Zeeland
Aandacht en
zorg in Kamer 42
j)e tmcik
Ifeoot'detiH#
om f
34 Zaterdag 12 januari 2Q08 PZC
Marco en Hugo de Klerk van Kamer 42,
foto Ruben Oreel
kwaliteit van de soepen haalt het niet bij
de amuse. De mosterdsoep was stevig en
wel heel erg gebonden. De uiensoep daar
entegen was erg licht van smaak. Aardig
is weer wel dat er een gebakken plakje
spek bij wordt geserveerd met zelfgebak
ken lekker brood en smaakvolle kruiden
boter. De gevulde tomaatjes hadden pitti
ger mogen zijn, maar gelukkig halen de
gamba's het gemiddelde weer op.
De poon is sappig en goed gebakken. Dat
geldt ook voor de kalkoensaté en de licht
zoete pindasaus. De wrap ging ten onder
in de royale vulling van gewokte groen
ten. Maar toch, de prijs is zacht en we
kregen wat we wilden, een eerlijk bord.
In Kamer 42 zit een hart en er wordt
met fantasie gekookt.
Kamer 42, Bell,amypark 42, 4381 CK Vlissin-
gen. 0118-463230. www.kamer42.nl. Pinnen
kan. Gesloten op ma. en di. Vanaf mei al
leen di. gesloten.
Prijskwaliteit:
Entourage:
Bediening aan tafel:
Helderheid van de kaart:
Horen, zien en ruiken:
Vermeldenswaardig zijn de speciale
bieren die geschonken worden, zoals
een Mug Bitter en Zeezuiper, gebrou
wen bij de Scheldebrouwerij in 's-Gra-
venpolder.
Conclusie: Bij kamer 42 kun je lekker
eten, maar soms smaakt een gerecht
totaal anders dan je verwacht. Dat kan
tegenvallen. Proef meerdere gerech
ten om de favoriete schotel te vinden.
Meer afleveringen:
www.pzc.nl/smaakvan
onvoldoende goed
matig uitstekend
voldoende
dagzaak. Maar daarvan is familie De
Klerk teruggekomen. Ze komen de gast
tegemoet met een dinerkaart en zijn
open vanaf elf uur tot de laatste gast ver
trekt.
Deze zondagavond rekenen net twee gas
ten af als wij binnenkomen. „Heerlijk ge
geten", vertrouwen ze ons toe. Daarna is
het restaurant voor ons vieren. We zijn
net terug van een vakantie in Frankrijk,
onze tafelgenoten van Italië. De vakan
tie-ervaringen worden uitgewisseld en
we krijgen wat we wilden: een geani
meerd gesprek in een leuke omgeving.
We voelen ons thuis. Zonder schroom
vragen we aan Marco of hij een andere
cd op wil zetten. Onze tafelgenoten heb
ben de laatste maanden al te vaak James
Blunt gehoord. De Klerk schakelt over
op funky music uit de jaren zeventig.
Dat is beter. We bekijken de menukaart
en kiezen gevulde tomaatjes met tonijn
(4,25 euro), gamba's (7,50 euro), mos
terd- en uiensoep (beide 3,50 euro). Voor
de hoofdgerechten vallen we voor rode
poon (12,25 euro), kalkoensaté (10,25 eu
ro) en een Italiaanse wrap (6,95 euro).
Kok Hugo verrast ons met een geslaagde
amuse van een stukje gebakken herten
biefstuk, oriëntaals bereid en gepresen
teerd op een hard toastje. Een mooie bin
nenkomer. De voorgerechten volgen, de
sprek. Bij Kamer 42 hangt een beschei
den menukaart achter het raam met aan
trekkelijk geprijsde gerechten. We gaan
rond half acht naar binnen.
„Natuurlijk zijn we nog open", zegt Mar
co de Klerk. Maar voor ons was dat nog
niet zo vanzelfsprekend. Toen Kamer 42
niet eens zo lang geleden voor de eerste
keer zijn deuren opende, was het een
In de Smaak van Edith en Raymond probe
ren de redacteuren na de dure en copieuze
decembermaand onder 17,50 euro een maal
tijd te nuttigen. Edith Ramakers ging naar
Kamer 42 in Vlissingen.
We verwachten in Vlissingen wel aan de
opdracht om goedkoop en niet overda
dig te eten te kunnen voldoen. De uit
hangborden met frites en saté passeren
we. Ik verlang naar een eerlijk bord met
weinig calorieën en een gezellig tafelge-
Schaarste moet je betalen. In
het hoogseizoen betaal je meer
voor je vakantie. Helemaal niet
gek dus om dit voor autorijden
ook in te voeren. Bovendien
blijkt uit onderzoeken dat de
kilometerheffing helpt. Alsje meer
moet betalen om op een bepaald
moment op een bepaalde plek
auto te rijden, ga je op zoek naar
Of rekeningrijden daadwerkelijk de files zal verminderen
moet nog maar blijken. Als al die mensen die nu in de file
staan op een ander tijdstip zouden kunnen reizen, dan
zouden ze dat toch al lang doen? Als je noodgedwongen
regelmatig in de spits rijdt, betaal je straks dus fors meer.
En teruggedraaid wordt 't nooit meer, kijk maar naar
het kwartje van Kok. Volgens mij is dit gewoon weer een
slimme manier om de schatkist te vullen.
lees vind leef
En wat is uw mening? Praat mee op
www.pzc.nl/mijnmening