Strips
IM
16
20
36
38
39
43
46
50
5'
63
7
PZC Zaterdag 27 oktober 2007 J 23
-ró<fètshm hotf
jJJ T |M
ELSJE
door Hercules Valkema
.elsje.nl
S NCLE
door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House
5a toIk kan niet komen
vandaag want ik Heb hele
erge migraine.
3a,hebikaiQenomen
maar helpen niet.
^der keertje dan, ja.
Do ei. Doei.
DE RECHTER
door Jesse van Muylwijck
www.jessecartoons.com
AteAJEepïpRe\ye,»JTie\/e fooiuubbr-
ACTIErAo&Bb* we" ev/e/o iio ovj TAS kdkeaj
mssmm
Doorbijter
KiJkKOK i WAT HEBTU ik BEaJ DE Aie/OEER Die OP
daarop Te z-esgem zo/jpa<s h^t v/uees s/oüdt...
8
4
3
9
2
3
5
9
7
5
4
7
3
4
8
5
2
8
6
1
9
3
7
6
2
1
6
Sudoku extra
ueiu Mnpeqas OL .'svpai dfjds>)0Ojq g ^R!V>u g Usjoq
do doou>| 'i Ipqjoo 9 !pueq|rq Suuaoje *5 fs>]U!| >je|A }j/v\
.'loqoj „puiaq,, Uoqoj pjooq z :uaua;s>|Bq j, :ua§u;sso|do
5
8
4
9
6
2
7
4
9
6
1
7
3
5
7
5
6
1
8
6
9
5
8
2
5
9
8
1
6
3
3
9
8
2
4
7
5
KRUISWOORD
Horizontaal: 1Los (van zand); 4.
Spaanse stad; 10. deel v.e schoen; 13.
rijstbrandewijn; 15. legerafdeling; 16.
onbegroeid; 17. been; 19. vod; 20.
toneelspel; 21. oefentijd; 23. eivormig;
25. voegwoord; 27. roem; 29. Turkse
titel; 30. familielid; 31deel v.e schip; 33.
vulkanisch gesteente; 34. smak; 36.
voorvoegsel; 37. noot; 38. thans; 39.
vogelproduct; 40. werpanker; 42. etsge-
reedschap; 43. koninklijke aanspreekti
tel; 45. rund; 46. deel v.h lichaam; 48.
ivoor; 50. Frans voegwoord; 51slinger
plant; 53. reisdeken; 55. aardappelge
recht; 57. rivier in Schotland; 59. vis; 61
bijwoord; 62. meisje; 64. militair bond
genootschap; 65. waterdoorlatend; 66.
beroep; 67. bewonderaar.
Puzzelland
Verticaal: 1Kameraad; 2. grafvaas; 3.
Aziatisch land; 5. landbouwwerktuig; 6.
durende vijandschap; 7. dochter van
Cadmus; 8. Parijse nachtclub; 9. Frans
lidwoord; 10. trek; 11oude vochtmaat;
12. scheldnaam voor een politieagent;
14. jong kind; 16. inbraak; 18. vervoer
middel; 20. deel van de week; 22. gemê
leerd; 24. banier; 26. Europese taal; 28.
halfedelsteen; 30. burgemeester (Fr.);
32. een zekere; 35. grasland; 40. drem
pel; 41ergernis; 43. verspieder; 44.
standaardmaat; 47. Frans lidwoord; 49.
zonder moed; 51bouwvallig; 52. adel
lijk; 53. geologisch tijdperk; 54. gang van
een viervoeter; 56. stonde; 58. eiken
schors; 60. bijbelse naam; 62. lidwoord;
63. achter.
1
2
3
5
6
7
8
9
,0
11
12
13
1
17
18
1
22
23
24
25
26
28
29
30
31
32
33
1
35
37
40
41
42
44
45
47
48
49
B
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
P
64
65
66
67
JP74
Puzzelland
CRYPTO .TWHB8—
Horizontaal:
4. Dolfijn die slecht reageert op
drugs (7); 5. Popgroep die een tour
nee maakt? (9); 8. Grond om erin te
stampen (3); 9. Uitgeschoten schoei
sel (4); 10. Hij vertoont vluchtgedrag
(6).
Verticaal:
1. Gereed voorde reis? Blazen maar!
(7); 2. Een olifant is nu gezet (9); 3.
Het warenhuis dat moeder aan
spreekt (4); 6. Dit gebied is onwijs
van toon (6); 7. Gebrek aan water
(6).
KOKEN f"T1 door Janny van der Heijden
Kalfsoesters met limoen-botersaus
Hoofdgerecht, 4 personen. De limoenbotersaus wordt geserveerd bij kalfs
oesters, maar die kunnen natuurlijk ook vervangen worden door varkensoesters
of gepaneerde schnitzels. Gebruik bij voorkeur limoenen zonder waslaagje, hoe
wel dat soms moeilijk zoeken is omdat ook veel biologische citrusvruchten met
een laagje was bedekt zijn om uitdrogen te voorkomen. Leg limoen of citroen in
een kommetje, schenk er langzaam kokend water over en laat dit even staan.
Het waslaagje lost zo op. Spoel de limoen na onder een warme straal water, bor
stel desnoods met een schoon en zacht borsteltje en droog de schil. Rasp de
schil nu.
Ingrediënten 4 kalfsoesters; zout, witte peper; bloem; boter en scheutje olijf
olie om te bakken; voor de saus: 1 limoen; 1,25 dl (1/8 I) witte wijn; 40 g boter
Bereiding Wrijf het vlees in met zout en peper. Strooi bloem op een bord en
wentel het vlees hierdoor. Schud het teveel af. Verhit in een koekenpan boter
en een klein scheutje olijfolie en bak hierin het vlees rondom aan en gaar in
ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de 'oesters'. Boen voor de
saus de limoenschil schoon en rasp de schil af. Pers de limoen uit. Neem het
vlees uit de pan. Schenk de boter uit de pan en blus de bodem van de pan met
een scheut water, het limoensap en de witte wijn. Roer alle aanbaksels los en
laat 1 -2 minuten op hoog vuur inkoken. Zeef de 'saus' en verwarm opnieuw op
laag vuur met de geraspte limoenschil. Laat de boter in de saus smelten.
Serveer bij het vlees.
OPLOSSINGEN
Sudoku
Kruiswoordraadsel
7
8
5
6
4 9
1 2
3|
1
2
4
3
5
6 9
8
6
3
9
2
8
1
5 7
4
3
1
8
4
6
7
9 5
2
4
9
6
8
5
2
7 3 1
2
5
7
9
1
3
4
8
6
8
4
2
7
9
6
3
1
5
5
9
7
6
3
1
2
4
8
6
9
1
5
3
8
2 4
7
Cryptogram
Horizontaal: 5. Uitvaren; 6. egel; 7. kom; 8. rendabel;
10. uitstek. Verticaal: 1. Burgerzin; 2. stal; 3. bankza
ken; 4. weemoed; 9. nest.