu in de file staan op een ander tijdstip zouden kunnen reizen, dan zouden ze dat toch al lang doen? Als je noodgedwongen regelmatig in de spits rijdt, betaal je straks dus fors meer. En teruggedraaid wordt 't nooit meer, kijk maar naar het kwartje van Kok. Volgens mij is dit gewoon weer een slimme manier om de schatkist te vullen. lees vind leef En wat is uw mening? Praat mee op www.pzc.nl/mijnmening

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2008 | | pagina 36