Strips IM 16 20 36 38 39 43 46 50 5' 63 7 PZC Zaterdag 27 oktober 2007 J 23 -ró<fètshm hotf jJJ T |M ELSJE door Hercules Valkema .elsje.nl S NCLE door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House 5a toIk kan niet komen vandaag want ik Heb hele erge migraine. 3a,hebikaiQenomen maar helpen niet. ^der keertje dan, ja. Do ei. Doei. DE RECHTER door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com AteAJEepïpRe\ye,»JTie\/e fooiuubbr- ACTIErAo&Bb* we" ev/e/o iio ovj TAS kdkeaj mssmm Doorbijter KiJkKOK i WAT HEBTU ik BEaJ DE Aie/OEER Die OP daarop Te z-esgem zo/jpa<s h^t v/uees s/oüdt... 8 4 3 9 2 3 5 9 7 5 4 7 3 4 8 5 2 8 6 1 9 3 7 6 2 1 6 Sudoku extra ueiu Mnpeqas OL .'svpai dfjds>)0Ojq g ^R!V>u g Usjoq do doou>| 'i Ipqjoo 9 !pueq|rq Suuaoje *5 fs>]U!| >je|A }j/v\ .'loqoj „puiaq,, Uoqoj pjooq z :uaua;s>|Bq j, :ua§u;sso|do 5 8 4 9 6 2 7 4 9 6 1 7 3 5 7 5 6 1 8 6 9 5 8 2 5 9 8 1 6 3 3 9 8 2 4 7 5 KRUISWOORD Horizontaal: 1Los (van zand); 4. Spaanse stad; 10. deel v.e schoen; 13. rijstbrandewijn; 15. legerafdeling; 16. onbegroeid; 17. been; 19. vod; 20. toneelspel; 21. oefentijd; 23. eivormig; 25. voegwoord; 27. roem; 29. Turkse titel; 30. familielid; 31deel v.e schip; 33. vulkanisch gesteente; 34. smak; 36. voorvoegsel; 37. noot; 38. thans; 39. vogelproduct; 40. werpanker; 42. etsge- reedschap; 43. koninklijke aanspreekti tel; 45. rund; 46. deel v.h lichaam; 48. ivoor; 50. Frans voegwoord; 51slinger plant; 53. reisdeken; 55. aardappelge recht; 57. rivier in Schotland; 59. vis; 61 bijwoord; 62. meisje; 64. militair bond genootschap; 65. waterdoorlatend; 66. beroep; 67. bewonderaar. Puzzelland Verticaal: 1Kameraad; 2. grafvaas; 3. Aziatisch land; 5. landbouwwerktuig; 6. durende vijandschap; 7. dochter van Cadmus; 8. Parijse nachtclub; 9. Frans lidwoord; 10. trek; 11oude vochtmaat; 12. scheldnaam voor een politieagent; 14. jong kind; 16. inbraak; 18. vervoer middel; 20. deel van de week; 22. gemê leerd; 24. banier; 26. Europese taal; 28. halfedelsteen; 30. burgemeester (Fr.); 32. een zekere; 35. grasland; 40. drem pel; 41ergernis; 43. verspieder; 44. standaardmaat; 47. Frans lidwoord; 49. zonder moed; 51bouwvallig; 52. adel lijk; 53. geologisch tijdperk; 54. gang van een viervoeter; 56. stonde; 58. eiken schors; 60. bijbelse naam; 62. lidwoord; 63. achter. 1 2 3 5 6 7 8 9 ,0 11 12 13 1 17 18 1 22 23 24 25 26 28 29 30 31 32 33 1 35 37 40 41 42 44 45 47 48 49 B 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 P 64 65 66 67 JP74 Puzzelland CRYPTO .TWHB8— Horizontaal: 4. Dolfijn die slecht reageert op drugs (7); 5. Popgroep die een tour nee maakt? (9); 8. Grond om erin te stampen (3); 9. Uitgeschoten schoei sel (4); 10. Hij vertoont vluchtgedrag (6). Verticaal: 1. Gereed voorde reis? Blazen maar! (7); 2. Een olifant is nu gezet (9); 3. Het warenhuis dat moeder aan spreekt (4); 6. Dit gebied is onwijs van toon (6); 7. Gebrek aan water (6). KOKEN f"T1 door Janny van der Heijden Kalfsoesters met limoen-botersaus Hoofdgerecht, 4 personen. De limoenbotersaus wordt geserveerd bij kalfs oesters, maar die kunnen natuurlijk ook vervangen worden door varkensoesters of gepaneerde schnitzels. Gebruik bij voorkeur limoenen zonder waslaagje, hoe wel dat soms moeilijk zoeken is omdat ook veel biologische citrusvruchten met een laagje was bedekt zijn om uitdrogen te voorkomen. Leg limoen of citroen in een kommetje, schenk er langzaam kokend water over en laat dit even staan. Het waslaagje lost zo op. Spoel de limoen na onder een warme straal water, bor stel desnoods met een schoon en zacht borsteltje en droog de schil. Rasp de schil nu. Ingrediënten 4 kalfsoesters; zout, witte peper; bloem; boter en scheutje olijf olie om te bakken; voor de saus: 1 limoen; 1,25 dl (1/8 I) witte wijn; 40 g boter Bereiding Wrijf het vlees in met zout en peper. Strooi bloem op een bord en wentel het vlees hierdoor. Schud het teveel af. Verhit in een koekenpan boter en een klein scheutje olijfolie en bak hierin het vlees rondom aan en gaar in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de 'oesters'. Boen voor de saus de limoenschil schoon en rasp de schil af. Pers de limoen uit. Neem het vlees uit de pan. Schenk de boter uit de pan en blus de bodem van de pan met een scheut water, het limoensap en de witte wijn. Roer alle aanbaksels los en laat 1 -2 minuten op hoog vuur inkoken. Zeef de 'saus' en verwarm opnieuw op laag vuur met de geraspte limoenschil. Laat de boter in de saus smelten. Serveer bij het vlees. OPLOSSINGEN Sudoku Kruiswoordraadsel 7 8 5 6 4 9 1 2 3| 1 2 4 3 5 6 9 8 6 3 9 2 8 1 5 7 4 3 1 8 4 6 7 9 5 2 4 9 6 8 5 2 7 3 1 2 5 7 9 1 3 4 8 6 8 4 2 7 9 6 3 1 5 5 9 7 6 3 1 2 4 8 6 9 1 5 3 8 2 4 7 Cryptogram Horizontaal: 5. Uitvaren; 6. egel; 7. kom; 8. rendabel; 10. uitstek. Verticaal: 1. Burgerzin; 2. stal; 3. bankza ken; 4. weemoed; 9. nest.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 23