Strips JS PZC Vrijdag 23 november 2007 23 DE RECHTER door Jesse van Muylwijck AneS/M moor 0>E MOOR?iTTef2 PE nJVD. Doorbijter 7 3 6 9 2 3 4 2 4 9 8 3 1 2 7 6 5 7 4 1 8 9 3 9 4 5 6 8 3 7 2 5 Sudoku extra 'SajM jood ot ïueejapuo Suijinissef "6 !}90a (iq Mnpeqas g ïsjniu l -d[)ua^ap iujoa 9 :alduie| g iuaAoqsjqaaj uau -ajs iujeej Suuaaje ïdeqaspuei z Ueeq 1 :uaSu;sso|do 3 9 4 9 7 7 1 3 8 1 8 7 9 5 6 1 4 8 4 9 6 5 2 2 7 3 5 KRUISWOORD Horizontaal: 3. Machinepistool; 5. oude Franse munt; 10. hondenras; 12. schrikwekkend; 13. citroenkruid; 16. iedere; 17. lekkernij; 18. levenslucht; 20. bijb. figuur; 22. wat- tenprop; 26. bedstede; 29. koraaleiland; 30. hoepel; 31. bidhuis; 34. fles; 37. gevangenis; 39. lef; 40. zangstem; 42. schattig; 43. geveldriehoek; 45. sier plant; 46. niet gaar; 47. Grieks eiland; 48. kunsttaal. Puzzelland Verticaal: 1Afwezig; 2. wasbekken; 3. stad in Duitsland; 4. draagriem; 6. theemuts; 7. Frans lidwoord; 8. te midden van; 9. beloning; 11vuursteen; 14. plezier; 15. groente; 19. door het lot laten beslis sen; 21soort tarwe; 23. berg op Mindanao; 24. kostuum; 25. Noach; 26. mislukking; 27. grootvader; 28. god (Lat.); 31. bepaalde hoeveelheid leerstof in bepaalde tijd; 32. nauwgezet; 33. hemelbrood; 35. bioscooptheater; 36. inlands dorp; 37. praatvogel; 38. armoe dige woning; 40. drietal; 41kleur; 43. zeil; 44. windrichting. Puzzelland www.jessecartoons.com CRYPTO Horizontaal: 5. Niet aan de wal blijven voor je gezondheid! (8); 6. Zo mooi dat het tot een breuk leidt (4); 7. Inhoudsloze ren (3); 8. Middel om televisiebeelden te vertragen? (8); 10. De massa wordt dikwijls overdreven (7). Verticaal: 1. Smerig hoe varkens achter elkaar staan! (9); 2. Kabouter die geluid maakt (4); 3. Vergunning om te zeilen? (9); 4. Netjes in het pak bij zot verdriet (7); 9. Post uit Lima (4). KOKEN door Janny van der Heijden Varkensvlees uit Sechuan Hoofdgerecht, 4 personen. De keuken van Sechuan wordt door hete en kruidige schotels.Deze schotel van varkensvlees wordt als redelijk 'mild' ervaren. Sesamolie geeft een specifieke smaak. De olie wordt meestal gebruikt voor het marineren of later toegevoegd aan andere olie. Uitsluitend in deze olie bakken wordt zelden gedaan. Vervang de olie eventueel door zonnebloemolie. Ingrediënten Ca. 600 g hamlappen; 2 eetlepels sojasaus; 2 eetlepels sherry; 2 theelepels sesamolie; 2 groene paprika's; 1 groene spaanse peper; 1 teen knoflook; zonne bloem- of arachideolie om te bakken; cayennepeper; 2 theelepels honing Bereiding Snijd de hamlappen schuin in dunne plakjes en doe ze in een kom. Voeg de helft van de soja, de helft van de sherry en de beide theelepels sesamolie toe. Bestrooi met wat zout en meng dooreen. Laat op een koele plek 15 minuten rusten. Maak de paprika's schoon en snijd ze in repen. Halveer de groene peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de teen knoflook en pers deze uit. Verhit een wok op hoog vuur en voeg ongeveer 3/4 van de olie toe. Roerbak hierin het vlees al omscheppend ca. 1 -2 minuten. Neem het direct uit de pan en houd apart. Voeg de rest van de olie toe en voeg de paprikareep jes aan de pan toe. Roerbak ca. 30 seconden. Voeg vervolgens de reepjes groe ne peper en knoflook toe en roerbak opnieuw 30 seconden. Voeg ca. 3 eetle pels water, de rest van de soja en sherry toe en los de honing hierin op. Breng aan de kook. Voeg het vlees opnieuw toe en laat alles door en door warm wor den. Serveer met rijst. OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel Cryptogram Horizontaal: 4 Reukoffer; 6. dwergkees, 8. briefje; 9. geste; 10. das. Verticaal: 1. Wegwerker; 2. toog; 3. afgeleid; 5 respons; 7. roest.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 23