Zeeland De Witte Lelie maakt indruk Kerstreizen OOSTENRIJK KR AS IML I boek online of bel 0900 - 9697 Ifieooïdelitiéj l/AH rv PZC Zaterdag 27 oktober 2007 33 In de Smaak van Edith en Raymond wordt deze maand aandacht besteed aan de vegetarische keuken. We heb ben getwijfeld of we vegetarisch eten als apart thema zouden behandelen. Door vlees- en visloos te eten wordt im mers het milieu minder belast. Op ver zoek van enkele vegetariërs zijn we toch op pad gegaan. Edith koos voor De Wit te Lelie in Goes. 'Als u vegetarisch wilt eten, vraag naar onze suggesties of het menu', staat op de menukaart van De Witte Lelie. Een uit nodigende en aardige oproep. Je weet di rect dat vegetariërs hier niet buitengeslo ten worden. We hadden bij de reservering doorgege ven dat een van de twee gasten vegeta risch wilde eten. Het worden er twee, omdat de vegetarische gerechten heel smakelijk worden aangeprezen door gast vrouw Ingrid van Boven. De pasta van paddenstoelen haalt de 'vleeseter' over de streep. Het is een heerlijke spaghetti van dikke slierten: rijk gevuld met eek hoorntjesbrood, portabello, oesterzwam men en cantharellen (16 euro). Bij De Witte Lelie hebben ze zich goed voorbe reid. Er is een amuse voor de vegetariër (een paprikasoepje met olijfjes) een een zalmcrème. Allebei lekker. Vegetariërs hebben de keuze uit enkele voorgerechten. Een gefrituurd geitenkaas je, gevulde hoedjes van paddenstoelen met zachte Zeeuwse schapenkaas, gerasp te truffel en een klein kommetje pom poensoep en een pompoensoep die opge waardeerd kan worden tot zelfstandig voorgerecht. Ik kies voor de combinatie van gevulde hoedjes van paddenstoelen en pompoensoep. Gastvrouw Ingrid van Boven veront schuldigt zich voor de kaas, die geen ve getarisch stremsel bevat. Ze verrast ons met die opmerking. Wij en twee vegetari sche vrienden hebben nog nooit eerder zo'n eerlijke verantwoording gehoord. Stremsel is een oplossing die afkomstig is uit de lebmaag van kalveren. Het is een bijproduct van de kalverslachterij. Kalveren moeten voor het verkrijgen van stremsel geslacht worden. Daarom eten strikte vegetariërs geen kaas waarin dier lijk stremsel is verwerkt. „Wij stappen binnenkort over op de vegetarische 'stremselvariant'", zegt de gastvrouw. Voor het hoofdgerecht kies ik de gefri tuurde geitenkaas, die op een bedje van spaghettislierten ligt. Op het bord is een licht gekookt, flinterdun plakje venkel subtiel weggelegd. De venkel wordt opge waardeerd met een frisse sinaasappel saus. Broccoli, boontjes en een voortreffe lijke aardappelschotel au gratin maken Prijs/kwaliteit: Entourage: Bediening aan tafel: Helderheid van de kaart: Horen, zien en ruiken: Het is een klein restaurant. Gelukkig waren alle tafeltjes bezet. Bij matige bezetting zou je het tafelgesprek van de buren kunnen horen. Conclusie: Het is een restaurant met een hart en je voelt echt betrokken heid. Kijk voor eerdere afleveringen op: www.pzc.nl/smaakvan onvoldoende goed matig uitstekend voldoende de hoofdgang helemaal af. We vragen de kaart voor het nagerecht. En dan worden we helemaal blij van De Witte Lelie. De- nise, die 'al jarenlang werkt bij het restau rant', zegt over de bramenbavarois dat het toetje met gelatine is bereid. „Maar onze kok kan ook een vegetarische va riant maken." Gelatine is afkomstig van huiden en beenderen van vooral varkens en koeien. Door de dierlijke oorsprong zijn er vege tariërs die zich hier niet aan overgeven. Dit is de tweede keer dat De Witte Lelie laat blijken begaan te zijn met haar gas ten. Of het nu vegetariërs zijn of alles- eters. De Witte Lelie, Opril Grote Markt 8, 4461 AK Goes. Tel.: 0113-220276. www.wittelelie.nl. Creditcards ja, pinnen. Voorafbellen, want er worden vaak kook- workshops gegeven. Ingrid en Geo van Boven van De Witte Le lie. foto Willem Mieras Inclusief vele extra's. vanaf 8- en 12-daagse busreizen Voor meer scherp geprijsde aanbiedingen kijk op kras.nl of vraag de gratis brochure aan Boek nü bij KRAS één van de zeer voordelige en complete reizen tijdens Kerst en Nieuwjaar! U verblijft in goede hotels, waar u geniet van diverse feestelijke extra's, zoals kerstdiners, overheerlijke buffetten en gezellige oudejaarsfeesten. Kies uit één van onze comfortabele en supervoordelige busreizen, waarbij uiteraard ook een uitgebreid excursieprogramma is inbegrepen. Staat uw favoriete bestemming er niet tussen? Vraag dan onze gratis brochure Kerst- en Nieuwsjaarsreizen aan, boordevol leuke feestdagen-ideeën. Uiteraard kunt u voor ons complete aanbod ook terecht op onze website www.kras.nl. 8 dgn KERST IN KARINTHIË v.a. 498 Vertrekdatum: 21/12 Reis mee naar Berg in Karinthië, een prachtige, sneeuwzekere streek waar u mooie wandelin gen kunt maken. Een interessant excursiepro gramma laat u kennismaken met deze prachtige omgeving. U verblijft in het 3-sterren Waldhotel Putz, waar het ontbijt, diner en enkele kerst extra's zijn inbegrepen. U gaat een heerlijke kerst tegemoet! Prijzen zijn per persoon bij een bezetting van 2 personen. Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering, zie www.kras.nl/22037 8 dgn KERST IN WENEN v.a. 539 Vertrekdatum: 21/12 Wenen, de stad van operettes en onsterfelijke walsen, maar ook de stad van Slot Schönbrunn, de Stephansdom, de Hofburg, Slot Belvédère en het Prater reuzenrad. Wenen in kerstsfeer is al een belevenis op zich en neemt u daarbij ook het fraaie landschap van het Wienerwald dan wordt kerst dit jaar onvergetelijk voor u! Prijzen zijn 'per persoon bij een bezetting van 2 personen. Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering, zie www.kras.nl/22040 12 dgn FEESTDAGEN SALZBURG v.a. 698 Vertrekdatum: 23/12 Wat dacht u van een actieve kerst-en nieuwjaars- reis naar het mooie Oostenrijkse Salzburgerland? Tijdens deze reis combineren we leuke uitstap jes naar bijvoorbeeld de Mozart-stad Salzburg met een aantal mooie langlauf- en wandeltoch ten. U verblijft in het 3-sterren Hotel Goldener Stern in St. Koloman inclusief ontbijt, diner en vele leuke extra's Prijzen zijn per persoon bij een bezetting van 2 personen. Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering, zie www.kras.nl/22036 waarom zou je verder zoeken

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 55